Şimdi Ara

Sevdiğim kızın ailesi vermiyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
1
Favori
10.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba...


    Son 1 aydır içinde olmak istemediğim tuhaf ve sinir bozucu bir olayla uğraşıyorum. İki yıldır birlikte olduğum bir kız arkadaşım var. İlişkinin başından beri annesiyle, kardeşleriyle iletişimim var. Babasıyla da tanışıklığım var, ama tabii -onunla- çok iletişimde değiliz. Birkaç kez gördüm. Yani ailelerden hiçbir şeyi gizlemedik. Hatta annesi de bizimle aktivitelere katıldı.


    En sonunda ailelerin tanışmasına geldi (kız 23 ben 26 yaşındayım) Kızın okulu devam ediyor tabii. Ben de çalışıyorum. Haliyle aileler tanışsa bile nişan, kız isteme vs şu an olmayacak. Sadece aileler tanışsın, kaynaşsın modundaydık. Benim ailem yaşadıkları zorluklardan ötürü okumadılar ve temizlik şirketindeler. Kızın ailesi ise okumuş etmiş insanlar. Ayrıca uzun süre köyde kalmışlar. Ancak ben doğduğumdan beri İstanbulda'yız. Kızın ailesi ise İzmir'de. Ama biz tanıştığımızda Ankarada'lardı. Yeni İzmir'e taşındılar. Her neyse, babası değil de annesi bizimle tanışmaya geldi ve ailemi beğenmemiş, ailemle anlaşamazmış. Annem köylüymüş, kendisi farklı dilde konuşuyormuş. Sülalesi hep okumuş insanlarla doluymuş, bizi düğünde onlara tanıtamazmış. Daha neler neler var da söyleyemiyorum burada... En ufak bir tartışma bile yaşanmadı oysa, hiçbir tartışma da olmadı. Ama bu sebepleri söyleyerek şimdi "ben onlarla anlaşamam" diyerek kızla ilişkimizin bitmesini istiyor. Yanlış anlamayın, yakında doktora yapacağım, maddi açıdan durumumuz çok iyi.


    Şimdi kıza baskı kurmaya çalışıyor, bitmesini istiyor. Bana da soğuk davranıyor annesi artık. Aileler tanışmadan önce her şey yolundaydı, aileler tanışınca durum tersine döndü. Ama kızla hiçbir sorunumuz yok, tartışmıyoruz bile. Birlikte vakit geçiriyoruz, eğleniyoruz. Her şey harika. Ama annesi baskı yapıyor. Ne yapsam bilmiyorum, aileme neler neler söyledi ve cevap da veremiyorum kızı sevdiğim için. Elim kolum bağlandı. Çok seviyorum kızı, o da beni seviyor, hayallerimiz ortak... Ama kız bu kadar baskıya ne kadar daha dayanır hiç bilmiyorum. Düşüncelerinize ihtiyacım var, teşekkürler şimdiden.








  • Yapılacak tek şey; kavga etmeden güzelce ayrılmak. Kızlar genelde aileme karşı gelemem, onlara bunu yapamam der. Sen de biraz diretirsen tatsızlık çıkar. En iyisi uzunca konuşup; tek çözümün ayrılık olduğuna ikinizin de ikna olmasıdır. Senin için ailemi karşıma alırım, sana kaçarım derse de yanlışa düşüp kaçırma kızı. İleride ailesini özleyecek, pişman olup üzülecek. Bu da evliliğinizi etkileyecek.
    Benim de başıma geldi , kızın babası ölsemde vermem dedi , kendine başka kız bul dedi , benim sana verecek kızım yok dedi . Bu muhabbetlerden sonra kız arkadaşım benden yavaş yavaş uzaklaştı , bu konuşmadan 1 ay sonra da babası vefat etti . Babası öldükten sonra 1 ay konuştu 3 ay engelledi bir süre böyle devam etti , neticede ben başka biri ile evlendim . Bu tip durumlarda kızın ailesine söz geçirebilmesi ve ailesinin de biraz olsun anlayışlı olması lazım , iş de biraz kız arkadaşında bitiyor . Sana diyeceğim çok ısrarcı olma ama vakit de ver durumu tart düşün olmayacak gibiyse kendini yıpratma zamanını da olmayacak bir şey için harcama .
  • büyük ihtimal yakında ayrılır kız senden soğuk atarak

