Şimdi Ara

Server kurmak için sistem (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
1.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ek olarak sunucu makinasi inda sivi soğutma olmaz zaten oda buz gibi olur. Ek olarak yüksek power gerek yok ram cpu onemli 2 etken bf3 sw kurabilmen icin linux bilgin olmasi gerek hic bilgin yoksa sürekli hack yersin. Sorunlarla ugrasmk ayri dert. Ddos saldirilarini nasil önlüceksin? Hadi basardin diyelim en fazla % 70 20-30 sw icinde yüksek bant genisligi gerek server kurmak o kadar kolay olsaydi herkes becerirdi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardes sen kimle kafa buluyorsun ya server bilgisayar topluyoruz herkes kafasına göre en pahalısini secer diyosun polimik yaratmak mı istiyosun edebinle mesajin yaz birak ne millete atlamaya nede laf soylemeye hakkin var edebini takin ondan sonra mesaj at. Seninle tartışcak kadar acemi değilim kardes biraz olgunlas sonra

• Ben de ilk başta okurken gülüyordum fakat sonraki mesajlarda sinirlenmeye başladım.

"sana bir şey söyliyim bilgisayar toplamayi bilmekle adam olunmuyor. " bu nedir lan? Bilgisayar toplamayı bilmeyen senin gibiler mi adam oluyor peki? Bak birader eğer adamsan git adamlığını başka yerde yap, burada sistem toplamaktan, server kurmaktan anlayan insanlara ihtiyaç var çünkü. 4770 4gb ram 270x önermiş ya servera
    Gece gece elalemin saçmalığına sinirleniyorum ya tövbe estağfurullah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sunucudan önce halletmeniz gereken şey internet bağlantısıdır masraflı kısım budur zaten fakat önerim bir veri merkezinde sunucu kiralamanız yada sunucu yerleştirmeniz olacaktır. Çünkü sorunla karşılaştığınız zaman bilgisi olan kişilerin anında müdahale etmesi sunucuyu 7/24 up kılacak ve oyuncu kaybı yaşanmayacaktır sunucuda.
  • Arkadaşına git bor kağıda ismini yaz ve 30.000 TL koy parayı göreyim sana Opteron 62 ayarlayacağim.

• OkneaS kullanıcısına yanıt
    İmzanı okuyan kör oluyor.

quote:

"1 Haftaya Alıyorum!!!

CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 200R 550W MIDT ATX SİYAH KASA

970A-UD3P AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart

AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI

ASUS GTX760 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI

GSKILL 4GB RIPJAWS DDR3 1600MHZ CL9 1.5V TEK MODÜL RAM

SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK

ASUS DRW-24B5ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI

AOC 19.5" E2070Swn GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR"
  • Şaka gibi
  • Bosuna vaktinizi ayırmayın. Adam belliki troll.

• quote:

Orijinalden alıntı: M.E.S.A.R.S

Bosuna vaktinizi ayırmayın. Adam belliki troll.

Kardeşim herhalde anlamıyorsunuz ben gerekli cevabı attım ve sorunum çözülmüştür dedim en mantıklısı oyun bilgisayarı toplamak ve sunucu kiralamak adamlar hala bana sistem öneriyör bi akıl mantık ya bu arada imzamı okuyan kör oluyor da nedir o hocam alıcağımız toplama bilgisayar değil o kendime kişisel olarak topladığım sistem troll olmama gelirsek kardeşim ne alaka ya evet daha önceki nikim trolldü ama o troll o trol değil kardeşim sen anlamassın belliki daha yaşın kucuk ortaokullu olduğunada eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OkneaS

quote:

Orijinalden alıntı: M.E.S.A.R.S

Bosuna vaktinizi ayırmayın. Adam belliki troll.

Kardeşim herhalde anlamıyorsunuz ben gerekli cevabı attım ve sorunum çözülmüştür dedim en mantıklısı oyun bilgisayarı toplamak ve sunucu kiralamak adamlar hala bana sistem öneriyör bi akıl mantık ya bu arada imzamı okuyan kör oluyor da nedir o hocam alıcağımız toplama bilgisayar değil o kendime kişisel olarak topladığım sistem troll olmama gelirsek kardeşim ne alaka ya evet daha önceki nikim trolldü ama o troll o trol değil kardeşim sen anlamassın belliki daha yaşın kucuk ortaokullu olduğunada eminim.

