Şimdi Ara

### Sezon5 Agresif Support LULU Rehberi ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar,favori support herolarımın 1.ci sırayı gönül rahatlığıyla verebileceğim "LULU" rehberime hoş geldiniz.
    * İlk çıktığı günden bu yana oynarım,hala kendisinden öğreneceğim şeyler olduğuna inanıyorum,Lulu'nun farklı özel oyun stillerini öğrenmek için çok araştırma yapıyorum.*

**** BÜCÜR CADI LULU ****

# (+) Yönleri #
    + Pasifi sayesinde Mid-Top lanelerde farm kaçırmaması
    + Early oyunda rakibi harraslamada çok iyi
    + Kalkan,Yavaşlatma,Hız,Heal,Zıplatma+Susturma özelliklerine sahip olması
    + W- Susturma özelliği nedeniyle TeamFight'ın kaderini değiştirebilmesi
    + Diğer koridordaki arkadaşlarına hızlıca yardıma gidebilmesi
    + Kule altında 1 vs 2 hatta 1 vs 3 kule tutabilmesi
    + Ani baskınlarda W + E + Q ile kaçabilmesi -ya da- takım arkadaşını kurtarabilmesi
    + Oynaması çok eğlencelidir,asla sıkılmazsınız

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

# (-) Yönleri #
    - Hareket hızının düşük olması
    - Manayı çok fazla yiyor,skilleri doğru ve etkili kullanamazsanız büyük sorun
    - Early gamede kırılgan olması

# Pasif ve Skiller #

Pasif :-
    -Peri Yoldaş, Pix
    *Pix, Lulu'ya yoldaşlık yapan yabani bir Peri'dir. Pix, Lulu'nun saldırdığı hedeflere bir büyü enerjisi dalgası ateşler.
    Açıklama;Lanede rakip harras için kaftan biçilmiş bir pasif,az can ile kaçan rakipleri çok rahat bir şekilde öldürememize de yarar.

Q=
    -Işıltılı Ok
    *Bedel: 60/65/70/75/80 Mana
    Menzil: 925
    Pix ve Lulu vurduğu bütün rakipleri büyük oranda yavaşlatan, büyü enerjisi yüklü birer ışın gönderir. Bir rakip, ışınların yalnız birinden hasar alabilir.
    Pix ve Lulu 80/125/170/215/260 (+50% Yetenek Gücü) büyü hasarı vererek, vurduğu bütün rakipleri 1/1.25/1.5/1.75/2 saniyeliğine %80 yavaşlatan, büyü enerjisi yüklü birer ışın gönderir. Yavaşlama etkisi zamanla azalır.Bir rakip, okların yalnızca birinden hasar alabilir.

Açıklama;Rakibi dürtmek için kullanacağımız ana skilimizdir.Kaçan rakipleri yakalayıp kesmek için ya da kovalayan rakiplere slow atıp kaçmak için kullanılabilir.E+Q kombosu ile az can ile kule altı bekleyen ya da kaçan rakipleri çok kolay bir şekilde öldürmemizi sağlar.Oyun içi en çok kullanacağımız skilldir.

W=
    -Kapris
    *Bedel: 65 Mana
    Menzil: 650
    Bir takım arkadaşı hedef seçilirse, ona kısa süreliğine Hareket Hızı kazandırır. Bir rakip hedef seçilirse, onu saldıramayan ya da yetenek ve büyü kullanamayan sevimli bir yaratığa çevirir.
    Hedef Dostsa: Hedef takım arkadaşı 3/3.5/4/4.5/5 saniyeliğine %30 (+%10% Yetenek Gücü) Hareket Hızı kazanır.
    Hedef Rakipse: Rakip şampiyonu 1.25/1.5/1.75/2/2.25 saniyeliğine sevimli bir yaratığa dönüştürerek, saldırmasının ya da büyü yapmasının önüne geçer ve temel Hareket Hızını 60 azaltır.

Açıklama:Lulu'yu Lulu yapan skildir,doğru kullanılması maçın kaderini değiştirebilir.1 vs 1'ler çok rahat kill almamızı sağlar..

E=
    -Yetiş Pix !
    *Bedel: 60/70/80/90/100 Mana
    Menzil: 650
    Bir takım arkadaşı hedef seçilirse, Pix'e bu takım arkadaşına kalkan olmasını emreder. Ardından Pix bu takım arkadaşını takip ederek, saldırılarına destek olur. Bir rakibin hedef seçilmesi halinde, Pix'e rakibin üstüne atlayarak hasar vermesini emreder. Ardından, Pix bu rakibi takip ederek, gözden kaybolmamasını sağlar.
    Hedef Dostsa: Pix'e hedef dost birimin üzerine sıçrayarak, 6 saniye boyunca Lulu yerine hedefin saldırılarını izlemesini emreder. Hedef dost birim bir şampiyonsa, Pix dost şampiyonu 6 saniyeliğine 80/120/160/200/240 (+60% Yetenek Gücü) hasardan korur.
    Hedef Rakipse: Pix hedef rakip birime 80/110/140/170/200 (+40% Yetenek Gücü) büyü hasarı verir. Ardından Pix bu hedefin peşine takılır ve 4 saniye boyunca hedefin görünür kalmasını sağlar.

