Şimdi Ara

sert mi yumuşak lastikmi alırdınız?... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
2
Favori
62.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle fikirlerini paylaşan herkese teşekkür ederim. Sanırım birkaç bilgiyi eksik verdim.
    Ebat:175/65/14(orjinal ebat) veya 175/70/14 Aracım 1997 Corolla (bildiğiniz gibi sert amortisör sistemine sahip, birde bagajda 70Lt.’lik LPG tankı olunca esneme biraz daha sert oluyor). Sakarya İlinde ikamet etmekteyim. Şehir merkezindeyim ve genelde şehir içinde ve çevre ilçelerde kullanıyorum. Ancak; şehir merkezi olması sizi aldatmasın çeşitli sebeplerden dolayı kazılan yollar daha sonra yamalar yapılmış durumda, seyir esnasında logar kapaklarından ve asfaltla aynı seviyede olmayan yama ve çukurlardan kaçarak kullanmak zorunda kalınıyor... Çok fazla uzun yol yapmıyorum, en fazla 200 Km. diyebilirim(yılda 2-3 sefer). Otobanı görmediğim sürece 90-100 Km.’yi geçmem. Otobandaki hız sınırımda 120Km.’dir. Aracımı yılın 12 ayı kullanıyorum. Güneş, Yağmur, Kar fark etmiyor... Her türlü hava koşulunu yaşayan bir şehirde yaşıyorum. Yılda ortalama 15.000 Km yol yapıyorum. Mevcut Lastiğim Lassa Miratta Aldığım günden beri çeşitli sorunlarla uğraştığım için Bir daha LASSA kullanmamayı düşünüyorum. (Yeni diye almış olduğum lastikler 2 yıllık yatık ve atık lastik çıktı, tabanında problem vardı. Lastiğin ek yerinde sıkıntı olduğundan yolda sekerek gidiyordu ,Araç titriyordu. 3 ay eksperle uğraştıktan sonra lastiğimi yenilediler. Üretim tarihi 1 haftalık lastik takıldı. Ancak aynı problem bu lastiklerde de vardı, yeni olduğundan yolda rahatsız etmedi) Bu yüzden Lassa Bayisinin önünden geçmek bile istemiyorum. Araç konusunda biraz hassasım... (Lassa’dan önce 3 yıllık Michelin Energy kullanıyordum şehir içinde ıslak yolda kaza atlatınca değiştirmeye karar verdim, tabi çok olmamakla birlikte birazda eskimişti) Tekrar Michelin Energy Saver almayı düşünüyorum. Fakat ıslak yoldaki frenleme sıkıntısı düşündürüyor. Bridstone ER-3000 içinde iyi deniyor fakat sert oluşu düşündürüyor. Goodyear ‘da ise uygun bir lastik göremedim. Sanırım durumumu biraz daha iyi aktarabilmişimdir.
    Sonuç olarak; Yumuşak, ıslak-kuru iyi yol tutan, frenlemede sorun yaşatmayacak bir lastik arıyorum... İnşallah çok şey istememişimdir. J Fiyat ortalamam 150-160 TL civarı. Daha fazla vermek istemiyorum.
    Şimdiden paylaşacağınız fikirleriniz ve bilgileriniz için teşekkürler.
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPEDYEAGLE -- 26 Mart 2010; 14:11:45 >

• Mevlana'nın bir sözlü vardır. Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek cevabım vardır.; ama bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adamı mı diye...
  • http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=tr&ie=UTF-8&sl=de&tl=en&u=http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/default.asp%3FComponentID%3D4795%26SourcePageID%3D8762&prev=_t&rurl=translate.google.com.tr&usg=ALkJrhiEckkhRGfOud6AZU8dt_FbSHoDSA

şu linki inceleyin , en güvenilir Alman kuruluşlarından olan ADAC testleri. İyi yol tutuş için, conti, michelin, pirelli, hankook, bridgestone tercih edebilirsiniz.

• Yumuşak düzgün aşınan her daim iyi yol tutan bir lastik olsunda varsın 30.000 de bitsin, benim için önemli değil...

Orijinalden alıntı: ___Murat___

Mevlana'nın bir sözlü vardır. Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek cevabım vardır.; ama bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adamı mı diye...

