Şimdi Ara

Ses Yükseltme Yardım...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a. Arkadaşlar benim elimde 8 Ohm 0,5 W lık ufak bir hoparlör var. Bilgisayara bağladığımda ses az çıkıyor amfi devresi gibi ufak bir devre var mı acaba sesi yükseltmek için kullanacağım. Ve eğer böyle bir devre varsa ve olursa telefon mp3 gibi şeylerdede kullanabilirmiyim ?

Elimde Bu hoparlörden 2 tane var. ufak bir kutu içine devreyi sığrıdırp devreyi batarya ile çalıştırmayı düşünüyorum taşınabilir şeklinde.. acaba olur mu ?
     Ses Yükseltme Yardım...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakupdurmus -- 27 Mart 2013; 0:13:34 >

• çok zor bulursun ama küçük amfi devresi için yardımcı olabilirm en azından küçük bişey ve kullanışlı olur senin için.
    Telefonun bataryası çalıştırmaz çünkü
  • TDA7053 yada tda2822 yapabilirsiniz..
    http://www.electronica.ro/audio/TDA2822M.gif
    http://pryriz.org.ua/spravochnik%20UNC/images/78.jpg
    USB kablosuyla veya 5v telefon bataryasıyla (artık en ucuzundan 5v bataryalı telefon almanız gerekir).

4 adet şarjlı pil yuvası ve şarj cihazı canavar gibi olur. 1000mA piller yeterli olur bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

TDA7053 yada tda2822 yapabilirsiniz..
    http://www.electronica.ro/audio/TDA2822M.gif
    http://pryriz.org.ua/spravochnik%20UNC/images/78.jpg
    USB kablosuyla veya 5v telefon bataryasıyla (artık en ucuzundan 5v bataryalı telefon almanız gerekir).

4 adet şarjlı pil yuvası ve şarj cihazı canavar gibi olur. 1000mA piller yeterli olur bence.

Hocam bende 2 tane batarya var kendi telefonumun bataryasından hariç o gönderdiğiniz TDA7053 devresi bu  Ses Yükseltme Yardım...! sanırım çalıştırır bataryayla ?
    ve telefon da kullanabilir miyim ?

ayrıca bu devredeki VR1 5K yazan eleman potans mı ? sesi devrenin üzerinden kısıp açabilecekmiyim ?

• Devrede malzemeler tek tek, istediğiniz gibi kurabilirsiniz. Potu isterseniz devre ile beraber, isterseniz de giriş kablosundan 10cm gerisine takabilirsiniz. Evet potansiyometre. Devreyi stereo kullanmak isterseniz 2 adet yapmanız gerekir. Sağdece bu devreyi yaparsanız, ses giriş jakının eksi ve diğer uçlardan birtanesini bağlıyacaksınız. biri boş kalacak.
    İsterseniz 2 adet yapıp, stereo potansiyometre kullanırsınız. ve ses jakının eksi-sağ-sol uçlarını kullanabilirsiniz..
  • Arkadaşım ben seni anladım
    aynısını yaşadım git anfi devresi hazır satın al desem 25 watt lık bahsediyorum .
    25 watt adaptör. 20 TL
    devre 15 TL
    hoperlörün varmış
    bu iş sana kusursuz hatasız yaparsan 35tl aynısını yaşadım gereksiz masraf.
    ben 60tl ye yaptım hazır al 20-30 tl ye hoperlör geç kenara.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Sistemi - Tavsiye - Yardım
    9 yıl önce açıldı
    ses sistemi için yardım
    2 yıl önce açıldı
    Teyp ses tuşu (Yardım)
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu konuda haklısınız, kullanacağı lehim ve ekipmanlarıda sayarsak, bir adaptör parasını geçer.
  • quote:

-

quote:

Orijinalden alıntı: Webperfect
    -
    Hocam aslında benim asıl amacım 2 tane batarya kullanarak taşınabilir bir tane müzik kutusu gibi bir şey yapmak ..

Adaptor falan değilde batarya veya 9 V luk pil kullanarak devreyi çalıştıramaz mıyım hocam ? Ben bu yaptığımı bilgisayarın yanında kullanmak için yapmıyorum aslında 5+1 sistem var zaten bana taşınabilir ufak devreli telefon veya mp3 e takıp daha iyi ve yüksek bir ses alarak müzik dinlemek için kullanacağım..
    Eğer 2 o bataryamı kullanabilirsem pil derdi falan da olmaz,

devreyi kurarken ; baskı devre si falan önemli değil okulda bölümden bir arkadaşa veriyorum o hallediyor :D bana da elemanları koymak ve birazda estetik bir hale getirmek kalıyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: bankom54

quote:

-

quote:

Orijinalden alıntı: Webperfect
    -
    Hocam aslında benim asıl amacım 2 tane batarya kullanarak taşınabilir bir tane müzik kutusu gibi bir şey yapmak ..

Adaptor falan değilde batarya veya 9 V luk pil kullanarak devreyi çalıştıramaz mıyım hocam ? Ben bu yaptığımı bilgisayarın yanında kullanmak için yapmıyorum aslında 5+1 sistem var zaten bana taşınabilir ufak devreli telefon veya mp3 e takıp daha iyi ve yüksek bir ses alarak müzik dinlemek için kullanacağım..
    Eğer 2 o bataryamı kullanabilirsem pil derdi falan da olmaz,

devreyi kurarken ; baskı devre si falan önemli değil okulda bölümden bir arkadaşa veriyorum o hallediyor :D bana da elemanları koymak ve birazda estetik bir hale getirmek kalıyor :)

artık bataryalı müzik kutularıda ucuzları 20-30 tl ye var heryerde hemde usb girişli kart girişli radyolu hiç ugrasma en basiti su ses bombası diye nitelendirilen küçük speaker lardan alabilirsin sarjlı kart girişli bilgisayar telefon mp3 ede takabiliyosun 15-20 tl

• Evet bu cihazlar güzel olur kendisi uğraşmak isterse o başka olur.
    9v pil ilede olur, iki adet seri telefon bataryasıylada. En uygunu 4lü şarjlı pil ve yuvası ile hem daha uzun gider.
    Sonuç hine xxömür arkadaşımızın önerisine denk geliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 3 Nisan 2013; 13:04:02 >
  • quote:

Evet bu cihazlar güzel olur kendisi uğraşmak isterse o başka olur.
    9v pil ilede olur, iki adet seri telefon bataryasıylada. En uygunu 4lü şarjlı pil ve yuvası ile hem daha uzun gider.

quote:

Orijinalden alıntı: xxömür
    -
    Uğraşmak evet bunu istiyorum hocam :D - hazır almak daha mantıklı gelebilir ama uğraşmayı tercih ediyorum

Hocam bende o uzaktan kumandalı arabaların sarı pillerinden var 8 10 tane :D ama hepsi kopuk ayrılmış uçlarına lehim atarak birleştiremedim ya beceremedim yada o pillerin uçlarındaki metaller lehim tutmuyor :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.