Açıklama:Yine çok yönlü kullanabileceğimiz muhteşem bir skil.Akali,Twitch gibi görünmez olan heroların baş düşmanı.Q skilimizin ayrılmaz ikilisi,koruyucu meleğimiz.

R=
    -Vahşi Büyüme
    Bedel: 100 Mana
    Menzil: 900
    Lulu, bir takım arkadaşının boyutlarını büyütürek büyük miktarda ilave Can kazanmasına ve yakındaki rakiplerin havaya savrulmalarına yol açar. Sonraki birkaç saniye boyunca, Lulu'nun takım arkadaşı yakındaki rakipleri yavaşlatan bir hareye sahip olur.
    Lulu takım arkadaşını büyüterek yakındaki rakipleri havaya savurur. Takım arkadaşı 7 saniyeliğine 300/450/600 (+50% Yetenek Gücü) ilave Can kazanır ve yakındaki rakipleri %30/45/60 yavaşlatır.

Açıklama:Support ultileri içerisinde en çok sevdiğim ulti,doğru yerde doğru zamanda kullanımı maç çevirtir,maç taşıtır.

# SUPPORT LULU =

# Summoner Spells'ler#
    *Favori Spells;

### Sezon5 Agresif Support LULU Rehberi ###

Açıklama ; Şahsen bu 2 Spells harici hiç bir spellsi önermiyorum,Lulu için olması gereken spellsler bunlardır.

# Kabiliyetler ve Run'ler #

9x- Gelişmiş Yetenek Gücü
    9x-Gelişmiş Zırh Mührü
    2x-Gelişmiş Altın Cevheri
    1x-Gelişmiş Yetenek Gücü Cevheri
    7x-Gelişmiş Mana Yenilemesi Nişanı (+0,33 mana yenilemesi)
    2x-Gelişmiş Yetenek Gücü Nişanı

Açıklama; Bir çok farklı tarzda Rün-Kabiliyet değiştirdim fakat ben en fazla verimi bunlar ile alıyorum.Gerek verdiğim hasar gerekse aldığım mana - altın miktarı benim için önemli.

# Başlangıç İtemler#

# Erken Oyun İtemler#

# Geç Oyun İtemler#

Açıklama:İtem tercihlerim için tartışabiliriz ama ben genellikle bu build üzerinden gidiyorum.Lulu Support için Keşif Taşı ve Mikael Kazanı her türlü yetiyor daha fazla support itemi alıp Lulu yu oyundan düşürmek istemiyorum.Lulu ne kadar çok AP ile beslenirse takımına olan yararı bir o kadar da artacaktır.Vereceği damageyi geçiyorum,"Yetiş Pix (E) ve Vahşi Büyüme (R) skillerinin vereceği kalkan ve heal miktarı inanılmaz boyutlara çıkıyor.Rakipte ADC yi tekleyecek biri varsa ADC ye vurduğu tüm hasarı Vahşi büyüme sayesinde ADC ye geri yüklemesi mümkün,+1500 K Heal yükleyebilirsiniz.Tabii bu anında gelen bir miktar değil,skilin süresi azaldıkça azar azar yüklüyor,eğer ki hala hayatta ise ADC miz Vahşi Büyüme tamamlandığında çok çok iyi bir Heal'i anında yüklüyor.Bu build ile takım arkadaşınıza 4 vs 1 girseler dahi Mikael-E-Ulti ile normalden çok daha uzun süre hayatta tutabilirsiniz.Bir çok defa 1 vs 3 atan ADC'me 3 kill i de aldırmışımdır.
    Yok ben daha defansif giderim diyorsanız hata yaparsınız,Lulu ne kadar def kassa da bir Leona Alistar Taric Thresh olamayacaktır,en mantıklı olan Lulu ya içinde gizli olan o hayvani hasar yeteneğini kazandırmak olacaktır.Eğer ki benim kadar seri skill boşaltabiliyor iseniz rakip ADC ya da APC yi tek kombo da inanılmaz hasar verebilir belki de kesebilirsiniz.

