Şimdi Ara

SHARP Lcd Tv'ler # Genel Konu # (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
8
Favori
147.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nolursunuz yardımcı olun bana arkadaşlar, hemen hemen birçok mesajı okudum ama sanki istediğim cevapları bulamadım :(

1) Sharp LC40LX810E ile Sharp LC40LE810E arasındaki fark nedir ( içeriklerinde; LX olanda ekstra olarak benim gördüğüm"Component, Kompozit" var ve Tepkime süreleri biri 2 biri 4 ms diyor bimeks amcam) Bimeks ten bakıyorum şuanda da indirimde : http://www.bimeks.com.tr/urun/116957/sharp-lc40lx810e-102-ekran-led-tv.aspx#specs

2) benim uydu alıcısını özelliği HD olan mı almam lazım Full Hd mi almam lazım yoksa Hdmı çıkışı olan herhangi bir uydumu almam lazım ben farkı bilemedim-evde benim normal scart çıkışlı uydum var ama tahminimce o çok kötü olacaktır-. Benim ihtiyacım olan led ekranımda uydudan kaynaklanan bir görüntü kalitesizliği olmaması Hd kanal isteğim yok - ki zaten fazla da yok yayımda olan-

3) ben Led araştırmasına samsung D65xx serisine takılarak başladım, tam alıcakken vazgeçtim bugünlerde çünkü 3d ve internet olmasada olur,dahili uydu alıcıda donanım haber sayesinde doğru ve tecrübeli bilgilerle vazgeçtim harici cihaza karar verdim

4)D-smart ı DVB-C den mi bağlayacağım?

5) bütçe maksimum 2500 tl ben naapmalıyım. istediğim kaliteli görüntülü, sağlamlılık(sharp a sarmamın sebebi) . Bu bütçeye alınabilecek en iyisi için tavsiyeleriniz nedir?

bunlardan sadece birini bilen arkadaşlarda cevaplar atarsa hepimiz aydınlanırız arkadaşlar

Elinize sağlık şimdiden Allah razı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErakbaS -- 29 Şubat 2012; 14:28:39 >

• Kardeş 810 tavsiye etmem,2010 Modeldir ondan dolayı elde kalan panelleride ucuz satıyorlar!

İlla Sharp istiyorsan 2011 Model olan 830/831/835 lerden birisini alabilirsin!

LX/LE aynı Seri paneldir takılma buna

Ancak 40" 830 fiyatını bilmiyorum,bunuda kendin araştır artık;EW/MM lere filan bak veya Teknosa v.s

D-Smart Modül DVB-C de çalışmaz(bu Tuner; KabloTV içindir ve örneğin Teledünya da çalışır)
    D-Smart içinse DVB-S olması gerekiyor!!
  • üstadım bu haftasonu alacaktım uyarmasaydın eline sağlık duacınım. Peki ne önerirsin bana? dediğim gibi bütçem 2500tl dir(32 inç olup özelliğinin çok olmasınıda ayrıca çok isterdim)

beklentim de kaliteli ve canlı görüntü, internet ve 3d değil.

Panasonic , Samsung D6000 veya çok zorlasam 65xx(ki bu seriyi çok araştırdım piyasada kalmamış sebebide E serisi Samsung lar geliyormuş galiba) , ya da Philips in ödüllü serisi var ( xxPFL9705) yada bildiğin daha sağlamı varsa.

Sharp bütçemi aştı gibi velhasıl(gerçi 32' ler için dediğin mağazalara gideceğim yönlendirmene saol)

alternatif olarak sharp dışında bu üç markadan hangisinin Led i daha iyidir. Yani bundan şaşma dediğin varmı dostum benim

• Pany nin bir LCD si var(sen şimdi ebat olarak 32" dediğin için yazıyorum bunu)

32E30E veya 37E30E(ben bunu kullanıyorum) bunlara bir bakkalitesi çok çok iyi ama resim kalitesi
    için öncelikle git çıplak gözle kendin izle,bakalım beğenecekmisin!

Çünkü sen "canlı" derken neyi kastediyorsun onu anlamadım??
    Kalite derken nedne bahsediyorsun?? örneğin resim kalitesimi veya tam nedir?