• Psydia kullanıcısına yanıt
    gözün kör galiba ben mi önermişim onu kardeş bi yürüyün gidin. sistem toplamayı senden mi öğrenicem boşuna okudun okulunu zaten sizin gibiler ustasınız eyvallah
    kardeş yemin ederim milleti birbirine düşürdün he sana 4 gb lık modül önerdim sen ondan 4 tana almayı akıl edemedin servera 4 gb mı öneriyosun diye soruyosun ya senin daha ne istediğin belli değil kardeş boşu boşuna burda birbirimize düşüp birbirimize laf atıyoruz, oyun için mi topluyosun topluyosan topla bitanede server kirala tamamdır işte oyun için sistem hazırsa eyvallah değilse yine toplarız
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan_1907

kardeş yemin ederim milleti birbirine düşürdün he sana 4 gb lık modül önerdim sen ondan 4 tana almayı akıl edemedin servera 4 gb mı öneriyosun diye soruyosun ya senin daha ne istediğin belli değil kardeş boşu boşuna burda birbirimize düşüp birbirimize laf atıyoruz, oyun için mi topluyosun topluyosan topla bitanede server kirala tamamdır işte oyun için sistem hazırsa eyvallah değilse yine toplarız

Kardeş benim sizi birbirinize düşürmek gibi bir niyetim yok birde şu ram konusunu kapatalım artık oyun bilgisayarı konusuna gelirsek evet sistem hazır arkadaş yakın zamanda sipariş edeceğini söyledi sunucuyuda sistem geldiğinde kiralayacağız tamam konu bitmiştir artık lütfen birbirinize laf atmayın sıkmayın canlarınızı
    bu arada sistem bu yorumlara açığım sistem bütçesi 5000TL ona göre parça değişikliği yada yeni sistem önerisi alabilirim he derseniz 3000TL lik sistemde işinizi görür ama arkadaş ileriye dönük istiyor ona göre bir sistem yazın yada bunu yorumlayın ve sisden tek isteğim KAVGA ETMEYİN

Anakart: Z87-A Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart - INTEL Uyumlu - Anakartlar - Vatan Bilgisayar = 420TL

İşlemci: Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci - 1150 Soket - İşlemciler - Vatan Bilgisayar = 939 TL

Ram: 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Siyah Tek Modül Ram - PC - Bellekler - Vatan Bilgisayar = 252 TL
    Hdd: 3.5" 1TB Caviar Green Intellipower Sata 3.0 64MB Cache Harddisk - 3.5 Diskler - Harddisk - Vatan Bilgisayar = 164 TL

Dvd rw: DRW-24F1ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI - DVD-RW - DVD ve Blu-Ray - Vatan Bilgisayar = 63 TL

Ssd: 240GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD(555MB / 525MB Yazma) - Solid State Disk (SSD) - Vatan Bilgisayar = 540 TL

Kasa: CARBIDE SERİSİ™ 400R 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA - Middle Tower - Bilgisayar Kasaları - Vatan Bilgisayar = 521 TL

Ekran kartı: GTX780 Ti DirectCU II O.C GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.2 Ekran Kartı - Nvidia Ekran Kartı = 2137 TL

monitör: 21,5" S22C350H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR - Geniş Ekran - Monitörler - Vatan Bilgisayar = 409 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkneaS -- 1 Nisan 2014; 19:19:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Farabi

quote:

Orijinalden alıntı: Kapkara Kartal

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Arkadaşlar bir arkadaşım için pc toplamam gerekiyor genelde oyun serverleri kuracak ona bir server makinası almasını söyledim ama o pcye kurmak istiyor kurduğu pcde aynı zamanda oyun oynayacak o yüzden ona göre öneri yaparsanız sevinirim soğutma,işlemci ve ram çok önemli server kuracağı için 7/24 açık olacak bu konuda fazla bilgimiz olmadığı için yazıcak başka bir şey yok bütçeye gelirsek bir bütçe sınırlaması yok ama yinede çok fazla olmayacak şekilde önerirseniz sevinirim sonuçta çok ağır serverler kurmayacak arkadaş önerilerinizi bekliyorum.

