Şimdi Ara

Ses izolasyonu hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
55
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, ev içerisinde oda değişikliği yaptıktan sonra monitörlerden aynı randımanı alamamaya başladım. Daha küçük bir odaya taşıdım bilgisayarı. Bu odada da tam olarak 130Hz'de ciddi bir eko sorunu yaşıyorum. Bas gitar kullandığım için bu kadar net bir şekilde frekans verebiliyorum. Sadece belli bir perdede 130Hz'deki Do notasında monitorler sanki rezonansa girer gibi bir anda yüksek uğultulu bir ses veriyor. Aynı ses kulaklığımda normal bir şekilde geliyor. Diğer odada da böyle bir sıkıntı yaşadığımı hatırlamıyorum. O yüzden bir şekilde odanın şeklinin bu frekansta rezonansa sebebiyet verdiğini düşünüyorum. O yüzden duvarları akustik sünger/panel ile kaplama fikrim var. Bu tarz ses yalıtım malzemelerini kullanan var mı hiç? İnternetten mi almamı önerirsiniz yoksa fiziksel olarak bir dükkandan almamı mı?


    Özellikle öğrenmek istediğim evinde odasında bu tür yalıtım olayına giren var mı? İstediği sonucu alabildi mi? Cevap yazan olursa şimdiden teşekkürler.








  • benim tecrübem yok fakat fikrim var. hoparlörün en verimli sesi vermesi için kabinlenmesi önemli.

    siz büyük odada kolonları dinlerken, ses fazla sağa sola çarpmadan yani bozulmadan (kolonların oluşturduğu ses ile oda kabin etkileşiminde bulunmuyor), dinliyorsunuz.


    Oda küçülünce, kabinden çıkan 130 hz odanın iç hacmi ile tekrardan ses oluşturuyor. (boş dar bir alanda konuşan insanların sesinin yükselip uğuldaması, aynı şey).


    Bunun en büyük oluşum nedeni, kabinlerin duvar köşelerine yakın olması. kabinin arkasında port varsa, duvar köşesinde bass ses faciaya dönüşür. kabinleri duvardan ve köşelerden uzaklaştırmak bir parça çözüm. buda stereo ayrımı azaltır.


    size tecrübem denemem olmasada yine önlem için fikrimi belirteceğim


    yalnız şöyle bir durum var, 130 hz rezonansı arka duvarlardanmı oluşuyor yoksa ses karşıya gidip ön duvarlardan odayımı dolduruyor. bu olayı tespit etmeniz gerekirki, rezonansın önlemini alalım.


    ben olsam köşelere tekli koltuk koyup, sesin arka duvar köşesine ses oluşmasını önleyip denerim.

    sizin konu izalasyon değilde, sesi yutucu bariyerler gerekli bence. yine bunu en kolayından izalasyon malzemesi ile yapacaksınız





  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt

    Aslında eski oda da küçüktü hatta arkamda dolap olduğu için hoparlörün karşısındaki yüzey daha yakındı diyebilirim ama orada sağ ve sol yanımdaki duvarların ortasındaydım. Şimdi bu daha da küçük odada masa direkt köşede. :) Belki de sorun bundan kaynaklanıyor dediğiniz gibi. Odada öyle koltuk koyacak alan da yok masayı koyduktan sonra. O yüzden yer kaplamayan çözüm olan akustik panel düşündüm ama onda da direkt soruna yönelik bir çözüm bulmak lazım. Yoksa sadece para harcamış olacağım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.