Şimdi Ara

Severance (2022-) | Apple TV+ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
2.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Birazdan son bölümünü seyredeceğim ve ondan sonra ilk sezon hakkında bir şeyler yazarım ama önden şunları demek istiyorum.


    Apple dizinlerinde de LGBT sahneler varsayılan olarak yüklü geliyor herhalde. Netflix bu konuda çok eleştiriliyordu ama Apple dizilerinin de aşağı kalır yanı yok sanırım. Bu dizi See'den sonra seyrettiğim ikinci Apple TV+ dizisi. Seyreden bilir, See'nin ikinci sezonunda baya zorlama LGBT sahnesi vardı. Haniwa ve Wren adlı karakterler (iki kadın) bir ilişki yaşıyordu. Olayların gelişimi itibariyle bu ilişki bana doğallıktan aşırı uzak gelmişti. Dizinin konusunda da yazmıştım bunu zamanında. Fakat Severance'da ilk sezondan LGBT ilişki gördük Burt ve Irving arasında. Ulan ne kadar iyi, özgün, farklı bir dizi derken birden alakasız LGBT ilişkisi girdi araya. Bu ikili arasındaki ilişki aynı See'de olduğu gibi gene doğallıktan uzak, zorlama, yapay hissettiriyor. Sanki tepeden dizi ile alakasız birileri "LGBT birey koyma zorunluluğunu unutmadınız dimi?" diyor da o şekilde yazılıyormuş gibi bu karakterler.


    Diğer Apple dizilerinde durum nasıl? Bahsettiğim gibi her dizisinde zorlama bir LGBT ilişki var mı?



    EDIT:



    ufak mantık hataları dışında gayet güzel bir ilk sezondu. geçenlerde Barış Özcan'nın kanalında görmüştüm ilk bölüm değerlendirmesini. nedense bana üzerinde o kadar derin teori kasılacak bir dizi gibi gelmedi. zaten bahsettiğim videoda da zorlama anlamlar çıkarıyor gibiydi. dizinin en güçlü yanı kesinlikle merak duygusunu her bölüm sonu yüksek tutuyor. dizinin bölüm bitişleri öyle güzel yazılmış ki her bölüm sonunda "acaba şimdi ne olacak" sorusu geliyor. bende en azından böyle oldu ve diziden hiç düşmedim. gelecek sezonlarda da bu tempoyu korurlar umarım.


    son bölüm itibariyle yukarıda bahsettiğim LGBT olayı da fena bağlanmadı. ha bu LGBT hikayesi olmadan işlenebilir miydi. pek tabi işlenebilirdi ama şimdilik tek tesellim See dizisindeki kadar bom boş bağlanmamış olması bu olayın.


    özetle bir sonraki sezonu merakla bekliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 18 Nisan 2022; 22:59:58 >




  • Diziyi eşimle iki günde bitirdik. Sıra dışı, güzel ama ben bazı yorumları abartılı buldum. Keşke sonunda bir sürü soru işareti kalmasaydı.
    Notum 7/10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birisi bana spoiler ile nasıl mesaj yazabiliyorum yardımcı olabilir mi? Mobilde buldum sanırım ama masaüstü versiyonda bulamadım. Yazacak, soracak çok şey var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • por favor kullanıcısına yanıt

    Hocam sol tarafta + simgesi var ona tıklayın, 2.sıradaki göz gibi olan sembol spoiler butonu. Ona tıklayınca ayrı bi bölüm açılacak mesaj yerinde onun içine yazın mesajı.


    Merak ettim yorumlarınızı bekliyorum.


    Ben diziyi beğendim bu arada.


    2.sezon çok iyi olacak gibi. Tam kıvama geldi bitirdiler 1.sezonu :D

  • Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

    Tşk ederim. Pc başına geçince tekrar deneyeceğim. Mobilden uzun yazmak zor oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • por favor kullanıcısına yanıt

