Şimdi Ara

EKRAN KARTIM BOZULUYOR MU ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar olayı nasıl anlatacağım konusunda hiç bir fikrim yok bu yüzden gözünüz de canlanması adına en başından anlatmaya karar verdim üşenmeden okuyup cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Evet arkadaşlar 2 hafta önce evi süpürürken ekran kartının plakasının üzerinde bulunan tozları da almak istedim yumuşak bir şekilde üzerinde gezdirdim tozu aldım ve işime devam ettim.

İşlerim bittikten sonra bir baktım bir yerden süpürge sesi geliyor kendi kendime dedim ulan komşu ben yaptım ya sen eksik kalma zaten.

Salona bir gittim o evimde yankı yapan ses bilgisayarım dan yani ekran kartım dan geliyordu şok oldum hemen bilgisayarı kapattım ve tekrar açtım sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam ettim.

Arkasından bir iki gün geçti gene bir sabah makineyi açtım masaüstüne geldiğin de ekran da yatay şekilde garip çizgiler ve dalgalanmalar belirmişti ve bir kaç saniye sonra geçmişti.

Gene çok fazla kafaya takmadım tesadüftür dedim geçer dedim arkasından bir kaç gün geçti gene aynı sorun meydana geldi, Korkuyordum ama umarım kötü bir şey yoktur deyip kendimi avuttum...

Ve son olarak 3 gün önce arkadaşımla DC de konuşurken ekran kartı fanı gene bir anda son hız da dönmeye başladı ve bir anda ekran gitti arkadaşımın sesi hala geliyordu o esnada derken hemen bilgisayarı kapattım.

Tekrar açtığım da bios sıfırlanmış bir şekilde önüme geldi default bios dedim ve bilgisayarı tekrar açtım.

Sorunsuz bir şekilde açıldı google chromeyi açayım araştırayım derken bilgisayar bu sefer kökten bir anda kapandı tekrar açmaya çalıştığım da bir kere açılmadı bir süre bekledim..

Sonun da bu böyle olmayacak dedim ve ekran kartını son vidasına kadar söktüm temizliğini güzelce en başından yaptım ve tekrar topladım Bios update yaptım temiz format attım her şey mükemmel olmuştu.

Sorunsuz 3 gün kullandıktan sonra bu sabah gene ekranda o sinir bozucu çizgiler belirmişti ve bir kaç saniye sonra geçmişti, arkasından bir kaç defa bilgisayarı kapattım açtım gene aynısı olacak mı diye ama olmadı.

Evet arkadaşlar olayı elimden geldikçe detaylı aile ferdime anlatır gibi anlattım. Umarım üşenmeden okur ve yardımcı olursunuz değerli vaktinizi ayırdığınız için hepinize teşekkür ederim...

Son olarak sıcaklık konusunda bir şikayetim yok aşağı da bencmark sonuçlarının bulunduğu resmi atıyorum.

Sistem Bilgilerim.

Ekran Kartı: Evga GTX 1080 FTW

İşlemci: i7 8700

Ram: 16 GB

Anakart: Tuf B360 Plus Gaming

PSU: Corsair CX 750M

EKRAN KARTIM BOZULUYOR MU ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSGSERKAN -- 29 Ekim 2020; 14:47:54 >

• Selamlar,

Öncelikle geçmiş olsun. Durum tarafınızdan değerlendirilmeli diye düşünüyorum sadece aklıma gelen senaryoları yazacağım çözümleride içlerinde olacak.

1. Senaryo eğer ekran kartı fanını sökmediyseniz sizin elektrik süpürgesi ile pek de bozabileceğiniz bir şey değil ekran kartı. Ekran kartında ki ekrana gelemeyen yada gösterilemeyen çizgiler evet ekran kartının bozulduğunun yada monitörünüzün bozulmaya başladığının göstergesi olabilir. Ekran kartı için böyle bozukluklarda bilgisayarcı fırınlama yapar ve ekran kartı bir süre daha çalışır bu 1 ay da olabilir 5 yılda bunun bir garantisi yoktur. Eğer iyi bir tamirci bulunursa reballing işlemiyle daha uzun süreler kullanılabilir fakat bunu yapan çok az kişi var bulmak biraz sıkıntı.
    2. Ekran kilitlenmeleri ve ekrana düzgün renklerin gelememesinin sebebi ara kabloyla alaklı olabilir. Bu kablo hem ses hem görüntü aktardığından bilgisayarda bile kitlenmelere sebebiyet verebilir. Bu kablonun alternatifi varsa bir süre onla bir denemekte yarar var.
    3. Bilgisayar temizlenirken genelde ekran kartı üstü baz alınır ama oraya değdiğiniz de slota toz gider buradaki temassızlık bu sorunlara sebebiyet verebilir. Eğer imkan varsa hava çekme değil hava vererek temizlenmesi daha iyi bir yöntemdir slotlar için.
    4. Ekran kartı üstüne takılan psu dan gelen hatta bir kopukluk yada bir kaçak varsa yeterli gücü sağlamıyor dalgalı bir elektrik veriyor olabilir araştırılması gerekir. Bu biraz saçma gelecek ama priz elektriği çok dalgalı bölge yada iç hat sıkıntılıysa bile başınıza gelebilecek bir olaydır. Dalgalı elektriğin sadece küçük bir kısmını düzeltebilir psu. O nedenle eğer alternatif bir priz varsa bunu da denemenizde fayda var.

