Şimdi Ara

SHADOW OF THE COLOSSUS REMAKE (PLAYSTATION ANA KONU) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
11
Favori
26.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ATLA YÜRÜME SİMÜLASYONU diyeni gördü bu gözler bu oyun için.

Boş yorumlara cevap vermeye gerek yok, geri sayıma devam
  • Dünya’nın en overrated oyunlar sıralamasında rahat ilk 10’a girer.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hea bi siz anlıyosunuz sanattan bi siz konsolcusunuz
    ayrıca aynen overratedlıkta çığır açmıştır kesinnikle
  • Shadow of the Colossus sevdiği birisi uğruna her fedakarlığı yapmayı göze almış bir gencin hikayesini anlatır bize;
    sevdiği kız lanetli kaderi yüzünden köylülerce kurban edilir ve bu gerçekleştiğin de karakterimiz kızın cansız bedeni ve köyde kutsal olarak sayılan kadim bir kılıcı çalarak. Atıyla bir efsane
    olan dormin adlı varlığa ulaşmak için yasak topraklara doğru hemen yola koyulur. Uzun bir yolculuğun ardından nihayetin de hikayemizin kahramanı dormin adlı varlığa ulaşır ve aynı efsaneye göre bu varlığın ölülerin ruhlarını geri getirebildiğini bildiğinden ondan bunu yapması ister. Dormin bunu kabul eder ancak gerçekleştirmek için 16 tane heykeli yok etmesi gerekmektedir ve bu heykellerin fiziksel bir güç ile yok edilmesi imkansızdır bunun için bu topraklar da bulunan ve heykellere büyüyle bağlı olan 16 colossus ‘u yok etmek zorundadır.Bunu yerine getirirken, ayrıca karakterimiz için geri dönüşü olmayan bazı sonuçlar da doğacaktır. Fakat tüm bunlara rağmen tereddüt bile etmeden kabul eder ve kızın bedenini orada bırakıp elinde ki kadim kılıcın yol göstericiliğiyle 16 colossus’u aramaya koyulur...

Ben şahsen zamanın da, bu karakter ile oynarken onun hislerine ortaklık etmiştim ve her bir colossus yok ettiğim de karşımda yatan cansız bedenin yüzündeki ifadeden etkilenip en az yönettiğim karakter kadar şevkle diğeri için tekrar yola koyulurdum.

Oyuncuya karakterlerin duygularını hissettirmeyi başaran oyunlar çok az ve her zaman özeldir. Shadow of the Colossus’da bu bağlam da bunu,sh2 gibi karmaşık ve derin değil de daha sade fazla ayrıntıya yer vermeden başarılı bir şekilde verebilmesiyle bilinir.O mistik atmosferi ve kow otanin’in şaheser müzikleriyle de tüyleri diken diken edip oynatır kendini.

Velhasıl,tamamen türkçe konuşulan ortamda,overrated gibi zorlama kelimeler kullanılacak ve tuşa bas zıpla at sür diyerek basitleştirilebilecek en son oyundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterSullivan -- 22 Ocak 2018; 5:37:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum ne güzel bi mesajdır bu bir çırpıda okudum ellerine sağlık. Duygulandım içlendim gözümün önüne geldi oynadığım günler çocukluğumun en nadide oyunudur heleki kızı taşıdığı sahne beni benden alır şimdiki " velet " dediğimiz kendine oyuncu diye adlandıran oyun oynamayı cod ve fifa dan ibaret sanan arkadaşlara aldırmayın onlara göre heavy rain ve fahreneit'de çöptür zaten boşverin

• hikayeye bak aman ne gizemli aman ne değişik. küçükken ninemin anlattığı masallar bile daha heyecanlıydı
  • Shadow of the Colossus PS4 Looks Outrageous on PS4 Pro

• bu oyun ps2'de ki ico ve shadow of coloussus adlı oyunun 3.sü değil , ps2'de ki shadow of colossus'un remake oyunu değil mi ? Hikaye aynı yani?
  • Bu başlıkta oyunu eleştireni gömüyorlar heralde

Remake görsel olarak çok güzel görünüyor.

Zamanının güzel oyunu fakat çok ta abartmamak lazım. Bu oyun bırak şimdiki zamanı kendi zamanı için bile basit bir oyundu. Sevenlerinin oynayacağı türden.

Oyunun tek olayı olan "Devlerle" boss fight. O zamanlarda çok fazla kullanılmış veya rağbet edilmiş bir şey değildi. Bu oyunda devlerle boss fight'a doyuyorsun. Teknik olarak güncelliğini yitirmiş, son demlerine gelmiş ps2'de bu dev yaratıklara karşı savaşmak ta şaşırtıcıydı ve oyuna en büyük artı puanlardan birini katan da bu oldu.

