Şimdi Ara

Davlumbazın led ışığı tam sönmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Davlumbazın led aydınlatma ışıkları(2 tane) tamamen sönmüyor.Karanlıkta fark edilir biçimde sönmeye yakın cansız olarak yanıyor. Acaba sıkıntı nerededir? Davlumbazın filtrelerini içini falan temizlemişler. Ledlerin kablo bağlantılarında bir sıkıntı olabilir mi? Ledlerin bağlantılarını kontrol ettim kablolarda herhangi bir temazsızlık, kopma, yerinden çıkma gibi durumlar söz konusu değil.Fiziki olarak her şey normal. Sabah gözüyle daha detaylı bir şekilde tekrardan kontrol edeceğim. Davlumbazın kontrol kartında problem olabilir mi? Cihazı açma kapatma, devrini arttırma azaltma, ışıklar on/off gibi düğmeler dokunmatik. Bu kartta bir problem olabilir mi? Sanki ışıkları on/off yapan düğme tam olarak devreyi kesmiyor gibi. Led aydınlatma ışıklarını açarken ve kapatırken ''tık tık'' gibi ses geliyor.Sanırım kartta röle var.Bu röle bozulmuş olabilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Davlumbaz Işıklarının Sönmeme Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri

Davlumbazınızın LED ışığının tam olarak sönmemesi, mutfakta can sıkıcı bir sorun olabilir. Bu sorun çeşitli nedenlere bağlı olabilir ve çözümleri de buna göre değişir.

Nedenler:

• Arızalı LED Lamba: LED lambalar zamanla arızalanabilir ve bu da ışığın tam olarak sönmemesine neden olabilir.
    • Arızalı Anahtar: Davlumbazınızın anahtarındaki bir arıza, ışığın sürekli olarak açılmasına veya yanıp sönmesine neden olabilir.
    • Geçici Güç Dalgalanmaları: Bazı durumlarda, geçici güç dalgalanmaları LED ışığın aralıklı olarak yanmasına veya yanıp sönmesine neden olabilir.
    • Elektrik Bağlantı Sorunları: Davlumbazınızın elektrik bağlantıları gevşek veya hasar görmüşse, bu da ışık sorunlarına yol açabilir.

• LED Lambayı Kontrol Edin: Arızalı bir LED lamba, sorunun en yaygın nedenidir. Lambayı yenisiyle değiştirin ve sorunun çözülüp çözülmediğine bakın.
    • Anahtarı Kontrol Edin: Anahtardaki arızaları kontrol edin. Gerekirse, anahtarı yenisiyle değiştirin.
    • Güç Kaynağını Kontrol Edin: Davlumbazınızın güç kaynağını kontrol edin. Bağlantıların sıkı ve hasarsız olduğundan emin olun.
    • Elektrikçiye Başvurun: Sorunu kendiniz çözemiyorsanız, güvenilir bir elektrikçiye başvurun. Profesyonel bir elektrikçi, elektrik bağlantı sorunlarını tespit edip onarabilir.

Yukarıdaki adımları uygulayarak, davlumbazınızın LED ışığının tam olarak sönmeme sorununu çözebilir ve mutfağınızda tekrar huzurlu bir ortam yaratabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Güncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ayrıca temizleme işleminde devrelerin zarar görmesi mümkün ama çok çok düşük bir ihtimal.
  • Hocam kontrol kartı izole kapalı kutunun içinde. Kartın temizlik esnasında zarar göreceğine dediğiniz gibi bende pek ihtimal vermiyorum. Karta baktım dediğim gibi kartta 4 tane röle var.(3 tanesi motor hız devri için 1 tanesi de led on/off) Karttan ledlere giden çıkışı ölçü aletiyle ölçtüm ,klasik kontrol kalemiyle de eski usul kaçak var mı diye kontrol ettim herhangi bir şey yok. On/off düğmesini on kademesine aldığımızda ledler yanıyor haliyle çıkışlarda voltaj okuyor kontrol kaleminde ışığın yandığını görüyoruz, off konumuna aldığımızda voltaj göstermiyor,kontrol kalemi ışığıda yanmıyor elektriği kesiyor. Yani düğmede herhangi bir sıkıntı göremedim. Gündüz gözüyle kabloları tekrardan kontrol ettim dediğim gibi fiziki bir ezilme,kopma,çıkma vs yok.Topladım kapattım davlumbazı. Ledlerin kapanıp kapanmadığını akşam karanlıkta tekrardan kontrol edeceğim. Eğer sönük bir şekilde halen yanıyorsa kontak sprey alıp kartına motorun içine sıkıp iyice kurumasını bekleyeceğim. Belki en ufak bir yerinde temizlikten sonra su,kir,yağ gibi bir şeyler kaldıysa etkileyebilir diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz bu durumda?

• Cant Let Go kullanıcısına yanıt
    Olabilir belki. Tozlar yağ ve deterjanlı su ile birleştiğine iletkenleşebilir.

Trafosuz kapasitif adaptörlerle çalışırken fiş yönünden ötürü LEDlerin kör yandığına denk gelmiştim. Sizin durum da aklıma bunu getirdi o yüzden fiş önerisinde bulundum. Bence bir deneyin. Prize nasıl takılmışsa bir de öbür türlü takın. Bence karttan değil. Motordan da olacağını sanmam.
  • Denerim tabii hocam.Akşam bakalım yine kör yanarsa dediğinizi uygularım.Lakin bu zamana kadar böyle bir durum yoktu.Fişle hiç oynanmadı bir kez takıldı hep öyle kaldı.Nasıl olabilir fişin yönüyle alakalıysa?
  • Hocam yardımınız için teşekkür ederim.Bugün cihazın kartını kontrol ettim demiştim ya tabi güvenlik için cihazın fişini de çekmiştim. Demin kontrol ettim ledler yanıyor mu yanmıyor mu diye. Baktığımda ledler yanmıyordu. Şaşırdım çünkü herhangi bir şey yapmamıştım. Sadece karttan lede giden çıkışlarını ölçtüm ve dediğim gibi anahtar on/off yapıyor devreyi ayırıyordu. Sizin dediğinizi uygulayıp fişi ters taktım bu sefer ledler kör yanmaya başladı. Demek ki ben normal takmışım tekrardan normale çevirdim şuan sıkıntı yok. O zaman temizlik için fişten çıkarıldı tekrardan takıldığında yönü farklı olduğu için ledler kör yanmaya başladı. Ama ac gerilimde yön olmuyor bu nasıl olabiliyor ki?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Led lambanın yarısı yanmıyor
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cant Let Go kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geribildiriminiz için teşekkür ederiz.

AC'de artı eksi olmaz. Ama Faz ile toprak arasında çok zayıf akım olduğunda, bir de faz ile havadan tamamlanma dediğimiz bir durum var bunun sebebiyle LEDler belli bir yönde AC'ye temas ettiğinde yanıyor. Kontrol kalemi gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    lüften askerliği yapmayanlar uzak eylesin beni.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.