Yaklaşık 3 ay önce bir RGB Şerit Led ışık edindim. Bu ışığı 30 amper trafo ve 10 amper kumanda kontrolcüsü ile birlikte anahtara bağladım. 3 aydır sorunsuz çalışan sistemim, anahtar birkaç dakika kapalı kaldıktan sonra anahtarı tekrar açtığımda çalışmamaya başladı. Hiçbir şekilde Led'lerden ışık alamıyorum. Trafo ve kontrolcü güç alıyor, güç ışıkları yanıyor. Kumandam da olması gerektiği gibi tuşlara basınca sinyal ışığı yakıyor. Kablolarla biraz oynadım ama bir sonuç elde edemedim. Led'in kontrolcüye bağlanan noktasına baskı uygulayınca ilk 2 ledde çok hafif bir ışık olduğunu gördüm. Yani sisteme güç gidiyor. Ancak hiçbir şekilde Ledleri çalıştıramadım. Anahtarı kapatmadan önce Ledler kapalı konumdaydı. Kumandayı resetlemeyi denedim ama ledlerde hiçbir işaret olmadı. Söylediğim gibi trafoya elektrik veren anahtarı kapattıktan sonra bu sorun başladı. Birkaç dakika öncesine kadar sistem sorunsuz çalışıyordu. Problem ne olabilir? Led şeritler kısa devre yapmış olabilir mi? Böyle bir şey olmuşsa o hafif ışık gelir miydi? Kontrolcü kumandayı görmemeye başladıysa tekrar görmesini nasıl sağlayabilirim? |