Şimdi Ara

Shell V-Powerdan Bp ultimate Geçilir mi ? Dizel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
2
Favori
32.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Focus 2.5 aracım var 1.6 dize. Bu araç sıfır alındığından bu yana shell varsa shell yoksa opetten mazot alınmış. Bende shellden almaay devam ediyorum. Ancak malum shellin menzili biraz kısa bp denemek istiyorum ama sıkıntı çıkarır diye araç da korkuyorum. Enjektörleri nasıldır bu aracın ? Bp nin yakıt kalitesi nasıldır ? Bp nin kendi işletmesi olan Ankarada bulunan eskişehir yolu üzerinde congresium'un yanında bulunan bp den almayı düşünüyorum yakıtı. Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.




  • Çok uzun yıllardır tüm şirket araçlarında BP tercih ediyorduk. Yaklaşık 8 ay önce Shell ile anlaşma yaptık. Muhasebemiz de araçların sürekli km ve yakıt takibi yapılır. Shell e geçtiğimizden beri 5 farklı dizel aracımızda (TDI, Multijet v.s) %11-14 arası litre bazında tüketimler arttı. Araçlarda araç takip var, kullanım şartları ve kıyaslanılan tüketim dönemleri aynı. Bu objektif olan net veri. Subjektif olan sadece izlenime dayalı kanaatim ise Shell de motorlar bir tık daha sessiz çalışıyor gibi. Ancak motor ısındığında sıcak havalar da ise dizel motor şıkırtısıda artıyor gibi bi gözlemim var. Bp ile çok uzun yıllar çalıştık yakıt konusunda araçlarda hiçbir sıkıntı yaşamadık muhtemelen tüketim farkından ötürü BP ye tekrar döneceğiz. Bu arada yakıt aldığımız her iki markaya ait istasyon sahipleri de oldukça güvenilir insanlar. Ama izlenimimiz bu. Biz ticari maksatla tüketim yaptığımız için tüketimleri daha yakından takip ediyoruz ve %10 tüketim farkı ciddi bir fark...

  • Depoları temiz olan herhangi bir istasyondan alabilirsin, büyük farkları yok. Ankara için eskişehir yolunda ümitköy'e doğru PO kendi işletmesi var, mesaplaza karşısında TP işletmesi var, bilkentte Shell'in işletmesi var. Ben şahsen TP tercih ediyorum. Shell, Total, Opet, Tp kullandım Opet harici (menzili neden bilmiyorum çok kısa geldi bana) diğerleri arasında pek bir fark göremedim. TP'de çarşamba günü ekstra indirim oluyor katkısız 7.02 katkılı 7.05 tl oluyor uzun süredir oradan alıyorum shell'den bir farkı 1.3 cdti motor fark ettirmedi. Tecrübelerime göre enjektörleri ise katkı çok fazla korumuyor, temiz yakıt kullanmak koruyor.

    Yani menzil ve ekonomi istiyorsan istasyona yakın isen tp katkısızı bir çarşamba gidip doldurup test edebilirsin. Kullanan çoğu kişi memnun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesHırsızı -- 12 Eylül 2021; 16:35:16 >
  • Ben uzun süre V-Power kullandıktan sonra Bp Ultimate'a geçtim. Yaklaşık 15 bin km'dir kullanıyorum bir sorun yaşamadım. 0 km aldığımız benzinli araca da Shell'den alıyordur, onu da tamamen BP'ye geçirdik.
  • kartalus kullanıcısına yanıt
    Menzil veya performansta bir değişiklik yaşadınız mı?
  • Bakırın Petrol en iyisi.

  • AtesHırsızı kullanıcısına yanıt

    Hocam bende bi ara tp kullandım çevik kuvvetin ordaki tpden alıyordum mazotu ancak bizde euro 5 cmax var birde 186 binde enjektör değştirdik sıfır enjektör takımı aldık araca. Önceden nerelerden ansıl mazot alındı inanın bilmiyorum. Şimdi dediğiniz gibi tabiki temiz mazot bozmaz bende bunda hem fikirim ama güven olmuyor ki hocam. Ondan dolayı bu şekilde kendi işletmesi olan yerlerden almak mantıklı geliyor. Tp gerçekten baay uygun fiyatalara veriyor mazotu ama enjektörleri bozar mı diye korkuyorum. Ayrıca ince yakıt ve kalın yakıt olayı var galiba mazotlarda buda hassas enjektörleri etkiliyor ister istemez.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartalus

    Ben uzun süre V-Power kullandıktan sonra Bp Ultimate'a geçtim. Yaklaşık 15 bin km'dir kullanıyorum bir sorun yaşamadım. 0 km aldığımız benzinli araca da Shell'den alıyordur, onu da tamamen BP'ye geçirdik.