  • Yapılacak tek şey; kavga etmeden güzelce ayrılmak. Kızlar genelde aileme karşı gelemem, onlara bunu yapamam der. Sen de biraz diretirsen tatsızlık çıkar. En iyisi uzunca konuşup; tek çözümün ayrılık olduğuna ikinizin de ikna olmasıdır. Senin için ailemi karşıma alırım, sana kaçarım derse de yanlışa düşüp kaçırma kızı. İleride ailesini özleyecek, pişman olup üzülecek. Bu da evliliğinizi etkileyecek.
  • Böyle bir durumda iş kızda biter. Kızın gönlü varsa bir şekilde olur. Gönlü yoksa, seni çok sevmiyorsa zaten ilişkiler daha kötüye gider ve bir noktada kız senden ayrılır. Bunu kızın hal ve hareketlerindeki değişimden, seninle kurduğu iletişimin tarzı ve içeriğinden anlarsın zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tensegrity

    Bu mesaj silindi.

     

  • Buna benzer bir olayı arkadaşım yaşamıştı. Kızın babası "davul bile dengi dengine" demiş çocuğa. Kız ailesini dinleyince ayrıldılar. Çok da canını sıkma toplum böyle, çok medeni(!) insanlarmış ki direkt söylemişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9DB7A8DFB -- 3 Ekim 2020; 11:24:7 >
  • Okumuşlar ve okumuşlar bunlara entel ameleler denebilir.Evliliğin bireysel olgu olduğu gibi basit gerçeği bile kavramaktan acizler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 3 Ekim 2020; 11:30:46 >
  • Kültür farkı ortaya çıkmış.


    Geçmiş olsun şimdiden

  • Yerinde olsam kendi sağlığım için ben ayrılırdım. Evlilikte eşlerin ailesi çok önemli
  • boşuna dememişler tek evlenen erkek kız değil, ailelerde evleniyor. kızı biran önce terket, ben ayrıldım demesin, o kızdan artık hayır çıkmaz. evlenirsenizde aile yüzünden çok tatsızlık çıkar.
  • Ailelerin evlilikte söz hakkı yoktur

  • Benim de başıma geldi , kızın babası ölsemde vermem dedi , kendine başka kız bul dedi , benim sana verecek kızım yok dedi . Bu muhabbetlerden sonra kız arkadaşım benden yavaş yavaş uzaklaştı , bu konuşmadan 1 ay sonra da babası vefat etti . Babası öldükten sonra 1 ay konuştu 3 ay engelledi bir süre böyle devam etti , neticede ben başka biri ile evlendim . Bu tip durumlarda kızın ailesine söz geçirebilmesi ve ailesinin de biraz olsun anlayışlı olması lazım , iş de biraz kız arkadaşında bitiyor . Sana diyeceğim çok ısrarcı olma ama vakit de ver durumu tart düşün olmayacak gibiyse kendini yıpratma zamanını da olmayacak bir şey için harcama .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zodion

    Ailelerin evlilikte söz hakkı yoktur

    Bunu biraz açabilirmisin? Öznel anlamda mı nesnel anlamda mı? Evlilik bir dışa vurumun ihtiyaça hasıl durumu olarak özetlenebilir mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: standartlarabidesi

    Bunu biraz açabilirmisin? Öznel anlamda mı nesnel anlamda mı? Evlilik bir dışa vurumun ihtiyaça hasıl durumu olarak özetlenebilir mi?



    Alıntıları Göster

    Ben kimle evleniyorum ? Eşimle mi yoksa eşim+ailesiyle mi

  • Her ne yaparsaniz yapin ama kendi ailenizi kimseye ezdirmeyin. bastan alttan alirsaniz omur boyu bunun pismanligini yasarsiniz ve hep ezik olan taraf olursunuz
  • Zaten çoğu ilişki iki kişi arasında süper ilerlerken işin içine aileler girince patlıyor. Toplum yapımız gereği oldukça yaygın bir durum bu. Kız ailesini ikna edebilirse evlilik olur. Evliliğin ne kadar süreceğini ise sizin kararlılığınız ve dayanma gücünüz belirler.
  • kızın okulu devam ediyordan sonrasını okumadım . Baba, kızı okulu bitirmeden vermez. Net.



    edit: tamamını okudum aileler uyumlu değil bu iş olmaz , kızı kaçıracaksın mecbur. Aileler görüşmeyecek filan baya sıkıntılı iş. Sen bir işçi çocuğu o ise bir fabrikatör kızı. Maalesef bu iş zor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danny_zuko -- 3 Ekim 2020; 12:24:18 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.