Şimdi Ara

Yargıtay kararı: Baba, üniversite mezunu işsiz çocuğuna yardım nafakası ödeyecek !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • https://tr.sputniknews.com/20201220/yargitay-baba-universite-mezunu-issiz-cocuguna-yardim-nafakasi-odeyecek-1043435654.html/

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, üniversite mezunu işsiz gence babasından bağlanan yardım nafakasını kaldıran yerel mahkeme kararını bozdu.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, üniversite mezunu işsiz gence babasından bağlanan yardım nafakasını kaldıran yerel mahkeme kararını bozdu. Kurul, üniversite mezunu işsiz gencin, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kursuna gitmesini eğitiminin devam etmesi kabul ederek, babanın yoksulluğa düşmüş çocuğuna yardım etmesinin bir zorunluluk olduğuna karar verdi.

Ankara'da bir baba, 25 yaşındaki üniversite mezunu işsiz kızı için bağlanan yardım nafakasının kaldırılması için dava açtı. Kızının Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden Haziran 2013'te mezun olduğunu, eğitimini tamamlaması ve yaşamını idame ettirecek olanaklara sahip olması nedeniyle yardımına ihtiyacı kalmadığını ileri süren baba, yardım nafakasının kızının 25 yaşını doldurduğu 20 Mayıs 2013 tarihi itibarıyla kaldırılmasını istedi.

Davalı kız ise ​​​​​​​mezun olduktan sonra iş bulamadığını, halen KPSS kursuna devam ettiğini, bu nedenle babasının yardımına ihtiyacı olduğunu savunarak, davanın reddini talep etti.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beyler Yargıtay şimdi en üst yargı organı. Adam bu kararı temyiz ettirebilir mi ? Verilen kararı istinafa taşısın diyecem geçti o Bolu'nun pazarı  

Yalnız burada bir saçmalık var uzman devlet memuru yazıyor haberde, uzman devlet memuru 3000 tl mi, alır ? Daha fazla almaz mı ? TSK da Uzm.Svl.Memurlar maşallah Albay'dan çok maaş alıyor nereden baksan 8-5 çalışıyorlar, altlarında sağlam arabalar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 20 Aralık 2020; 20:9:36 >

• Evliliği iyice zorlaştırıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

En güzeli evleneceksin ama çocuk yapmayacaksın kısırım diyeceksin  

Dediğine katılıyorum bu çocuk 25 yaşında ve reşit, burada çocuğun avukatı sağlam savunma yapmış babanın avukatı sinek avlamış. Ortaya sundukları gerekçe ve savunma bunu gösteriyor.

Çocuk öğrenci olur yüksek lisans yapar anlarım nafaka bağlanır fakat kursa gidiyorum bana nafaka vermekle mükellefsin demesi saçmalık. Aynı şey senin benim içinde geçerli 25 yaşında kazık kadarsın 22 sinde bitirsen okulu iş hayatına atılmakta önünde bir engel yok.

Kendi ayaklarının üzerinde duramaz denmiş, durursun ya aile yanında kalırsın ya da yaşam standartlarını asgariye indirip yaşarsın. Kapıcı dairesi,gecekondu kiralamak ve sosyal hayatını minimize etmek gibi. Doğuda gördüm hayat şartları çok daha zor, insanlar devlet yardımlarıyla geçiniyorlar çoğu karın tokluğuna yaşıyor ve çalışıyor. Plansız çoğalma ve verimsiz topraklar,iş sahalarının kıtlığı,yatırım yapılması... say say bitmez o yüzden insanlar İstanbul'a göç ediyorlar.

• _____________________________
    İmzanız kural içidir.Lütfen uymanız gereken kuralları okumaya teşrif gösterelim.Kural dışı neresidir,onuda açıklamaya tenezzül edelim. Hayatı fantala ki o seni baltalamasın...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dul ve yetim maaşı hakkında
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.