Şimdi Ara

sharp XD1E serisi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
591
Cevap
0
Favori
35.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: eros33

tabıkı kaynaktan kaynaga gore degısır ama yenı alınan bır lcd tv de ortalama yapılan ayar su olmalıdır arka floresan ısıgı 50 parlaklık 40-45 kontrast 60-70 renk ıse plazmanın doygunlugunu yakalamak ıcın 50-60(plazmada bu oran 35-40 sevıyesıdır dıkkatınızı cekerım) keskınlık ıse ıstege baglıdır ıkısının ortasında durabılır bıraz yumusak goruntu ıstenırse -2-5 arası daha keskın bır goruntu ıstenıyorsa +2+4 arası yapılabılır renk sıcaklıgını ıse tam beyaz sevıyesı ıcın sogukta normal beyaz sevıyesı ıcınse normalde tutmak en ıyısıdır

sharp lullanan arkadaslar benım soyledıgım ayarları yapan oldumu sonucları nelerdır yazarsanız sevınırım bakım toshıba kısmınada yazmıstım bu ayarları uygulayanlar cok memnunmus goruntu super oldu dıyorlar bılgınıze

bu arada ben ınternet uzerınden home cınema choıce un sıtesını takıp edıyorum bu sırketın kardes dergısı olan WHAT VIDEO and WIDESCREEN dergısınde SHARP 42XD1E modelını ayrıntılı olarak test edıyorlar subat 15 den sonra yenı sayısı cıkacak ve test ı ınternet sıtelerınden okuyabılırız daha dogrusu bu topıc ın sahıbı DUBLANC dostumuzdan ben sahsen rıca edecegım selamlar

Ayarlar için teşekkürler, fakat mesala bizdeki backlight ayarı -8 --- +8 arasında değişiyor, ve bende farklı kaynaklar ıcın farklı degerler kullanıyorum. VGA icin 2, hdmi için -3, SD anten içinde 3 gibi. Sizin sölediğiniz 50 hangi scala aralıgı ıcın? Aynı durum, diğer ayarlar içinde geçerli. Bir de panellerin farklı olmasından dolayı, servis menusundeki ayarlar ve fabrıkada farklı şekilde optimize edilmiş olabilir. Yine de siz, verdiginiz bu degerleri hangi scala aralıgı ıcın verdıgınızı belırtırsenız, bende oranlayıp denerım.

Bu topic hepimizin, XD1E kullanıcısı olarak mesaj sayım fazla o kadar. Bahsetmiş oldugunuz derginin internet sayfasını burda link olarak verebilirseniz, bende takip edip, yazı çıktığında bilgileri buraya aktarabilirim

• DUBLANC dostum ben sharp ıle ılgılı yazı cıktıgında buradan sana haber verırım benım verdıgım ayarlardakı backlıght ayarı tam orta konum oluyor benım ızledıgım kadarıyla hem uydu da hemde dvd fılm ızlerkenkı ortalama ayarlar fakat dedıgın gıbı hem kısının goz zevkıne hem ortam ısıgına hemde kaynak cıhaza gore degısebılır

subat ın ortasındakı test ı halatla cekecegız anlasılan orada her tv yı ortalama 1ıla 3 sayfa arasında test edıyorlar oncelıkle dıs kasası ve donanım teknık ozellıkler ve baglantıları ele alınıyor 2.bolumde cıhazın hem sd hem dvd hemde hd yayınlarla ayrıntılı testı 3.bolumdede genel sonucu ve verılen paraya gore performansını degerlendırıyorlar su anda tv ıngıltere resmı sıtesınde 2000pound gozukuyor

ayrıca ozel kendı olcum makınalarında fabrıkasyon degıl kendı yaptıkları kalıbrasyon ayarlarından sonrakı renk sevıyesı kontrast oranı ve parlaklık sevıyesını olcuyorlar haberınız olsun