___Murat___

Murat Bey, ne demek istediğinizi anlayamadım doğrusu...
    Ama; durumu anlatmak için yazdığım şeyler hakkında bunları düşünüyorsanız size Anonim bir söz hatırlatmak isterim "dervisin fikri neyse zikride odur "

Orijinalden alıntı: erakcora

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=tr&ie=UTF-8&sl=de&tl=en&u=http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/default.asp%3FComponentID%3D4795%26SourcePageID%3D8762&prev=_t&rurl=translate.google.com.tr&usg=ALkJrhiEckkhRGfOud6AZU8dt_FbSHoDSA

şu linki inceleyin , en güvenilir Alman kuruluşlarından olan ADAC testleri. İyi yol tutuş için, conti, michelin, pirelli, hankook, bridgestone tercih edebilirsiniz.

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

Arkadaşlar bende artık değiştirmeyi düşünüyorum. Bu güne kadar hep çıkma aldım pek dikkat etmeden özelliğine sadece ebatlarına bakıyordum. Şimdi sıfır alacağım için daha titizim

Kullandığım yerde pek kaymak asfalt yok genelde yollar kötü. Aracım laguna. 195-65-15 kullanılıyor.185-65-15 taksam ne gibi zararı olur?

Ayrıca hangi marka ve modeli önerirsiniz? çok pahalı olmasın ve çok yumuşak olmamalı yolların kötülüğünden dolayı?

???

Orijinalden alıntı: SPEDYEAGLE

quote:

Mevlana'nın bir sözlü vardır. Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek cevabım vardır.; ama bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adamı mı diye...

___Murat___

Ama; durumu anlatmak için yazdığım şeyler hakkında bunları düşünüyorsanız size Anonim bir söz hatırlatmak isterim "dervisin fikri neyse zikride odur "

@SPEDYEAGLE
    O söz sizin için değil.
  • quote:

quote:

quote:

___Murat___

@SPEDYEAGLE
    O söz sizin için değil.

___Murat___

Pardon; kusur bakmayın. Benim yorumumdan sonra görünce ister istemez yanlış anlamışım. Kusura bakmayın lütfen.
    Saygılar.

• quote:

Saygılar...

Orijinalden alıntı: webcin

quote:

Saygılar...

...
  • 2006 dan beri aracımda michelin energy lastiklerini kullanıyorum.1 yıldan fazla kullanan varmı sorusu saçma geldi bana.Mİchelin lastikleri gerçekten çok kaliteli.Ayrıca ıslak zeminde iyi değil demiş birisi.Katılmıyorum.Islak zeminde de mükemmel yol tutuşu var.Önce aracıma ve kendime sonra lastiklerime çok güveniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x15 -- 27 Mart 2010; 14:56:06 >

Orijinalden alıntı: webcin

quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

1975 FORD GRANADA

17 İnch orjinal fabrika çıkışı jant

Yumuşak lastik (Fulda 10 senedir.)

Lastiklerinizi atın çöpe son kullanma tarihi geçmiş kızıyor arkadaşlar!!!

10 senedir fulda kullanıyorum demek istedim.Lastikler 10 senelik değil.

• Sn unforgiv3n; gerçekten bayılıyorum eski ford lara çok asil...

Sizin granada bu kasa mı? Ne renk?
     sert mi yumuşak lastikmi alırdınız?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webcin -- 27 Mart 2010; 15:46:27 >

