Şimdi Ara

'ses bombası'nı şarj etme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
54.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle merhaba. telefonla dış ortamda müzik dinlemek için ''ses bombası'' aldım. memnunum. ancakkk şarj etmek arada bir dert olmuyor değil. elektronik şeylere ilgim var. bu iki sebepten dolayı yanımda taşıyabileceğim bir şarj devresi yapmaya karar verdim. tek kriterim basit olması. ses bombasının bataryası 3.7v gücünde. şarj için de 4.7v - 0.05v gerekiyormuş(kullanma kılavuzunda yazıyor) ve kapasiteside 300 MAH. Şimdi gelgelelim devreye; 9v lik bir pille işi kısa yoldan çözebileceğimi sanıyorum. soru geliyor; 9v pilin 4.7v vermesi için ne tür direnç kullanmalıyım? evet asıl soru buydu. sanırım artık gerisi bana kalmış. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• 7805 kullanabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilginize çok teşekkür ederim. peki bu eleman nasıl bağlanır acep? başka elemana ihtiyaç var mıdır?
  • pil soketi ve sarj soketinden başka elemana gerek yok.baglantı semasını googleden bulabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mandakulağı

ilginize çok teşekkür ederim. peki bu eleman nasıl bağlanır acep? başka elemana ihtiyaç var mıdır?

Merhaba.
    LM317T kullanman daha mantıklı. Aşağıdaki çizmiş olduğum sistemin çıkışı 4.5v 200mA.
    Piyasa'daki 9volt'luk piller 350mA-550mA arası olduğunu düşünürsek 200mA'de sınırlamak daha mantıklı.
    Eğer istersen R3 direnç'ini 6.3R değil de 4.2R kullanırsan 300mA çıkış elde edersin, bu da yaklaşık 1 saat'te şarj olmasını sağlar.
    R3 direnç'ini 1.4k'ya çıkartma o zaman 4.7v üzerine çıkar gerilim, elinden geldiğince şemadaki değerleri kullanmaya çalış.
    R2 direnç'i olan 1.3k'lık direnç'i bulamazsan 3 adet 100R,1 adet 1k direnç'i seri bağlayıp 1.3k elde edebilirsin.
    R1 direnç'i için 500R bulamazsan 2 adet 1K'lık direnç'i paralel bağladığında 500R elde edebilirsin.

'ses bombası'nı şarj etme?

• Yani şimdi o kadar uğraşacaksın 9v pilde az para değil.Ben sana daha çok işine yarayacak bir sistem önereyim.
    İçindeki pil 3.7v 300MA dediğine göre muhtemelen Nicd pildir.istersen icindeki pile paralel 600Ma 1000Ma Nicd piller bağlanabilirsin.senin için daha ekonomik ve çok daha sağlıklı olacaktır.Aynı sarj cihazı ile daha yavaş dolar sadece ama dışarıda yanında bir sarj devresi gezdirmeni engeller.
    Eğerki li ion pil ise her hangi bir telefonun mümkünse 2-2.4alik güçlü bir telefonun bataryasını kullanırsan.pil ömründe %600-%700artis sağlarsın.İki durumdada pil ömrü artısı nominal degerlerini kat kat gecer Buda ısını görmekten fazlasını bile yapar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür küçük ve şarjlı cihazların içinde lityum polimer batarya olur.Çok hafif ve küçük boyutlarda olduğu için tercih edilir.Gerilim 3,7 volt olup,akım 50 mA den paket halinde 10 Ampere kadar çıkabilir.Batarya değişimi basitçe yapılabilir,öncelikle 600 700 mA civarlarında pil bulmalısın.
    Ufak bir tüyo,bozuk mp3 player filan bulabilirsen içinde bu piller vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrem3457 -- 25 Şubat 2013; 10:32:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekrem3457

Bu tür küçük ve şarjlı cihazların içinde lityum polimer batarya olur.Çok hafif ve küçük boyutlarda olduğu için tercih edilir.Gerilim 3,7 volt olup,akım 50 mA den paket halinde 10 Ampere kadar çıkabilir.Batarya değişimi basitçe yapılabilir,öncelikle 600 700 mA civarlarında pil bulmalısın.
    Ufak bir tüyo,bozuk mp3 player filan bulabilirsen içinde bu piller vardır.

Evet iki gün önce mp4 çaların bataryasını söktüm.sanırım bu ihtiyacımı karşılar. O zaman bu bataryayı nasıl şarj edeceğim? Ilginiz için herkese teşekkür ederim.

