Şimdi Ara

Ses sistemi tavsiyesi, 2 yıl bekledikten sonra zamanı geldi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzunca bir aradan sonra sonunda ses sistemimi komple değiştirebileceğim. Abim genelde film izler ve oyun oynar. Ben ise müzik dinlerim. O yüzden benim uzunca süredir sistemim hem müzik hem film/oyun birlikte şeklindeydi. 4 adet bose 301S hoparlörüm, dandikten bir center hoparlörüm, Cerwin Vega'nın dev boyutlarda 38cm sürücülü aktif subwooferı var. Elimdeki amfi de Technics SA-AX6. Böyle bir sistemle ne adam gibi ev sinema oluyor, ne kaliteli müzik dinleniyor... İkisini de yarım yamalak yapan bir sistem oluyor... Abim Amerika'ya gidiyor. Bu durumda ev sinema/oyun işini biraz zayıflatabilirim. İkinci elini 400TL'ye bulduğum için, benim niyetim hepsini satıp bir Logitech z-5500 almak ... Tabii sadece oyun ve film için... Kalan paranın üstüne koyup iki hoparlör bir stereo amfi alacağım. Film/oyunu Z5500 ile halledeceğim, müzik işini baba aletlerle halledeceğim.

Bu arada ilk aldığımda Bose 301 güzel gelmişti. Ama çok geçmeden insan sesteki yapaylığı, eksiklikleri hissetmeye başlıyor ve kısa sürede aletten soğuyor...
    Bose 301S series IV:

Technics SA-AX6:

Bu aletin en sevdiğim özelliği subwoofer için de amfisi olması. Pasif subwooferları aktife yakın performansla kullanabiliyorsunuz. Ama müzik dinlemek için bir stereo her zaman daha iyi...

Cervin Wega aktif subwoofer (şu an modelini hatırlamıyorum, eve gidince bakacağım)

Hepsini satacağım, ve bir amfi, bir çift hoparlör alacağım.
    Amfiler:

1) Marantz PM-80SE. Special edition deniyor. Öyle olunca ne oluyor? 1250TL gibi bir fiyata değecek bir amfi midir?
    2) Marantz PM64 MK2....... PM-80SE ve PM64'ü Almanya'dan da getirtme imkanım var. O zaman fiyatlar çok düşük...
    3) Marantz PM7000. 900TL civarı.
    4) Marantz PM82. 750TL civarı.
    5) Yamaha M40 power amfi. 700TL. Studyo ses kartım olduğu için, onu pre amfi olarak kullanabilirim.

Hoparlör:
    Kısa bir araştırmada hoşuma gidebilecek bir hoparlör olarak bir şey buldum. O da:
    Infinity SM255:

Herkes bu aleti studyo hoparlörü diye satıyor. Doğru mudur bilemiyorum. Fiyatı 1250TL.

• yardım edecek biri yok mu?
    Amfi ve hoparlör alacağım. Hoparlörde de amfide de marka takıntım yoktur. Her fikre açığım. Genel olarak klasik pop ve rock müziği dinlerim. Bassların güçlü olmasını, ama midin ve tizin bu bas altında ezilmemesini, sesin berrak ve doğal olmasını istiyorum.

Baktığım amfiler:

1) Marantz PM-80SE. Special edition deniyor. Öyle olunca ne oluyor? 1250TL gibi bir fiyata değecek bir amfi midir?
    2) Marantz PM64 MK2....... PM-80SE ve PM64'ü Almanya'dan da getirtme imkanım var. O zaman fiyatlar çok düşük...
    3) Marantz PM7000. 900TL civarı.
    4) Marantz PM82. 750TL civarı.

Birçok hoparlör baktım; ama şimdilik uçuk fiyatlı olmayan hoşuma giden birşey bulamadım. Neden bilmediğim bir şekilde 3 ayrı infinity kendi klasmanlarında aşırı kazık değil:

Infinity KAPPA 70

Infinity Studio Monitor 255

Infinity RS-6000

Amfi veya hoparlörler hakkında biri yorum yapabilirse sevinirim...

• Merhabalar, hemen hemen aynı durumda sayılırız. Bende Z5500 ün yanına stereo sistem kurmayı düşünüyorum. Fakat konuya ilgi az gibi üstadlardan biraz daha fikir gelse dah güzel olacak. Forumdan bir bilen Monitor Audio BR6 hoparlör tavsiye etti bana şimdi uygun amfi bakıyorum bende.

Sen amfi için ses kaynağı olarak bilgisayarımı bağlayacaksın yoksa cd player ile mi kullanacaksın. Bende şu anda 1000-1500 arası bir amfi bakıyorum acelem yok ama konuyu bilmeyince insan ilerleyemiyor.
  • Bilgisayar kullanacağım. Oldukça kaliteli bir usb DAC'ım var. Dac'tan direkt amfiye bağlayacağım. Track cd veya FLAC çalacağım.

Hoparlör olarak Magnat vintage 660'ı da ekliyorum.

• Anlaşılan bura iyice ölmüş. Ben kaçar... Başka yerlere soracağız artık.
  • Ekonomik kriz geldi , hi-fi ciler ortadan kayboldu normaldir :))
  • bose,technics ve infinity sm serisinden uzak dur. Fakat kappa serisi iyidir. mesela kappa 70 ile marantz amfi güzel oluyor bir kaç kere denedim. Fakat kappa serisi denon amfilerle nedense uyum sağlamıyor.marantz amfilerin içinde de pm7000 alabilirsin.Bu arada rs6000 çok güzel hoparlördür ama güçlü amfi ister. Örnek verdiğin hiçbir amfi onları süremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa147 -- 17 Kasım 2010; 1:29:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam,forumdaki yorumlarınızı okudum.anlaşılan ses ve akustik sistemleri konusunda uzmansınız.mümkünse bu konuda sizden yardım almak istiyorum.30 m2 ,çatı katında ahşap kaplı bir odam var.buraya profesyonel bir müzik ve sinema sistemi kurmak istiyorum (ağırlıklı olarak müzik tercihimdir).samsung 48000 serisinden bir led tv var.nasıl bir sistem önerirsiniz.ve nereden almamı tavsiye edersiniz.mail adresim: azizsavas@hotmail.com
  • bütçe 7000 tl ye kadar çıkarım
  • Bu durumda RS6000 ve kappa70 diyorum. :)) RS6000 için minimum ne güçte amfiler bakmalıyım? Bir de marantz PM-80 SE hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • mesela marantz pm80e rs6000 leri süremez.
  • mesela denon pma-1560
  • pm80'in rs6000'i sürmeyeceğini anladım da, kappa 70 kullanıyor olsam. Pm-80, pm-82'den falan daha farklı özel bir amfi midir? Veya pm-7000 ile karşılaştıracak olursak?
  • 80 ile 82 nin üretim yılları farklı. özellik olarak çok farklı değil. Ama pm 7000 bunlardan biraz daha az güce sahip. Kappa 70 için hepsi yeter. Bu arada kappa 70 alırken dikkat et çok temiz olsun. Sürücüleri revizyondan geçmiş ürünleri sakın eve sokma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.