Şimdi Ara

servis 30 iş gününü geçirdi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    servise bıraktığım telefunken marka televizyonumun azmi tamir süresi olan 30 iş gününü geçirdi.
    fabrikadan tüp gelicek diye hala bekletiyolar.her telefon açtığımda olumsuz yanıt alıyorum.her defasında gün veriyolar ve o gün hiçbir gelişme olmuyor. televizyonum 30 iş gününü aşkın serviste.bana yeni bir televizyon vermeleri gerekmezmi? ne gibi haklarım var? neler yapabilirim?
    bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• www.sikayetvar.com
    Markasına göre yeni sikayet edebilirsin.
    Yeni tv vermeleri gerekirler diye biliyorum. Vermezlerse dava açabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: psyco_oki

www.sikayetvar.com
    Markasına göre yeni sikayet edebilirsin.
    Yeni tv vermeleri gerekirler diye biliyorum. Vermezlerse dava açabilirsin.

dava açsam masraflar tv nin fiyatını geçmezmi?
  • konuda pek bi bilgim yok ama tazminat davası açarsan. kazanınca tazminatını alırsın.
    Not: davalar konsda hiç bi bilgim yok sadece böyle oldugunu zannediyorum
  • davaya falan gerek yok. ara distrübütörü anlat durumu ciddi olduğunu belirt önce. 30 günü geçtiyse yeni alet vermeleri gerekir.
  • bende dvd-rw ımı garantiye verdim.pazartesi günü 30 iş günü olcak.yenisini vermezlerse gidip ben zorla alcam.kavga çıkartcam.insan gibi davranınca kendilerini bişey sanıyorlar.
  • ya şikayet konusunda ilgili siteler var..

şikayet masasına bildir durummmu onlar hallederler..

fakat önce servise söyle durumu..

şimdi televizyonumu tamir edilmiş bi şekilde vermezseniz sizi şikayet edicem filan die.. öyle deyince büyük ihtimalle git nereye şikayet edersen et derler ama sende şikayet edince onlara bi yazı gider ve tutuşurlar..:):)

30 iş günü yaklaşık 45 gün filan oluyo. aradaki haftasonlarını ve resmi tatilleri çıkarırsak bu kadar filan ediyor..

ona göre davran..

geçmiş olsun..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hp servis 30 iş günü
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Önce servise gidip 30 işgününün dolduğunu bu yüzden ya para iadesi yada yeni bi tv istediğini söyle. Eğer buna yanaşmazlarsa dahada bekletmek isterlerse vakit kaybetmeden bağlı bulunduğun kaymakamlıktaki tüketici heyetine başvur.Onlar gerekeni yapar. Yerinde olsam servisi şu saatten sonra dinlemem.
  • Telefunken

O fabrikada mühendis olarak çalışmıştım. Kalite anlayışı ne biliyormusunuz? Avrupaya gidenler tam kontrol edilir. Yurtiçine de sallanır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kensei ®

Önce servise gidip 30 işgününün dolduğunu bu yüzden ya para iadesi yada yeni bi tv istediğini söyle. Eğer buna yanaşmazlarsa dahada bekletmek isterlerse vakit kaybetmeden bağlı bulunduğun kaymakamlıktaki tüketici heyetine başvur.Onlar gerekeni yapar. Yerinde olsam servisi şu saatten sonra dinlemem.

bana bu konuda tam oarak ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verebilirmisiniz.
    bu arada tüm yorumlara teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dekka

quote:

Önce servise gidip 30 işgününün dolduğunu bu yüzden ya para iadesi yada yeni bi tv istediğini söyle. Eğer buna yanaşmazlarsa dahada bekletmek isterlerse vakit kaybetmeden bağlı bulunduğun kaymakamlıktaki tüketici heyetine başvur.Onlar gerekeni yapar. Yerinde olsam servisi şu saatten sonra dinlemem.

bana bu konuda tam oarak ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verebilirmisiniz.
    bu arada tüm yorumlara teşekkürler.

30 iş günü dolduğu için servisten gelen ürünü almama hakkına sahipsin. Kaymakamlıklarda bu sorunlar için Tüketici Hakem Heyeti adında bir kurum var. Oraya git ve durumu anlat. Mağdur olduğunu ve gerekenin yapılmasını söyle. Yoksa tek başına uğraşamazsın servisle öyle böyle oyalarlar. en sonunda tamir edilmiş ürününü getirirler ama ne zaman. Yasa bunun için madde koymuş zaten 30 iş günü...yani yaklaşık 45 gün. Şuan senin hakkın ürünün faturasında yazan fiyat yada aynı ayarda oda yoksa bir üst model tv...Firma bu ikisinin haricinde seçenek sunamaz sana.

• Serviste çalışan arkadaşımdan daha önce edindiğim bilgilere göre böyle durumlar çok yaşanıyor...Mahkeme olayı da yalan oluyor...

Güzelim Türkiye de hakkını kim alabilmişki.Servis topu direk yurt içine mal sokmak için gümrükte bekliyor yedek parçalarımız diyor ve topu Gümrüğe atıyor...Gerçekten de böyle...Olay direk Gümrüğe kalıyor....Eh Devletten kim hakkını alabilmiş ki bugune kadar...Uğraştığınla kalıyor...
  • televizyon 23 mayıstan beri serviste. bu arada benim faturam kayıp. bir problem yaratırmı?
  • teknik servise bıraktıgınız dair bi kagıt varmı ?

Çünkü mahkeme istiyor
  • quote:

televizyon 23 mayıstan beri serviste. bu arada benim faturam kayıp. bir problem yaratırmı?

Zannetmem fatura sorun olmaz...Elinizde 23 mayısta servise verdiğinize dair belge varsa yeterlidir. Firmanın kayıtlarından faturanın diğer nüshası bulunur.
  • quote:

quote:

televizyon 23 mayıstan beri serviste. bu arada benim faturam kayıp. bir problem yaratırmı?

Zannetmem fatura sorun olmaz...Elinizde 23 mayısta servise verdiğinize dair belge varsa yeterlidir. Firmanın kayıtlarından faturanın diğer nüshası bulunur.

evet elimde servis fişi var.
    peki ben o zaman en yakın kaymakamlığa uğrayıp sorunu çözebilirim değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brainiac_x -- 12 Temmuz 2007; 21:35:39 >
  • 30 iş günümü 30günmü hafta sonlarını sayma eger 30 iş günüyse tüketici kanunlarından 4822. maddede herşey yazıyor ordan yardım alabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kemal

Telefunken

O fabrikada mühendis olarak çalışmıştım. Kalite anlayışı ne biliyormusunuz? Avrupaya gidenler tam kontrol edilir. Yurtiçine de sallanır...

çok acı..
  • quote:

quote:

quote:

evet..ama bağlı olduğun kaymakamlık. Hangi ilçede oturyosan o kaymakamlığa gideceksin...Bu aradawww.şikayetvar.com a zaman geçirmeden şikayetini yaz. Orasıda etkili bir çözüm yeri.

• quote:

quote:

quote:

quote:

evet..ama bağlı olduğun kaymakamlık. Hangi ilçede oturyosan o kaymakamlığa gideceksin...Bu aradawww.şikayetvar.com a zaman geçirmeden şikayetini yaz. Orasıda etkili bir çözüm yeri.

belirttiğiniz web adresine bu sabah başvurdum.yanıt bekliyorum.
    peki onlar ne gibi çözüm üretebilirler?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.