Şimdi Ara

AKÜ LAMBASI SÖNÜK YANIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1-akü lambası sönük yanıyor (el freni ve yağ lambası normal)
    2- dörtlü ikaz lambalarını ve normal sinyalleri açıncada, yağ lamabası ve el freni lamabasıda bi sönük yanıyo bi normal yanıyo.(çalışınca akü lambası sönüyo normal bi şekilde)
    3-farları ve kaloriferi açınca rölantıda düşmede oluyo.
    aküm sıfır sizce sorun ne?
    ford festiva 1994 model

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akmurat60 -- 7 Kasım 2014; 13:06:42 >

Akü Lambası Sönük Yanıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Akü lambanızın sönük yanması, aracınızın elektrik sisteminde bir sorun olduğunu gösterir. Bu sorun, basit bir elektrik arızasından daha ciddi bir soruna kadar çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Ana Nedenler:

• Alternatör Arızası: Alternatör, aracınızın aküsünü şarj eden ana bileşendir. Alternatör arızalanırsa akü yeterince şarj olmaz ve bu da akü lambasının sönük yanmasına neden olabilir.
    • Kayış Gerginliği Sorunları: Alternatörü tahrik eden kayış gevşekse veya hasar görmüşse alternatör düzgün çalışamayabilir ve bu da akü lambasının sönük yanmasına neden olabilir.
    • Elektrik Kablosu Bağlantı Sorunları: Akü lambası ile alternatör veya akü arasındaki elektrik kabloları gevşek, hasarlı veya korozyonluysa bu da akü lambasının sönük yanmasına neden olabilir.
    • Akü Arızası: Akü arızalandığında veya ömrünün sonuna geldiğinde artık alternatör tarafından üretilen şarjı tutamaz. Bu durum akü lambasının sönük yanmasına neden olur.

Diğer Olası Nedenler:

• Motor çalıştığı halde akü şarj ikaz ışığı yanıyorsa bu, alternatör, kayış gerginliği veya kablo bağlantı sorunlarından kaynaklanabilir.
    • Rölantide akü lambasının yanması, alternatörün düşük devirlerde yeterli şarj üretmediğini gösterebilir.
    • Akü ışığının gaza basınca sönmesi, alternatörün yüksek devirlerde daha fazla şarj ürettiğini gösterebilir.

Akü lambanız sönük yanıyorsa aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

• Alternatör kayışının gerginliğini kontrol edin ve gerekirse ayarlayın.
    • Alternatör ve akü arasındaki tüm elektrik kablolarını kontrol edin ve gevşek, hasarlı veya korozyonlu olanları değiştirin.
    • Akünün voltajını test edin. Akü ömrünün sonundaysa değiştirin.
    • Alternatörü test edin. Arızalıysa değiştirin.

Akü lambanızın sönük yanmasına neden olan sorunu teşhis edemiyor veya çözemiyorsanız uzman bir tamirciye başvurmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arac ne kaç model ? sorun şarj dinamosunda olabilir
  • Haklısın tam açıklayamadım. Araç çalıştıktan sonra akü lambalası ve diğer lambalar sönüyor. Çalıştıktan sonra sadece tek sorun farları ve kaloriferi açınca rolantı düşüyor.
  • Konjektör(regülatör) arızası olabilir. Aküyü aldığınız yer kontrol edebiliyorsa onlara baktırın. Aküde ayıp varsa değiştirebilirler. Benim arabamda 60A aküde yaşamıştım. 72A çıkma aküyle değişince çözülmüştü. Akü hediye olunca çıkmayla takasladım.

Orijinalden alıntı: akmurat60

60 amper akü aldım. 70veya 72 amper alsaydım farkedermiydi acaba?

Net bilgim yok. Aküyü büyüttüğüm için mi düzeldi yoksa diğer aküde hata mı vardı emin değilim.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.