İşlemci: İntel i7 4770 Soket 1150

Anakart: Gigabyte Z87-DS3H Soket 1150

RAM: Kingston 4 GB HyperX Black DDR3 1600 MHz CL9 1.5V (2 Adet)

Ekran Kartı: Sapphire R9 270X Vapor-X OC GDDR5 2 GB 256 Bit DX 11.2

Hard Disk: Seagata 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm

SSD: Samsung 120 GB 840 EVO SATA 3.0 (540 MB O. / 410 MB Y.)

Kasa: Zalman Z3 Plus MidT ATX Siyah

PSU: High Power 750 Watt 80+ Bronze (12V Kanalı 675 Watt)

http://www.btmagaza.com/HPG-750BR-H12S-750W-80Plus-Bronze-56A-12V-Guc-Kaynagi,PR-15804.html

TOPLAM: 2625 lira.. Sinerji Bilgisayar..http://www.sinerji.gen.tr/iletisim Bu sistem uzun süre gidecektir..

Sizce 8gb ram tecekmi o ssd yetecekmi sonuçta 20-30 server aynı anda çalışacakayrıca 7/24 açık kalacak sistem soğutma yeterli olacakmı? 2600 tl yeterli olacakmı? bütçenin 20000 bin civarı olduğunu zaten söylemiştim.

Intel Xeon E5-2687W: 2x 2000$ = 4000$
    Asus ZP9E-D8 WS: 556$
    Corsair 32GB Vengeance: 220$
    Intel DC S3700 (200GB): 590$
    Intel 910 PCIe (400GB) : 2000$
    Corsair H100 Su soğutma: 2x 110$ = 220$
    Corsair AX1200 Güç Kaynağı: 265$
    AMD HD 7990: 1000$
    Western Digital 4TB Black: 300$

hocam ne olduklarını yazabilir misin? bazılarının ne olduğunu bilmiyorum

1- işlemci
    2- anakart
    3- ram
    4- ssd
    5- ssd
    6- su soğutma
    7- power supply
    8- ekran kartı
    9- hard disk

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Arkadaşlar bir arkadaşım için pc toplamam gerekiyor genelde oyun serverleri kuracak ona bir server makinası almasını söyledim ama o pcye kurmak istiyor kurduğu pcde aynı zamanda oyun oynayacak o yüzden ona göre öneri yaparsanız sevinirim soğutma,işlemci ve ram çok önemli server kuracağı için 7/24 açık olacak bu konuda fazla bilgimiz olmadığı için yazıcak başka bir şey yok bütçeye gelirsek bir bütçe sınırlaması yok ama yinede çok fazla olmayacak şekilde önerirseniz sevinirim sonuçta çok ağır serverler kurmayacak arkadaş önerilerinizi bekliyorum.

İşlemci: İntel i7 4770 Soket 1150

Anakart: Gigabyte Z87-DS3H Soket 1150

RAM: Kingston 4 GB HyperX Black DDR3 1600 MHz CL9 1.5V (2 Adet)

Ekran Kartı: Sapphire R9 270X Vapor-X OC GDDR5 2 GB 256 Bit DX 11.2

Hard Disk: Seagata 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm

SSD: Samsung 120 GB 840 EVO SATA 3.0 (540 MB O. / 410 MB Y.)

Kasa: Zalman Z3 Plus MidT ATX Siyah

PSU: High Power 750 Watt 80+ Bronze (12V Kanalı 675 Watt)

http://www.btmagaza.com/HPG-750BR-H12S-750W-80Plus-Bronze-56A-12V-Guc-Kaynagi,PR-15804.html

TOPLAM: 2625 lira.. Sinerji Bilgisayar..http://www.sinerji.gen.tr/iletisim Bu sistem uzun süre gidecektir..

