Şimdi Ara

Shaco AD mi, AP mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Karasızım Hydra ile mi Gunblade' lemi başlamalı, yeni oynamaya başladım ikisinide denedim ama karar veremedim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Shaco AP mi AD mi?

Shaco, League of Legends'ta hem AD (fiziksel hasar) hem de AP (büyü gücü hasarı) olarak oynanabilen benzersiz bir suikastçidir. Her iki rol de avantajları ve dezavantajları ile birlikte gelir ve seçimin oyun stiline, takım kompozisyonuna ve düşman takımına bağlıdır.

Shaco AD

• Avantajları:
      • Erken oyunda büyük patlayıcı hasar
      • Nesnelere karşı güçlü
      • Daha kolay oynanabilirlik
    • Dezavantajları:
      • Ölümcül hasar çıktısı için eşyalara bağımlı
      • Büyü direncine karşı zayıf

Shaco AP

• Avantajları:
      • Gerekli eşyalarla büyü delme yeteneği
      • Takım savaşlarında güçlü AoE hasarı
      • Büyü direnci eşyalarına karşı daha az etkilenen hasar
    • Dezavantajları:
      • Erken oyunda daha düşük hasar çıktısı
      • Yoğun eşya bağımlılığı
      • Daha yüksek beceri tavanı

Shaco Main'lerin Seçimi

Sonuç olarak, Shaco'nun AD veya AP olarak oynanması, oyuncunun tercih ettiği tarza ve oyun durumuna bağlıdır. Erken oyundaki patlayıcı hasar ve nesnel kontrolü tercih edenler AD Shaco'yu tercih edebilirler. Takım savaşlarına odaklanan ve büyü dayanıklılığına karşı güçlü olmak isteyenler ise AP Shaco'yu tercih edebilirler.

Bununla birlikte, her iki rolün de beceri tavanı yüksektir ve oyuncunun Shaco mekaniklerine aşina olması ve oyun içi durumlara uyum sağlaması gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ad shaco nerf yedi,ap'yi buffladılar.Şimdi ap'yi de nerflediler.Ama tank-ad shaco daha çok iş yapıyor. Tiamat al,yanardöverden sonra sana kalmış
  • Son yamada ap shacoyu bitirdiler. Ad daha mantıklı ama çar çöp oldu artık oynanmaz
  • Şu an ad shaco daha iyi, iyi shaco oyuncusu hala oyunu domine edebiliyo
  • Reworkden önce ad çok iyiydi, rework sonrası ise ap&cdr denedim baya hoşuma gitti ad'den daha iyi olduğu kesin. Nerften sonra iki türlüde denedim gene ap&cdr hoşuma gidiyor hala Eski ad shacodan soğudum o etkiyi oyunda hissettiremiyorum nedense. Ap&cdr ile daha çok oyun yapma imkanı oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rdau

Reworkden önce ad çok iyiydi, rework sonrası ise ap&cdr denedim baya hoşuma gitti ad'den daha iyi olduğu kesin. Nerften sonra iki türlüde denedim gene ap&cdr hoşuma gidiyor hala Eski ad shacodan soğudum o etkiyi oyunda hissettiremiyorum nedense. Ap&cdr ile daha çok oyun yapma imkanı oluyor

2 günlük denemeden sonra şuna karar verdim oyun late kalacaksa AD, mid yada early de bitecekse AP. Late de AP pek verimli gelmedi. Brusier buildleri çok verimli bence.

Oynamadığım jung yok en güçlüsü olmasa bile en zevklisi kesinlikle Shaco. Alıştıkça coşuyorsun.

• Bu metada bence AP Shaco daha mantıklı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tahm Kench fazla op değil mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Üst koridor için ap orman için ad
  • son zamanlarda enterasan bir build yapan jungle shacolar görüyorum, paramparça ediyorlar.

trinity force, cinderhulk, titanic hydra sonrasını da oyuna göre diziyorlar. damage epey fazla, hafifte tankylik var. sanırım son nerften önce gunblade rushlayan shaco çok optu , gunblade-ie-lich bane tarzı uçuk buildler yapıyorlardı.

bence şuanki shaco hertürlü gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SourceCode

quote:

Orijinalden alıntı: Rdau

Reworkden önce ad çok iyiydi, rework sonrası ise ap&cdr denedim baya hoşuma gitti ad'den daha iyi olduğu kesin. Nerften sonra iki türlüde denedim gene ap&cdr hoşuma gidiyor hala Eski ad shacodan soğudum o etkiyi oyunda hissettiremiyorum nedense. Ap&cdr ile daha çok oyun yapma imkanı oluyor

2 günlük denemeden sonra şuna karar verdim oyun late kalacaksa AD, mid yada early de bitecekse AP. Late de AP pek verimli gelmedi. Brusier buildleri çok verimli bence.

Oynamadığım jung yok en güçlüsü olmasa bile en zevklisi kesinlikle Shaco. Alıştıkça coşuyorsun.

Latede ADnin düştüğünü düşünüyorum. Çünkü girdiği anda tekleyemezse herkes çullanıp kesinlikle ölüyor ve merceklerle, armor vs kasarak önlem alıyorlar. AP ile kutulara çekme gerekirse roket kemer,lich, tutuştur ve e ile adam teklenebiliyor ve cdrden dolayıda ölmeden çıkılabiliyor.
    Bu arada brusier buildleri de op, teoride öyle olacağını düşünmüyordum ama uygulamada baya iyi

• Bu arada AD mi, AP mi tartışılır ama tutuştur

%50 oyunda ilk kan garanti sende kalıyor. lvl 4-5 gangler tutuştur ile ağlatıyor. Gerçi late gamede çöp ama olsun.
  • Ne AD ne AP şu anda hibrit iyi
  • AP Shaco'nun neyine güveniyorsunuz. Kuklalara mı yoksa Kopyasına mı? Yıllardır Shaco oynarım, her lanede oynarım. Açık ara AD Kas kardeşim. Sana ufak bir tiyo vereyim.

Solotop için;
    Eğer Shaco'ya özel ( Tryn, Aatrox gibi karakterler için de olur ) Runes dizebilme şansın varsa oyun başlangıcı için Saldırı Gücü, Kritik Hasar ve Kritik Şansı Runesleri ile başla. Bot çıkmana çok gerek yok. Hydra itemini bitirdikten sonra direk Phantom Dancer ve İnfinity Edge'ye asılıyorsun. Botu ilk başlangıç olan 300'lükten alsan yeterli. Düzgün oynayış işte ağır tank olmayan bütün karakterleri kesebilirsin. Hydra başta çıkmanın nedeni farm üstüne oynamandan kaynaklı. Uzun soluklu lane oyunlarında güzel farm sağlıyor.

Ayrıca; W'nü attığın zaman kule onu hedef alıyor. Lanede oynarken kule kesiyorsan hemen W atma. Önce warrior Minyona vuracak kule sonra varsa Topçuya dönecek. Topçuyu nişan aldığı gibi atarsan hedef değiştiremediği için W'ün yaşayacaktır ;)

• AD Shaco güçlüdür.
    AP Shaco kanserdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.