Şimdi Ara

Şerit Ledler Yanmamaya Başladı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 3 ay önce bir RGB Şerit Led ışık edindim. Bu ışığı 30 amper trafo ve 10 amper kumanda kontrolcüsü ile birlikte anahtara bağladım. 3 aydır sorunsuz çalışan sistemim, anahtar birkaç dakika kapalı kaldıktan sonra anahtarı tekrar açtığımda çalışmamaya başladı. Hiçbir şekilde Led'lerden ışık alamıyorum. Trafo ve kontrolcü güç alıyor, güç ışıkları yanıyor. Kumandam da olması gerektiği gibi tuşlara basınca sinyal ışığı yakıyor. Kablolarla biraz oynadım ama bir sonuç elde edemedim. Led'in kontrolcüye bağlanan noktasına baskı uygulayınca ilk 2 ledde çok hafif bir ışık olduğunu gördüm. Yani sisteme güç gidiyor. Ancak hiçbir şekilde Ledleri çalıştıramadım. Anahtarı kapatmadan önce Ledler kapalı konumdaydı. Kumandayı resetlemeyi denedim ama ledlerde hiçbir işaret olmadı. Söylediğim gibi trafoya elektrik veren anahtarı kapattıktan sonra bu sorun başladı. Birkaç dakika öncesine kadar sistem sorunsuz çalışıyordu. Problem ne olabilir? Led şeritler kısa devre yapmış olabilir mi? Böyle bir şey olmuşsa o hafif ışık gelir miydi? Kontrolcü kumandayı görmemeye başladıysa tekrar görmesini nasıl sağlayabilirim?

• Multimetre ile ölçüm yapabiliyorsan bak olmadı baktır ani elektrik gidip gelmesinden trafo gitmiş olabilir. Sonuçta mekanik trafo değil çok hassas.

Oda sıcaklığı nasıldı? Ledler kaplı mıydı? Sıcaktan ledler yanmış olabilir diye düşünüyorum. Başımıza bu sıralar ne geliyosa sıcaktan diye düşünmekte fayda var.

açık devre olmuştur...

bir ataç teli ile "U" şekli yapın...

ucunun genişliği led boyu kadar olsun...

tek tek her ledin iki ucunu kısadevre edin...

bir noktada ışıklar yanacaktır...

yanlız bu kontrol bir tek led hasarlıysa geçerlidir...

birden fazla led hasarı varsa iş biraz zorlaşır...

yanık led bulununca ledin iki ucuna köprü lehimi atılacak...

• Ledlerin bağlandığı kumanda kontrolcüsünde bir arıza meydana gelmiş. Yeni bir kontrolcü taktım düzeldi. Kablosuna 200 liracık sıkışmış. Sebebinin ne olduğunu anlamadım trafo ve ledler sağlamdı. Trafodan temiz akım geçip de kontrolcüyü nasıl bozar bilmiyorum ama sonuç olarak sorunum bu şekilde çözülmüş oldu. Fikir veren herkese teşekkür ederim.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.