Şimdi Ara

SES DUVARINDAN GEÇİŞ (RESİMLİ) [yeni resimler eklendi] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
2.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim anlamadığım ses hızını aşarken çıkan bulut mu fotoşop yoksa ses hızı mı fotoşop? Bu buluta fotoşop diyen arkadaşlar uçakları inerken izlesinler kanatlarının altından nasıl bir bulut çıkıyor. Ona da fotoşop derler belki
  • Yahu oyle abartılacak bi foto makinesi lazım deil (1,3 mp yeter hatta sx1 in cami bile yeter ) lakin mili saniyeler seviyesinde olmuyor. Bi vidoe buldum. Gerci sonunda ucak patlıyor ama ..

http://www.funnyclipcentral.com/content/sonicboom.php
  • Kurşundanda hızlı değil ya bu meretler... ve bu resimler fotoşop falanda değil.. bir kurşunun gidişi, ekmeğe-domatese çarpışı.. çok özel fotoğraf makinaları tarafından çekinlen resimler bunlar.

SES DUVARINDAN GEÇİŞ (RESİMLİ) [yeni resimler eklendi]

tüfekten saçmaların çıkışı

• quote:

Orjinalden alıntı: mulkiyeli

Kurşundanda hızlı değil ya bu meretler... ve bu resimler fotoşop falanda değil.. bir kurşunun gidişi, ekmeğe-domatese çarpışı.. çok özel fotoğraf makinaları tarafından çekinlen resimler bunlar.

tüfekten saçmaların çıkışı

bu kameralara bayılıyorum saniyede 2000 fotğraf mı ne çekiyor.acaip hızlı birşey.

birde 360 derece yan yana dizilmiş fotğraf makineleri var hepsinden aynı anda çekim yapıp fotoları bilgisayarda birleştirince 360 derecelik panoramik bir görüntü oluyor.müthiş

• Günümüz ucakları ses hızının 2,5 katına yani 2,5 mach surate ulaşırlar
    Yerli f16 ucakları bile biraz ıkınırsa 2 mach yani ses hızının 2 katına cıka bilir
    Yani bu yuzden bir ucagın ses duvarını aşarken patlaması sacmadır
  • +ben bildim bileli uçaklar ses duvarını zaten aşıyorlar?
    erkekelik ışık hızını aşmak. yiyorlarsa onu aşsınlar [saniyede 300.000 km CİK]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KoLCu_ -- 23 Kasım 2005, 0:34:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: PijaJE

+ben bildim bileli uçaklar ses duvarını zaten aşıyorlar?

• quote:

oda kesin degil uydurma bir rakam ! Gecilmeside Einstayn (nasil yaziliyordu bilmiyorum) bu imkansiz diyordu maddenin bir halinden dolayi , tam hatirkiyamiyorum uzerinden 6-7 sene gecti bu konulari goreli!
  • Iste alın sıze photoshop cular , aklınızın ermediği herseye sahte , bunlar hurafe gibi yorumlar yapıp geçiştiriyoruz. Mılletçe olan ozelligimiz. Bakin elin amerikalisi ne yapmis sesten 10 kat hizli jet bunada artik ne diyecekseniz ?http://www.milliyet.com.tr/2001/04/20/yasam/yas05.html
  • Bilimsel aciklamasi

ucagin olu$turdugu ses dalgalari ucak ses hizindan kucuk hizlarda giderken ucaktan daha hizli olacaklarindan ucagin onunden ileri dogru her zaman yayilabilirler, yani ucak ses hizindan yava$ gidiyorken hala ileri dogru ses yaymaktadir, ancak tabii ki doppler effect adi verilen hedeye gore ondeki ses dalgalarinin dalgalarin aralari ileri dogru gittikce de kisalmakta ve frekanslari artmaktadir.. ucagin hizi tam olarak ses hizina geldigi zaman butun ucagin cikardigi ses dalgalari ustuste binerler. ses dalgasi aslinda titre$im ile hareket eden hava molekulleri oldugundan molekullerin titre$imleri ustuste binen ses dalgasi yuzunden cok fazla artar ve bu da yuksek basinc olu$turur, mach 1e gelindiginde ucagin tam olarak burnunda cok kisa frekansli ve ustuste binmi$ dalgalarin olu$turdugu hava mollekullerinden olu$an duvar ortaya cikar, yani boyle bir duvar gercekten olu$ur. aman havadan duvar olsa ne olur viz gelir tiris gider diyenlerin ise kafalarini 160km/sa ile giden bir arabadan cikarip yuzlerinde hissettikleri basincin ne kadar kuvvetli oldugunu bi test etmelerini oneririm

• quote:

Orjinalden alıntı: ridvan2004

quote:

oda kesin degil uydurma bir rakam !