Sizce 8gb ram tecekmi o ssd yetecekmi sonuçta 20-30 server aynı anda çalışacakayrıca 7/24 açık kalacak sistem soğutma yeterli olacakmı? 2600 tl yeterli olacakmı? bütçenin 20000 bin civarı olduğunu zaten söylemiştim.

Intel Xeon E5-2687W: 2x 2000$ = 4000$
    Asus ZP9E-D8 WS: 556$
    Corsair 32GB Vengeance: 220$
    Intel DC S3700 (200GB): 590$
    Intel 910 PCIe (400GB) : 2000$
    Corsair H100 Su soğutma: 2x 110$ = 220$
    Corsair AX1200 Güç Kaynağı: 265$
    AMD HD 7990: 1000$
    Western Digital 4TB Black: 300$

hocam ne olduklarını yazabilir misin? bazılarının ne olduğunu bilmiyorum

1- işlemci
    2- anakart
    3- ram
    4- ssd
    5- ssd
    6- su soğutma
    7- power supply
    8- ekran kartı
    9- hard disk

niye alttaki ssd daha pahalı

hocam her ssd aynı değil o ssd 400 gb ve saniyede yaklaşık 1 gb dosya okuyup-yazabiliyorsun. Benim Pc deki harddiski 5 dk da yazar

http://www.vatanbilgisayar.com/z87-g45-gaming-intel-z87-soket-1150-ddr3-3000mhzoc-sata-30-usb-30-anakart.html anakartı bunla,
    ramleri bunlahttp://www.vatanbilgisayar.com/8gb-2x4gb-ripjawsx-ddr3-1866mhz-cl9-15v-dual-kit-ram.html
    harddiski bunlahttp://www.vatanbilgisayar.com/35-1tb-barracuda-sata-30-64mb-cache-7200rpm-harddisk.html
    dediklerimi yaparsanız daha iyi olur. ayrıca eğer sadece oyun için olucaksa yani render programlama falan yapılmicaksa i7'ye o kadar para vermeye gerek yok i5 4670K alınabilir.
    ileriye dönük bir sistem olsun istiyorsunuz ama ekran kartına o kadar para vermektense şimdilik daha bakul yani 1.000 tl civarında bir kart alınıp 2 yıl sonra yeni bir ekran kartı almak daha mantıklı olur ileriye dönüklük açısından

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan_1907

http://www.vatanbilgisayar.com/z87-g45-gaming-intel-z87-soket-1150-ddr3-3000mhzoc-sata-30-usb-30-anakart.html anakartı bunla,
    ramleri bunlahttp://www.vatanbilgisayar.com/8gb-2x4gb-ripjawsx-ddr3-1866mhz-cl9-15v-dual-kit-ram.html
    harddiski bunlahttp://www.vatanbilgisayar.com/35-1tb-barracuda-sata-30-64mb-cache-7200rpm-harddisk.html
    dediklerimi yaparsanız daha iyi olur. ayrıca eğer sadece oyun için olucaksa yani render programlama falan yapılmicaksa i7'ye o kadar para vermeye gerek yok i5 4670K alınabilir.
    ileriye dönük bir sistem olsun istiyorsunuz ama ekran kartına o kadar para vermektense şimdilik daha bakul yani 1.000 tl civarında bir kart alınıp 2 yıl sonra yeni bir ekran kartı almak daha mantıklı olur ileriye dönüklük açısından

Tamam sistemide senin dediğin gibi yaptım artık arkadaşım için hiçbir sorun kalmadı en kısa zxamanda parçaları sipariş edip snucuyu kiralayacağız saolun hocam.

