Şimdi Ara

Ses Kartı mı, yoksa DAC mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
3
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam, ufaktan güzel müzik dinlemek için setup kuruyorum. Z-5500'ü artık rafa kaldırıcam, şu an elimde M-Audio BX5 Referans hoparlörleri var bir çift almıştım kuramamıştım bir türlü, onları kullanıcam sorum şu ki Pc'imde Sound Blaster Zx mevcuttur (sarı nichicon kapasitörlü)



    Ses Kartı mı, yoksa DAC mı ?



    Bunun yanında yurtdışından alıp neredeyse hiç kullanmadığım S.M.S.L Sanskrit DAC mevcut



    Ses Kartı mı, yoksa DAC mı ?




    Şimdi karar veremedim M-Audio'ları Direkt Sound Blaster dan mı çıkış versem, yoksa Ses kartını eleyip pc'den optik olarak smsl DAC'a girip, Dac'tan mı M-Audio'ya çıksam? (ya da usb)


    Yani elimde ki DAC mı daha kalitelidir sizce yoksa Sound Blaster'ın içinde ki DAC mı ? Sound Blaster CS4398 DAC chip kullanıyormuş.



    https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/bargain-dac-review-s-m-s-l-mini-dac-sanskritt-6th.1728/



    https://www.techspot.com/products/sound-cards/creative-soundblaster-zx-pcie.90948/




    @KillForYou!

    @aykutx

    @HI-DEF-MAN




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 23 Eylül 2022; 16:28:32 >



  • Dac'ı usb ile pc'ye bağlayıp M-Audio'ya rca ile bağla

  • helsloot kullanıcısına yanıt

    aynen usb yi unuttum, hatta baktım bazı testlere usb optikden daha iyi sonuç veriyormuş. Yani Creative ses kartının içinde DAC, s.m.s.l DAC dan daha kötü diyorsun bende öyle düşünüyordum ama arada kaldım.

  • Devian kullanıcısına yanıt

    smsl'nin dacı ve kendisi yapı olarak creative'den daha iyi akm çip ancak sadece çipe göre iyi demiyorum SNR ve THD olarak da daha iyi şimdiye kadar kullanmaman hata :)) tak ve farkı gör derim

  • helsloot kullanıcısına yanıt

    tamamdır teşekkür ediyorum.

  • helsloot kullanıcısına yanıt

    bugün hallettim ve inanılmaz. Yani o z5500 ile ben çöp dinliyormuşum. Ne kadar ayrıntılı her ton muhteşem... Bir sorum var müziğe müdahale edemiyormuyuz? Böyle de harika tizler basslar herşey güzel de sadece merak ettim. Sesi kıs ve aç dan başka birşey yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 25 Eylül 2022; 22:1:1 >
  • Devian kullanıcısına yanıt

    foobar'ı indir öyle dinle ayarlardan asio'yu seç ,ayrıca dac'ın driverını kur , bu arada seninki Sanskrit 6th imiş yaw ben 10th mkIı sanımıştım keşke öyle olsaydı , ama sendeki bile creative'den kat kat iyi



    https://www.smsl-audio.com/upload/portal/20200511/202005111058548271.rar

  • helsloot kullanıcısına yanıt

    onu indirdim kurdum ama göremiyor dac'ı..



    Ses Kartı mı, yoksa DAC mı ?
  • başka porta tak dene görmesi lazım

  • @Devian


    Aradan geçen sürede şunu özellikle sormak istiyorum, birebir aynı ses kartına sahibiz ve sanki konuyu ben açmışım gibi birebir aynı şeyi istiyorum.. Bende de Creative ZX ve 5+1 ses sistemi var çokta memnunum ses kalitesinden ancak artık doğru düzgün bir kulaklık ve dac amfi ikilisiyle müzik kalitesini arttırmak istiyorum..