• Siz gözünüze 46" olanı kestirdiniz galiba. Ayrıca resmi sitedeki fiyatlarda uçmuş gibi. Başlık içerisinde 3. sayfada 1080p Samsung, Sony ve Sharplar için yurtdışındaki bir site için link vermiştim. Ordaki fiyatlar daha uygun. 42XD1E 1000 pound civarında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 6 Şubat 2007; 14:27:31 >
  • Ben burda benim TV`yi normal fiyati 1093 £`du ben 2 sene taksitle 1200 kusur £ `a aldim.Ayda 42 £ taksitle.Ve Ingiltere`deki en ucuz dusuk fiyata aldim.Nerden biliyosun en ucuz fiyat oldugunu diyebilirsiniz.Cevap aldigim magaza burda fiyat match olayi diye bi sey var onu uyguluyo.Yani 1000 kusur magazadaki fiyatin en altindan veriyo.Tabii bu olay tuketiciye yariyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insom -- 6 Şubat 2007; 16:16:31 >
  • arkadaslar benım calıstıgım ısyerı esenkent ın ıcındekı SUNFLOWER ALISVERIS MERKEZININ ıcınde bulunuyor kımler bana yakınsa bekelrım hem sohbet eder hemde tv lerı yanyana ızlerız ozellıkle 102 106 lcd ve plazmaları yanyana gorebılırsınız
  • arkadaşlar özellikle pc görüntüsü resmi koyabilirmisiniz ? son çözünürlükte ve yakın cekimde yazılardaki netliği merak ediyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

arkadaşlar özellikle pc görüntüsü resmi koyabilirmisiniz ? son çözünürlükte ve yakın cekimde yazılardaki netliği merak ediyorum

Son cozunurlukten kastınız 1920*1080 (1080p/60hz) ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DubLanC

quote:

arkadaşlar özellikle pc görüntüsü resmi koyabilirmisiniz ? son çözünürlükte ve yakın cekimde yazılardaki netliği merak ediyorum

Son cozunurlukten kastınız 1920*1080 (1080p/60hz) ?

evet
  • 1080p hd clip, desktop, oyun photolarını buraya koyacagım ama biraz beklemeniz gerekebilir çünkü DVI-HDMI kablosunu haftasonu alacagım. Bu sefer kararlıyım
  • arkadaslar ıste sıze lınkıhttp://www.samsung.com/uk/products/television/tftlcd/images/whathifi1.pdf

bakın bu testte 5 tane 46 ınch lcd yı test etmısler lg ve toshıbanın 47ınchı sony sharp ve samsung un da 46ınch ını test etmısler lutfen ıngılızce bılenler tercume edıp yazarlarsa cok memnun oluruz
  • Sonunda Profigold DVI-HDMI kablosunu ve diger tum kablo eksıklerımı astech den aldım. İnternet sitesinin aksine oxypure olmayan bu versiyon da 1080p yi desteklediği kutusunda belirtilmiş. Denedikten sonra izlenimlerimi paylaşacağım. Bu arada tech-link diye bir firmanın kabloları gelmeye başlamış. Kablonun kendisi mücevher gibi, kutusu da öle. Özellikle component kablosuna hayran kaldım. Kablo fiyatları profigold dan daha pahalı (component 165YTL) ama ilk bakışta farkını gösteriyor kablolar. Ayrıca PGV7000 oxpure scart ile PGV7500 oxypure scart rgb arasındaki fark, PGV7500 ün sadece görüntü amaçlı kullanılması, ses için gerekli pinler mevcut değil. Almayı düşünen arkadaşların dikkat etmesi gerekiyor.

• quote:

Sonunda Profigold DVI-HDMI kablosunu ve diger tum kablo eksıklerımı astech den aldım. İnternet sitesinin aksine oxypure olmayan bu versiyon da 1080p yi desteklediği kutusunda belirtilmiş. Denedikten sonra izlenimlerimi paylaşacağım. Bu arada tech-link diye bir firmanın kabloları gelmeye başlamış. Kablonun kendisi mücevher gibi, kutusu da öle. Özellikle component kablosuna hayran kaldım. Kablo fiyatları profigold dan daha pahalı (component 165YTL) ama ilk bakışta farkını gösteriyor kablolar. Ayrıca PGV7000 oxpure scart ile PGV7500 oxypure scart rgb arasındaki fark, PGV7500 ün sadece görüntü amaçlı kullanılması, ses için gerekli pinler mevcut değil. Almayı düşünen arkadaşların dikkat etmesi gerekiyor.

Resimleri bekliyoruz hocam birde kabloyu kaça aldın ?

