Şimdi Ara

Seydioğlu baklavanın sahipleri serbest bırakıldı REZALET (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
37.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
354 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bazı şeyleri biraz abartmıyor muyuz?
    Yapılan davranışı asla tasvip etmiyorum ama bu trafikte bir gerginlik,bir tartışma.Taraflardan biri çok ileri gitmiş.Aracın önünü kesip aynasını kırmış ve kaputta tepinmiş.
    Efendim bayan hamileymiş de.E o zaman sen de tartışma.Bırak lanet olsun ver yolunu gitsin.Hakkımı yedirmem diyorsan o durumda her türlü mücadeleyi göze al.
    Peki yargının kararının ne olmasını bekliyordunuz efendiler? Mala kasten zarar verdiler diye müebbet hapis cezası mı alacaklardı?
    Küfür edilmişse hakaret davası,zarar varsa tazminat davası açılır.Yargı kararını verir,konu kapanır.
    Zaten sosyal medya lincine uğrayarak ticari itibarları sıfır oldu.
    Tamam neyse cezasını vermeliyiz ama verirken de adil olmalıyız.

Orijinalden alıntı: oKsyqeN

Diyorsun ki yani; araçta kapı kilidi olmayıp herifler kapıyı açıp dövseydi o zaman dişe dokunur bi ceza alacaklardı. Bu memlekette can güvenliğimiz bi merkezi kilide emanet ediliyor demekki.
    Hukukta cezalar, ulasilan sonuclara gore verilir, eger arabadan bile inmeyip "dur sunlara haddini bildireyim" diye kasti fren yapip veya arkadan ufakca dokunup kazaya sebebiyet verseler 10+ yila kadar yolu var olumle sonuclanirsa

Burada bir can kaybi yok, yaralama yok, hirsizlik yok, ne var ? Tehdit belki, mala zarar verme, zorlarsan bir sure kisiyi hurriyetinden mahrum birakma vs vs .. yani sonuclari itibariyle tck ya sokulabilecek agir maddeler olmayan bir eylem

Bazen hakimler hakkinda konusuyoruz ediyoruz ama kanun maddelerine gore karar aliyorlar, "suna idam verin" ya da "o kedi senin cocugunun kedisi olsaydi.." diye kulaga son derece mantikli gelen ama karsiligi ceza kanununda yer almayan taleplerde bulunuyoruz

Bu 2 luzumsuza uygulanacak tutuklama tedbirini ceza kanununda gerekcelendiremezsin hakim olarak . Avukati "sen hangi maddeye gore tutuklama karari aliyorsun" dedigi anda malesef hakli cikar

Beraat verilirse o zaman durum degisir, cunku yaptiklari suc. Fakat surada haklisiniz , "bu adamlar bizi vurmaya geliyor" deyip silah cekip ateslesen "mesru mudafa limitlerini asan eylem" denir ,ceza sana doner , ama buna maruz kalmamak icin beklesen ve adam seni vursa belki hapse girer ama sen de tahtali koyu boylarsin . Ama hukukla niyet okuma veya gelecegi tahmin gibi durumlarla karar veremedigin icin , hakimler de "ne olduysa" o kadariyla baglilar

Tabi bu demek degil ki bir cok suclu hakettigi cezayi almiyor filan iddiasindayim, tonla kanuna gore yanlis karar da oluyor .. ama bu ornekteki tutuklama tedbiri uzun surdurulemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ulke birisinin ahirina dondu. Parmaginda oynatiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    &#8224;
  • jujuuu kullanıcısına yanıt
    Hukuk sistemi rezalet. Şu deynekçi dehşeti ve mahkeme haberini gördükten sonra mahkemelerde herşeyin olabileceğine inandım.
    www.haberturk.tv
    Beykoz’da değnekçi dehşeti! Defalarca bıçakladı!
    https://www.haberturk.com/tv/burasi-turkiye/video/beykozda-degnekci-dehseti-defalarca-bicakladi/482655

Hürriyet
    Beykoz'daki değnekçi dehşeti sanığının tahliyesine savcılık itiraz etti
    http://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/istanbul/beykoz/beykozdaki-degnekci-dehseti-saniginin-tahliyes-41029166

Yüksel KOÇ/İSTANBUL,(DHA)-BEYKOZ Cumhuriyet Başsavcılığı, Beykoz'da park yeri nedeniyle tartıştığı Hüseyin Aktürk'ü bıçakla yaralayan Mehmet Ali Sadıkoğlu'nun tahliye edilmesi kararına itiraz etti.
    Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklamada, 2 Mayıs 2018 tarihinde Beykoz'da park yeri nedeniyle tartıştığı Hüseyin Aktürk'ü bıçakla yaralayan Mehmet Ali Sadıkoğlu'nun tahliye edilmesine itiraz edildiğini, itirazın değerlendirme aşamasında olduğunu belirtti.

