Şimdi Ara

Sessiz 8800GT tavsiye&görüşleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yarın müsait olabilirsem inşallah HTPC için yeni bir ekran kartı almak istiyorum.Sorunum şu : Bir kaç hafta önce aldığım Sparkle 8600 çok sesli.Aslında HTPC adı üstünde ve ben oyun oynamıyorum cihazın aslı görevide bu değil ama benim oğlanlar büyük LCD ekranda Crysis vb gibi oyunları oynamanın fantazisini kuruyorlar (Full HD 1920x1080) Kendileri her ne kadar WOW oyncuları olsada kendi bilgisayarları yerine HTPC ye böyle bir şey almaya karar verdik (Büyük ekran yüzünden)

Her neyse HTPC daha bir kaç hafta önce toplandı ve fena değil :

- Lian Li yatık kasa ( LIAN LI PC-V800 )
    - CPU : AMD Athlon 64 X2 5000+ (Ekstra cpu soğutucusu/Yük altında dahil ısınmıyor)
    - Gigabyte GA-MA770-DS3 te karar kıldım.Direkt optik çıkışta var kartın üzerinde
    - HDD : Seagate Barracuda 500 GB 32mb cache
    - Ram : Kingston 2 gb
    - XP service pack 2
    - Güç kaynağı : LC power 480w (max) Super silent .Deli gibi 6-7 tane power supply denedim.Allahtan sabırlı&yardım sever bir satıcı ile tanıştım.Aralarında en sessizi buydu kronik bir arızasının marka&model bazında yaşanmadığını da belirtilince satın aldım.
    - Sparkle Nvidia GeForce 8600 512 mb (Bana çok sesli geliyor)

Ve diğer sistem bileşenleri.

TV ye DVI-HDMI çevirici ile bağlı.Seside anakarttaki optik çıkışından alıyorum.

Sistemde gereksiz hiç bir şey yüklü değil gayet temiz&hızlı açılıyor (Ne antivirüs ne pdf okuyucusu vb)

Sorum şu :

Hangi 8800 bana istediğim performansı verir? (Istediğim performans derken hızlı ve sessiz demek istiyorum yoksa hepsinin iyi performans vericeği aşikar)

Alışveriş yapıcağım yer büyük ihtimal ile Topkapı Vatan olucak.

Bu konuda bilgi&görüş ve tavsiylerini paylaşırsanız sevinirim.Peşinen teşekkürler.

Not : Genelde MSI dan söz ediliyor sanırım?

Ben iki kart üzerinde duruyorum ama 8800GT gibi ekran kartları ile ilgili deneyimi yok denecek kadar az o yüzden edinilmiş tecrübeden yaararlanmak istiyorum ;)

- MSI NX8800GT-T2D512E-OC 512MB 256BIT DDR3 (DirectX 10) PCI-E x16 EKRAN KARTI (V801-290) : Hepsiburada linki için TIK

394,53 YTL

- Sparkle 8800GT 512 MB GDDR3 256bit D10x Coolpipe3 PCI-E x2.0

Vatan bilgisayar linki

444 YTL

• Asus EN 8800 GT 512 MB açık fanlı modeli öneririm ancak bu yeni modelde xp desteği çekilmiş sanırım

buda linki

http://www.sanalmarketim.com/urun/7f197a7419da879ea1cd939e218aa6b4

sessiz çalışıyor diye bilirim ben şahsen kasanın fanının sesini ve haddisk sesini daha fazla duyuyorum bu arada benim kasanın yanı açık vaziyette
  • Fanlı olanlardan en sessiz çalışanı Asus EN 8800GT GLACIATOR soğutmalı karttır. 1gb olanını öneririm.
  • Noctivagant&SavageWarrior : Teşekkür ederim Asus önerileriniz için.Belirtildiği gibi XP desteği çekilmiş ise malesef benim için iyi olmaz zira Vista kullanmak istemiyorum (Zaten elimde Vistada yok)
    Peki bu MSI nasıldır?
    Birde Sparkle 8800GT sanki iyi bir pasif soğutmaya sahipmiş gibi duruyor ama tam açıklama göremedim.