• quote:

Şimdi net olarak hatırlamıyorum fiyatı. Aldıgım kablolar, 1.5 m PGV7000 oxypure scart, PGD481 1.0 m Digital Coaxial (coaxial kablom vardı ama arkadasa kaptırdık), Bandridge 1.2m 3.5mm Stereo - 2*RCA ve 5 m PGV1105 DVI-HDMI. toplam 260 YTL tuttu. Ama yanlış hatırlamıyorsam DVI-HDMI 100 YTL civarıydı
  • quote:

quote:

Şimdi net olarak hatırlamıyorum fiyatı. Aldıgım kablolar, 1.5 m PGV7000 oxypure scart, PGD481 1.0 m Digital Coaxial (coaxial kablom vardı ama arkadasa kaptırdık), Bandridge 1.2m 3.5mm Stereo - 2*RCA ve 5 m PGV1105 DVI-HDMI. toplam 260 YTL tuttu. Ama yanlış hatırlamıyorsam DVI-HDMI 100 YTL civarıydı

Hocam birde sana bir sorum var bu 1:1 pixel mapping üreticilerin özelliklerinde belirttikleri birşeymi ? ben rastlayamadım pek ? veya bunu nasıl anlayabiliriz ? gerçi yazılardaki netlikten anlaşılıyor ama tam olarak nasıl anlaşılabilir

• quote:

Hocam birde sana bir sorum var bu 1:1 pixel mapping üreticilerin özelliklerinde belirttikleri birşeymi ? ben rastlayamadım pek ? veya bunu nasıl anlayabiliriz ? gerçi yazılardaki netlikten anlaşılıyor ama tam olarak nasıl anlaşılabilir

Dediğiniz gibi yazılardan anlaşılır, bildiğim kadarı ile Sony X ve W serisinde (zamanında incelediğim için söylüyorum) menu de ayar ve Sharp ın kumandasında da tus var. Sony lerın menusundekı ayar kısmını unuttum ama Sharp larda kumandadaki Wide modes tusundan ayarlıyorsunuz.
  • 1920*1080p/60hz, 1:1 piksel mapping ve goruntu kalıtesı

DVI-HDMI kablosu ile PC baglantısı için menu ayarlarım (Windows XP sp2, Nvidia 7800GS ekran kartı, Forceware 93.71 WQHL driver),

-Picture
    User mode
    Backligt : 2
    Contrast : 30
    Brightness : 0
    Colour : -10
    Tint : 7
    Black : off
    DNR : off
    Colour temp. : Mid-Low

-Connections>HDMI setup>EXT6 (Baglantının yapıldıgı terminal)
    Signal Type : RGB
    Colour matrix : ITU601
    Dynamic Range : Normal (1080i icin enhanced seçilmeli)

-Kumanda da wide modes kısmında "underscan" secıldı.

-Ekran kartı için driver ayarları default konumda.

Görüntü kalitesi inanılmaz fakat bir süre sizinle paylasamayacagım çünkü photo makinasının pilleri bitmiş ve şarj makinasını arıyorum. Bu arada 2 m lik kullanım mesafem yuksek cozunurlukten dolayı 1 m ye indi. 96dpi dan 120dpi ya yukseltmem gerekiyor.

• arkadaslar humax hdcı2000 hd receıver ın goruntusunu ve performansını merak eden arkadaslar kadıkoydekı TEKNIK SAAT ELEKTRONIGE(aynı anda panasonıc 42pv60 a ve samsung le40 n71 e baglı) ve yesılkoy ıstasyon caddesındekı SAMSUNG SHOP ta(samsung le46 f71e baglı) gorebılırler :banana
  • quote:

Orjinalden alıntı: eros33

arkadaslar humax hdcı2000 hd receıver ın goruntusunu ve performansını merak eden arkadaslar kadıkoydekı TEKNIK SAAT ELEKTRONIGE(aynı anda panasonıc 42pv60 a ve samsung le40 n71 e baglı) ve yesılkoy ıstasyon caddesındekı SAMSUNG SHOP ta(samsung le46 f71e baglı) gorebılırler :banana

Bu receiver ı duymustum ama saglıklı bır bılgı edınemedım. Hd receiverların fiyatlarının da çok yüksek olmasından dolayı en azından 1 sene digiturk abonesi olup, gelişmeleri takip etmek istiyorum. Vermiş oldugunuz adreslerde SD goruntusu ıcın kullandıkları bellı, mumkun olursa goruntu resımlerını sizden bekliyoruz
  • O büyüklükte bir panel için 1 metre inanılmaz güzel bir mesafe
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

O büyüklükte bir panel için 1 metre inanılmaz güzel bir mesafe

Gözlük kullanıyorum ama gözlerim ilerlemiş, bu çözünürlükte bunu anladım. Aynı resim için nerdeyse tüm geniş ekran ve 4:3 çözünürlüklerinin olduğu duvar kağıtları için güzel bir site. Burdan indirip, PC yi kullanmayı bırakıp manzara seyrediyorum

http://interfacelift.com/wallpaper/index.php?sort=ratings&w=1920&h=1200

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.