• +1
  • Birşeyler öğrenmek isteyenler olursa, silinen mesajımın sansürlenmiş hali;

Evet, yeteri kadar bekledik daha fazla karikatür çıkacağını ümit etmiş olsam da çıkmadı ne var ki şimdiye kadar yapılan yorumlarda gülmek için gayet tatmin edici.
    Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da Donanım Haber'de bilgi paylaşan veya paylaştığı içeriğin bilgi olduğunu sanan kullanıcıları gördük. Peki bu kullanıcılar kim ve nasıl davranıyorlar, açıklayalım;

1. Hiçbir bilgisi olmayıp kulaktan dolma bigilerle yardım isteyen kullanıcıyı yanlış yönlere sevk eden kara cahiller:

2. Çok az bilgisi olup, bildiği 5 para etmeyen bilgiyle bilişim uzmanı olarak geçinenler:

3. Biraz biraz bilgisi olan yine de verdiği bilgi bir iş yaramayan kullanıcılar: (Bir arkadaş bir de kendi çıkarını da sağlamaya çalışıyor, tebrik etmek lazım.)

4. Elbette ki bir de bilgili ama azınlıkta olan bir kesim var.

İlk 3 üye tipi gerçekten foruma çok zararlı bir kitle çünkü zamanında bir bilir kişi olaya müdehale etmezse, soruyu soran kişi bu nitelendirmiş olduğum kişilerin verdiği tamamiyle geçersiz bilgiye güvenerek bir sonuç çıkartıyor. Bu sonuç kimi zaman merak gidermek oluyorsa da emek verip kazandığı parayı duyumsuz donanımlara harcama senaryoları mı dersiniz, amaca hizmet etmeyen sistemler mi dersiniz, gereksiz yazılımlar gibi boş yere harcılaryorlar. Zararları kendilerine olsa gam yemeyeceğim ama zararı öğrenmek isteyen kişiye verdikleri için ben de kendimi tutamıyorum.

Sizin konunuza gelecek olursak, bir sistem toplamak istediğinizi ve bu sistemin hem sunucu hem de kişisel amaca hizmet etmesini dilediğinizi belirttiniz ve ortaya bir bütçe koydunuz. 1. profil kullanıcı konuya hiçbi faydası olmayan saçma yorumu yaptı gitti. Ne alakası var, bunun konuya katkısı ne olur vs. gibi hiç düşünmeden mesajını yazdı ama o kişiyi de çok suçlamamak lazım eğer belirli yetilerden eksikse yapabileceği birşey yok. Bütçeyi gören ve daha liseli olduğuna KESİNLİKLE emin olduğum 2. grup kullanıcı geldi az buçuk bilgisiyle açtı bir son kullanıcı satıcısının sayfasını ve bulabildiği en pahalı ürünleri toplayarak kendince bir sistem oluşturdu ve hemen ekledi "süper bir makina oldu" diye. Bu kişilere ne kadar anlatmaya çalışırsanız çalışın bu kişiler anlamaz onlar için ortaya koydukları şey her zaman süperdir. Hiç düşünmezler ki bu sistem düz bir sistem değil kaldı ki düz bir sistem olsa bile öyle bir sistem toplanmaz!, bu sistem sunucu amaçlı kullanılacak ama bilmiyor ki sunucu nedir ve öğrenme kaygısı da yok tek amacı laf olsun torba dolsun, mesaj sayım artsın. 3. profile uyan kesim geldi, bir iki parça kırıntı bilgiyi gereksiz ve yanlış onlarca bilgi arasında sundu. Bununla da yetinmedi kendi çıkarları doğrultusunda bir teklif de sundu, bu kişilere de denilecek birşey yok. Son olarak eklemek isterim ki size karşı kesinlikle kötü bir düşüncem yok çünkü siz soru soruyorsunuz yani bilmediğinizi soru sorarak kendiniz ifade ediyorsunuz ki bunda hiçbir yanlış yok, doğru bilgiyi size sunmaktan mutluluk duyarım.