Öncelikle fikirlerini paylaşan herkese teşekkür ederim. Sanırım birkaç bilgiyi eksik verdim.
    Ebat:175/65/14(orjinal ebat) veya 175/70/14 Aracım 1997 Corolla (bildiğiniz gibi sert amortisör sistemine sahip, birde bagajda 70Lt.?lik LPG tankı olunca esneme biraz daha sert oluyor). Sakarya İlinde ikamet etmekteyim. Şehir merkezindeyim ve genelde şehir içinde ve çevre ilçelerde kullanıyorum. Ancak; şehir merkezi olması sizi aldatmasın çeşitli sebeplerden dolayı kazılan yollar daha sonra yamalar yapılmış durumda, seyir esnasında logar kapaklarından ve asfaltla aynı seviyede olmayan yama ve çukurlardan kaçarak kullanmak zorunda kalınıyor... Çok fazla uzun yol yapmıyorum, en fazla 200 Km. diyebilirim(yılda 2-3 sefer). Otobanı görmediğim sürece 90-100 Km.?yi geçmem. Otobandaki hız sınırımda 120Km.?dir. Aracımı yılın 12 ayı kullanıyorum. Güneş, Yağmur, Kar fark etmiyor... Her türlü hava koşulunu yaşayan bir şehirde yaşıyorum. Yılda ortalama 15.000 Km yol yapıyorum. Mevcut Lastiğim Lassa Miratta Aldığım günden beri çeşitli sorunlarla uğraştığım için Bir daha LASSA kullanmamayı düşünüyorum. (Yeni diye almış olduğum lastikler 2 yıllık yatık ve atık lastik çıktı, tabanında problem vardı. Lastiğin ek yerinde sıkıntı olduğundan yolda sekerek gidiyordu ,Araç titriyordu. 3 ay eksperle uğraştıktan sonra lastiğimi yenilediler. Üretim tarihi 1 haftalık lastik takıldı. Ancak aynı problem bu lastiklerde de vardı, yeni olduğundan yolda rahatsız etmedi) Bu yüzden Lassa Bayisinin önünden geçmek bile istemiyorum. Araç konusunda biraz hassasım... (Lassa?dan önce 3 yıllık Michelin Energy kullanıyordum şehir içinde ıslak yolda kaza atlatınca değiştirmeye karar verdim, tabi çok olmamakla birlikte birazda eskimişti) Tekrar Michelin Energy Saver almayı düşünüyorum. Fakat ıslak yoldaki frenleme sıkıntısı düşündürüyor. Bridstone ER-3000 içinde iyi deniyor fakat sert oluşu düşündürüyor. Goodyear ?da ise uygun bir lastik göremedim. Sanırım durumumu biraz daha iyi aktarabilmişimdir.
    Sonuç olarak; Yumuşak, ıslak-kuru iyi yol tutan, frenlemede sorun yaşatmayacak bir lastik arıyorum... İnşallah çok şey istememişimdir. J Fiyat ortalamam 150-160 TL civarı. Daha fazla vermek istemiyorum.
    Şimdiden paylaşacağınız fikirleriniz ve bilgileriniz için teşekkürler.
    Saygılar...

Lastikler araçların ağırlık ve ebatlarına göre farklı sonuçlar veriyorlar. Zaten konfor ve yol tutuş biraz subjektif konular. Bu yüzden benzer soruyu Toyota veya Corolla ile ilglili bölümlerde de sormanızı tavsiye ederim.

Her ne kadar balans ağrlıklarıyla dengelense de, geometrik doğruluk da önemli, size de böyle bir problem tesadüf etmiş. Islak kuru iyi yol tutan denilince aklıma Pirelli P2500 ve GoodYear'ın Vektör serisi gelir. Her ikisini de çok yakından araştırdım, Vektör serisi 13" leri üretmemeye başlayıncaya kadar da favori lastiğimdi. Gördüğüm odur ki ağır araçlarda, kullananlar bu lastiklerden memnunlar fakat geometrik kaçıklıklar ikisinde de fazla, ek yerleri belli olur, hafif araçlarda sevilmemelerinin sebebi bu olabilir. Avrupa üretimi Vektör'deki radyal yönde kaçıklık neredeyse 1 cm idi, ancak ağır diyebileceğim arabamda pek bir şey hissettirmediler. Hafif araçlarda iki defa düşünürdüm. Bende 70bin km, 4 yıl dayandılar. Bu km.lerde daha uzun giden sert hamurlara ihtiyaç olmadığını düşünüyorum, çünkü zaten 5 sene sonra güneş, ozon ve oksijenden yanaklar çatlamaya başlıyor. Tabanda taze hamurun olması için aşınma önemli bir ihtiyaçtır. Senede 15bin km ile 100bin km dayanan uzun ömür lastiği istemeyiz.

Japon üretimi Toyo, şimdiye kadar kullandığım en düzgün geometrili lastikti. Ek yerleri belli olmuyordu. Frenajda neredeyse silikalı Vektör kadar iyilerdi, balans sorunu hiç olmadı. Yalnız, doğrusal stabilite, yani direksiyonda hafif bir zaafı vardı. Bunu da direksiyonun rüzgarda kendini biraz belli etmesi şeklinde açıklayabilirim, diğerlerinde bu olmadığı için yazıyorum. Bunun da eksik tarafı buydu.

