Şimdi Ara

Seviyeler, IP ve ödüllere gelecek değişiklikler | Riot Pls

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • https://www.youtube.com/watch?v=pjMyXCKGHGE

    Merhabalar,
    Bu Riot Pls videosundan hatırlayabileceğiniz gibi, LoL'deki seviye atlama sistemi ve ödüller için bazı önemli geliştirmeler üzerinde çalışıyoruz. Özellikle şu anda 30 olan seviye üst sınırının kaldırılması ve IP'nin mavi özle birleştirilmesi getireceğimiz değişiklikler ve iyileştirmeler arasında. Eğer Riot Pls videosunu henüz izlemediyseniz yazıya devam etmeden önce ona bir göz atmanızı öneriyorum.
    Bu geliştirici blogu, değişiklikleri neden şimdi yaptığımızı size daha iyi anlatmak için hazırlandı. Ayrıca bu yeni sistemleri desteklemek adına getirdiğimiz küçük değişikliklerden de bahsedeceğiz. Hadi başlayalım.



    GENEL DURUM ŞÖYLE:
    Geçen yıl oyuncuların LoL'ün en eski ve en temel sistemlerinde karşılaştıkları, önemli ve uzun zamandır süregelen sorunlara odaklanmaya başladık; özellikle de IP, ödül ve seviye atlama sistemlerine. Bu süreçte birkaç şey hemen kendini belli etti:


    • Rünlere IP harcamak güzel bir his değildi ve şampiyonları açmaktan feragat etmeyi gerektiriyordu
    • Şampiyonlar için IP biriktirmek, özellikle de yeni oyuncular için çok uzun zaman alıyordu
    • Birçok oyuncu hiçbir şeye harcayamadığı, bol miktarda IP'ye sahipti
    • Seviye atlama sistemi eskimişti ve oyunu uzun süredir oynayan oyunculara hiçbir şey sunmuyordu


    Şimdi gelin bu sorunları çözmek için neler yaptığımızdan bahsedelim.

    Sezon öncesi dönem başlar başlamaz rünleri bedava yapacağız ve eski sistem üzerinde yaptığınız yatırımlara göre sizleri ödüllendireceğiz. Bu ödüller hakkında daha fazla bilgi için bahsettiğimiz Riot Pls videosunu izlemeyi unutmayın.

    Ayrıca sınırsız seviye atlama sistemini oyuna getiriyoruz. Hani şu 30. seviye üst sınırını hatırlıyor musunuz? O artık yok ve yerini sizinle birlikte seviye atlayan bir ödül sistemine bırakıyor. Her oyundan sonra IP kazanmak yerine artık her seviye atladığınızda kapsül adı verilen, kilidi açık bir sandık kazanacaksınız. Bu kapsüller şampiyon kristalleri ve mavi öz içeriyor ve belirli seviyelere ulaştığınızda cevher ve gerçekten nadir ifadeler kazanıyorsunuz.

    Son olarak IP ve mavi özü birleştiriyoruz. "Mavi öz" veya "MÖ" olarak adlandırmaya devam ettiğimiz bu yeni birimi eskiden IP ya da mavi öz kullanarak aldığınız şeylere harcayabileceksiniz. Mağaza'daki her şey eski bedelini koruyacak; mesela Kayn gibi yeni bir şampiyon değişiklikten sonra da 6300 MÖ olacak.



    PEKİ NEDEN SEVİYE ATLAMAK ÖDÜLLENDİRİLİYOR?

    Seviye üst sınırını kaldırmamızın ve ödülleri seviye atlama sistemine bağlamamızın birkaç sebebi var:

    Öncelikle, oyunculara yalnızca şampiyonları açmak dışında bir amaç vermek. Yüksek seviyelere ulaşmak size havalı ve nadir bir ifade sağladığında, oyuna ayırdığınız zaman için ödüllendirildiğinizi hissetmeniz daha olası.

    Ayrıca ödül sistemi deneyimini çok daha tatmin edici ve havalı içerikler kazanmak üzerine kurmak istiyoruz. Mesela halihazırda açmak için mavi öz biriktirdiğiniz bir şampiyonun kristalini kazandığınızda, bu şampiyon için %20 indirim kazanarak kendinizi gerçekten şanslı hissedebileceksiniz. Tabii ki şampiyon kristallerini ayrıştırarak elde ettiğiniz MÖ ile istediğiniz herhangi bir şeyi alabildiğinizden, kazandığınız ödülleri dilediğinizce kullanmaya devam edebileceksiniz.