Gelelim doğru bilgiye, nerden başlasam o yanlış bilgileri nerden vursam bilemiyorum çünkü elim ayağıma dolaşmış durumda, yanlış bilgiyi o bilgi verenlerin yüzüne vura vura vermenin hissiyatı paha biçilemez.
    Ama öncelikle sistemi yorumlamak daha doğru olur. Arkadaşlar bu sistem sizin öyle iki internet sayfasında dolaşayım veya ultrada oyun oyun oynayacağım diye toplandığınız sistemlere benzemez, sunucular sürekli işlem yapmaya hazır, hizmet edeceği amaçların isteklerine cevap verebilecek sofistike sistemlerdir. Yalnızca tek bir parametre üzerinden (örn: performans, enerji, stabilite) yola çıkılarak kurulmazlar! Her parametrenin kullanım amacına uygun olarak belirli oranları göz önüne alınarak sistemler hazırlanır. Kişi koymuş 4960X, düşünmüş ki bu işlemci pahalı işlemci, çok iş yapar, performanslıdır bir yerden de sunucuları iş kabiliyetlerinin yüksek olduğunu duymuştum o zaman bu işlemci bu sisteme uyar. Olur mu! Senin o "bu ultimate bi işlemci. Server da rahatlıkla kullanılır. " diyip parantezini bile kapatmadığın işlemciyi tek bir profesyonel firmada sunucu çekirdeği olarak kullanıldığını göster ben Donanım Haber'den ayrılıyorum. Xeon işlemci ailesi gerek mimarisi gerekse komut sistemleri ile sunuculara yönelik tasarlanmış, özel işlmcilerdir bu nedenle yerlerine son kullanıcı için tasarlaranmış üst düzey bir işlemci koyup "olur, olur bu da olur" diyemezsiniz!
    8-16-32-64 Gb Ram'ler düşünülmeden sisteme ekleniyor öncelik boyutta. Evet, boyut önemli, sistemin kullanılış amacı doğrultusunda yeterli kapasiteyi sağlamalı ama en önemli parametre kapasite midir, elbette ki hayır! Sunucu amaçlı kurulan sistemler, başka kullanıcılara veya hizmetlere yönelik hizmet sunacaklarından, karşıdaki platformun işleminin kesintiye uğramaması için stabilite yani kararlılık son derece göz önünde bulundurularak toplanmalıdır! Makinede 64 Gb Ram var lakin bir döngü tamamlanıp farklı bir işlem göndüsüne başlandığında sistem mavi ekran verip kapanıyor, ne oldu şimdi o 64 Gb Ram daha tamamı dolmadan sistem kapandı. Farklı parametreleri değerlendirmeden, düşüncelerinizi bir bilgiye dayandırmadan bir sunucu toplayamazsınız!
    Ekran kartı koyulmuş, o kısımda çok falzabir problem yok çünkü bu makinada aynı zamanda oyun da oynanacağı için genel bilgilere dayanılarak bir bileşen önerilmiş. Yerinde bir tavsiye veya değil ama sistemin geri karalı çöp olduğu için değerlendirmeyeceğim kaldı ki proje de zaten gerçekleştirilmesi zor bir proje.
    Depolama ünitesi önerilmiş ama bu birimler, arşivimi yazıp geçeyim daha sonrasında ayda yılda bir o veriyi okurum şeklinde düşünülerek karar verilen bileşenler olamaz! Kişilere, kurumlara ve hizmetlere sunuduğunuz hizmet güvenilir olmalıdır. Veri kaybı göze alınamaz bir hatadır o yüzden bildiğizi sandığınız depola bileşenleriyle bir sunucu oluşturamazsınız. Kullandığınız bilşenlerin hizmet etmek istediğiniz amaca yönelik tasarlanmış ve üretilmiş olması gerekmektedir!
    Kasa önerilmiş, dış görüntüye bakılarak! Durum gerçekten bir karikatür niteliği taşımakta. Kasa önerilmiş, "full tower" alırsın sorun çözülür denilmiş. Böyle bir dünya yok! Sistem yüksek basıçta mı çalıştırılacak, alçak basınçta mı çalıştırılacak, hava akımı nasıl olacak hiç düşünülmeden tek bir kelime ile işin içerisinden sunucu sistemlerinde çıkılamaz! Ek olarak piyasada binlerce "full tower" olarak tanımlanan kasa var bunların hepsi sunucu kullanımı için uygun mudur? Hayır, belki de bu "full tower" olarak lanse edilen ürünlerin ancak %10'unun sunucu amacıyla kullanılmasına göz yumula bilir. Sunucular için özelleşmiş barındırma çözümleri şarttır!
    Anakart sanıyorum ki şans eseri stabilite sağlayabilecek bir ürün olarak tavsiye edilmiş ama kaldı ki işlemci önerisi bir anlam ifade etmediği için anakart önerisinin de benim için bir önemi yok.