BAŞSAVCILIK YAZILI AÇIKLAMA YAPTI
    Beykoz Cumhuriyet Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Aydın imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "02 Mayıs 2018 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımız yetki alanı içerisinde gerçekleşen şüpheli Mehmet Ali Sadıkoğlu'nun mağdur Hüseyin Aktürk'ü silahla yaraladığı olaya ilişkin soruşturma kapsamında şüpheli Mehmet Ali Sadıkoğlu'nun 18 Mayıs 2018 tarihinde yakalandığı, 19 Mayıs 2018 tarihinde 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan sevk edildiği Beykoz Sulh Ceza Hakimliği'ne aynı gün tutuklanmasına karar verildiği" belirtildi.

AĞIR CEZA MAHKEMESİ TAHLİYE ETTİ
    Şüpheli hakkında 26 Haziran 2018 tarihinde "Silahla kasten yaralama" ve "Silahla tehdit" suçlarından Beykoz 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığı, müştekinin 5 Temmuz 2018 tarihinde dilekçe ile mahkemeye başvurarak şikayetinden vazgeçtiği bilgisine yer verilen açıklamada, Beykoz 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nin suç vasfının değişme ihtimaline karşı görevsizlik kararı vererek dosyayı İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği belirtildi.

TAHLİYE KARARINA İTİRAZ EDİLDİ
    Açıklamada, sanığın avukatının itirazı üzerine Ağır Ceza Mahkemesi'nin, meyve bıçağıyla yaptığı rastgele darbelerle müştekiyi yaraladığını, müştekinin hayati tehlikesinin bulunmadığını, suçun, "Kasten öldürmeye teşebbüs" kapsamına girmediğini gerekçe göstererek 7 Eylül 2018 tarihinde sanığın tahliyesine karar verdiği belirtildi. Tahliye kararı veren Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyayı görevsizlik kararı ile yeniden Beykoz 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği kaydedilen açıklamada, tahliye kararına itiraz edildiği ve itirazın değerlendirme aşamasında olduğu belirtildi.

• Adaletini sevdiğimin(!) ülkesi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • malesef vicdan ile hukuku karıştırıyorsunuz vicdanlarımız kabul etmiyor bu insanların serbest bırakılmasını benim vicdanımda kabul etmiyor ancak hukuk denilen şey vicdanlar ile işlemiyor, hakim kanuna göre karar vermek zorunda bu adamların kanuni olarak tutuklanmaları bile olağanüstü bir şeydi çünkü kanun adamların işledikleri suçta tutuklama tedbiri ön görmüyor sadece medya baskısı ile tutuklandılar, adliyeleri bir gezin dosyaların yüzde 70i bu tarz olaylardan oluşuyor ama yüzde 70 içinde bir tane bile tutuklu insan bulamazsınız, dediğim gibi işledikleri suçun karşılığında tutuklama tedbiri yok sadece medya baskısı nedeni ile tutukluyorlar, bunun dışında şortlu kadına tekme atan, başörtülü kıza yumruk atan, rize de kadına tekme atan şahısların da hukuki olarak tutuklanmaması gerekiyordu bunlarda medya baskısı ile tutuklandılar ve ilk duruşmada da serbest bırakıldılar malesef hukuk bazen kanunları göz ardı edip insanların tepkisine göre karar veriyor böyle olunca da adalete olan güven azalıyor çünkü baskı ile bir tekme atan adam tutuklanırken öbür tarafta medyaya yansımayan tepki çekmeyen bir yerde adama 10 tane bıçak saplıyorlar saplayanlar serbest kalıyor bu sefer de insanlar ulan tekme atanı tutukluyorlar bıçaklayan adam dışarıda geziyor diyerek adalete güvenmediklerini söylüyorlar haklı olarak, sonuç olarak vicdanen bu adamların uzun süre içeriden çıkmaması gerekir ama hukuk ve kanunen de 1 gün bile içeride kalmamaları gerekirdi, karar vermemiz gereken nokta şu; hukuk vicdanla mı, sosyal medya ile mi yönetilsin yoksa kanunlarla mı?