Şuan aklıma gelenler bunlar. Bunların hepsi araştırılmalı..

Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: XemreG

Selamlar,

Öncelikle geçmiş olsun. Durum tarafınızdan değerlendirilmeli diye düşünüyorum sadece aklıma gelen senaryoları yazacağım çözümleride içlerinde olacak.

1. Senaryo eğer ekran kartı fanını sökmediyseniz sizin elektrik süpürgesi ile pek de bozabileceğiniz bir şey değil ekran kartı. Ekran kartında ki ekrana gelemeyen yada gösterilemeyen çizgiler evet ekran kartının bozulduğunun yada monitörünüzün bozulmaya başladığının göstergesi olabilir. Ekran kartı için böyle bozukluklarda bilgisayarcı fırınlama yapar ve ekran kartı bir süre daha çalışır bu 1 ay da olabilir 5 yılda bunun bir garantisi yoktur. Eğer iyi bir tamirci bulunursa reballing işlemiyle daha uzun süreler kullanılabilir fakat bunu yapan çok az kişi var bulmak biraz sıkıntı.
    2. Ekran kilitlenmeleri ve ekrana düzgün renklerin gelememesinin sebebi ara kabloyla alaklı olabilir. Bu kablo hem ses hem görüntü aktardığından bilgisayarda bile kitlenmelere sebebiyet verebilir. Bu kablonun alternatifi varsa bir süre onla bir denemekte yarar var.
    3. Bilgisayar temizlenirken genelde ekran kartı üstü baz alınır ama oraya değdiğiniz de slota toz gider buradaki temassızlık bu sorunlara sebebiyet verebilir. Eğer imkan varsa hava çekme değil hava vererek temizlenmesi daha iyi bir yöntemdir slotlar için.
    4. Ekran kartı üstüne takılan psu dan gelen hatta bir kopukluk yada bir kaçak varsa yeterli gücü sağlamıyor dalgalı bir elektrik veriyor olabilir araştırılması gerekir. Bu biraz saçma gelecek ama priz elektriği çok dalgalı bölge yada iç hat sıkıntılıysa bile başınıza gelebilecek bir olaydır. Dalgalı elektriğin sadece küçük bir kısmını düzeltebilir psu. O nedenle eğer alternatif bir priz varsa bunu da denemenizde fayda var.

Şuan aklıma gelenler bunlar. Bunların hepsi araştırılmalı..

Kolay gelsin..

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim hocam. Priz değişikliğini gerçekleştirdim bu olay olduğun da salonda oturuyordum ama artık bilgisayarı odaya taşıdım gene aynı olay gerçekleşiyor.

Ben kaderime yavaş yavaş boyun eğmeye başlayacak gibiyim dediğiniz işlemleri yaptırsam bile eski performansını yani dayanıklılığını hiç bir zaman alamayacağım bu bir gerçek.

Son olarak şunu sormak istiyorum şuan bilgisayarı normal şekilde kullanmaya devam ediyorum oyunlarımı vs oynuyorum sizce bu şekilde devam etmem de bir sakınca var mı ? Bozulma sürecini hızlandırıyor olma şansım var mı ?

Isı olarak bir problemim yok üstte resimde bunu belirtmiştim son kez bu soruma da cevap verir iseniz beni çok mutlu edersiniz teşekkürler.

• CSGSERKAN C kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

O kadar kolay vazgeçmeyin, ekran kartından bile emin değiliz ben olasılıkları değerlendirdim.. Şöyle ki bu cihazlar tabi ki bir ömüre sahip bu nedenle uyarıları dikkatli okumak önemli ekran kartının bozulmaya başlaması az kullanayımda hemen bozulmasın bana göre çok yanlış gücü nereye kadar yetiyorsa kullanılmalı hatta dediğim gibi fırınlama işlemi zor bi işlem değil bu işlemi yaptırıp 3 - 5yıl kullanan kişiler var sadece güvenirliliği azalıyor oda ticari bir amaçla kullanılmıyorsa pc yada ikamesi varsa çok sıkıntı olmuyor açıkcası.. O nedenle bırakın işini yaparken bozulsun çok takmayın.. Fırınlama işleminde chipe sabit oranlı ısı veriliyor altındaki bacaklar yumuşayarak temassızlık varsa yok olmasına yarıyor eğer chip ömrünü tamamladıysa zaten bu olayda işe yaramıyor..