Yokohama gibi başka Japon markalarını da araştırdım ama kullanmadım. İyi geometri denilince aklıma Japon lastikleri geliyor. Ben de en çok İstanbul'da ve Marmara bölgesindeyim. Bu bol fakat kesik yağışlı mikro-klima ikliminde dört mevsimlik veya yağmur lastiklerinin uygun bir seçim olduğunu, ticari maksat yoksa silikalı ve yumuşak hamurların işe yaradığını düşünüyorum. Bir de Uniroyal Rain-Max var, yalnız sizin ebatta ve uygun yük indeksinde var mı bilemiyorum.

• aradığınıza en uygun unıroyal gibi görünüyor. özellikle fiyat-performans olarak.

Gelen darbelerin,çok kırılgan olan yanağa geldiği düşünülürse
    Sert olan yanağın,bu darbeleri absorve etme şansı,yumuşak yanaklara göre daha azdır.
    Yumuşak yanaklar,gelen darbeleri her ne kadar sorunsuz olmasada biraz daha fazla kendi içlerinde emer ve dağıtırlar.
    Buda balon riskini biraz daha düşürür ama sert yanaklar,bu darbeyi emip dağıtamazlar ve darbeyi direk geldiği noktadan karşılarlar,biraz daha savunmasızlardır.

Ama bakın,bu yukardaki yazılanlar sizi hiçbir şekilde yanıltmasın lütfen.

Tekrar ediyorum;

Bütün lastikler balon yapar bu gayet doğal,yapıları ve lastiğin çalışma prensiplerine bakıldığında bunun önüne geçemezssiniz.

Bu konuyla ilgili olarak (balon)

Bu tamamen,ama tamamen şans işidir.
    Bu kadar basit ve nettir.

Bir lastiğin balon yapması yada yapmaması
    O lastiğin iyi yada kötü olduğunu göstermez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackal73 -- 16 Nisan 2010; 17:25:30 >

• 15 senedir araba kullandığım süreçden bu yana hep yumuşak lastik tercih ettim param oldu gittim sıfır michellin aldım param olmadı gittim çıkma michellin aldım ama hep michellin aldım..

nedeni ise arada diğer araçlarımızda denedğim lastikler oldu tamam sert lastik dayanıklı tamam sertlik uzun ömürlü ama ben hep d sınıfı ve e sınıfı araçlar kullanırım ve bu araçlarda öncelik konfor lüks donanım v.b dir.. lastiklerde haliyle önemli faktördür sert lastik d ve e sınıfı araçlarda asfalt ve yol gürültüsünü çok fazla içeri veriyor rahatsız edici derecede.. bunu continental goodyear pirelli gibi lastiklerde çok yaşadım..

yumuşak lastik arkadaş yukarda artılarını yazmış

+İyi yol tutar.
    +Konforludur.
    +Güvenlidir.
    -Kısa ömürlüdür.

ben ibr eksi daha ekliyim balon yapar hiç yapmadıysam 5-6 defa michellin lastiklerim balon yapmışdır ama zamanla doğru kullanmayı öğrendikçe buda başınıza gelmez en başsa çukurlara hızlı girmeyin katiyen tümseklerden geçerken yumuşak geçin ve mimkinse yanak ölçüsünü yüksek alın aracınız biraz yerden yükselir ama balon riskiniz çok aza düşer.. şu anda aracımda michellin primacy lastikler var ve gayet memnunum..

illa sert lastik alıcak olsam dunlop dan şaşmazdım nedeni dunlop boeing uçaklarının lastik tedarikçisidir yani boeng uçaklarının lastiklerini dunlop yapar uçağa lastik yapan bir firmanın teknolji çitası gayet yüksekdir. boeng gibi bir firmada uçaklarının hayatını dunlop gibi bir firmaya emanet etmişse vardır bir bildikleri..

continentali çok beğenen var ama ben şimdiye kadar aldığım hiç bir arabada conti den memnun kalmadım aşırı derecede bir yol gültüsünü aracın içine veriyor patladımı çok fena patlıyor direk yanakdan bıçakla kesmişler gibi açılıyor bizim iki aracımızın başına gelmişdi.

• Yüksek hızdan hoşlanmıyorsanız ve ekonomik yaktırsın diyorsanız, tümseklerden de yavaş geçiyorsanız sert lastik ideal. Hız yaparım ve yol tutuşu da iyi olsun derseniz, yumuşak lastik.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.