    dizi biterdi o zaman

  • Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Casey, yani Mark'ın karısı aslında yaşıyorsa nasıl kazada ölmüş olabiliyor ?Irving (dış) son bölümde evinde uyanıyor ve babasına ait olduğu anlaşılan kutuyu açıyor. Babası Lumon ile ilgili şeyleri saklamış. Ne araştırıyormuş, Luman ile alakası ne ?Senatörün doğum yapan karısının Lumon ile alakası nedir ? Helly den istediği yardım ne ?Petey'e yardım eden, kafasındaki çipi çıkaran kadın neden Lumon karşıtı olmasına rağmen Mark'ın kafasındaki çipi çıkarmıyor ve Lumon'u içeriden devirmeyi denemiyor ? Petey sonunda ölüyor ama hemen ölmemiş. Aradaki süreçte Mark gayet güzel içeriden bilgileri öğrenip basına servis edip çökertebilirdi.Irving in sanatçı yanı var. tablo filan yapıyor. Lumon daki versiyonu da tablolara özel ilgi duyuyor ?? Lumon ve dış dünya kişilikleri farklı olanlarda bu nasıl oluyor ? Tesadüf mü yoksa kesik kesik de olsa farklı kişiliklerine erişimleri var mı ?Yavru keçiler ne ayak ? Neden oradalar ? Helly yumurtalar onlara ait olabilir dedi ??? Cobel in evinde yer alan Lumon ile alakalı ufaktan tapınak gibi yer ne alaka ? Oradaki objeler, fotolar sanki Eagan ailesiyle bağlantılı olduğunu gösteriyor ama tüm operasyonun başındaki kişiyi kolayca kovuyorlar ? Kim kovuyor, Eagan ailesinden kimler var, speakerın ardındaki kişiler kim ?





  • Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Benim Casey için tahminim şuTrafik kazası geçirdiklerini biliyoruz. Casey burada büyük bi beyin hasarı aldı, beyin ölümü gerçekleşti. Lumen şirketi bi şekilde Caseyi ele geçirip tasarladıkları ürünü deney amaçlı Casey üzerinde kullanıp başarılı oldu. Bu şekilde yaşamış oldu. Zaten şirketten dışarıya da çıkamıyordu. Üst kata gönderin Caseyi demişlerdi bölümün birinde. Yani caseye ihtiyaç olmadığı zaman bi makine gibi kapatıp açabiliyorlar bence
  • Bu senenin en iyi işi olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk 3 bölüm itibariyle

    rahatsız edici. rakamlarla naptıklarını çözemedim. gestapo işkence/ikna taktikleri uyguladıkları kesin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • por favor kullanıcısına yanıt



    Casey, yani Mark'ın karısı aslında yaşıyorsa nasıl kazada ölmüş olabiliyor ?
    Yukarda arkadaş da yazmış, beyin ölümü gerçekleşmiştir ama Lumon bir şekilde beyin hasarını düzeltmiştir.

    Irving (dış) son bölümde evinde uyanıyor ve babasına ait olduğu anlaşılan kutuyu açıyor. Babası Lumon ile ilgili şeyleri saklamış. Ne araştırıyormuş, Luman ile alakası ne
    Babası değil, kendisi. Uyku sorunu olduğunu biliyoruz, geceleri devamlı araştırma halinde, haritaya yazmış birkaç kişiyi daha. Lumon 'a gönüllü olarak katılıp, içerden çökertmeye çalışıyor. (edit= babası da var fotoda)

    Senatörün doğum yapan karısının Lumon ile alakası nedir ? Helly den istediği yardım ne ?
    Karıya da çip takmışlar. Denek olabilir.

    Petey'e yardım eden, kafasındaki çipi çıkaran kadın neden Lumon karşıtı olmasına rağmen Mark'ın kafasındaki çipi çıkarmıyor ve Lumon'u içeriden devirmeyi denemiyor ? Petey sonunda ölüyor ama hemen ölmemiş. Aradaki süreçte Mark gayet güzel içeriden bilgileri öğrenip basına servis edip çökertebilirdi.
    Mark istemiyordu çünkü, karısının acısı taze, böyle yaşamaktan memnun.

    Irving in sanatçı yanı var. tablo filan yapıyor. Lumon daki versiyonu da tablolara özel ilgi duyuyor ?? Lumon ve dış dünya kişilikleri farklı olanlarda bu nasıl oluyor ? Tesadüf mü yoksa kesik kesik de olsa farklı kişiliklerine erişimleri var mı ?
    Bir kişi, içerde de dışarda da araba kullanabilir. Beynin tüm kısımları ikiye bölünmemiş, sadece anıları saklayan hafıza kısmı bölünmüş. Eğilimler aynı olabilir, gayet doğal.

    Yavru keçiler ne ayak ? Neden oradalar ? Helly yumurtalar onlara ait olabilir dedi ???
    Herkese saçmasapan işler vermişler, zaman geçirsinler diye bence. Askeriyede de mıntıka işleri verilirdi, çer çöp topla gibisinden.

