Şimdi Ara

Servispoint alternatifi - MSI alacaklar da baksın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba çok uzun yazmayacağım, laptopumun fanı bozuldu yetkili servise göndermem gerekiyor. Ancak bu MSI Türkiye'ye hindistan muamelesi yaptığı için Türkiye'de sadece bir tane yetkili servis var. Bunlara e-posta atıyorum ses seda yok, daha önce gittiğimden biliyorum kasayı açıp kapamaya dahi laptopa yatırdığım paranın %10'u kadar ücret istiyorlar. Ben bunlara ürünü göndermek istemiyorum, internette de yedek parça bulamıyorum. Alternatif çözüm önerisi olan var mı? Ya da başka bir şekilde yurt dışından direkt MSI'dan yedek parça temin edebilmiş bir arkadaş.


    Ek olarak MSI alacak arkadaşlara önerim, almayın. Aha bakın ben aldım. Türkiye'de tek bir yetkili servis, komponentler asla bulunmuyor. Aha fan bozuldu, yok yedek parçası. Bitti yani. Param yandı. Gitti laptop.



    (not: göndermek istemiyorum derken, zaten göndermesi ayrı dert. e-postaya yanıt vereceklerde, ürün onlara ulaşacakta, bunların 30 günlük işlem süreci olacakta, arıza tespit yapacaklarda, ondanda ayrı para alacaklar, sonra bunu paketleyeceklerde sonra ürünü geri göndereceklerde. şehir dışındayım. fan çalışmıyor ancak laptop çalışıyor. oyun falan oynanmıyor 95 dereceleri bulup fps drop yaşatıyor. ara sıra sesli bir şekilde fan dönüyor bu seferde zaten bir yerde oturup açamıyorum kütüphane gibi.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikolog2010 -- 3 Mart 2023; 23:18:57 >







  • msı stealth 15m sahibiyim 2 yıla yani garantiye 2 ay kaldı sol fan çalışmıyordu dediğiniz gibi oyunlarda sıkıntı oluyordu bende gönderdim servise pazartesi gönderdim cuma geri geldi 1 günde yapıp gönderdiler geri kalan zaman kargoda geçti bence garantiniz bitmeden gönderin belki benim şansımadır ama yedek parçaları dediğiniz gibi pahalı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgut213 -- 13 Ağustos 2023; 18:52:24 >
  • laptopu aldığım fiyatın yarısı kadar fan tamiri ücreti ödedim. allah bir daha msi'ya düşürmesin.

  • benim ekran gitti bana da lazım bir servis. fandan sana bunu yapan ekranda bana ne yapar. arka aydınlatma çalışmıyor. ekrana görüntü gelmiyor. 2 yıl önce ölü piksel için sormuştum ekan 1400tl demişlerdi.

    msi dert yaa aldiğimin ilk yılı menteşe kırıldı. garantiye gitti yine kırıldı. 2 bakım yolladım. 2yıl once 300tl aldılar fiyat uygundu ama içinde vida unutmuşlar. içini açtım kendim çıkardım ana kart yana bilirdi. bende bir ileçede aturuyorum. servis işi için düzgün biyer gerekiyor.

  • psikolog2010 kullanıcısına yanıt

    geçmiş olsun. sadece fan arzası mı vardı ana kart da da problem mi vardı. birde ne kadar istediler ücret. benim menteşeler kırık diye komple akran değişimi yaparlarsa birse 5* 10 bin isterler diye korkum var. zaten ekran 4500falan deme olasılığı var. 2 yılda en iyi ihtimal 3x olmuştur.

  • sadece tek bir fan bozuktu. tek bir fan komple diğer fanla da borularla da lehimli. yani tek bir fan problemi tüm soğutma sisteminin değişmesini gerektirdi.


    menteşeler zaten kırık, bataryanın ömrü 2 yılda bitti. bunlara işlem yaptırmadım bile. internette yedek parça yok.

  • bugün 20 kere falan aradım telefona bakan yok. eskiden iyiydi hemen açarlardı. yazık güzelim servis ne hale gelmiş.


    menteşe değişimi için birde termal macun bakım için 2kere göndermiştim . çok şey değişmiş üzüldüm.



    düzeltme 21 arayışta ulaştım.

    saçmalık garantisi biten üründe kargo bize aitmiş. ben daha önce bakım yaptırdığımda kargo ücreti vermedim . o zamanda garanti yoktu.

    fiyat bilgisi telefonda vermediler mail at dediler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diabl0 -- 4 Eylül 2023; 17:31:41 >
  • keşke mail atsaydım. çok hızlı dönüş yaptılar. telefondan 100 kat hızlı


    Panel ücreti yaklaşık olarak 180$+KDV’dir

    termal macun değişimi 900tl

    laptop gönderim ücretini ekleyin anlaşmasız olduğu için uygun olacağını sanmam.

    çok dertlendim çok.


    3050 ekran kartlı i5 12 çekirdek bir pc almak daha mantıklı geldi 18bin .