# Karşısında Zorlanacağımız Rakipler =
    *Morgana ; Aslında genel olarak bakarsak tüm support herolarını counterleyecek bir kalkana sahip olması liste başı yapıyor.Rakipte Morgana support var ise skillerimizi diğer tüm support herolarına kıyasla çok daha dikkatli kullanmamız gerek,tek bir skill faillememiz double kill hediye etmemize yol açabilir.
    *Thresh ; Yakalanmamız sonucu ADC'si ile birlikte çok büyük hasar yememize hatta ölmemize sebep olabilir,Thresh'in Q'suna yakalanmayacak kadar iyi iseniz,hiçde zorlanmayacağımız bir rakip.
    *Blitzcrank; Thresh ile aynı yoruma sahip,yakalanmadıktan sonra bu 2 supporta laneyi dar edebilirsiniz.

# İlk 10 dk Oynayış Taktikleri #
    Lulu skilleri ve pasifi sebebiyle rakibe en iyi harras verebilen herolar arasında yer alır,oyun başlangıcında Q ile başlayıp minionlara vurmadan köşelerden rakibi dürtüyoruz.Tabii bunu yaparken rakip Support ya da ADC nin focusuna maaruz kalmamaya dikkat ediyoruz,düz vuruşlarımızı rakip görüş alanımıza girdikçe atıyoruz, 3 lvl e kadar sakin bir dürtme ile devam ediyoruz.3 lvl den sonra o lane artık bizim kontrolümüzde,ADC ya da Support hangisini gözünüz kesiyor ise W+E+Q ile dürtüyoruz,zaten bu 3 skili ve 1-2 düz vuruşu yapabilirseniz rakibin can değerinin yarısını almış olursunuz,ADC niz ile iyi anlaşabiliyorsanız ilk killiniz hayırlı olsun..Burada dikkat etmeniz gerekn nokta rakib ADC ye focuslanmanız olmasın,büyü ve zırh direnci hangisinde düşük ise ona focus atmalısınız,rakip supportu oyundan düşürürseniz zaten ADC de otomatik olarak onunla düşecektir,hangisini gözünüz ısırıyor ise ona çalışın.
    İlk 10 dakika çok çok çok önemli,bu dakikaya kadar lane de en az 3 kill çıkarmış olmanız gerekiyor.

W Skili =Sizin can damarınız olan W skilli hayati önem arz ediyor,onu asla ve asla erken ya da geç atmayın,atmanız gereken vakit çok değerli,bunu zamanla göreceksiniz.Çok erken atarsanız rakibi kesemeden eski haline gelmesine neden olursunuz,bu nokta da kaçma olasılığı çok yüksek,bekletip geç atar iseniz ADC nize toplu focus yapıldığında kurtarma şansınız da düşer.Gerekmedikçe kullanmamaya önem gösterin,şayet rakip Jungle Gang geldiği zaman eğer ADC nize yakın ise Jungleyi yaratığa çevirip ADC nizin kaçmasını sağlarsınız.ADC nizden uzakta ise ADC nize vererek yine onu kurtarmış olursunuz.

E Skili = Bu skili harras dışında eğer ki rakipte görünmez olabilen biri yok ise rakip üzerinde kullanmamanızı öneririm,Late gamedeki item buildi bitene kadar ya da en az +280 AP değerimiz olmadığı zaman çok fazla bir hasar vermeyecektir,takım arkadaşınız üzerine kullanılır ise çok iyi hasar önleyecektir.

Ultimiz = Lulu ile yapılan belki de en büyük hataların başında ulti kullanımı geliyor,TF başlatan tanka kullanıldığına şahit oluyorum,bu çok riskli bir durum,düşük elolar da belki yapılabilir hareket,çünki rakip oyuncular bu elolarda en yakınında kim varsa ona focus atmaktadır,bu hayvani tank kasmış biri olsa dahi,ama yüksek elolarda bu hata dönüşü olmayan bir yenilgiye sebep olur.Unutmayın sizin ilk göreviniz ADC nizi korumaktır,çok çok çok istisnai durum olmadıktan sonra ne E ne de Ultinizi ADC den başkasına atmayınız,yukarıda bahsettiğim gibi vereceği Kalkan ve Heal miktarı ile az hasar alıp rakibi hızlıca temizleyecektir...Doğru kullanımlarda ADC nizin her oyunda Quadra ya ad Penta attığına şahit olabilirsiniz :)

Şimdilik yazacaklarım bu kadar,daha sonra eklemeler-değişiklikler yapılabilir.
    Troller hariç herkesin görüşüne saygım vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tastarakay -- 26 Şubat 2015; 22:48:14 >

• süperrr
  • ilk 12dk itemleri fazla olmamış mı ?
  • Reserved

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basarili

• güzel olmuş eline sağlık
  • Athene ve mikael'in özel pasifleri aynı, ikisini birden çıkmanı önermem. Athene yerine morello daha iyi olabilir belki.