    Yeni sistem ayrıca ödülleri farklı türden oyunculara özel olarak şekillendirmemizi sağlayacak. Örneğin, yeni oyuncuların şampiyonları açmak için daha fazla yardıma ihtiyacı olduğunu sık sık duyuyoruz. Bu sistemle eğer oyuna yeni başlıyorsanız ilk seviyelerdeki kapsülleri size çok daha fazla şampiyon verecek şekilde ayarlayarak güçlü bir "başlangıç" takımı kurmanızı sağlayabileceğiz. Benzer şekilde, zaten yüksek seviye bir oyuncuysanız ödüllerinizi daha çok hava atmaya yönelik olacak şekilde düzenleyebileceğiz.



    PEKİ IP VE MAVİ ÖZ NEDEN BİRLEŞTİRİLİYOR?

    IP ve mavi özü birleştirerek birbirinden ayrı bazı sistemleri (seviye atlama, ödüller ve ganimet) aynı çatı altında topluyoruz. Eskiden istemediğiniz bir şampiyonun kristalini kazanıp onu ayrıştırdığınızda, kazandığınız mavi özle yapabileceğiniz pek bir şey yoktu. Şimdiyse bu mavi özlerle Mağaza'ya gelip dilediğiniz şampiyonu alabileceksiniz. IP ve MÖ'nün birleştirilmesi, Mağaza'yı ve Ganimet sistemini doğrudan birbirine bağlayarak ödüllerinizi nasıl kullanmak istediğiniz konusunda size daha fazla seçenek sunuyor.



    SEZON ÖNCESİ DÖNEMDE BAŞKA ÇILGIN DEĞİŞİKLİKLERİNİZ OLACAK MI?

    Evet, birkaç tane olacak. Öncelikle, dengeli ve yeni seviye sistemiyle uyumlu olması için Ganimet sistemi üzerinde bazı değişiklikler yapmamız gerekecek.



    GANİMET DENGELEMELERİ

    Yeni seviye sistemi (ve yakın geçmişte takdir ve etkinliklere gelen değişiklikler) sayesinde çok daha fazla kristal kazanacağınızdan, tüm kristallerin (şampiyon, kostüm ve totem) ayrıştırıldıklarında sağladıkları özün değerini göreceli olarak aşağı çekeceğiz.

    Örneğin şu anki sistemde bir şampiyon kristalini ayrıştırmak, bu kristal ile aynı seviyedeki bir şampiyonu almanıza yetecek MÖ'nün üçte biri kadarını sağlıyor. Yeni sistemdeyse yalnızca %20'sini sağlayacak. Ayrıca, sistemde bu kadar çok şampiyon kristali bulunuyorken bu kristalleri yeniden işleyerek kalıcı şampiyonlara dönüştürme özelliğini kaldırmamız gerekiyor ancak ara sıra Mavi Öz karşılığında gizemli şampiyon edinme imkanı sağlayacağız. Bu yüzden mümkün olduğunca fazla öz kazanabilmek için sezon öncesi dönem başlamadan önce kullanmak istemediğiniz bütün kristalleri ayrıştırmalısınız. Unutmamanız için sezon öncesi döneme yaklaştıkça istemciye hatırlatmalar ekleyeceğiz.

    Ayrıştırma oranı değişikliklerini telafi etmek adına, tek bir sandıktan iki şey düşmesini mümkün hale getireceğiz. Sandıklarınızın içerisindeki sandıklara hazır olun. Ayrıca bir "kötü şans koruması" ekleyerek sandıklarınızdan uzun süre boyunca şampiyon kristali veya cevher düşmemesinin önüne geçeceğiz.



    ŞAMPİYON KAZANIM ORANI DENGELEMESİ

    Öncelikle, çoğunuzun şampiyonları eski IP tabanlı sisteme yakın bir hızla (ve bazı durumlarda bundan daha hızlı şekilde) kazanacağını belirtmek istiyoruz. Bunun sebebi de seviye, takdir ve ustalık sistemlerinizden kazanacağınız kristallerin fazlalığı olacak. Tabii ki artık rünlerin bir bedeli olmadığından dolayı da genel anlamda daha hızlı şampiyon kazanacaksınız.

