Şimdi Ara

Sese duyarlı led (Daha fazla parlak, Daha çok uzun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

TİP31 ile uğraşa uğraşa sönük, fazla led kaldırmayan sistemler yapılıyor (yapıyorumda). Ben de artık bunlardan bıkıp daha parlak ve güçlü bir sistem yapmaya karar verdim.

Öncelikle değerli @kenakord hocamızın paylaşmış olduğu aşağıdaki devreyi yaptım(Allah Rahmet Eylesin). Ancak ledler yanmayınca ne oluyor dedim. Meğerse IRFZ44 mosfetine yeterli sinyal gitmiyormuş. Sonrasında TDA2003 (10w) amfi devresini yaparak hoparlör çıkışını bu devrenin ses girişe aktardım. Şuanda parlaklık ayarını kontrol edebildiğim son derece parlak yanan ledlerim var. Yapmak isteyen arkadaşlar olursa tavsiye ederim 1.5m led ile tüm odayı aydınlatabiliyorsunuz.

Maximum 5 metre led kaldırabiliyor. 12v 5A lık bir güç kaynağı bu sistem için yeterli, ama 5 metre led kullanacaksanız en az 12v 7 A lık bir güç kaynağı tercih ediniz. Ben PSU ile besledim 12v 12A.

Son olarak kendi toplamış olduğum devre bu şekildedir.TDA2003'e küçük bir soğutucu takmanız tavsiye edilir.

Mehmet Ali Gürsoyyoutube
    Sese, Müziğe Duyarlı Led [Music Led Strip]
    https://www.youtube.com/watch?v=tblDdFCo8Ao

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 13 Şubat 2020; 22:27:1 >

• Yukarı

Değerli bilgiler bunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kenakord hoca şu rahmetli olan değil mi? Nur içinde yatsın ben tanımıyorum ama burada bir iki defa bahsedildi.

Devrenizde sese duyarlılığın artırılması için 1n4148 yerine aynı kılıfta (DO35) şotki diyotları da kullanılabilir. Gerilim düşümleri düşük olduğundan daha duyarlı bir devre haline gelecektir ama bu defa ışıklar hiç sönmeyede bilir.

Tebrik ederim elinize sağlık.
  • Aynen hocam, Allah rahmet eylesin. Tavsiyeniz için teşekkürler.

Edit: Videoyu kulaklıkla dinledim de, ne güzel ses sitemim varmış ya :D Şimdi hiçbiri kalmadı :) Bu arada sistem Z2300

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 13 Şubat 2020; 22:23:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.