laptopcu yuuhhhh abi sen işi ticarete dökmüşsün bendede var 2.5 gb hoca derste iken salak paylasımı açık bırakmıs bizde sömürdük suanda elımde 2.5 gb da testking soruları var ama ben senın gibi para göz degilim burada arkadaslar ile paylasıyorum zaten bu forumda para kazanmak için yapılmadı insanlar birbirine yardımcı olsun diye yapıldı yaptıgın çok ayıp
Laptopcu bana bahsettiği dvd leri elden verdi ve hiçbirşey de istemedi. Sağolsun. İşi ticarete döktüğünü de nereden çıkardınız?
Arkadaşlar bende bu kurslardan bir tanesine gideceğim tüm internet sitelerini araştırdım ama kararsız kaldım.. bilge adam hakkında iyi duyumlar almadım ama Microsoft tarafından yılın eğitim merkezi seçilmiş.. kafam çok karıştı..
kursa gideceklere, eğer first class ingilizceniz yoksa bu kurs bi işinize yaramaz.. kurs sonunda bilge adam ve kıytırık bi cisco sertifikası alıyorsunuz.. diğer tüm sınavlar internet üzerinden ingilizfe olarak yapılıyor ki işte orada şapa oturma durmunuz var.
quote:
Orjinalden alıntı: admin_mitnick
laptopcu yuuhhhh abi sen işi ticarete dökmüşsün bendede var 2.5 gb hoca derste iken salak paylasımı açık bırakmıs bizde sömürdük suanda elımde 2.5 gb da testking soruları var ama ben senın gibi para göz degilim burada arkadaslar ile paylasıyorum zaten bu forumda para kazanmak için yapılmadı insanlar birbirine yardımcı olsun diye yapıldı yaptıgın çok ayıp
laptopcu bana da gonderdi sadece kargo parasini dogal olarak ben karsiladim,baska para istedigini nerden cikariyosun?öyle bişey yok.
Selam arkadaşlar öncelikle tebrikler güzel konu.. Ben şu anda ccna kursu alıyorum.şunu anladım ki sadece ccna bie işe yaramıyor.yanına ya mcse ekleyip sistem alanına kaymak yada ccnp hatta ccvp alarak cisco yolunu seçmek lazım .Bunların hepsinin alınması halinde bile tecrübe olmadan bir işe girmek zor .Çünkü örneğin hiç bir şey bilmeden sadece Pass4sure daki soruları ezberleyerek (soru sayısı sadece 300 küsür) CCNA olunur hatta sınavdan tam puan bile alınır. Ayrıca kesinlikle kurslara para verip benim düştüğüm hataya düşmeyin. Ben notrona gidiyorum ve 1 router bile görmeden kurs bitti. CCNP yede kayıt olmuştum iptal ettirdim %20 tazminatı göze alarak.zararın neresinden dönersek kardır. Kendi başıma çalışamıyorum birilerinin yol göstermesi lazım param da bol dioyorsanız kursa gidin sadece. Döküman isteyenler için isewww.sadikhov.com sitesi yeterlidir.(microsoft sertifikalari dahil)
quote:
Orjinalden alıntı: bumblebeee
Selam arkadaşlar öncelikle tebrikler güzel konu.. Ben şu anda ccna kursu alıyorum.şunu anladım ki sadece ccna bie işe yaramıyor.yanına ya mcse ekleyip sistem alanına kaymak yada ccnp hatta ccvp alarak cisco yolunu seçmek lazım .Bunların hepsinin alınması halinde bile tecrübe olmadan bir işe girmek zor .Çünkü örneğin hiç bir şey bilmeden sadece Pass4sure daki soruları ezberleyerek (soru sayısı sadece 300 küsür) CCNA olunur hatta sınavdan tam puan bile alınır. Ayrıca kesinlikle kurslara para verip benim düştüğüm hataya düşmeyin. Ben notrona gidiyorum ve 1 router bile görmeden kurs bitti. CCNP yede kayıt olmuştum iptal ettirdim %20 tazminatı göze alarak.zararın neresinden dönersek kardır. Kendi başıma çalışamıyorum birilerinin yol göstermesi lazım param da bol dioyorsanız kursa gidin sadece. Döküman isteyenler için isewww.sadikhov.com sitesi yeterlidir.(microsoft sertifikalari dahil)
bu ne yaman çelişki böyle her yerde böyle nedense her haltı sertifikayı alırsın askerlik yaparsın herifler hala tecrübe derler tecrübesi olan adam nerde yapmış bunun çıraklığını ? staj gibi bişey varmı peki bu kurslarda ?