Edit : Googleda aratınca kendi sitesinden çıktı :http://www.sparkle.com.tw/News/SP8800GTpassive/news_SP8800GT_passive_EN.html

Pasivmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 11 Mart 2008; 2:03:37 >
  • XP desteği var. Olmaz olurmu hiç? Ben aynı kartı kullanıyorum windows xp professional ile.
  • Asusla ilgili öyle birşey duymadım ama yinede aldığınız yere bir sorun. Bu arada asusun kendi sitesinde glaciator soğutma kullanan 8800gt ler 256 mb ve 1 gb olarak gösterilmiş. novada 512 ile glaciator soğutma gözüküyor. asusun sitesinde bi eksiklik mi mevcut?
  • Ok sevindim XP desteği olduğuna.Yarın yakından inceleyebilirim inşallah.
    Bu arada 512 mb da tam istediğim aslında umarım vardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım şu linke bak istersen sparkle nin üstünde yumurta kırmışlar
    http://www.hardwaremania.com/forum/donanim/ekran-kartlari/sparkle-geforce-8800gt-cool-pipe3-512mb-88237.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0D302E67B -- 11 Mart 2008; 10:19:45 >
  • Sayın VipRacing en ucuza en hızlı ve en sessiz kombinasyon benim kullandığım kombinasyondur:

Msi 8800gthttp://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2168

Nv Silencer soğutucuhttp://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=S0206
  • PALİT 8800GT derim sonic modeli de olabilir yada 1gb olanı..
    sessiz ve güçlü.soğutucu ile uğraşmazsıınız..
  • Hocam ben de tarif ettiğiniz şekilde 32'' lcd de crysis oynamaktayım. Ama full detay ve yüksek çözünürlükte crysis ve benzeri oyunları sağlıklı oynayamazsınız. 720p sinyalde çok akıcı şekilde oynanabiliyor. Bende sparkle 8800gt coolpipe3 var sorunsuz kullanıyorum. Gpu sıcaklığı 100 derceleri görüyor maalesef. Sistem detayları imzada mevcut.
  • Arkadaşlar çok teşekkür ederim bilgi,görüş ve önerileriniz için
  • Şöyle bir kart buldum normal MSI 8800GT nin sessiz modeli : MSI NX8800GT Zilent

Sayfası : Tık

266$+ kdv gliba fiyatı.Datateknikten sordurdum.Yarın sabah sipariş verir isem öğlenden sonra gelirmiş bayisine.

Linki : Buraya tık

emreq belirttigi gibi Normal MSI+Nv Silencer soğutucu veyahut bu kart en iyi seçim oluck gibi zira pasi soğutuculu olanın yurt dışı test ve kullanıcı yorumlarınıda okudum biraz korkutucu geldi(Benim ki gibi bir kasada önümüzün yaz olduğunu düşünerek rahatsız oldum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 11 Mart 2008; 18:48:24 >

• Asus ya da palit 1gb al. Pişman olmazsın. 512 mb olandan daha iyi.
  • Palit yada Asus alıp emreq belirttiği silencer alınıp takılabilir aslında ucuzda Trafik azalsın Vatana gidip bakıcağım web sitelerine güvenmiyorum var dedikleri yok yok dedikleride ellerinde olabiliyor.Bostancı sanırım Topkapıdan biraz daha bu tipte malzeme elinde tutabiliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: SavageWarrior

Asus ya da palit 1gb al. Pişman olmazsın. 512 mb olandan daha iyi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SavageWarrior

Asus ya da palit 1gb al. Pişman olmazsın. 512 mb olandan daha iyi.

bende 1gb lık 8800gt tavsiye ederim asus un glaciator soğutması çok sessiz
    linki inceleyin
    http://forum.donanimhaber.com/m_20997691/mpage_3/tm.htm
  • kızılejder: inceliyorum teşekkürler.
  • Asus yada palit bence de
  • Asus aldım biraz önce 512mb (1 hiç bir yerde bulamadım birde tez canlıyımdır) taktım milim boşluk yok ucu ucuna bile demek az o kadar sıkışık oldu ama oldu :)

Manual fan kontrolü yaptırtmıyor yazılım?

Yarım sattir web vb sörf yapıyorum şimdilik 50C ye gelmedi.Bu durumda Sparkle 8600 ile hemen hemen aynı ses seviyesine sahip yük altında kesin fazla olur gibi.Eğer sessizi buysa ötekileri tahmin edemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 11 Mart 2008; 23:41:12 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.