Ama "özelliklerinin" çok olması filan diyorsan o zaman direk git Samsung al veya LG al

++
  • üstad ben kalite derken hemen bozulmasın , görüntü kalitesi ve renkleri canlı olsun , tepkime sürelerinden doğacak takılmalar ve yavaşlık bulanıklık olmasın,,

Özellik olarak haklısın samsung oldukca donanımlı mesela D6000 e sardım gene :)http://www.bimeks.com.tr/urun/118231/samsung-40d6000--102-3d-led-tv.aspx#specs

Hocam D6000 e bütçem yetiyor ama özellik bilgisi olarak çaylağım :( , D6000 yerine D6500 almam bana ne getirir eğer samsung düşünürsem .

Dediğim gibi 3d istemiyorum internet olmasada olur ama istediklerim aslında :

min 100Hz ( tercihen 200Hz) * Hoş bununda ne farkı varsa artık :) tek bildiim 50 yavaştır asla almamak gereklidir,
    max. 4ms tepkime süresi (6 kötü derler,tercihen 2ms)Philips 0,5 bile vermiş bu kadar da olurmu olsa 2 ile ne farkı olur ki acep,
    500nit (400 le ne farkı var ayrıca bu nedirki zaten :)
    Full Hd LED
    Usb Movie,jpeg vs.
    32'(özellik daha çok olsun,fiyat daha düşük olur diye aslında, normalde 40 da olabilir)
    Wifi Ready(dahilide olur ama fiyatlar genelde uçuyor dahili olanlarda)
    Sağlamlık(yani sharp, pany gibi japon kardeşler süper,,hisence ve seg gibi kardeşlerde berbat gibi :)
    Görüntü kalitesi mesela canlı net ve gerçeğe yakın renkler ve kendini geliştirmiş bir panel( Hyper Real, Quattron vs.)
    Bütçe Max.2500
    Tercihen Hangi marka dersende Pany ve samsung gibi sanki galiba isteğim

Samsung larda bulutlanma var diyorlar hatta D7xx serisinde filan var diolar, onda olan D6xx da haylı hayli olmamı nasıl olcak bilemedim çünkü gönlüm D6000de sankim hem bimekste indirimde bide :s

http://forum.donanimhaber.com/m_50201729/mpage_1/key_40D6000/tm.htm burada LG 42LW5500 ile kıyaslama yapılmış 40D6000 ve herkes Lg demiş özelliklerine gene bimeksten baktım gideri var fiyatının filanda ama kalitesini bilemedim (http://www.bimeks.com.tr/urun/118229/lg-42lw5500-106-ekran-3d-led-tv.aspx#specs) ,,,ben napcam üstad ya enson bi crt alcam he

olmasada olurlar 3D ve internet..ki eminimki tüm bu kriter ve özellikleri bu bütçeyle hemen herkes isteyecek ve herkes bu mesajın cevabından faydalanacaktır. Emeğin büyük oluyor düşünmemde saolasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErakbaS -- 1 Mart 2012; 12:32:57 >

• üstad

Büyük ihtimal Bu cumartesi alacağım senden son yorumlarını bekliyorum.

Gönlüm Sharp 810 dan (sağlamlık ve Quatron renk kalitesi kualağa iyi görüntü ve sharp dayanıklılığı olarak geliyor) yana ama tavsiye etmiorsun, ben çok özellik delisi değilimdir takılma olmasın rengi sd yayındada canlı olsun dayanıklı olsun elimde kalmasın derdindeyim aslında,,yani 3d olmasın ama temiz görüntü olsun gibi.