• Vicdanla olmaz bu isler. Idam destekcileri var, kisileri anlayabilirim ama kanunda yeri yoksa yoktur. AB muktesebatinda idam kesinlikle yasak , size bir ornek vereyim fakultede anlatmislardi . Iskandinav ulkelerinden birinde brevik diye bir adam keyif icin sniper ile adam vuruyordu hatirlarsiniz belki 10 sene evvel filan

Bu adam dahi muebbet almadi, ki baya (77) kisiyi oldurup sonra da keyfine yaptim dedi . Cunku norvec yasalarinda maksimumu verdiler ,o da 21 yildi, yarisi gecti. 10 sene sonra cikacak .. bu medeniyetin en ust duzey kabul edildigi yerin de en medenisi .. adamlar 21 seneyi asacak hapis cezasini gerektirecek ne olabilir ki demisler kanun yaparken

Bernie ecclestone , f1 patronu , neyse parasi veririm hapse sokmayin dedi , almanyada hapse atilmadi

Amerikanin bir eyaletinde idam karsiligi olan suc, 100 mt otede baska eyalette islenirse cezasi 10 sene olabiliyor

Hukuk ve adaleti mucize cozum olarak lanse etmemek lazim. O yuzden kitaba kanuna uygun olmayan karar alinamaz

• adalet yanlızca garibanlara mı işliyor merak ediyorum sadece , baklava çalan çocuklara yıllarca hapis , arkası kuvvetli olana beraat . isterse adam vursun . şu ülke yıllardan beri neler kaybetti . neler söylenmesi gerekiyor da ...
    işbu belge ile Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi daireleri, kurumları ve kurulları ile gerçek, tüzel ve özel kurum ve kuruluşlar nezdinde yapacağım her türlü kebap anlaşması ve böbrekle ciğer iyi kızartılır börekle ne güzel gider, aşağıda örnekse örnek banane be eşdüzey parabolde tatbiki vınvınvın her gün çay kahve lıkır lıkır . kek de yemesen yanında gidermi ne karışıyosun lan bana kilom iyi benim . zayıflıcaksan zayıfla artık bak bu son ihtarım tamam lan tamam dijital paradoksa diyetisyene gittim sen benden zayıfsın dedi vah vaaah durum acil desene arkadaş tatile ne zaman gidiyorsunuz . olm deli etme beni izmir ankara olmuş 450 tl . allah belanı versin emine
  • it iti ısırırmı ? kelebek bıyıklı takımı.. bunların hepsi aynı takım...

Kişisel Blog: http://nasildesemki.blogspot.com[/center]
  • Benzer bir olay yaşadım üstelik ben araçtan inip itiş kakış içinde kaldım yıllar geçti eşim hala o travmayı atlatamadı aynı bölgeden geçerken tedirgin oluyor. Hasar onarımı, değer kaybı tazmini ve üzerine ciddi bir maddi tazminata mahkum olmaları gerekiyordu. Hürriyetten yoksun kılma falan yazmışlardı o da ayrı bir saçmalık biraz da empati yapmak lazım hiç bir şeyde ayarımız yok ya baklava çalanı yıllarca hapsederiz ya da böyle zorbalara göz yumarız.
  • Burada kimseyi suclar bir ifade ile yazmiyorum ama ehliyetimi 2005 senesinde aldim, 15 senedir araba kullaniyorum, bir kere olsun ama bir kerecik olsun kimseyle trafikte sorun yasamadim, istanbulda yasiyorum .. kimse bana laf etmedi degil, yahut ben kimseye sinirlenmedim degil ama hic bir zaman birisi inip arabanin uzerine yurumedi, kasten dokunmadi veya ben kufur kiyamet etmedim

Bu is biraz da soguk kanli olabilmek ile ilgili

yani yok!

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

2 gun sonra kadini iceri almazlarsa iyi.
    Böylesine saygın, mümtaz bir iş adamını trafikte tahrik ederek kendini dövdürttüğüne göre bu kadın ve eşinin dış bağlantıları araştırılmalı. Eminim şu cümleme inanıp bana hak verecek bissuru mal var bu ülkede.

Alışveriş yapmayın,yaptırtmayın.
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.