Pc nizi korkmadan kullanmanız dileğiyle..
    Kolay Gelsin..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Selamlar,

O kadar kolay vazgeçmeyin, ekran kartından bile emin değiliz ben olasılıkları değerlendirdim.. Şöyle ki bu cihazlar tabi ki bir ömüre sahip bu nedenle uyarıları dikkatli okumak önemli ekran kartının bozulmaya başlaması az kullanayımda hemen bozulmasın bana göre çok yanlış gücü nereye kadar yetiyorsa kullanılmalı hatta dediğim gibi fırınlama işlemi zor bi işlem değil bu işlemi yaptırıp 3 - 5yıl kullanan kişiler var sadece güvenirliliği azalıyor oda ticari bir amaçla kullanılmıyorsa pc yada ikamesi varsa çok sıkıntı olmuyor açıkcası.. O nedenle bırakın işini yaparken bozulsun çok takmayın.. Fırınlama işleminde chipe sabit oranlı ısı veriliyor altındaki bacaklar yumuşayarak temassızlık varsa yok olmasına yarıyor eğer chip ömrünü tamamladıysa zaten bu olayda işe yaramıyor..

Kolay Gelsin..

Anladım hocam cevaplarınız için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi ömrü nereye giderse artık gönül ister ki cyberpunk 2077 den sonra doldursun :) Teşekkürler tekrar dan saygılar.

• quote:

Selamlar,

Kolay Gelsin..

Hocam tekrar dan merhaba ekran bozulması bu sabah çok daha fazla oldu ama ancak sonunu yakalaya bildim video ya size attığım bu video da bitişine şahit oluyorsunuz onun 2 saniye öncesinde komple monitörün alt kısmı görünmüyordu sonra dan bu çizgi oluştu ve geçti.

Tekrar dan fikir vermeniz adına rahatsız ediyorum kusura bakmayın.

Selamlar,

Başka bir monitörle deneme şansınız var mı bana ekran kartından değil paneliniz bozulmuş gibi geldi yada kabloda bi sıkıntı olabilir..

Kolay Gelsin..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • XemreG X kullanıcısına yanıt

Maalesef yok hocam monitörün garantisi hala var göndersem mi sizce acaba ?

Selamlar,

Başka bi şekilde ilkönce test etmekte yarar var digiturk kablotv bunların girişleri hdmi dır bi bunlara bağlayıp monitörü bir testten geçirin derim.. eğer sorun bunlardada yapıyorsa zaman kaybetmeden gönderin.. aynı duruma benzer bir sıkıntıyla karşılaştım ve gün geçtikçe kötüleşti.. videolarıda gönderin çünki sizde yapan şey bazen onlarda yapmıyor..

Kolay Gelsin..

• quote:

Selamlar,

Başka bi şekilde ilkönce test etmekte yarar var digiturk kablotv bunların girişleri hdmi dır bi bunlara bağlayıp monitörü bir testten geçirin derim.. eğer sorun bunlardada yapıyorsa zaman kaybetmeden gönderin.. aynı duruma benzer bir sıkıntıyla karşılaştım ve gün geçtikçe kötüleşti.. videolarıda gönderin çünki sizde yapan şey bazen onlarda yapmıyor..

Kolay Gelsin..

Peki hocam çok teşekkür ederim cevaplarınız için sağolun var olun :)

• quote:

Selamlar,

Kolay Gelsin..

Sayın hocam git gide daha kötü olmaya başlıyor bu sefer videoyu tam yakaladım bir göz atarsanız çok sevinirim teşekkürler...

• ekran kartın bozuluyormu değil bozulmuş temizlik yaptınız mı thermalmacun yenilediniz mi bu işlerden çok iyi anlamıyorsanız anllayan birilerine götürün geç kalmadan

• quote:

Orijinalden alıntı: tundra202006

ekran kartın bozuluyormu değil bozulmuş temizlik yaptınız mı thermalmacun yenilediniz mi bu işlerden çok iyi anlamıyorsanız anllayan birilerine götürün geç kalmadan

Yaptım hocam ekran kartlarını son vidasına kadar söküp toplayacak ve temizleyecek deneyime sahibim macunu da en kalitelisi şuan sıcaklığı da 75 C civarı sorun CHİP den mi tam emin olamadım bir türlü.

• quote:

Orijinalden alıntı: CSGSERKAN

Yaptım hocam ekran kartlarını son vidasına kadar söküp toplayacak ve temizleyecek deneyime sahibim macunu da en kalitelisi şuan sıcaklığı da 75 C civarı sorun CHİP den mi tam emin olamadım bir türlü.

Alıntıları Göster

o sıcaklık boştamı yüktemi https://geeks3d.com/furmark// furmak indirip test yaptın mı?

• Yükte hocam açıklama da zaten test sonuçları var 2K da en üst ayarlarda 75 C

• quote:

Orijinalden alıntı: CSGSERKAN

Yükte hocam açıklama da zaten test sonuçları var 2K da en üst ayarlarda 75 C

o zaman sorun monitorde başka monitor falan bulun deneyin yine aynıysa gpu chipinde sorun var

• quote:

Orijinalden alıntı: tundra202006

o zaman sorun monitorde başka monitor falan bulun deneyin yine aynıysa gpu chipinde sorun var

Alıntıları Göster

Şuan Monitörü Onboard işlemciye bağladım hocam 2 gün öyle deneyeceğim bir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.