Sharp olmassada Galiba Samsung alacağım,, 6000 ile 6500 arasında ne fark yaşarım, bulutlanma için ne diyorsun, bunları devirecek bir led varmıdır tercihen 32 olabilir olmassa 40 ta olur; pany,lg,philips varmıdır tavsiyende,,,teşekkürlerimle ,,son saatlerimde bunlar
  • yaw hay bu bizim distribütörlerin allah belasını yaaa......
    60" samsung 8000 serisini getirip 10bin liradan falan satıyolar,ahanda sharp'ın fullHD 60" almanyada 1399€.Bunu toplu alımla mesela 1000 tane getittirirdin,tahminimce 3800 lira raf fiyatına satılabilirdi.Ayrıca yine almanya media markta 60D8000 3999€.Yani 1399€ gayet iyi bir fiyat dediğim gibi 3800Liraya falan bence satılabilirdi ve peynir ekmek gibi giderdi.Şahsen televizyon alma arefesinde sadece imrenerek bakıyorum şu yabancı sitelere.Ulan adamların hem alım gücü yüksek hemde paşalar gibi yaşıyolar.Yine Hd kanal izlemek istesek ya digitürke yada dsmarta para vermek zorundasın ama adamlar onuda bedavaya izliyor,biz nasıl bir memlekette yaşıyoruz cidden anlamıyorum.

Dediğim televizyon,özellikleri gayet iyi;
    Kısaca 101W güç tüketimi,dahili HD uydu alıcı,wlan/dlna,smart tv,3D yok birtek oda olmasın,yemişim 3D'yi
    http://www.mediamarkt.de/mcs/catentry/LC-60LE635E-schwarz,48353,286775,263757.html

• Sharp lx ve le arasındaki fark birisinin dışında-çerçevesinde panelin önünde koruyucu cam var diğerinde panel açıkta.

Samsungda eğer almadıysan 7000 serisinden aşağı olanını alma

60" sharp 6xx serisi rgb y yok görmeden bir şey şöylemek yanlış ama görüntü kalitesinden şüphem var

aynı yerde dikkat et 60" samsung D8000 serisi tv 4000€ = 9600 lira

türkiyede

hızlıal .com da yetkili distribütör garantili 9448 lira peşin fiyatına taksitle.

paralel ithalat olanı ise 8403 peşin 8663 taksitli fiyatı.
  • yaw türkiyede SD yayınlardan zaten bir beklentim yokta,HD kanalları her türlü güzel gösterir.Ayrıca o fiyatları mecbur indirdiler,2012 serileri geliyo.Teknosa halâ ilk günkü fiyattan 13bin lere falan satıyo şaka gibi.Gidipte 10 bin lira falan vermem bir televizyonada,4000 liraya o sharpı havada karada alırdım,sadece içim gitti
    Bu arada fiyatlar düşermi daha?55D7000 düşünüyoruz,en ucuz vatan %25 indiriminde görmüştük 4675 liraya inmişti ama stok kalmamıştı gittiğimizde.Şu an en ucuz teknosada satılıyor 4999Lira 12 taksit :(
  • Topkapı vatanda teşhir 55d7000 i aynı fiyattan veriyorlardı geçen hafta. Hafta sonuydu sonuçta sıfırı da aynı teşhiri de aynı fiyata kapış kapış satılmış anlaşılan. Ben de istinye parkta gezerken enplusta LC60LE635 5000 tl fiyattan gorunce aldım. Evde kurulmayı bekliyor. Görüşlerimi bildiririm kurulduktan sonra.
  • Saturn de 40LX630E Sharp Led indirimde arkadaşlar bir inceleyin belki faydası olur bikaç forum kardeşlerimize..

http://www.saturn.com.tr/specials/servicespecial/istanbul/ebrosur.pdf

Edit: Bu link nasıl başka bir pdf açar aga bunlar hep aynı linkin dosyasını değiştiriyor o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErakbaS -- 17 Mart 2012; 12:20:15 >

• LC 60LE830E 3D LED/FULL HD,200 Hz LED TV bu tv full led mi? özelliklerinde Backlight System LED diyor? tam anlayamadım da.
    http://www.enplus.com.tr/urun/?26158/
    saygılar
  • LC60LE635 ilk izlenimlerim:

Artıları:

- Fiyatına göre ki bunun yerine alsam alsam panasonic 50 veya 55 vt30 alırdım ( keşke alsa mıydım? o da ayrı konu ) 60 inch olması.
    - Dahili hd uydu alıcısı olması (kimin yok ki bu fiyata ).
    - Belgesel ve özellikle şu salon atletizm şampiyonası falan renkli caf caflı görüntülerde performansı fena değil.
    - Enerjiyi az harcıyormuş.
    - Giriş çıkışlar yeterli kanımca. Eski yeni tüm cihazlarımı bağlayabildim.