    ZX'den sonra 5+1 olarak DAC ses kalitesini çok etkiledi mi.. İyi bir kulaklıkla ses kalitesi çok farketti mi DAC'e geçince.. Ve ZX'den DAC'e çıkış verip DAC'i öyle kullanmayı denedin mi, denediysen ne farketti..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 3 Kasım 2022; 6:37:28 >
  • Sedat. kullanıcısına yanıt

    ya kısaca yazayım ben müzik dinlememişim bugüne kadar. Eve gelenlere dinlettiğim müzikte bile ağzı açık kaldı arkadaşlarımın. Mest oldum. Ve en çok da sürekliği dinlediğim şarkıları bu yeni sistemde dinlediğimde duymadığım enstrümanları bile duyuyorum. Yani ben müzik dinleyecem diyen biri bu sistemi kurması lazım ki benim aygıtlarım giriş seviyesi. Güzel bütçe ayırıp iyi bir dac ve iyi bir ref. ile nasıl olur hayal edemiyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devian

    ya kısaca yazayım ben müzik dinlememişim bugüne kadar. Eve gelenlere dinlettiğim müzikte bile ağzı açık kaldı arkadaşlarımın. Mest oldum. Ve en çok da sürekliği dinlediğim şarkıları bu yeni sistemde dinlediğimde duymadığım enstrümanları bile duyuyorum. Yani ben müzik dinleyecem diyen biri bu sistemi kurması lazım ki benim aygıtlarım giriş seviyesi. Güzel bütçe ayırıp iyi bir dac ve iyi bir ref. ile nasıl olur hayal edemiyorum.

    ZX'den sonra tabii ki kulakların zevkten halay çekiyordur şuan.. Arada devasa farklar olması çok çok normal.. Bir şey daha soracağim, DAC', şu ana kadar sadece referans monitörlerle mi kullandın, hiç referans kulaklık takıp denedin mi kulaklık performansı nasıl..?


    Bizim ZX'ler konuşmak gerekirse tipik PC kullanıcısı için 5+1 olsun, düşük empedansli oyuncu kulaklığı olsun kiiii zaten bu kulaklıkların hepsi ya 16 ya 24 ya da 32 empedansa sahip.. Oyuncu kulaklıklığı diye ergenlere itelenen 10.000 liralık oyuncu kulaklıkları bile 32 Ohm... Bu tarz ürünler için yeterli ama bu 600 Ohm kulaklık chip meselesi tamamen kağıt üzerinde bomboşş tatava.. Z,ZX,ZXR falan mesela bir tane referans kulaklığı bile besleyemez.. Mesela 250 oHm'luk varsayılan kulaklık testlerinde en fazla 22mW(miliwatt) güç verebiliyor kii tipik 250 Ohm'un adam akıllı çalışabilmesi için 100-150mW güç gerekiyor.. Kaldı bir de 600 oHm kulaklık besleyecek ZX serisi... Kulaklıklar çalışır mı evet ses verir mi evet ama asla o kulaklığın sana vermek istediği etkiyi gücü kaliteyi detayları yakalayamaz. Dac Amp ne olursa olsun her zaman çok iyi bir yatırım.. 3-5 sene boyunca senin açından ses kalitesi konusu kapanmıştır zaten, al tak misler gibi dinle müziğini..


    İlerleyen süreçte Dac&Amp alacağim ve mecburen kulaklıkta alacağim ama aklımın bir yeri kaşınıyor referans mönitör de al al al al diye bakalım.

  • selamlar, bende de hala kullanmakta olduğum eski bir x-fi titanium ses kartı var yıllardır kullandığım bir de t7900 ses sistemi var, sorum şu olacak; ben şuanda ses sistemini 2.1 olarak kullanıyorum ses kalitesi artık beni tatmin etmiyor, sadece sesi fazla açmadan net bir ses dinlemek için çok fazla masarafa girmeden creative in t40 II 1+1 hoparlorünü mü almak mantıklı yoksa presonus eris E3.5 veya mackie CR3-x marka referans hoparlörleri alıp kullanmak daha mantıklı fikrinizi alabilir miyim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreamblue35

    selamlar, bende de hala kullanmakta olduğum eski bir x-fi titanium ses kartı var yıllardır kullandığım bir de t7900 ses sistemi var, sorum şu olacak; ben şuanda ses sistemini 2.1 olarak kullanıyorum ses kalitesi artık beni tatmin etmiyor, sadece sesi fazla açmadan net bir ses dinlemek için çok fazla masarafa girmeden creative in t40 II 1+1 hoparlorünü mü almak mantıklı yoksa presonus eris E3.5 veya mackie CR3-x marka referans hoparlörleri alıp kullanmak daha mantıklı fikrinizi alabilir miyim