ışık hızı= ortalama 300.000 km/sn[bu mu uydurma?]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KoLCu_ -- 23 Kasım 2005, 8:31:59 >
  • quote:

quote:

quote:

O hızda metal dayanamaz erir gider aşmalrı imkan değil çünkü ilk önce o kadar sürtünmeye dayanıklı alet bulamaları gerikiyo sonra hız düşünülür..

• quote:

Bilimsel aciklamasi

ucagin olu$turdugu ses dalgalari ucak ses hizindan kucuk hizlarda giderken ucaktan daha hizli olacaklarindan ucagin onunden ileri dogru her zaman yayilabilirler, yani ucak ses hizindan yava$ gidiyorken hala ileri dogru ses yaymaktadir, ancak tabii ki doppler effect adi verilen hedeye gore ondeki ses dalgalarinin dalgalarin aralari ileri dogru gittikce de kisalmakta ve frekanslari artmaktadir.. ucagin hizi tam olarak ses hizina geldigi zaman butun ucagin cikardigi ses dalgalari ustuste binerler. ses dalgasi aslinda titre$im ile hareket eden hava molekulleri oldugundan molekullerin titre$imleri ustuste binen ses dalgasi yuzunden cok fazla artar ve bu da yuksek basinc olu$turur, mach 1e gelindiginde ucagin tam olarak burnunda cok kisa frekansli ve ustuste binmi$ dalgalarin olu$turdugu hava mollekullerinden olu$an duvar ortaya cikar, yani boyle bir duvar gercekten olu$ur. aman havadan duvar olsa ne olur viz gelir tiris gider diyenlerin ise kafalarini 160km/sa ile giden bir arabadan cikarip yuzlerinde hissettikleri basincin ne kadar kuvvetli oldugunu bi test etmelerini oneririm

Ahan da bu

• Bir F104 Ucagının kANATLARI 2000 km cıktıgında erimeye başlarmış
    Tutki ışık hızna ulaşmak isteyen bilim adamları Çölde yaptıkları bir teste
    Sorunun ışık hızına ulaşmak deyil
    O hızdan nasıl yavaşlanacagıdır
    gunumuz teknoljisi ile bir ucak ışık hıznın %20 si hıza ulaşa bilecegi
    idda edilmektedir . Ama 300,000 km surattle ilerlerken fren sisitemin derdir
    Hayla aşılamamıştır
  • Çok ilginç
  • Einstayn ışık hızına ulaşan bir araç yapılırsa eğer bu araç ile dünyanın dönüş yönünün tam tersi tarafına gidilirse geçmişe dönüleceğini iddia ediyordu.
  • HeHe bak şuna
  • arkadaşlar asıl soru şudur madde ışık hızına ulaştığında enerjiye dönüşür quantum fiziğinin temelide budur yani madde enerji ilişkisi bazı uzay araçarında ise iyon motorları vardır bunlar hakkında fazla bilgim yok yalnız çaışmaya başladıkları andan itibaren durmadan hız kazanarak ilerliyorlar en son ne kadar hıza ulaştıkları hakkında bir fikrim yok
  • Ben sana söylüyüm Saniyede 4500 ms
    Günümüz uzay mekiğinde hidrojen oksijen yakarak
    uzayda saaate 27,000 km suratle ilerler
    eger yeterince yakıtı olursa dış uzayda cıkabilecegi maksimum hızı
    Oksijen ve hidrojenin maksimum cıkış hızı olcaktır
    Oda 4500 ms yani
    saniyede 4,5 km surate lüleden alaev cıkmakta
    buda 4,5x3600:16000 km demektir
    Anlıyacagınız Bugunun teknolojisi ile uzayda
    yapılacak son hız 16000 km
    Ama her nasıl yapılıyorsa uzay mekiğini 27,000 km cıkarmışar
    sanırım kalkışta kullanılan Booster (Onlar Katıpropelgol kullanır)
    Bir etkisi olsa gerek
    Ayrıca Voyager Uzay keşfini (Şu an ömrünü yitirdi ve gelaksinin dışına gidiyor)
    yapmak için yollandıgında saate 28,000 km ile ilerlemektedir
    bunun sebebinin yakınından gectiği Saturn ve uranus gezegenlerinin cekim
    etkisi oldugu düşünmektedir
    (HA voyager 1 ve Voyager 2 nin Hikayesini okuyun bence)
    Unutmadan bu 4,5 km saniye degeri
    Atmosfer de gecerlidir
    Uzayda negibi bir tepkime gösteriri bilemiyorum
    Not Egzos sudur

voyageri bilmeyen kalmasın
    http://www.radikal.com.tr/veriler/2003/11/07/haber_94653.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UberJager -- 23 Kasım 2005, 17:13:16 >

• quote:

quote:

quote:

dostum tam bir rakam bile yok ortalama diyorsun , bu hizi kim bulmus , nasil bulmus kesin birsey soylede bende bileyim , cahil kalmayayim buralarda , daha dunyada o hiza ulasmis madde yok , zatende olamazda

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.