Eksileri:

- 3D yok ( bazıları için eksidir bu kadar para verilcekse, benim için değildi mesela hatta almamın bir sebebi de 3D olmamasıydı ).
    - Filmlerdeki görüntüsüne bir türlü alışamadım, parlak yüzler falan bana göre değil ( plazma almadım diye hayıflanmamın en öenmli nedeni )
    - Bana göre doğru renk verme konusunda kusurları var hani morlarına taktım bi garip geliyor bana, servisi çağırdım sorun yok dedi ama aklımda ciddi soru işaretleri var.
    - Bir iki filmde olsa da bir ses görüntü senkronizasyon sorunu oldu ( servis ses ayarlarından düzeltilir dedi bir daha olacak mı diye bekliyorum bakalım ) .
    - 2 tb lik wd hardiskimi takınca tanıdı sorunsuz ama çok uğraşmasam da görüntü-ses formatı tanımada ve alt yazıda sorunlar var olsa gerek (media player ile kolayca çözüme kavuşturabilecek bir sorunmuş ) .
    - Satarken LC60LE830E modelinin 3 boyusuzu gibi satıyorlar ya derinlemesine bilmesemde gerek tuş tasarımları falan gerekse ses kaliteleri (LC60LE830E den sağlam ses çıkıyor ) farklı en azından.
    - Görüş açısı dar çok dar hatta tam karşıdan bakmadıkça bir matlık oluyor yan açılardan.
    - Kanal geçişleri yavaş.

Sonuçta ne bileyim tam buldum aradığım paneli falan derken, şimdi içim çok da rahat değil, acele ettim kanımca fiyatı uygun!!! buldum diye. Almayı düşünenlere tavsiyem media markt larda ( özellikle beylikdüzndekinde ) bu panale yakından bakın. önünde arkasında sağında solunda diğer panellerle rahatlıkla karşılaştırabilirsiniz görüntüsünü ( trt hd yayını veriyorlar hepsine). ordaki çocuk da yardımcı oluyor teknik özelliklerdi falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keloglan3333 -- 15 Mart 2012; 8:39:31 >

• Sharp 3d led tvı aldım ıyıyıkıde almışım goruntusu cok ıyı 3d performansıda aynı zamanda japonlar yapmıs yıne yapıcagını :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepinggg

Sharp 3d led tvı aldım ıyıyıkıde almışım goruntusu cok ıyı 3d performansıda aynı zamanda japonlar yapmıs yıne yapıcagını :)

hocam umarım garanti mevzuusu ile uğraşmassın formu araştır teknik servis olayı işin içine girdiğinde canın sıkılabilirmiş enplus dışındaki yerlerde, umarım yaşamassın güle güle kullan, ben samsung da başladım sharp ı çok istedim ve sony aldım
  • Sharp in kullandigim iki urunu var ikiside orjinal japon.2008 de 24000 lik klimasini aldim.ozellikle ve bilerek.muhtesem kalite muhtesem isitma ve sogutma.bu sene basina kadar kiradaki 80 m2lik salon buyuk bir mutfak ve odayi yaz kis isitim soguttu.muhtesem ekonomi tik demedi.bir gune bir gun ne servisi aradim nede bir sikayetim oldu.

2005 te buzdolabini aldim.ayni segmentte arcelik beko vesteller 3000 uzeri satilirken ben 1700 e aldim.servisin montaj gunu soykedigi soz hala kuagimda kupe gibi.aslinda sharp kalitesini biliyordum ama adet yerini bulsun iye sordum.hocam yedek parca servis vs sikinti yasamayiz dimi dedim.cvp:
    Kusura bakma ama bir daha bizi aramiyacak goremiyeceksin .oldu.
    nasil yani diye sordum.
    hic ihtiyacin olmayacak inan dedi.
    haa diyebildim.