    Yeni sistemde eskiye göre birazcık daha yavaş ilerlediklerini hisseden tek oyuncularsa halihazırda yüksek seviyelerde bulunan ve her gün birçok oyun oynayanlar olacak. Bunun sebeplerinden en büyüğü de "günün ilk galibiyeti" sistemini çok daha önemli bir günlük göreve çevirecek olmamız. Bu size eskisinden çok daha fazla XP sağlayacak ve takip eden oyunlardaki azalma da biraz daha yüksek olacak.

    Yine de oyuna gerçekten vakit ayıran oyuncular diğer herkesten daha fazla MÖ kazanacak ve oyunda her zaman bunları harcayabileceğiniz bir şeyler olduğundan emin olmak istiyoruz. Bu yüzden IP'den MÖ'ye geçişin tamamlanacağı ve harcama gücünüzün hatırı sayılır ölçüde artacağı sezon öncesi dönemde özel ve sınırlı süreli bir mavi öz mağazası getireceğiz. Bu mağazada fazlalık MÖ'lerinizi renkler, totem görünümleri ve hatta nadir bir kostüm için harcayabileceksiniz. Biraz genel konuşmak gerekirse bu tür kozmetik içerikler neredeyse her zaman RP'ye (veya şanslı sandıklara) özgü olacak; çünkü oyuna yatırım yapmayı bu şekilde sağlıyoruz. Ancak çabucak seviye atlayan ve ellerinde çok fazla MÖ olan oyuncular için zaman zaman bu tür etkinlikler gerçekleştireceğiz.



    UNUTMAMANIZ GEREKEN SON BİRKAÇ ŞEY

    Mağaza eski IP tabanlı sistemin bedellerini koruyacağından (Xayah gibi bir şampiyon için 6300 MÖ), kristal ayrıştırdığınızda kazandığınız mavi öz miktarını arttırmamız gerekiyor. Şu anda çoğu şampiyon kristalini ayrıştırdığınızda yalnızca birkaç yüz MÖ kazanıyorsunuz; ancak bu sayı MÖ ve IP birleştirildiğinde çok daha büyük olacak. Kristallerin artık eskisinden çok daha değerli olduğunu düşünebilirsiniz; ancak bu, yalnızca MÖ'nün harcama gücünü koruyabilmesi için yapılan bir dengeleme.
    Peki şu anda çantanızda bulunan mavi özlere ne olacak? Sezon öncesi dönem başladığında, yeni mavi öz miktarınızı belirlemek için mevcut mavi öz miktarınızı katlayarak (aşağı yukarı 6,5 katı olacak şekilde) arttıracağız. Yani eğer şu anda Ganimet sayfanızda 975 MÖ varsa, sezon öncesi dönem başladığında 6300 MÖ'ye sahip olacaksınız.
    Son bir not: IP, mavi öze dönüştüğünden (ve mavi öz seviye atlamakla ilgili olmadığından) bugünden itibaren IP takviyelerinin satışını durduruyoruz. Eğer halihazırda etkin olan bir IP takviyeniz bulunuyorsa sezon öncesi dönem başladığında XP takviyesine dönüşecek. XP takviyelerinin bedeli de şu anki IP takviyelerinin bedeline çekilecek (çünkü artık ödüllere daha hızlı ulaşmanızın yolu buradan geçiyor).
    Makalemize zaman ayırdığınız için teşekkürler. Sezon öncesi dönemde herkesin tüm bu değişiklikleri denemesini iple çekiyoruz. Lütfen görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.







  • İlginç olmuş. Belki ileride MÖ takviyesi gelebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binlerce yürek akıllarda tek bir soru Urfwickten başka rare skin satışa çıkacak mı?Çıkacaksa boostları alıp ip kasmaya başlayalım şimdiden
  • Değişik hoşuma gitti.
    Zaten şu oyunun hala bitmemesinin sebebi her sezonda gelen değişiklikler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEANKingston

    Amaç yine bir kar amacı yine çocukların paralarını almak.



    Oyundan kazanılan parada bu değişikliği yapma sebepleri de;



    Zaten rünler kaldırılıyor. İnsanlar sadece şampiyon ve gerekirse rün sayfası alacak. Full şampiyonu olanların çok fazla alabileceği birşey yoktu. Dolayısıyla eskisi gibi çok oynamıyorlar, sınırsız seviye sistemi ve ödüller daha fazla oynatacak.



