Şimdi Ara

Server kurmak için sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
1.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir arkadaşım için pc toplamam gerekiyor genelde oyun serverleri kuracak ona bir server makinası almasını söyledim ama o pcye kurmak istiyor kurduğu pcde aynı zamanda oyun oynayacak o yüzden ona göre öneri yaparsanız sevinirim soğutma,işlemci ve ram çok önemli server kuracağı için 7/24 açık olacak bu konuda fazla bilgimiz olmadığı için yazıcak başka bir şey yok bütçeye gelirsek bir bütçe sınırlaması yok ama yinede çok fazla olmayacak şekilde önerirseniz sevinirim sonuçta çok ağır serverler kurmayacak arkadaş önerilerinizi bekliyorum.

• 10 bine de var,3 bine de.Bir bütçe söyleyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilhelm W.

10 bine de var,3 bine de.Bir bütçe söyleyin

30 bin liraya kadar verebilir ama tam 30 bin lira vermek istemiyor 20 bin civarı bir pc'nin yeterli olduğunu ve isteklerini karşılayabileceğini düşünüyor yani 20 bin civar bir sistem toplarsanız olur çok fark varsa 25 bin kadar verebilir.
  • up
  • Mantıklı olan server+oyun pc+100mbps internet bence en matıklısı bu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pixel.

Mantıklı olan server+oyun pc+100mbps internet bence en matıklısı bu

Arkadaş bunun yerine hem server kurabileceği hem oyun oynayabileceği bir pc istiyor ona göre öneri yaparsanız sevinirim.
  • Bütçe 20 bin mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FreeNas için sistem ?
    9 yıl önce açıldı
    Online iş kurmak istiyorum
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne yaptıgınızı farkında mısınız bilmem ama benden kucuk bir uyarı, 20 milyar verdiginiz sunucuya aylık 20 milyarlık hat cekmezseniz 20 kisi zor baglanır, oyun nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: OkneaS

Arkadaşlar bir arkadaşım için pc toplamam gerekiyor genelde oyun serverleri kuracak ona bir server makinası almasını söyledim ama o pcye kurmak istiyor kurduğu pcde aynı zamanda oyun oynayacak o yüzden ona göre öneri yaparsanız sevinirim soğutma,işlemci ve ram çok önemli server kuracağı için 7/24 açık olacak bu konuda fazla bilgimiz olmadığı için yazıcak başka bir şey yok bütçeye gelirsek bir bütçe sınırlaması yok ama yinede çok fazla olmayacak şekilde önerirseniz sevinirim sonuçta çok ağır serverler kurmayacak arkadaş önerilerinizi bekliyorum.

İşlemci: İntel i7 4770 Soket 1150

Anakart: Gigabyte Z87-DS3H Soket 1150

RAM: Kingston 4 GB HyperX Black DDR3 1600 MHz CL9 1.5V (2 Adet)

Ekran Kartı: Sapphire R9 270X Vapor-X OC GDDR5 2 GB 256 Bit DX 11.2

Hard Disk: Seagata 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm

SSD: Samsung 120 GB 840 EVO SATA 3.0 (540 MB O. / 410 MB Y.)

Kasa: Zalman Z3 Plus MidT ATX Siyah

PSU: High Power 750 Watt 80+ Bronze (12V Kanalı 675 Watt)

http://www.btmagaza.com/HPG-750BR-H12S-750W-80Plus-Bronze-56A-12V-Guc-Kaynagi,PR-15804.html

TOPLAM: 2625 lira.. Sinerji Bilgisayar..http://www.sinerji.gen.tr/iletisim Bu sistem uzun süre gidecektir..

• quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Ne yaptıgınızı farkında mısınız bilmem ama benden kucuk bir uyarı, 20 milyar verdiginiz sunucuya aylık 20 milyarlık hat cekmezseniz 20 kisi zor baglanır, oyun nedir?

Minecraft,Metin2,Battlefield 3,Battlefield 4 gibi oyunların serverlerini kuracağı ve oyun oynayabileceği bir sistem istiyor.
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=74847782&p=1#74847782

HD7990 yerine 2 tane Gtx Titan alıp sli yapmışlar videoyu izle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myth61 -- 31 Mart 2014; 19:21:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Arkadaşlar bir arkadaşım için pc toplamam gerekiyor genelde oyun serverleri kuracak ona bir server makinası almasını söyledim ama o pcye kurmak istiyor kurduğu pcde aynı zamanda oyun oynayacak o yüzden ona göre öneri yaparsanız sevinirim soğutma,işlemci ve ram çok önemli server kuracağı için 7/24 açık olacak bu konuda fazla bilgimiz olmadığı için yazıcak başka bir şey yok bütçeye gelirsek bir bütçe sınırlaması yok ama yinede çok fazla olmayacak şekilde önerirseniz sevinirim sonuçta çok ağır serverler kurmayacak arkadaş önerilerinizi bekliyorum.

http://www.btmagaza.com/HPG-750BR-H12S-750W-80Plus-Bronze-56A-12V-Guc-Kaynagi,PR-15804.html

TOPLAM: 2625 lira.. Sinerji Bilgisayar..http://www.sinerji.gen.tr/iletisim Bu sistem uzun süre gidecektir..

