Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, üniversite mezunu işsiz gence babasından bağlanan yardım nafakasını kaldıran yerel mahkeme kararını bozdu. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, üniversite mezunu işsiz gence babasından bağlanan yardım nafakasını kaldıran yerel mahkeme kararını bozdu. Kurul, üniversite mezunu işsiz gencin, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kursuna gitmesini eğitiminin devam etmesi kabul ederek, babanın yoksulluğa düşmüş çocuğuna yardım etmesinin bir zorunluluk olduğuna karar verdi. Ankara'da bir baba, 25 yaşındaki üniversite mezunu işsiz kızı için bağlanan yardım nafakasının kaldırılması için dava açtı. Kızının Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden Haziran 2013'te mezun olduğunu, eğitimini tamamlaması ve yaşamını idame ettirecek olanaklara sahip olması nedeniyle yardımına ihtiyacı kalmadığını ileri süren baba, yardım nafakasının kızının 25 yaşını doldurduğu 20 Mayıs 2013 tarihi itibarıyla kaldırılmasını istedi. Davalı kız ise mezun olduktan sonra iş bulamadığını, halen KPSS kursuna devam ettiğini, bu nedenle babasının yardımına ihtiyacı olduğunu savunarak, davanın reddini talep etti. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Beyler Yargıtay şimdi en üst yargı organı. Adam bu kararı temyiz ettirebilir mi ? Verilen kararı istinafa taşısın diyecem geçti o Bolu'nun pazarı Yalnız burada bir saçmalık var uzman devlet memuru yazıyor haberde, uzman devlet memuru 3000 tl mi, alır ? Daha fazla almaz mı ? TSK da Uzm.Svl.Memurlar maşallah Albay'dan çok maaş alıyor nereden baksan 8-5 çalışıyorlar, altlarında sağlam arabalar var. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 20 Aralık 2020; 20:9:36 > |