Onun dışında eline sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 26 Şubat 2015; 22:43:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zed vs Shen (zed gizli pasif)
    12 yıl önce açıldı
    Caitlyn yanına support?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • batublood kullanıcısına yanıt
    Hmm Buzdiş itemini koymuşum yanlışlıkla.

Yukarıda dediğim gibi ilk 10 dk ezici üstünlüğü sağlarsanız bu itemleri her türlü çıkabiliyoruz.Ben duom ile buna odaklı oynadığım için üzerimde bunlar bulunuyor,çok nadir İnfilak yerine Kuvvet kitabı alıyorum.
    Zaten ilk 10 dk ezici üstünlüğü sağlayamazsanız en fazla çıkabildiğiniz item buildi " Bot-Keşif Taşı-Peri tılsımı" olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRTFR

Athene ve mikhael'in özel pasifleri aynı ikisini birden çıkmanı önermem. Athene yerine morello daha iyi olabilir belki.

Onun dışında eline sağlık.

Morello'yu çoğunlukla kullanıyorum ama Athene'yi kullanma amacım Kill ya da Assistlerde mana değerimin %15 ini bana iade etme sebebi,bazı oyunlarda bu 2 item dahi harcadığım mana miktarını karşılayamıyor..Çok fazla mana harcamayan kişiler için Morello en akıllı tercih olacaktır.
  • hocam yanlış anlaşılma olmasın bir support olarak konuşuyorum. 12 dakikada genelde aldığım itemler 365lik itemin büyütülmesi ve keşiftaşı oluyor. çok fazla zorlarsak çizme olabilir. fazlası çıkmıyor. fazla gelmiş sanırım ya 12 dakika itemleri . neyse sen çıkabiliyorsan sıkıntı yok ama ortalama bir elo da alınabileceğini düşünmüyorum.
  • Önlerden

• batublood kullanıcısına yanıt
    Hak veriyorum,buradaki item fiyatı ilk 10 dk için uçuk görünebilir,verdiğim hasar dolayısıyla ilk 10 dk ya minimum 1 kill alarak girmiş oluyorum,istemesem de çoğu kez bu kill bende kalabiliyor,aynı zamanda duom rahat 3 kill alıyor base gittiğinde gelene kadar aldığım farmları da ekleyince 12-15 dk içerisinde bu build çıkıyor.
    Ben kendimden örnek verdiğim için hata oldu sanırım,yeni oyuncuları da göz önüne alarak editlemem iyi olur.
  • Dostum rehber gayet iyi amabirbilgi vereyim : spell tekil spells cogul yani spellsler diye bir sey yok.

• :) Ağız alışkanlığı ve low İngilizce birleşince bu çıkıyor,düzeltiriz saol.
  • Bunun tadı resmen bor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi olmuş. Açıkcası mainim support olmasına rağmen Lulu oynarken hep geri düşüyorum oyundan. Bir de bu şekilde deneyeceğim.
    Teşekkürler.

• Solo gırıyorsan çok zorlanırsın alışana kadar,yanına gelen elemanla iletişim kuramadığın vakit ya tüm killeri sen alırsın ya da adc yi kastıracağım derke free killerden olursun,solo için biraz riskli,ama duo giriyorsan bu oyun tarzı ile o ADC yi tabiri caizse "oyun içinde Tanrı" oynattırırsın.
    Başarılar kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tastarakay -- 26 Şubat 2015; 23:55:10 >
  • Hocam altın rünleri gereksiz değil mi? Dakikada 12 altın yapıyor. Yani 2 dakikada bir adc den 1 farm alsak aynı hesap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodoruh

Hocam altın rünleri gereksiz değil mi? Dakikada 12 altın yapıyor. Yani 2 dakikada bir adc den 1 farm alsak aynı hesap.

Altın RÜN'süz girmek bir supporta yakışmaz.

Ayrıca ADC den farm alma şeysine karşıyım,ADC base dönmedikçe lane de yok ise farm almamak en sağlıklısı.1 farm 2 farm diye biriktirince bir hayli farm oluyor.Duo girdiğiniz arkadaşınız bunu olumlu karşılıyor ise Altın Rün yerine AP ya da M.Pen alınabilir.

Oyun içi alacağımız altın veren eşyalar rün ile bileşince uzun vadede çok iyi altın geliri sağlıyor,her oyun ortalama 20 asist ile oynayan bir support iseniz zaten TF lerde çıkardığınız kill ve boş lanelerde yaptığınız farm ile asla altın sıkıntısı çekmezsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu güzel, eline sağlık

yalnız polimorph ayrı bir cc olarak geçer w suna silence demişsin ama

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.