Şimdi Ara

Ses kartım mı bozuldu Yoksa yazılımsal mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Win7 32 Bit ve 64 Bitte ses alamadım bilgisayardan. Ön panelde birşey takılı olmamasına rağmen takılıymış gibi gösteriyor. 6 girişli ses kartımın 3 ünde jak takılı ama jakları takılı görmüyor? Ses sisteminde sorun yok başka yerlerde denedim . Formattan önce win7 64 bit vardı 5+1 olarak değil ama stereo olarak ses alabiliyordum. Şimdi hiç alamadım ne yapmalıyım? Sizce donanımsal mı yazılımsal mı. Fiziksel olarak bir hasar gözükmüyor. Anakart daha yeni . Ama ne denediysem deneyeyim düzelmedi . Garantiye yollamamı önerir misiniz

• anakartın marka ve modeli nedir?
    doğru sürücüyü yüklediğine eminsin dimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.HAWK

anakartın marka ve modeli nedir?
    doğru sürücüyü yüklediğine eminsin dimi?

Asrock 970 Extreme 3 . Eminim . Formattan önce de aynı işletim sistemi vardı ama ses çıkıyordu. Ekran kartını yolladım geri geldi format attım şimdi ses gitti. Jaklarımı görmüyor . Yepyeni bozulmuş olacağını hiç sanmıyorum jaklarda sağlam. Deli oldum ilk defa birşeyi çözemedim
  • Bir ses oynatıcıda mesela winampta mp3 calmaya calısırken çalıyor gibi gösteriyor mu.
    Denetim masasında ses aygıtlarında ses donanımın gözüküyor mu aynı sekilde aygıt yoneticisinde ses aygıtlarınıda bi kontrol et ..
    masaustunde sağ alt kosedeki ses ikonunu cift tıkla ses kontrol cubuklarının sessizde veya cok düsükte olmamasına dikkat et..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde aktif ses donanımı ekran kartının hdmi audio sürücüsü ise veya varsa onu denetim masasındases aygıtları bölümünde anakartının kendi ses kartı sürücüsüyle değiştirip tamam de

• Çalıyor gibi gösteriyor evet söylediklerinizi yaptım malesef hiçbiri olmadı . Hdmi sürücüleri de yüklü değil . Ses yerinde 2 tane high definition audio service gösteriyor . Kartın oraya jakı yaklaştırınca parazit yapıyor ses kartında elektrik var yani. yazılımsal gibi geliyor
  • denetim masası ''ses efekti ve aygıtları'' bölümünü tıkladığında ses çalarken varsayılan aygıt olarak anakartının ses kartı seçili olsun..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Kartı mı, yoksa DAC mı ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • görmüyor hiçbir türlü. Win7 dendiir dedim XP yükledim yine aynı sorun . Uyuz oldum donanımsal bişey olduğunu sanmıyorum. Herşeyi yaptım yahu . Bios pili bile değiştirdim yine çözülmedi. Hoparlörleri kulaklık olarak algılıyor
  • bağlantıları ve girişleri doğru yaptığından eminsin dimi?
  • tabi herşeyden eminim
  • anakartin ses girislerini jumper ile gerekli ayarlamalarini yaptin mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

anakartin ses girislerini jumper ile gerekli ayarlamalarini yaptin mi?

Hiçbir sorun görünürde yok donanımsal olmadığına eminim tek bildiğim bu . 3jak takılı ama hiçbirinin realtek control centerde ışığı yanmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: burcumlop2

Win7 32 Bit ve 64 Bitte ses alamadım bilgisayardan. Ön panelde birşey takılı olmamasına rağmen takılıymış gibi gösteriyor. 6 girişli ses kartımın 3 ünde jak takılı ama jakları takılı görmüyor? Ses sisteminde sorun yok başka yerlerde denedim . Formattan önce win7 64 bit vardı 5+1 olarak değil ama stereo olarak ses alabiliyordum. Şimdi hiç alamadım ne yapmalıyım? Sizce donanımsal mı yazılımsal mı. Fiziksel olarak bir hasar gözükmüyor. Anakart daha yeni . Ama ne denediysem deneyeyim düzelmedi . Garantiye yollamamı önerir misiniz

Sorun yazılımsal girişlerine elektrik geliyorsa. Bios pilini çıkrdıysan biosunda sıfırlanmıştır. Biostan sesle ilgili ayarlarına bak. Nasıl kullanacağını ayarla. Pcde sesle ilgili yüklediğin bütün driverları sil. Sistem geri yükleme yaparak format sonrası ilk kurulum haline geri dön. Ses girişlerine hiç birşey takmadan önce anakartının chipsetini kur. Daha sonra ses driverını oto çalıştır tam kurulum yap. Her yüklemeden sonra pcyi yeniden başlat. Ses yüklemesini anakartın orjinal cdsinden yapıyorsan sorunsuz çalışması lazım eğer olmazsa realtekin sitesinden orjinal ses chipsetinin driverını indir onunla kur..

• quote:

Win7 32 Bit ve 64 Bitte ses alamadım bilgisayardan. Ön panelde birşey takılı olmamasına rağmen takılıymış gibi gösteriyor. 6 girişli ses kartımın 3 ünde jak takılı ama jakları takılı görmüyor? Ses sisteminde sorun yok başka yerlerde denedim . Formattan önce win7 64 bit vardı 5+1 olarak değil ama stereo olarak ses alabiliyordum. Şimdi hiç alamadım ne yapmalıyım? Sizce donanımsal mı yazılımsal mı. Fiziksel olarak bir hasar gözükmüyor. Anakart daha yeni . Ama ne denediysem deneyeyim düzelmedi . Garantiye yollamamı önerir misiniz

en başta garanti varsa gönder sorunun anakartında yani orjinal dreiverleri kurduysan sorun anakartın kuzey köprüsü dediğimiz çip arızalanmış olabilir.Ama dediğim gibi everesti kurun dreiverin modelini en doğru modelini bulun yükleyin derim en iyisi garantiye gönderin gitsin saygılar.....

• quote:

Orijinalden alıntı: peer16401

quote:

en başta garanti varsa gönder sorunun anakartında yani orjinal dreiverleri kurduysan sorun anakartın kuzey köprüsü dediğimiz çip arızalanmış olabilir.Ama dediğim gibi everesti kurun dreiverin modelini en doğru modelini bulun yükleyin derim en iyisi garantiye gönderin gitsin saygılar.....

Ses karti ne zamandan beri kuzey koprusune baglaniyor.... bilmediginiz konulara girmeyin derinlerde bogulmayin.

Burcumlop2 arkadasim seninde jumper olayi olmadan on baglantilari gorecektir cunku kisa devre seklinde gorunuyor. Sen ne kadar donanimsal degil bile desen biosta ac97 yada hd audio secimi bile onemli yani oncelikle donanimsal olarak tamam olsunda yazilima sonra bakarsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: exeter

quote:

Orijinalden alıntı: peer16401

quote:

Ses karti ne zamandan beri kuzey koprusune baglaniyor.... bilmediginiz konulara girmeyin derinlerde bogulmayin.

Burcumlop2 arkadasim seninde jumper olayi olmadan on baglantilari gorecektir cunku kisa devre seklinde gorunuyor. Sen ne kadar donanimsal degil bile desen biosta ac97 yada hd audio secimi bile onemli yani oncelikle donanimsal olarak tamam olsunda yazilima sonra bakarsin.

Guzel cevap. Once bios sonra yazılım.

• ilginç arkadaş herşeyi yaptım ama olmuyor diyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.