Şimdi Ara

SHELL GTL hakkında herşey (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
957
Cevap
12
Favori
99.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ==>burak7777<==

Dün Ankara'da (lt'si 2,69TL) 50 TLlik GTL dizelden aldım performansda pek fark olmadı ama arabanın sesi biraz azaldı , 4-5 depo sonunda performans farkıda olacakmış (eurodizel 2,59)..

ankarada nereden aldınız.
    *İstanbul yolu cepayı geçince ki shell

2015 Peugeot 308 Active BlueHDI EAT6 Lav Kırmızısı
    2016 VW Golf VII 1.2 TSI DSG Comfortline + IGP + SKP - Saf Beyaz
    2020 VW Tiguan GT Executive Edition 190hp 4Motion RLine - Indium Gri
  • Bu yakıtı alıp denemeyi çok istiyordum ancak po-maxsimum kart kampanyası şimdilik daha cazip hale geldi.Ancak fiyatının düşmüş olmasıda artı bir avantaj,aynı fiyattan vaya çok yakın bir fiyattan satıldıktık sonra bir kampanya olmadığı müddetçe shell euro dizel yerine bu yakıt kullanılabilir @vezir üstadın dediği gibi özellikle uzun vadede faydası görülecektir.

Bulunduğum yere henüz gelmemiş bu yakıt ama en kısa zamanda deneyeceğim bakalım.

Orjinalden alıntı: kkvan

@vezir çok teşekkürler cevabın için.

Bulunduğum yere henüz gelmemiş bu yakıt ama en kısa zamanda deneyeceğim bakalım.

bende depoyu doldurup denicem bu hafta bakalim nasil tepkiş verecek d4d
    ortalama tüketim 0.2 lt arttı...

Orjinalden alıntı: Altay Han

ankarada nereden aldınız.

konya yolunda aştiden hemen sonra,eski trafik hastanesi- yeni ufuk üni. geçince ilerde sağda shell...

Orjinalden alıntı: soldier_of_fortune

50 tl'likj aldım...
    ses azaldı gibi...

dün izmirdekine gittim abi kalmadi zaten az geliyor dedi normal eurodizel aldim mecburen...

sanirim bu fiyat eşitleme dalgasina zarar etmemek için yok diyip satmicaklar

Bu pahalı yakıtları almanın tam sırası yakında rekabet edemedikleri nedeniyle yok diyeceklerdir. Hem 98 oktan hem 97 oktan hemde GTL gibi ektra yakıtların diğerleriyle aynı fiyata satılması ancak stoklarındaki yakıt bitinceye kadar olacaktır. Kimse bu fiyatlardan ithalat yapmak istemiyecektir. ilgilenlenlere zaman kaybetmemelerini öneririm.
    quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

quote:

Orjinalden alıntı: soldier_of_fortune

50 tl'likj aldım...
    ses azaldı gibi...

dün izmirdekine gittim abi kalmadi zaten az geliyor dedi normal eurodizel aldim mecburen...

sanirim bu fiyat eşitleme dalgasina zarar etmemek için yok diyip satmicaklar
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• bugün gittim gtl aldım yine... yok demediler...

mecburi opet euro dizel kullanıyorum.

triger
  • Valla ben ayın 9-10 nunu bekliyorum, kredi kartı sebebiyle , 1 depo alacağım(50-55) bir deneyelim zarar vermez heralde, yararını bırakalımda.
  • EPDK kararlarından sonra tüm türkiyeye yayılma işi zor görünüyor . Taşıma maliyetlerini düşününce kimse satacağı garanti olmayan malı sevk etmek istemez.Bugunkü durum itibarıyle bütün dizeller aynı fiyattan tüm türkiyede satılacağı için kurtamayacaktır. Bu iş uzun sürerse benim tahminim kıyıda limanı bulunan iller dışında taşıma maliyeti dolayısıyla üst kalite yakıtların temin edilme maliyetine katlanmaları zor. Son tüketici için bulunmaz fırsat ama temin eden için bir ek taşıma maliyeti göründüğü için stoklar bitince yenisini yerine koyarlar mı göreceğiz.

Bu arada aracımın garantisi bittikken sonra diğer yakıtları denemeye başladım. bu nedenle uzun süredir kullandığım OPET dizelden biraz uzaklaşarak aracıma yeni tadlar sunma imkanım oldu.

PO ve BP denemelerim devam ediyor ancak shell GTL benim bulunduğum ilde satılmıyor.

ilk izlenimleim PO 10 ppm yakıt gayet başarışı sessiz ve atak bir araç performansı sunuyor.Ancak OPET yakıtına göre biraz daha fazla tüketiyor.

Ancak Bp yakıt olarak oldukça cimri bir kullnım sunuyor ancak çekiş konusunda devirlenmeler beni tatmin etmedi. Ancak araç sessizlik açısından opettten çok ciddi bir azalma söz konusu .

Bu deneme bitince totali de deneyeceğim. Forumdaki arkadaşlar total exellium dizel için oldukça iyi şeyler söylüyorlar .bende sonuçların nasıl olacağını merak ediyorum.

bu arada birşey farkketim opet eurodizel araç ilk ısınışta çok kötü bir koku bırakıyor. yanık yağ kokusu gibi .katkılar ile alakalı galiba bundan kurtulduğuma sevindim.Ancak yakıt tüketimi biraz yükseltmek uğruna.

kesin sonuçlar için depoyu fullemek gerekiyor. yakıt yoğunlukları küçük de olsa farjklı olduğu için ortalama tüketim göstergesi hatalı veri verebiliyor. Asıl gerçek olan deponun fullenmesi ile ortaya çıkacaktır. Bu firma kampanyaları yüzünden hep 100 tl lik yakıt aldığımız için hesap yapmayı şaşırttılar bize.
    quote:

Orjinalden alıntı: triger

bizim buralarda yok gtl acaba bütün türkiyeye yayılacakmı ?

JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• Opet de satılan motorin 10 ppm midir acaba?

Orjinalden alıntı: cuneytgungor

Opet de satılan motorin 10 ppm midir acaba?

hayır 50 ppm dir.

Shell normal Eurodiesel de 50 ppm. GTL 0 ppm.

Bende yaklaşık yarım depo kullandım. Alt devirlere bir canlılık geldi. Vites geçişlerim yumuşadı(aracım yarı-otomatik şanzımanlı- alaksını kuramadım ama gerçekten fark var) ayrıca ses konusunda pek bir değişim olmadı.

2015 Peugeot 308 Active BlueHDI EAT6 Lav Kırmızısı
    2016 VW Golf VII 1.2 TSI DSG Comfortline + IGP + SKP - Saf Beyaz
    2020 VW Tiguan GT Executive Edition 190hp 4Motion RLine - Indium Gri
  • TOTAL EXELİUM'U UZUN SÜRE KULLANDIM...
    menzil ve performansından memnundum... en uzun menzili verdi bana(shell-opet ve bp'ye göre)...
    quote:

Orjinalden alıntı: vezir

EPDK kararlarından sonra tüm türkiyeye yayılma işi zor görünüyor . Taşıma maliyetlerini düşününce kimse satacağı garanti olmayan malı sevk etmek istemez.Bugunkü durum itibarıyle bütün dizeller aynı fiyattan tüm türkiyede satılacağı için kurtamayacaktır. Bu iş uzun sürerse benim tahminim kıyıda limanı bulunan iller dışında taşıma maliyeti dolayısıyla üst kalite yakıtların temin edilme maliyetine katlanmaları zor. Son tüketici için bulunmaz fırsat ama temin eden için bir ek taşıma maliyeti göründüğü için stoklar bitince yenisini yerine koyarlar mı göreceğiz.

Bu arada aracımın garantisi bittikken sonra diğer yakıtları denemeye başladım. bu nedenle uzun süredir kullandığım OPET dizelden biraz uzaklaşarak aracıma yeni tadlar sunma imkanım oldu.

PO ve BP denemelerim devam ediyor ancak shell GTL benim bulunduğum ilde satılmıyor.

ilk izlenimleim PO 10 ppm yakıt gayet başarışı sessiz ve atak bir araç performansı sunuyor.Ancak OPET yakıtına göre biraz daha fazla tüketiyor.

Ancak Bp yakıt olarak oldukça cimri bir kullnım sunuyor ancak çekiş konusunda devirlenmeler beni tatmin etmedi. Ancak araç sessizlik açısından opettten çok ciddi bir azalma söz konusu .

Bu deneme bitince totali de deneyeceğim. Forumdaki arkadaşlar total exellium dizel için oldukça iyi şeyler söylüyorlar .bende sonuçların nasıl olacağını merak ediyorum.

bu arada birşey farkketim opet eurodizel araç ilk ısınışta çok kötü bir koku bırakıyor. yanık yağ kokusu gibi .katkılar ile alakalı galiba bundan kurtulduğuma sevindim.Ancak yakıt tüketimi biraz yükseltmek uğruna.

kesin sonuçlar için depoyu fullemek gerekiyor. yakıt yoğunlukları küçük de olsa farjklı olduğu için ortalama tüketim göstergesi hatalı veri verebiliyor. Asıl gerçek olan deponun fullenmesi ile ortaya çıkacaktır. Bu firma kampanyaları yüzünden hep 100 tl lik yakıt aldığımız için hesap yapmayı şaşırttılar bize.
    quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: vezir

EPDK kararlarından sonra tüm türkiyeye yayılma işi zor görünüyor . Taşıma maliyetlerini düşününce kimse satacağı garanti olmayan malı sevk etmek istemez.Bugunkü durum itibarıyle bütün dizeller aynı fiyattan tüm türkiyede satılacağı için kurtamayacaktır. Bu iş uzun sürerse benim tahminim kıyıda limanı bulunan iller dışında taşıma maliyeti dolayısıyla üst kalite yakıtların temin edilme maliyetine katlanmaları zor. Son tüketici için bulunmaz fırsat ama temin eden için bir ek taşıma maliyeti göründüğü için stoklar bitince yenisini yerine koyarlar mı göreceğiz.

quote:

valla hocam kesin sonuçlar için depoyu dip bitirmek gerekiyor, ayrıca araç beyninide sıfırlamak gerekiyor, bunun içinde aküyü bi gece sökmek lazım ki, beyin sıfırlansın, yoksa bi depo benzinle anlaşılacak iş değil...

• şişli dede satılmaya başlandı fakat pazarlama stratejisinden başka bir şey olduğunu düşünmüyorum.etken madde aynı motorin,kimyasal oranlarıyla ufak oynamalar sadece psikolojik bir rahatlama birazda performans belki.değil 4 depo istasyonu boşaltsanız bile dizel kirlidir ve devir ister yoksa kurum kaçınılmaz bence...
    quote:

Orjinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

şişli dede satılmaya başlandı fakat pazarlama stratejisinden başka bir şey olduğunu düşünmüyorum.etken madde aynı motorin,kimyasal oranlarıyla ufak oynamalar sadece psikolojik bir rahatlama birazda performans belki.değil 4 depo istasyonu boşaltsanız bile dizel kirlidir ve devir ister yoksa kurum kaçınılmaz bence...
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.