Şu an bu tip savaşlar çoğu oyunda var, Ortalık dev dolu. shadow of the colossus illaki bu tarzın yaygınlaşmasında öncü oldu.

Oyun mekaniği olarak düşününce boss'a git ve savaş'tan başka bir olayı yok. Oyuncuya duyguyu aktarma, yalnızlık hissi evet var ama bu işi iyi yapan bir çok oyun zaten vardı zamanında. Yeni bir şey değildi o.

Son söz; Oyun olarak tartıya koyarsak aynı firmanın diğer oyunu ICO çok daha ağır basar, çok daha oyun o.

Yine de arşive eklenecek o başka.

• Türkçe geldiğine göre ön sipariş verebilirim.

Bugün Horizon'a Türkçe destek getirsinler hemen alırım.

Ama getirmedikleri için anca indirimde alırım. Acelem yok yani.

• takeru T kullanıcısına yanıt
    çok güzel özetlemişsin
    ayrıca boss fight denilen şey de devin üstüne çıkıp eline koluna kılıç saplamaktan öteye geçmiyor
    öyle fight mı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi french press -- 23 Ocak 2018; 8:35:58 >
  • Bu tarz oyunlar zaten ilk oldukları için efsane oluyorlar.

Ama 3 TeamICO oyununa da baktığımızda üçünde de daha önce denenmemiş bir yöntem olduğu için ekstra çok ses getirmişti.

ICO da karakterle elele tutşmak, ki o zaman bir çok kişi bunu tüyler ürpertici bulmuştu.

SotC da baya bildiğin bina büyüklüğünde devlerle savaş

Last Guardinda resmen dev kedi terbiyeciliği

Hele ICO dediğimiz oyun o bayılarak oynadığımız GOW 1,2,3 vs oyunlarda ki bulmaca temellerini oluşturmakta.

PS2 ve 3 te bitirmiştim bu oyunlar ama remake için yeniden alacağım. Darısı ICO nun başına.

İndie lerde bir kısım var ama büyük firmalardan bu tarz sanatsal yapımlar zor çıkıyor artık kıymetini bilin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trolleme yapacağım diye şu efsane oyunu gömmeye çalışıp alçalmayın.
  • oyunu hiç oynamadım 1-2 kısa video izledim sadece. zorluk olarak 10 üzerinden kaç verirsiniz. devlerle boss fight deyince hep aklıma dark souls tarzı zor oynanış geliyor .
  • Arkadaşlar oyunu ps3 te oynamıştım ancak çok zor geldiği için bana sabredemeyip bırakmıştım.Sizce tekrar denemelimiyim .Alırsam takasla alıcam.

• ne dark soulsu yahu. devin üzerine çıkıyorsun fight denen şey sadece bundan ibaret
  • Seni bi kaşık suda boğmak lazım.

• Livestream: Shadow of the Colossus on PS4!

• quote:

Orijinalden alıntı: french press

ne dark soulsu yahu. devin üzerine çıkıyorsun fight denen şey sadece bundan ibaret

Bende bu durumu pek sevmedim, bakın aynen PS Store sayfasındaki cümleyi alıntılıyorum.

• Muhteşem bir manzarada devasa 16 yaratığı takip edin ve onlarla destansı teke tek savaşlarda yüzleşin.

Bende oyunu daha önce oynamadım ve merakla bekliyordum, fakat son çıkan gameplay videoları izleyince hayal kırıklığına uğradım.

Colossusların hiçbiriyle savaşılmıyor gördüğüm kadarıyla. eee nerede destansı teke tek savaş?
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt
    Oyunun olayı colossusların hamlelerini, yaptıkları haraketleri vs izleyip üzerine çıkıp zayıf noktalarını bulmak üzere kurulu.
    (Ayrıca yerlerini de kılıç yardımıyla buluyorsun, oyun sana 'şurada' demiyor.)
    Bu zayıf nokta ve üzerine çıkacak yer arama vs sırasında devlerle oldukça bir cebelleşme yaşanıyor.

Yani kesinlikle rehber kullanılmadan oynanması gereken bir oyun. O zaman anlamlı oluyor. Rehber ile oyarsanız yarım gün sürmez bitirmeniz.

Bu da colossusların boyut karşılaştırması. Oyunda görmek isteyen olur diye spoiler içine alıyorum. Sol alt köşedeki karakterimiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 25 Ocak 2018; 13:42:7 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.