bu gun media markt besiktasa philips 52 pfl 9606 icin ugradim incelemek ve fiyat icin.yoktu.ee bende de bir sharp sempatisi var.lc60le635 i inceledim.goruntusu diger sharplarla birlikte ben burdauim diyordu.4999 tlye dusmus.250 tl dedikleri wi fi adaptorunude hediye edecekti.tv de 3d yoktu birtek ve 5 adet kaldigini soylediler.bir an seytan durttu al diye ama benim ilk askim ambilight2li philips oldugu icin vaz gecip ambiligt spectra xl e terfi etmek istiyorum artik.60 inc harika olur ama 3d ve ambiligt olsun 52 inc olsun artik.9606 nin da 4000 civarlarina dusmesini bekleme karari aldim.alacaklara hayirli olsun fiyat ekran performans acisindan super tv.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.altundag -- 21 Mart 2012; 0:02:12 >

• Öncelikle herkese selamlar.
    Ben son 2 aydır yeni bir LED TV arayışına girdim ve sizinle edindiğim araştırma sonuçlarımı paylaşmak istiyorum. İlk olarak "SONY 40EX720" modeline ısınmıştımki aradan zaman geçmesi ve bu alandaki bilgilerimin artması sonucu bu tv den soğudum. Şuan önümde: "SHARP 40LE830E" ve "SAMSUNG 40D7000" olmak üzere iki zorlu seçenek var. Bu iki televizyon hakkında her türlü araştırmayı tamamladım. Hatta bir an kendimi dünyada en çok araştırma yapmış kişi sandım, o ayrı mesele . SHARP görüntü kalitesi konusunda kesinlikle sollamış. Sahip olduğu QUATTRON teknolojisi sayesinde tüm LED TV' lere nazaren daha doğal ve kusursuz bir görüntü sunuyor. SAMSUNG 'un bir kaç tane ekstra özelliği var. SMART HUB menüsünden vizyondan kalkmış her türlü HD FİLM lerin bulunması buna örnek olarak gösterilebilir. Gelelim 3D' ye... SHARP' ın 3D konusunda SAMSUNG' a göre bazı artıları ve eksileri bulunuyor. SHARP 3D olarak daha fazla derinliğe sahip ve 3D görüş açıları oldukça geniş. Neredeyse hangi açıdan baksanız aynı 3D görüntüsünü elde ediyorsunuz. Fakat SAMSUNG 3D' nin görüş açıları SHARP' a göre dar. SAMSUNG'un 3D konusundaki tek artısı 3D gözlüğünün Bluetooth ile bağlanmasıdır. Edindiğim bilgilere göre SHARP 3D gözlükleri Kızılötesi kullanarak bağlanıyor. Bundan hareketle bazı kanılar elde ettiğiniz kanısındayım... Evet araştırmamı yaptım yapmasına fakat bir sorum olacak bu konu hakkında detaylı bilgi sahiplerine: Sharp HD uydu alıcısı Digiturk destekliyormu ? Seçim konusunda yardımlarınızı bekliyorum...

• Bu konuda deneyimlilere bir sorum olacak,
    Acaba vakit LED TV alma vaktimidir yoksa çok yakında yeni teknolojiler çıkacakmıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: =Ali-Kemal