    Senin kulağının yeterli kalite dediği seviye nedir bilmeden yazmak aslında biraz boş.. Çünkü insan var 50 liralık kulaklıkla dinlediği müziğe çok iyi diyor, bir başkası var 10.000 sistemden FLAC dinletiyoruz bu yetersiz diyor.. Görmek hadi neyse de duymak tamamen herkesin farklı algıladığı bir şey.. Yinede bilgim dahilinde yazayım..


    Eğer almayı planladıklarını X-Fi titanium ile kullanmayı düşünüyorsan hiç birinden gerçek anlamda fayda göremezsin, belki creative in t40 II biraz memnun eder ama o da yanlışım yoksa neredeyse 10 senelik eski bir sistem kii zaten tavsiye etmem elindeki sistemden çokta farklı bir deneyim sunacağini sanmıyorum.. Yine X-fi Titanium ile yazdığın referans monitörleri kullanayım dersen de Kulağının alıştığı ses kalitesi değişir ve sürekli duyduğun müziğin şiddeti artar bunu bir yazalım.. Ancak bu sefer "Kaliteli Müzik" diyebileceğin bir şey yerine daha yüksek ses veren kalitesiz bir müzik elde etmiş olursun.. Referans monitörleri ucuz chipli ucuz yazılımlı PCI ses kartlarına bağladığında alacağin ses şuan duyduğundan çokta farklı olmaya-bilir.. İlla ki sana farklı bir deneyim sunacak ona tamam ama bir referans monitörden duyulması gereken en ince notalar ayrıntılar detaylar yerine daha sağır, daha sığ bir müzik deneyimi elde etmiş olursun..


    Sana tavsiyem Presonus eris ve giriş seviyesi bir Dac&Amp alman olacak, inan her müzik dinlediğinde verdiğin paraya değdiğini duyacaksın... X-Fi titanium ile olmaz yürümez.. Bir yerden sonra da bu sesi rahatsız eder çünkü... Genelde şunu soruyor insanlar, "Ee çalışmaz mı" Evet çalışır ama o referans monitörlerinde kendini bulması gereken bir güç bir sinyal bir frekans aralığı var nihayetinde.. Dac&Amp ikilisi bu işi en iyi şekilde yapar uzunn uzun yıllarda bir daha başka arayışların içine sokmaz insanı..


    Presonus ve mackie dışında ne önerirsin dersen de Edifier R1280DBs (DB sonunda "s" eki olan) derim.. Biraz araştır, gayet yeterli miss gibi alet yapmışlar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 7 Kasım 2022; 21:57:22 >
  • Sedat. kullanıcısına yanıt

    değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim, peki presonus yanına hangi dac almak gerekli? hoparlör en son kampanyalı satışı 2799 tl idi dac için ne önerirsiniz?



    Edifier R1280DBs frekans aralığı kağıt üstünde çok iyi görünmekte aradaki fiyat farkına değer mi bilemedim, buna birde dac eklenecek ne dersiniz buna değermi?



    https://www.youtube.com/watch?v=Xg2jvzQDPds



    sub eklenmiş olarak karşılaştırma

    https://www.youtube.com/watch?v=_epeX6Vk34U

  • Peki oyun içi deneyime sahip olan varmıdır aramızda. Bende mesela Creatice sound blsater ae 5 var kulaklık olarak da Logitech Pro x var ama pubg de bir türlü stabil bir ayar yapamadım. Aıl verecek bir vatandaş mevcutmu burada :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.