• Siz önce ses bombasının içindeki pilin TÜründe Emin olun Ekrem arkadaşımızın dediği gibi Lipo pil olabilir ama Bence ni cd pildir.Pil türünden emin olun içindeki pilin türünden pil takarsanız paralel aynı şarj cihazı ile sorun yaşamadan kullanırsınız.Pil türü kasada yazabilir yada sökerseniz içinde pilin üzerinde yazanlara bakabilirsiniz.Demek istediğim içinde farklı pil türü varsa paralel bağlamak çok sağlıklı olmaz.Emin olsanız daha iyi olur.
  • daha yeni aldım. niye sökeyim kendime o kadar güvenmiyorum. ahanda buldum. li-ıon muş. bir arkadaş satıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mandakulağı -- 25 Şubat 2013; 22:04:29 >
  • bu arada söktüğüm mp4 çalara bataryayı usb soketle bağlayıp bataryayı şarj edeceğim. bataryaylada ses bombasını. nası? beyin bedeva.. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: mandakulağı

bu arada söktüğüm mp4 çalara bataryayı usb soketle bağlayıp bataryayı şarj edeceğim. bataryaylada ses bombasını. nası? beyin bedeva.. :D

Bedava beyinden hayır gelmez hacı Ne yapacaksın nasıl yapacaksın göreceğiz bakalım....
  • Olmayacak duaya âmin denmez simdi :) öyle bir mantık yok malesef :) teknik bilgi gerektiren isler bunlar ayrıca icini açınca neden bozulsun ya.karmasik bir devre degilki.bastan belirtelim.kendine güvenmez sökmezsen kurcalamazsınız yapamazsın.telefoncudan li ion bir pil al Çin telefonların 2-2.5Alik olanları daha iyi olur. Onuda paralel olarak bağlarsanız olur ama****calarin o pilinden 1ledi 1saat yakarsanız iyi :) O pili 2lehim noktası 2kablo 2parcada izole bantlik ısınız var siz bilirsiniz.bir şey kaybedeninizi sanmam lehimi elektrikcilerden birine arttirabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123

Olmayacak duaya âmin denmez simdi :) öyle bir mantık yok malesef :) teknik bilgi gerektiren isler bunlar ayrıca icini açınca neden bozulsun ya.karmasik bir devre degilki.bastan belirtelim.kendine güvenmez sökmezsen kurcalamazsınız yapamazsın.telefoncudan li ion bir pil al Çin telefonların 2-2.5Alik olanları daha iyi olur. Onuda paralel olarak bağlarsanız olur ama****calarin o pilinden 1ledi 1saat yakarsanız iyi :) O pili 2lehim noktası 2kablo 2parcada izole bantlik ısınız var siz bilirsiniz.bir şey kaybedeninizi sanmam lehimi elektrikcilerden birine arttirabilirsiniz.

Ama ben mp4 çaların bataryasını usb ye bağlayıp şarj ettim bile. Şu an mobildeyim foto koyamayacağım. Ancak ses bombasında denemedim. Batarya enerji veriyor ama şarj edermi bilmiyorum.akşam denerim. Bu şarj devresinde zaten bir tane eleman bile kullanmadım. Mp4 çaların devresinden bataryayı sarj ediyorum. Şimdi ne yapayım. Sökeyim mi?

• O pili Şarj etmenizde sorun yok anlatamadım sanırım.Pilden pile dış bağlantıdan enerji akmaz yani mp3 çaların pilini yada başka bir pili o şekilde kullanamazsınız ses bombasını şarj etmekte.Ayrıca içine pararlelde bağlayamazsınız biri li ion biri lipo pil.Lipo piller hassastır.Fazla kurcalamanızı Önermem
  • Hee şimdi anladım. O zaman şimdi ne yapayım?

• up
  • Siz bilirsiniz Sizin elinizde konuyu açan siz siniz.Yardımcı olmaya çalışan bizleriz.Doktor hastaya ilaç yazar ama İlacı içmedikten sonra Bi anlamı yok.Sanırım diğer mesajlarında ben ve arkadaşlar yeterince anlattılar diye düsünmekteyim
  • iyi o zaman. 9v lık pilden telefon bataryası daha ucuz olacaksa batarya alalım bari. bu arada bir şeyleri sökmekte benden meraklısını da görmedim daha ..:D beni bilgilendirdiğiniz ve yardımlarınız için de teşkkür ederim. yarın bir batarya alıp seri bağlayacağım. şimdi bir soru daha soracam siz de diyeceksinizki ehh bee yeter artık ama soracam: seri bağladığım batarya sabit olmayacak herhalde. ben burda ses bombasının ses çalma süresini mi uzatıyorum? yani daha uzun süre mi şarj gidecek? küfürlerinizi duyar gibi oldum ama cık cık cıkk. çok ayıp..:)
  • Seri bağlamıyacaksınız, paralel bağlıyacaksınız.
    Ses bombası 200mA akım çekerse, 300mA güç varsa. ve 1,5 2 saat çalışıyorsa. gelen güç 600mA ya çıktığında, 3, 4 saat çalışabilir. çalışma süresini uzatmış oluyorsunuz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.