Öncelikle herkese selamlar.
    Ben son 2 aydır yeni bir LED TV arayışına girdim ve sizinle edindiğim araştırma sonuçlarımı paylaşmak istiyorum. İlk olarak "SONY 40EX720" modeline ısınmıştımki aradan zaman geçmesi ve bu alandaki bilgilerimin artması sonucu bu tv den soğudum. Şuan önümde: "SHARP 40LE830E" ve "SAMSUNG 40D7000" olmak üzere iki zorlu seçenek var. Bu iki televizyon hakkında her türlü araştırmayı tamamladım. Hatta bir an kendimi dünyada en çok araştırma yapmış kişi sandım, o ayrı mesele . SHARP görüntü kalitesi konusunda kesinlikle sollamış. Sahip olduğu QUATTRON teknolojisi sayesinde tüm LED TV' lere nazaren daha doğal ve kusursuz bir görüntü sunuyor. SAMSUNG 'un bir kaç tane ekstra özelliği var. SMART HUB menüsünden vizyondan kalkmış her türlü HD FİLM lerin bulunması buna örnek olarak gösterilebilir. Gelelim 3D' ye... SHARP' ın 3D konusunda SAMSUNG' a göre bazı artıları ve eksileri bulunuyor. SHARP 3D olarak daha fazla derinliğe sahip ve 3D görüş açıları oldukça geniş. Neredeyse hangi açıdan baksanız aynı 3D görüntüsünü elde ediyorsunuz. Fakat SAMSUNG 3D' nin görüş açıları SHARP' a göre dar. SAMSUNG'un 3D konusundaki tek artısı 3D gözlüğünün Bluetooth ile bağlanmasıdır. Edindiğim bilgilere göre SHARP 3D gözlükleri Kızılötesi kullanarak bağlanıyor. Bundan hareketle bazı kanılar elde ettiğiniz kanısındayım... Evet araştırmamı yaptım yapmasına fakat bir sorum olacak bu konu hakkında detaylı bilgi sahiplerine: Sharp HD uydu alıcısı Digiturk destekliyormu ? Seçim konusunda yardımlarınızı bekliyorum...

Kesin bilgi olmamakla birlikte kulak dolgunluğu bir bilgi: Digitürk için kutu gerekiyor. Dsmart için kart yeterli.

• Yaklaşık 10 gün önce mediamarkttan 4299 tl ye LC-46LE830E aldık.Söyleyebileceğim tek şey kusursuza yakın.Kusursuz değil çünkü samsung ve panasonic gibi DTS desteği yok (fakat şubat ya da mart da çıkan bir haberde çok yakında sharp ın da DTS desteği veren 3. firma olacığını söylüyordu) ve Samsung-LG gibi SMART TV içeriği çok iyi değil( fakat yine Sharp'dan yapılan açıklamada çok yakında film applerinin ve diğer içeriklerin NET+ platformuna konulacağı yönünde). Gelelim diğer kusursuz olan kısımlara içindeki tuner çok başarılı CI+ DVB-T/C/C2/S/S2 fln ne varsa açıyor.Sitemizde QAM destekli Headend Smart city(D-SMART) ve Digitürk mevcut.Siteye kurulumu yapan firma + 2-3 teknik servisin imkanı yok tv qam desteklese bile yayını açmanız olanaksız dese de ben dsmart modül kayıpsız yayınları (HD+SD) izliyorum ki böylece hdmi ve scart kablodan kurtulup QUATTRON teknolojisinden daha ii verim alıyorsunuz.Siyahlar müthiş bildiğin simsiyah diğerleri gibi grimsi fln değil.Daha önce biz yayınlarda sarı ve türevlerini aslında görmemişiz bunu anladım . 3D harika tmm filmler Half-SBS ama derinlik yine de d7000 e göre daha ii hatta incelemeler d8000den bile daha ii olduğunu söylüyor.Ekran mat ekran yansıma yapmıyor kendini göremezsin ekranda.Bulutlanma ya da ışık sızma zaten yok. 1 tb hddyi sorunsuz görüyor ,daha takılma yapmadı.3D boyut gözlüğü hafif ve ayrıca diyelim ki siz görüntüyü 2D -> 3D yaptınız ama eşiniz 2D izlemek istiyor o zaman gözlük üstündeki switchi 2D ye getiriyor ve siz 3D izlerken o 2D izliyor.Yanlız gözlükler her yer de bulunmuyor ve pahalı(200-300 tl),ama yurtdışından 40-50 $ getirtebilirsiniz.Kurulum çok hızlı oldu sabah 08:30 da aradık 12:30 gibi gelip Servisplus dan gelip kurdular..Aklıma geldikçe yazıyorum kusura bakmayın kendi youtube olayı var ve son güncelleme ile skype da eklenmiş.Fakat kendi browser ı flash destekli değil yani ordan youtube a girdiğinizde plugin istiyor yani izleyemiyorsunuz bilmiyorum samy ya da panada bu nasıl..Sorusu olan varsa elimden geldiğimce yanıtlamaya çalışırım..son olarak şunu söliim Japon yapar Koreli taklit eder

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.