Şimdi Ara

SHARP BUZDOLABI KAPI LASTİĞİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. konuyu yanlış yere açtıysam, kusuruma bakmayın. 16 yıldır kullandığım buzdolabının kapağı zor kapanmaya başladı. Sanırım kapı fitilleri miadını doldurdu. Sharp SJ-51H-GY MODEL için alt kapı fitili arıyorum. ölçüleri 72*100 CM. internette aradım bu model için satış yapan bulamadım. İstanbul Avrupa yakasında ikamet ediyorum.

    belki burada bilgi sahibi olan arkadaşlar vardır diye, danışmak istedim.




  • Selam

    Benimde sharp dolabımın lastik sorunu var siz bir sonuç alabildiniz mi ? Lastik bulduysanız bilgi verir misiniz

  • Dolunay kullanıcısına yanıt

    merhaba. Maalesef kalıcı bir çözüm bulamadım. Lastiklerde yıpranma yada yırtılma yok. İnternet üzerinden komple set olarak satanlar var ama hem değişimi yapamam diye hemde gelen ürün uyumsuz olur diye çekindim.

    Youtube videolarından bulduğum geçici çözüm üle şimdilik devam ediyorum.

    akşam yatmadan önce kapı fitili ve karşısını ıslak mendil ile temizledim. kapıyı kapatıp, bir süre elim ile destek verdim. Sabaha kadar dolap kapağı açılmamalı. Şimdilik idare ediyorum.

  • Takip
  • Bende aynı sorundan muzdariptim hem çok elektrik tüketiyordu hemde kapı fitilleri piyada yok attım kurtuldum
  • Bende fitil bulamadım ama yaptığım ölçümlerde yıllık 1200 kwh'a kadar elektrik tükettiğini anlayınca (fabrika verisi 934 kwh) geçen ay emekliye ayırdım. 21 yıl neredeyse kesintisiz ve sorunsuz çalıştı. Elektrik tüketimi sorun olmasa sonuna kadar revize eder kullanırdım.

  • kalekale kullanıcısına yanıt

    bu gidişle bende yakın zamanda emekliye ayıracağım. Ev boş olsa bile tek buzdolabı ile 150 TL civarı elektrik faturası geliyordu. yaz ayında. şuan 200 TL yi de geçer.

    sağlam,kapasite ve soğutma iyi ama tüketimi çok fazla. Eski teknoloji olduğu için yada kapı fitilleri eskidiği için. sebebini bilmiyorum ama yeni buzdolabı alsam, aradaki tüketim farkı ile 2-3 yıl kendini amorti eder,bence.

    en kısa zamanda bütçe ayarlarak,Sharp Budolabını emekliye ayırmak lazım.

    Siz hangi marka buzdolabı aldınız, tavsiyeniz olur mu?

    Sharp gibi uzun ömürlü olan bir dolap almak lazım.

  • Cirrus- kullanıcısına yanıt

    aynı fikirdeyim. Elektrik faturası hariç çok kullanışlı ve sağlam. Youtube videolarına bakarak fitilleri temizledim. Şuanlık idare ediyor. ama en kısa sürede yenilemek lazım. Elektrik faturaları zaten şaha kalkmış, bir buzdolabı çalıştığı zaman bile çok yüksek fatura geliyor.

  • mr.isson76 kullanıcısına yanıt

    İmkanınız varsa yine Sharp alın hala aynı kalitede devam ediyorlar. Bulunduğum ilde satıcı ve servis olmadığı için başka bir marka almak zorunda kaldım. Yeni sharplarda Panasonic inverter kompresör var (piyasanın en iyisi) tasarruf olarak diğerlerinden pek farkı yok.

  • Cirrus- kullanıcısına yanıt

    İş yerimde bir arkadaş Vodafone üzerinden Sharp almış. çok memnun. Ben İstanbul'da yaşıyorum. Buralar da bulurum,teşekkürler.

  • mr.isson76 kullanıcısına yanıt

    LG 502 HLHU diye bir model aldım kapasite olarak sharptan 70-80 ltr daha düşük elektrik tüketimi 250 kv civarında yıllık, yaklaşık 6 yıl oldu lg yi alalı bugüne kadar sıkıntı çıkarmadı ben 1200 tl civarında almıştım şuan 16k civarında fiyatları

  • kalekale kullanıcısına yanıt

    LG buzdolabı kullanan yoktu. Yorumunuz iyi oldu. Teşekkürler. Bu modeli ve Sharp in yeni modellerini araştıracağız

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.