    Cobel in evinde yer alan Lumon ile alakalı ufaktan tapınak gibi yer ne alaka ? Oradaki objeler, fotolar sanki Eagan ailesiyle bağlantılı olduğunu gösteriyor ama tüm operasyonun başındaki kişiyi kolayca kovuyorlar ? Kim kovuyor, Eagan ailesinden kimler var, speakerın ardındaki kişiler kim ?

    Benim tahminim, tarikat gibi bişey bunlar. Herkese çip takıp yönetme eğilimindeler. "Akıllı olacam, uslu olacam" , "Herkes Kier 'in çocuğu" gibi sözler biraz da bunu gösteriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 9 Mayıs 2022; 16:8:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >








  • son yıllarda çıkmış, dark'tan sonra en iyi dizi bence.


    sezon finali aşşşşşııırı iyiydi.

  • Yeni sezon ne zaman acaba ya bayadır kurgu ve konu olarak beğendiğim nadir dizilerden.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzun zamandır bu kadar beğendiğim bir dizi olmamıştı. Utopik, gizemli dizi sevenler kaçırmasın.

  • JustCrew J kullanıcısına yanıt
    2023'ü bulacak en erken.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende başlıyorum hadi bakalım, lost a yeniden başlamıştım o ayarda dizi bulamadığım için ama bu bir nebze saracak sanırım :)


    dublaj yok değil mi bu arada ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 3 Temmuz 2022; 8:26:0 >
  • senki kullanıcısına yanıt

    diziyi dün bitirdim nerede ise yarıda bırakacaktım. aynı şeyler tekrar edip duruyor ve çok ağır ilerliyor. aynı nedenle west w ü yarıda bırakmıştım. 100 e yakın dizi izleyince insan daha bir seçici oluyor. yaz gelmiş havalar sıcka işyerinde boş boş otururken vakit geçirmek için insan akıcı sürükleyici bir şeyler arıyor. üzerinde saatlerce düşünüp kafa yoracağı 1. bölümde ki bir sahnenin 5. bölümde bir anlam ve önemi olduğunu duvardaki bir resmin bir şeyler ifade ettiği felsefik dizileri benim gibi çoğunluk pek tercih etmiyor.

    evet farklı bir konusu hikayesi örgüsü var ama büyük çoğunluğun beğeneceği bir dizi değil bence.


    sayfadaki yorumları izledikten sonra dizi biraz daha anlam kazandı. yeni başlayacak olanlar bu videoyu izleyip sonra diziyi izler iseler belki daha fazla beğenebilirler.

    ama açıkçası bu kadar ağır felsefik ve alt metinleri olan diziler beni yoruyor artık. konujlu dizileri severim ama bu kadarı fazla sanırım:))

    Severance (2022-) | Apple TV+Barış Özcanyoutube
    NordVPN'den 2 yıllık plan artı büyük bir indirimle 1 ek ay almak için özel link: https://nordvpn.com/barisozcan (iş birliği) --- Bir sorum var. Şu çipi size versem... Onu taktığınızda beyniniz ikiye bölünse... Bir parçası sadece okulda ya da işyerinde yaşadıklarınızı hatırlasa; öbür parçası da hayatınızın geri kalanında yaşadıklarınızı... Okula ya da işe gittiğinizde evinizi, ailenizi unutuyorsunuz. Eve gittiğinizde de çalışma hayatınızı... İki farklı hayat. Birbirinden tamamen bağımsız. Böyle bir çipi beyninize taktırmak ister miydiniz? Bu son derece ilginç soru, aynı zamanda son derece ilginç yeni bir dizinin konusu. Severance. Bilim-kurgu, gizem, psikolojik gerilim ve bolca felesefe içeren bu dizi 2022’de izlemeye başladığım en iyi ve son yıllarda gördüğüm en özgün yapımlardan biri. --- Her hafta Perşembe 21.00’de https://dlive.tv/barisozcan adresinde buna benzer dizi ve film incelemeleri yapıyorum. 15-20 gün önce “Severance” dizisinin ilk bölümünün tamamının sahne sahne analizini yaptım. Spoiler kaygısı taşıyanlar ilk bölümü bitirdikten sonra o detaylı analiz videosunu da izleyebilirler: https://dlive.tv/p/barisozcan111+WWxiHjY7R
    https://www.youtube.com/watch?v=nw1CukUm7pY




  • Dizinin jeneriği Emmy ödülü kazanmış. Çok etkileyici ve ince düşünülmüş bir çalışmaydı bence de. Hak edilmiş bir ödül.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.