Şimdi Ara

sgk ölüm aylığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, babam vefat ettiği için ve ben hala öğrenci olduğum için annemle ikimiz ölüm aylığı alıyoruz. Edevletten maaş bilgisi kısmına baktığımda şunu farkettim. Annemin maaş hisse oranı 2/4 benimki ise 1/4. Başka maaş alan yok toplam hisse 3/4 oluyor. Kalan 1/4 nereye gidiyor? Bilgisi olan aydınlatırsa memnun olurum

• Öncelikle başın sağolsun güzel kardeşim. Hak sahibi, eş ve bir çocuk: Hisse eş 2/4, çocuk 1/4. Affına sığınarak söylüyorum, ben de babasını kaybetmiş biriyim, devlet çalışanın ölüsünden bile kar etmeye çabalayan bir kurumdur. Kalan 1/4 oran sgk'ya kalıyor, yani devlete... Sen okumaya devam ettiğin müddetçe 25 yaşın dolana kadar aylığın 4 te 1 payını alırsın. 25 dolduğu an ya da okulu bıraktığın ayı takip eden ayda maaşın kesilir ve yalnızca annen almaya devam eder. Böylelikle maaş yarıya bölünmüş olur. Ne yazık ki iç tüzük böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amashe

Öncelikle başın sağolsun güzel kardeşim. Hak sahibi, eş ve bir çocuk: Hisse eş 2/4, çocuk 1/4. Affına sığınarak söylüyorum, ben de babasını kaybetmiş biriyim, devlet çalışanın ölüsünden bile kar etmeye çabalayan bir kurumdur. Kalan 1/4 oran sgk'ya kalıyor, yani devlete... Sen okumaya devam ettiğin müddetçe 25 yaşın dolana kadar aylığın 4 te 1 payını alırsın. 25 dolduğu an ya da okulu bıraktığın ayı takip eden ayda maaşın kesilir ve yalnızca annen almaya devam eder. Böylelikle maaş yarıya bölünmüş olur. Ne yazık ki iç tüzük böyle.

Teşekkürler hocam bilgilendirdiğiniz. Böyle sisteminde içine edeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: amashe

Öncelikle başın sağolsun güzel kardeşim. Hak sahibi, eş ve bir çocuk: Hisse eş 2/4, çocuk 1/4. Affına sığınarak söylüyorum, ben de babasını kaybetmiş biriyim, devlet çalışanın ölüsünden bile kar etmeye çabalayan bir kurumdur. Kalan 1/4 oran sgk'ya kalıyor, yani devlete... Sen okumaya devam ettiğin müddetçe 25 yaşın dolana kadar aylığın 4 te 1 payını alırsın. 25 dolduğu an ya da okulu bıraktığın ayı takip eden ayda maaşın kesilir ve yalnızca annen almaya devam eder. Böylelikle maaş yarıya bölünmüş olur. Ne yazık ki iç tüzük böyle.

Sgk sitesindeki açıklama bu şekilde. Bizim durumumuz aşağıdaki tanıma uyuyor.. Maaştan geri kalan %25 oranında sgk payı var. Aldıkları para haram olsun, haksız yere aldıkları paralar inşallah cehennem ateşi olarak onlara döner.

Hayatını Kaybeden Sigortalının Eşine Aylık Bağlanmasının Şartları Nelerdir?

Eşine aylık bağlanması için, ölüm tarihinde sigortalının eşi ile yasal evlilik bağı bulunması şarttır. Sigortalının dul eşine % 50 si; aylık bağlanmış çocuğu bulunmayan dul eşine ise Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri hariç Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaması veya kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması halinde % 75 i oranında aylık bağlanacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kara344 kullanıcısına yanıt
    ne kadar güzel dimi, hakkın olup,olmadığı tartışmalı bir şeyi sahiplenmek ve burdan mağduriyet yaratmak.sanki herkese %100'ünü veriyorlardıda bir tek size kesinti yaptılar.%75 aylık bağlanma oranı gayet uygun nesini beğenmiyorsun?gelecek nesiller bunlarıda bulamayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wtwt24

ne kadar güzel dimi, hakkın olup,olmadığı tartışmalı bir şeyi sahiplenmek ve burdan mağduriyet yaratmak.sanki herkese %100'ünü veriyorlardıda bir tek size kesinti yaptılar.%75 aylık bağlanma oranı gayet uygun nesini beğenmiyorsun?gelecek nesiller bunlarıda bulamayacak.

Mağdur olan sadece ben değilim. Herkes için söyledim bunu, çoğu ölüm aylığı alan SSK emeklisi 1.200 TL civarı maaş alıyor. Bu para mutfak masrafına mı yetecek yoksa faturalara mı ? Asgari ücretli çalışanında bu durumda farkı yok. Gelecek nesillerin zaten iyi bir geleceği olmayacak, bunu her aklı başında olan görür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25 yaş üstü işsiz GSS borcu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.