Peki sunucuyu ben toplasaydım nasıl birşey olurdu? Bu proje için gerekli olan sunucuyu toplayarak zaman kaybetmeyeceğim çünkü bence olabiliritesi yok ama tahminen on milyar civarı olurdu. Soruyu soran kişi birazdan açıklayacağım bilgiler ışığında projeye devam etmek isterse bir sistem toplayabilirim.

İşin ikinci kısmı bağlantı problemi ile patlak veriyor. Kişinin iddia'sı şu; kendisi yıllardır bu işlerle ilgileniyormuş ama ne kadar komiktir ki ardından "Makineyi bulunduracağı 4 duvar varmı?" sorusunu soruyor("mı"yı ayrı yazmadan). Merak ettiğim şey değil dört duvar kırk dört duvar olsa ne yazar? Sunucuyu çalışır hale getirileceğimiz her yerde istenilen hizmet verilir mi, verilmez! Klima soruluyor! Jeneratör soruluyor! Ups soruluyor! Ama bu kişiler kendilerine hiç sormuyorlar ki benim konu hakkında ufacık da olsa bir bilgim var mı? Soruyu soran kişinin bütçesi diyelim ki 20.000 Tl, 10.000 Tl'ye sistemi topladık kalan miktar nereye harcanak peki? Arkadaşlar sizin evinize çektiğiniz 8 mbpslik 16 mbpslik hatlara benzemez sunucu ağları! Hele ki Battle Field 3/4 gibi oyunlara yönelik sunuculardan bahsediyoruz. Bu gibi oyun sunucuları ne kadar bant genişliği ister haberiniz var mı! Elbette ki yok ilk jeneratör, klima, ups soran kişi nerden bilsin o evinde kullandığı internetin maksimum 20 Mbps upload hızı olacağını! Upload hızı nedir, neyi etkileyecek de bilmez bunlar ya hadi neyse. Yalnızca Bf3 sunucusu için 64 kişilik bir haritada tavsiye edeceğim bant genişliği 150 mbps iken aynı anda birçok oyuna sunucu olması istenen bir makinanın nasıl bir hat istediğini bilmediği için soruyor ups vs. Metro Etherneti duymamış hayatında duymamış! İşte fiyatlar;

Şimdi soruyorum konu sahibi kişiye, bu ücretlerin altından kalkabilir mi? Elbette ki hayır bu nedenle bu proje gerçekleştirilemez. Ama biliyorum biri çıkacak Co-Lokasyon önerecek ama hatırlamıyor ki bu sunucu ayrıca kişisel amaçlar için de kullanılacak ama neyse peki onun da fiyarlarına bakalım;

Peki soruyorum konu sahibi bu fiyatların altından kalkabilir mi hayır. Sonuç olarak şu konuda tavsiye vermiş olan kimsenin sunucu ve altyapısı hakkında en ufak bir bilgisi yoktur. Ben bu mesajı göndertikten hemen sonra cevap vermeye çalışanlar olacaktır, hiç uğraşmasınlar, bilmedikleri bilginin üzerine ben birşey ekleyemem, araştırsınlar, sizin yaptığınız gibi sorsunlar, öğrensinler.

Elbette ki tavsiye vermemek olmaz; Paranızın bir kısmı ile kendinize bir sistem toplayın geri kalanı ile de sunucu kiralayın. Daha detaylı bilgi istenirse benimle özelden iletişime geçilebilir çünkü toplumu aydınlatacak bir bilgi vermeyeceğim özelden sadece amaca yönelik çözüm sunacağım.

Ekleme: Mesajı yazmaya başladığım zaman şu anda konuda bulunan bazı mesajlar yoktu, onlara da yorum yapamayacağım, özür dilerim.
    Ekleme: Bir ufak ekran görüntüsü de özel bir firmadan atalım, umarım çok küçük de olsa bir fikir verir:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inuh -- 5 Nisan 2014; 17:03:26 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.