Arkadaslar ne kitabi ya ?? ne ders calismasi sokakta gezen her 5 kisiden biri Admin olmus cikmis..Adam format atmaktan baska bildigi bisi yok mcse die geziniyo..Tesking denen bisi var bul son versiyonunu sinavin ezberle cevaplari gir sinava olay budur.. !
Arkadaşlar 1750YTL+KDV'ye MCSE eğitimi istanbul maltepede ve hafta sonu;)
quote:
Orjinalden alıntı: bumblebeee
Afedersin ama notrona gidersen router tabiki göremezsin,burada kurumu kötülemek gibi bir amacım yok zaten herşey ortada. Söylemek istediğim gerçekten bu işi profosyonel şekilde yapan microsoftun parner'i olan eğitim kurumları var belkıde aranızda bu kurumlardan eğitim alıp gerçekten network konusunda yada cisco konusunda fazlaca bilgi sahibi olan kişilerde vardır. Eğitim kurumlarını es geçmeyin derim,eğer imkanınız varsa... Çünkü sağdan soldan toplanan dökümanlarla olucak iş değil,sadece okumaklada olmaz uygulamada çok fazla önemli bu imkan ve koşulları evinizde yada iş yerinizde sağlayabilirmisiniz.? Yeri geldiğinde 20 client'li bir network yapısı kuruyorsunuz,çalışma hayatında dahada fazlası olucak bi banka IT elemanının kaç bilgisayarla uğraştıgını siz düşünün. Testking sorularını ezberleyip sınava girmekten bahsetmiş bir arkadaşımız tmm ezberlemek belkı mantıklı ama hiçbişey bilmeden onları ezberlesen ve sana MCSE+S sertifikası verseler ne olucakki çevrendekılere hava atmaktan baska bir işe yaramaz o sertifikalar. Profosyonelce bu işe yönelmek istiyorsanız eğitim bence şart. Türkiyede workgroup adına falanca.com yazıp domain ortamında çalıştıgını söyleyen adminlerde yok değil sebebini siz düşünün artık...
netrondan alıp veremediğiniz nedir bilemiyorum ama şuanda MCSE eğitimi alıyorum orda, Ciscocu arkadaşlarla konuşuyoruz, adamlar sınıfta 8 tane router var dedi. sınıftaki öğrenci sayısı 6...
ve bu tip eğitimlerdeki olay kursla ilgili değil, eğitimi hangi hocadan aldığın önemli, ben yiyip bitirmiş gözü kapalı ayar yapabilen öğetmende gördüm, okuduğu ingilizce cümleyi türkçeye çevirip anlatamayan öğtetmen de...
arkadaşlar benimde bilgisayarda tek yabancı olduğum konu bunlardır şimdi ben bi soru sormak istiyorum adamın a ilçesinden b ve c ilçesindeki stoklarını fiyat listesini vs. vs. görebiliyor bunu internet ortamında olmadan yapıyor heralde vpn ve ya ıss ağıyla(telekomon sağladağı diye biliyorum) bu nasıl oluyor kablolar ayrımı yoksa uydudanmı sağlanıyor ayrı bir hatmı çekilmiş internetten farkı nedir? bu yazdıklarınızla bu sorularımın alakası varmı hepsini okudum tek tek varsa hangi sertifika grubuna giriyor şimdiden teşekkürler...
arkdaslarr 1- bnde mcse aldım bilge adamdan ki daa sınawların hepsini vermedin kurs olarak aldım:)) 2-su anda türkiyenn sayılı holdinglerinden birinde çalışıyorum 3-ilk işe grmek herşeydir.eğer bir girrseniz bidaa zaten iş değiştirdiğinzde sizin sertifikalarınıza okulunuza bakmazlar adamlar sadece çalştığın şrkette neler yapmışsın konusman nasıl ve birde az olarak ek blgilerin neler (inglzce sertifkalar felan filan) 4-mcse konusunda eğitim alamaya başladıysan cisco konusndada eğitim alıp en azından sektörel blgin olması cok önemli 5-öyle asgari maaş felan da deil deli para veriolar adamlar 6- ve en önemlisi yetrki sen işe grrken kndini ii sat gercekten ilk işin olsa bile cv in öle güzel hazrlanmılıki adamlara kndini tecrübeli gibi hissettirebilesin...