    Riot çok akıllıca düşünüyor oyunda herzaman satın alınacak birşey olmalı, oyuncular maximum süre oyunda kalmalı, üstüne de cebinizdeki parayı almalılar.



    Hocam sizi de davet ediyorum konuya.



    Yanlışım varsa düzeltin.

    kesinlikle katılıyorum hocam, bu konuda hemfikiriz.




  • T3 Rünler 10 IP şu anda
  • Bu sezonun lol için bir milat olacağı görüşündeyim. Bu kadar fazla ve köklü değişikliklere helal olsun diyebiliyorum sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir nevi cs go sistemi olmuş 30a gelince seviyeyi sıfırlanıp bir imge veya rozet tarzı bir şey verir ya da sıfırlamadan o sisteme benzer bir kulp uydururlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazır köklü değişim yaparken şirketin adını da riot games yerine blizzard games yapsınlar hatta chris metzen hayrına orclara benzeyen çarları seslendirsin falan niye uğraşıyo ki riot bu kadar,yazıktır.
  • Değerli donanım haber çilingirleri;

    Hepimiz birer donanım haber çocuğuyuz. Ve hepimizin bir köşesinde ölücülük yatar. Lanet paralarınızı verin ve ip takviyesi alın. Winter is coming ...
  • benim anlamadığım bende 2k mavi öz var yani bu sistem gelince 2 tane 6300'lük + 1 tane 3150 ya da 1350 lik karakter açabilicem ? süpermiş hajumm xdd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artık çarımı 100 levele kasabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ionia köylüsü

    Binlerce yürek akıllarda tek bir soru Urfwickten başka rare skin satışa çıkacak mı?Çıkacaksa boostları alıp ip kasmaya başlayalım şimdiden

    Aynısını düşünüyorum videoda başka skinler de olacak diyor. Ben de biriktirmeye başladım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • urfwick den başka çıkacak rare skinler muhtemelen;

    ufo corki
    king rammus
    black alistar olur.
    bir de kayle in siyah bi skini var o.

    pax lar çıkmaz sanmıyorum.
  • Damga, Mühür ve Nişan türündeki rünler için 100 Mavi Öz, Cevher türündeki rünler ise 300 Mavi Öz olarak geri ödenecek. Aynı zamanda IP ile satın aldığımız rün sayfaları için ise sayfa başına 1500 MÖ geri alacağız.

    şu an rünlerin hepsi 10 ip. buna göre alsak baya kardayız da bu kural mayıs dan sonra alınan rünler için degeçerli mi acaba?

    edit: indirimden sonra alınacak runlar iade edilmeyecekmiş. yemiyorlar :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dash. -- 2 Eylül 2017; 15:2:41 >
  • Riot kumar oynuyor.Ya oyuna olan ilgi daha da azalacak yada çok daha aktif şekilde oynanmaya devam edecek.
    Level olayının kaldırılması güzel olmuş.Level kasma ayağına aktif olma süresi artacaktır diye düşünüyorum.
    Son level seviyesi kaç acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dodge

    Riot kumar oynuyor.Ya oyuna olan ilgi daha da azalacak yada çok daha aktif şekilde oynanmaya devam edecek.
    Level olayının kaldırılması güzel olmuş.Level kasma ayağına aktif olma süresi artacaktır diye düşünüyorum.
    Son level seviyesi kaç acaba?

    kumar oynamıyorlar aslında blizzard oyunlarındaki sistemi çalıyolar ow,hots orada gayet eğlenceli ve communitysinden baya olumlu feedback aldı bu tür değişiklikler riotta çalmaya karar vermiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MRTFR

    İlginç olmuş. Belki ileride MÖ takviyesi gelebilir.

    Aklıma bu geldi:

  • Cok guzel degisiklikler oyuna yeni bir soluk getiriyorlar resmen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Litallion

    Değerli donanım haber çilingirleri;

    Hepimiz birer donanım haber çocuğuyuz. Ve hepimizin bir köşesinde ölücülük yatar. Lanet paralarınızı verin ve ip takviyesi alın. Winter is coming ...

    bu arada üzücü bir haber ip takviyeleri kaldırılmış oyundan.unlucky.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.