Sizce 8gb ram tecekmi o ssd yetecekmi sonuçta 20-30 server aynı anda çalışacakayrıca 7/24 açık kalacak sistem soğutma yeterli olacakmı? 2600 tl yeterli olacakmı? bütçenin 20000 bin civarı olduğunu zaten söylemiştim.

• quote:

quote:

Hocam benim bildigim sunucu pclerinde ram onemlidir
    Bence sistemin islemcisini intel xeon yap rami 64 gb veya yukarisimi yap ccl ram gibi bsy wardi intel xeonlarda calisan heralde ramlere onlara bak bence
    Ekrsn kartini gtx 780ti sli felan yap
    Geri kalanlari kendin diz ssd unutma savelrr felan olursa lag olur benim gorusum bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 3000'e sistem kur,onla server kur daha iyi 20 bin ne peeh hele minecraft için.Belli ki işi bilmiyorsunuz.

Arkadaşım hosting kiraladı,buna yakın bir fiyattaki PC ile server kurdu,site açıp reklam vs yaptı. Minecraft için açmıştı o suan oradan gelen aylık bir 40-50 Tl geliri.Yaptığı tek şeyse oyun içi premium satmak.Anlık en az 20 kişi oluyor serverda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Prophet66

quote:

quote:

Hocam benim bildigim sunucu pclerinde ram onemlidir
    Bence sistemin islemcisini intel xeon yap rami 64 gb veya yukarisimi yap ccl ram gibi bsy wardi intel xeonlarda calisan heralde ramlere onlara bak bence
    Ekrsn kartini gtx 780ti sli felan yap
    Geri kalanlari kendin diz ssd unutma savelrr felan olursa lag olur benim gorusum bu

Katılıyorum bu arada bu ssd olayları falan yüzünden arkadaş bütçeyi arttırmaya karar verdi 20000 yerine tam tamına 30000 TL yi gözden çıkarabileceğini söyledi ama yinede 30000 TL verme taraftarı değil 25000 lik birşeyler toplasanız daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wilhelm W.

3000'e sistem kur,onla server kur daha iyi 20 bin ne peeh hele minecraft için.Belli ki işi bilmiyorsunuz.

Arkadaşım hosting kiraladı,buna yakın bir fiyattaki PC ile server kurdu,site açıp reklam vs yaptı. Minecraft için açmıştı o suan oradan gelen aylık bir 40-50 Tl geliri.Yaptığı tek şeyse oyun içi premium satmak.Anlık en az 20 kişi oluyor serverda.

Hocam tek server olmayacakki 20-25 server açık olacak ve sadece minecraft değil bf4,bf3 ve hala milyonlarca kullanıcısı olan cs 1.6 için server kuracağım.
  • up
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: inuh

Ne yaptıgınızı farkında mısınız bilmem ama benden kucuk bir uyarı, 20 milyar verdiginiz sunucuya aylık 20 milyarlık hat cekmezseniz 20 kisi zor baglanır, oyun nedir?

Minecraft,Metin2,Battlefield 3,Battlefield 4 gibi oyunların serverlerini kuracağı ve oyun oynayabileceği bir sistem istiyor.

Butceyi gorup, agzının suyu aka aka gidip en pahali buldukları bileşenleri toplayarak birşey yaptıklarını sanan kişiler BILMIYORSANIZ YAZMAYIN
    Konu sahibi kişi, bf3 bf4 sunucusu kuracağım diyorsunuz bilginizin 0 tam anlamıyla 0 olduğu çok açık eğer ciddiyseniz ve sermayeniz de gerçekten varsa, konuya cevap yazmış olan cahillerin aksine gerçekçi bir şekilde yardımcı olabilirim.

• quote:

Sizce 8gb ram tecekmi o ssd yetecekmi sonuçta 20-30 server aynı anda çalışacakayrıca 7/24 açık kalacak sistem soğutma yeterli olacakmı? 2600 tl yeterli olacakmı? bütçenin 20000 bin civarı olduğunu zaten söylemiştim.

Bütçe 20000 lira ise yazdığım sistemi unut kardeşim.. Ben arkadaşın kişisel server, kendi çapında bir şey yapacak sandım.. ama dediğin şekilde ise size pro bir sistem lazım.. o konuda da bir firmadan yardım almalısınız.. :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.