ve bazı arkdaslar diolar yok ne gerek war kursa yok sorular var heryerde:::: onların durunları ortada...su soruları görünce anlayablmen ve gercekten sınaw esnasında kafanı yorman en önemli konu ben sınawa grdiimde (yaklasık 2 saat süremi ne weriolar ) sorularınn tamamını okuyarak anlayarak cevaplardım..ki grdiklerimn içinden hiçbrndende kalmadım ama yanımda giren arkadslar adeta brbrleryle yarısırdı kim daa önce cıkcak die yaklasık 5 dakkada sınawı bitrrlerdi ben ise 1.5 satı gecerdi..
Ve son olarak eğer aman kurs yalan, herşey yalan , kurum farkı olmaz hepsi aynıdır die giderseniz zaten alcanız kurstan sonra bi iş şansınız olmazz.. en azından hayalinizdeki gibi... gitmeden önce hayal edinn ne istediğinizi ve 1 yılınızı bu hayaliniz doğrultusunda kursta harcayın..sonra görüceksinizki adamların kursa alırken (sizin yağ )dedikleriniz maaşlarla iyi bir firmada işe başlamışsınız veya kndi işinizi kurmuşsunuz...(ki gercekten kursta tanıstıım cevre hayatta kolay kolay gelmicek cinsten garanti bankası genel müdürünün bile bu kursa gttini söliyim kısaca size:)) zaten o cevrreyle brlkte sizde gelişiyonuz ) yani siz hayal edin gerisi gelcektir...
bende MCSE kursuna gidiyorum..burda hiç adı geçmeyen bi kurs belki duyanınız vardır.
BİLİŞİM EĞİTİM MERKEZİ... yalnız şunu gördüm.bol bol soru çözmek lazım ve uygulama yapmak. kurstakilerle biyere gelmeyi düşünen varsa hiç gitmesin yani sadece kurstakilerle bişey elde edemez kimse..MCSE den sonra işe girince peşinden CISCO yu da almayı düşünüyorum askere kadar vaktim kalırsa..sadece MCSE yetmiyor gördüğüm kadarıyla
arkadaşlar merhaba sizin desteğinize ve yardımınıza ihtiyacım var ben bu yakın zaman da mcse için kursa başlamak istiyorum ama nereye gitsem ve nasıl bir yol izlesem diye düşünüyorum ve sizden yardım istiyorum. benim aklımda bilge adam ve netron var şu anlık
Merhaba arkadaşlar,
Kursa gitmeyi düşünenler için bazı önerilerim olacak,öncelikle en pahalı kurs en iyi kurstur diye birşey yok iyi araştırın kurs yerlerini ama ne kadar iyi kurs olduğunu düşünsenizde işiniz biraz şansa kalabilir çünkü önemli olan eğitimi verecek hocanın kalitesi ve sizinle olan uyumu. Ben bilge adam ı bitirdim ve mcse sınavlarına girip bazı sertifikaları aldım, çıkan sorularda elbet eğitimin verdiği bazı destekler oldu ama sonuçta bu sadece eğitimle kalmıyor hakikaten önce işi sevmeli ve araştırmacı olmalısınız yoksa sınavları geçmek o kadarda zor değil, eğer geleceğinize bu şekilde atılım yapmak istiyorsanız hocalarınızı SÖMÜRÜN öyle laylaylom şeklinde gelip gitmeyin hakikaten paranızın karşılığını alın, ayrıca sınavları kurs devam ederken girmeye özen gösterin çünkü kurs bittikten sonra sınavlara çalışıp girmek biraz zor olabilir. Ayrıca CCNA de önemli ama MCSE sertifikalarını almadan CCNA kursuna gitmek bence çokta iyi bir fikir değil. Saygılar.
cevap için teşekkürler.
Tavsiyem :www.mayasoft.com.tr bi bakın karar vermenize tyardımcı olacaktır;)
Slmlar
Ben 2000 senesinde MCSE & MCSA sertifikalarini aldim. Suan Amerika'da yasiyorum.
Size bir web adresi verecegim ama bu adresten nasil faydalanicaginiz size kalmis.