    Beklediğim yorumlardan birisiydi direk tecrübe edinmiş birisiniz. Sormak istediğim iki husu var ;


    1-) performans da fark edilir bir düşüş veya artış var mı ?


    2-) Menzil de herhangi bir uzama oldu mu ?

  • Willian kullanıcısına yanıt

    Dediğim tp'yi bir dene hocam. Senin dediğin tpde bazı pompalar farklı depolardan çekiyor yakıtı, bu kendi işletmesinde tüm depolardan aynı anda gidiyor pompalara. Katkılı olan ince bayağı.

  • Ben 2015 Caddy 1.6 dizel ile 42 bin km'nin yarısını BP son yarısını Shell'den aldım.

    Shell v-power dpf filtresini 50 km kadar erteliyordu sonuçta yazılım skandalından sonra araçlar servise çağrıldı bu süre düşürülmüştü.

    Ama bayiden bayiye akaryakıt kalitesi değişiyor. En iyi menzil BPnin bir istsyonuydu.
    Shell iyi ama menzil kısa.

    Ayrıca 2 yılda bir mazot filtresi değiştiğinde çıkan filtreler tertemiz.

    Aslında aşağı yukarı pek bir fark yok bence.
  • Opet Shell kalite yakin
  • Sürekli shell alan biri olarak 1 kere denedim eski arabamda , menzil arttı mı anlamadım ama motor sesi, titreşim artmıştı.. Shelle geri dönünce rahatladı..


    Psikolojik değil çünkü aynını kardeşimde dedi ne olmuş bu arabaya diye..

  • Arkadaşlar petrol sektöründe çalışıyorum. Tp’in yakıtının diğerlerinden hiçbir farkı yok. Elime çok kez sonuçları geldi hatta pandemide içeriği çok azalmayan yakıtlardan bir tanesi. Kendi aracım passat ona da oradan alıyorum.
  • Arkadaşlar yakıt her istasyona aynı yerden geliyor o yüzden sirkülasyonu fazla olan herhangi bir yerden alabilirsiniz. Katkıya fazla takılmayın sürekli katkılı ve pahalı yerden alan arkadaşımın da dizel arabasının enjektörleri bozuldu. Ben mümkün olduğu kadar kamyoncuların aldığı istasyonlardan ucuz mazot almaya çalışıyorum. Kalın mazot hem alırken ucuz hem fazla menzil yaptırıyor. Performans düşüyor tabiki ama hiçbirimiz ralli yapmıyoruz bu arabalarla sonuçta.
  • shell in yakıtı ince.Diğerleri biraz daha kalın.Menzil uzamasının sebebi ondan.

    bence ince olup fazla yakmasının fazla önemi yok.uzun vadede ince mazot farkı ortaya çıkar.

    Bence tabi bu olay kesin iddia edemem ama shell dışında nereden yakıt alzam menzil hep uzun

  • 1.3 multijet motor için konuşuyorum, shell, opet ve bp kullandım shell de motor titremesi ve gürültüsü ciddi derecede azalıyor araba daha seri gidiyor. opette daha fazla yol gidiyor ama ses artıyor. bp opetten daha az km gidiyor. ben shelli tercih ediyorum.
  • Bp, total, shell, po, opet her yerden alirim kafama gore. Dediginiz bp istasyonundan birkac kere aldim, araba ilk calistirmada stop etmeye basladi. Bpnin kendi isletmesidir falan bilmiyorum ama yakitinda bir sey var o istasyonun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Usta-74

    shell in yakıtı ince.Diğerleri biraz daha kalın.Menzil uzamasının sebebi ondan.

    bence ince olup fazla yakmasının fazla önemi yok.uzun vadede ince mazot farkı ortaya çıkar.

    Bence tabi bu olay kesin iddia edemem ama shell dışında nereden yakıt alzam menzil hep uzun

    Kalın mazot depodaki mazot pompasının erken ölmesine sebep olmaz mı?

  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Kalın derken öyle ahım şahım bi fark gelmesin aklına.Yane yanma derecesi bi tık daha iyidir.Diğerleri kötü anlamına gelmez.

    Kısaca iyi yanan yakıt iyidir.Ben tercihimi shell den yana kullanıyorum.

  • sürekli shell ve bp kullanırım shellin menzil 1 tık kısa ama performansı iyi, bpnin performans shelle yakın ama menzil 1 tık daha uzun. şehir içi shell uzun yolda bp tercih ederim.
  • Sürekli aynı marka almayı nasıl başarıyorsunuz helal olsun. Ben genelde çeyrek civarına düşünce yolda ilk gördüğüm Shell, BP, Total, Opet gibi kurumsal bir sağlayıcıdan alır geçerim her seferinde farklı marka olur. Herhangi bir zararını görmedim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.