  • evet arkadaşlar burada dursun ilerde lazım olur


    msi gl63 8rc ekranı innolux n156hga eal rev c1 36cmx 22 tn panel özel servis 3000-4000 arası fiyat çekti. 2.el cizik dolu erkana 2400tl fiyat biçtiler


    n11 den

    N156Hga-Eal Rev.C1 Full Hd Slim 30Pin Ekran Fiyatları ve Özellikleri (n11.com) aldım 1450tl ips ekran.


    gelen ekran

    innolux n156hca-eab rev 6 ips panel. 0 ölü piksel. renker harika ekran orijinalden daha iyi. msi neden ips panel takmamış hiç anlamadım. hem görüş açışı düzeldi hem de renkler daha doğru oldu. harika birşey


    kendim taktım. kasa içindeki pili söktüm kısa devre yapmasın diye. bu alt kapağı sökerken nasıl oldu bilmiyorum menteşeni alt kapağa bağlı olduğu vida yatağını kırdım. kasa kapanmıyordu. sol arka vida boşa dönüyordu ve kasa ayrık durumda kaldı.

    menteşe yatağını söküp düşen plastik kırıklarını topladım. lehim makinesi ile eritip kasaya yapıştırdım. vida yatağı metaldi lehim makinesi ile bastırarak erittiğim plastiğin içine gömdüm. kasadaki diğer kırk yerleri onardım.

    ekranı taktım ilk olarak güce bastım laptop uyanmadı söktüm pinleri bir daha taktım çıt diye ses geldi. tam oturdu. pc açıldı ekran yoktu. 1 2 3 aç kapat ta ekran geldi. galiba ana kart tanıdı yada driver gibi bir şey yükledi. sorun çözüldü.


    özetle.

    servisin dediği fiyatın 5 de 1 ekranın ips olanını (özellikle ips aldım tn panelin rengi kötüydü ve açıya göre renkler soluklaşıyordu. tam dik bakmak gerekiyordu.)özle servisin 3de 1 dediği fiyatına kendim yaptım.


    youtube da her şeyin tamir videosu var.


    2.olarak da

    laptop eskiden 10- 15 derece yüksek ısıda ve sürekli fan açıyordu. bakır boru ve işlemciyi sökmeden çok kolay bir yöntemle çözdüm.

    ince bir tel ucunu L yaptım. yavaşça dış ızgaralardan soktum ve çektim. topak topak tozlar çıktı 4 çıkışa da aynısı yaptım. epey toz çektim

    sıcaklık normale döndü.

    iyi bir termal macun 4-5 yıl rahat gider. çok sık değiştirenleri hiç anlamadım.


    ARCTIC MX-6 en iyilerden biri uzun yıllar dayanıyor. fiyat perfomans ürünü. youtube da fan temizliği ve termal macun uygulamaları var hiçzor değil. herkes uygulaya bilir.

    servis 900tl

    piyasadaki özel servislerin ise ne kullandığı belli değil 300tl istiyor.





  • psikolog2010 kullanıcısına yanıt

    sadece fan alsanız kendiniz 200-300 tl çözerdiniz. termal macun ile maksimum 500tl tutardı. bakır blokları işlemciden ayrınca fanlarla çıkıyor doğru. ama fanların arka tarında vidalar var 3 vidayı acınca fan çıkıyor. az basarsanız fan göbeği de çıkıyor. sorunlu fanının iskeletini bırakıp yeni fanın göbeğini takmanız yeterdi. beklide sizin fan kirden durmuştu. bazı fanlar söküp temizlendiğinde ortasına da ufak bir damla yağ sıkıp kapatınca düzeliyor. fanda balans yoksa tamiri kolay oluyor. yada sol fan fazla çalışıyor sağ fanla yer değiştirilip ısı dengesi sağlana bilirdi.


    biraz youtube videosu izledim ekran sökümüyle ilgili o esnada fan temizliği termal macun bakım videolarına da denk geldim. o kadar da zor değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diabl0 -- 16 Eylül 2023; 7:20:50 >
  • Yazmayı unuttun en çok menteşe kırılıyor. Ben 2 kere sevise gönderdim 6 ay sonra yine kırıldı. Garanti bitince basit bir yöntem buldum
    Buraya atıyorum belki lazım olur.
    Cırt kelepçe ile bağlarsanız bir daha sorun yaşamazsınız. Arkasınındaki fazlalığı kesin ben maket bıçağı bulamadim.
    Servispoint alternatifi - MSI alacaklar da baksın
    Servispoint alternatifi - MSI alacaklar da baksın

    Servispoint alternatifi - MSI alacaklar da baksın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diabl0 -- 16 Eylül 2023; 7:33:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Garantili anakartı cpu soketi termal macun izi var diye garanti dışına çıkarıp bin lira cpu soket değişim masrafı çıkarıp, zaten arızalı olan kartın diğer arızalarını da ayrıca ücretlendireceklermiş. Kesinlikle uzak durun msi dan

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.