Şimdi Ara

Seramik kaplama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
8.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NextMove

Evinizin lavabo veya boyali seramik yuzeylerine tas benzeri tezgahlarina, lake mobulyalara da urunleri uygulayabilirsiniz.

Ben mesela lavaboya uygulayarak basladim, hem suya , kire dayanıklılık testi yaptim kendimce, en ucuz urunu alip deneyerek baslayabilirsiniz, sonucta araciniz seramik olsa da sabunlar ile yikaniyor, bu nedenle lavobo yapmak, hizlandirilmis bir test gibi.

Az cok boya ayni boyadir, hatta mobilya boyacilarindan bazilari hizlica 'detailer' bile oluyor. Bu is hobi zevk ve garaj meselesi, bunlari bulduktan sonra kendiniz de ugrasabilirsibiz, ve bu en sağlıklı ve ekonomik yontemdir.

Yamaçlar detailing gibi magzalardan alarak baslayabilir, urunleri yurtdisindan getirterek devam edebilirsiniz.

https://youtu.be/OfVhX-AQ2dI

Hocam vakit ayirdiniz tesekkur ederim.dediginizi yapacagim sonucu burada paylasirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Seramik kaplama araca harika bir parlaklık sağlar. Boyayı kuş pisliği gibi kimyasallara karşı korur. Yıkama kolaylığı sağlar. Hafif çaplı fırça çiziklerine karşı boyayı korur ama seramik katman çizildigi için bir süre sonra matlasma başlar.

Seramigin en büyük düşmanı benzinlik kopukleri. Kimyasal olarak çözdügu için ömrü kisaliyor. Seramik yaptırirsaniz kendiniz kaliteli sampuanla yıkamaya özen gösterin.

Ben seramik yerine şeffaf kaplama tavsiye ederim. Surtme lere karşı aracı ciddi şekilde korur. Verdiğiniz paranın karşılığıni uzun süre koruma ile alırsınız. Oraguard 5 yıl garantili folyo ile foruma özel kampanyamiz mevcut. 1750 lira taksitle komple uygulama yapıyoruz.

• madmax50 kullanıcısına yanıt
    Seramik Kaplamanin Uzerine Folyo Onermenin maksadi nedir ?

• OXMOXTOX O kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, Bilmeniz gerekenler var. Iyice arastirip oyle almanizi tavsiye ederim, Mesela naisol firmasi ZR53 uygulamistim, Uygulamasi zordu ben kendim yaptigim icin, kalanini kurlesmeden sonra tekrar uyguladim.

Hic bir sekilde ter damlasi bile kabul etmeyen bir urun, 2 katmani attiktan sonra arac biraz matlasti. Cunku uygulamayi tam olarak 2 kat olarak yaptim. Toplamda 1 hafta araca binmedim, 1 hafta sonra araci garajdan cikardigimda esim arabada cok az bir matlasma olup olmadigini bana sormasiyla uyandim. sonra gidip firmaya sordum ve Metal Coat isimli diger urunu uyguladim bu sefer araba cok parladi.

Sonra arastirmaya devam edince uygulama esnasinda ter damlasi dahi kabul etmeyen nasoil yerine daha kolay uygulanabilen toleransli urunler oldugunu fark ettim. Piyasa cok enterasan 130TL ucrete Naisol alip uygulamistim, Simdi ayni firma farkli bir urun cikarmis 850TL amacinin ne oldugunu bilmedigim gibi 2 sene gider yazan kisma simdi 1 sene yazmislar. haftada 1 yikama ile dusunulmus sanirim.

Cogu Urun icin Seramik 2 ya da 3 katmanli uygulanmalidir. Son Katman genelde parlatici niteliklidir. Zaten bu isin hakkini vererek pastasi vs derken 1 gunde bitirmek mumkun degil, M....des i arabayi alirken Seramik teklif ettiler. Gittim inceledim bizim ZR53, 1 sise ile 2-3 cam tavanli araba yapiliyor. Cogu firmada ayni hikaye var detayci da olsa ayni, kimse bu ise bu kadar zaman ayirmiyor.

Bu is karsiliginda ne alacaginizi da bilmek lazim, hidrofobik kaplama aliyorsunuz. Gerisi tamamen hikaye, darbeye karsi korumaz. Yuzeyde mikron bazinda girinti cikintilari silisyum bazli bir urun ile doldurarak ufak bir kaplama urettiginiz icin ufak bir (4micron civarinda) bir kaplama olusturacaktir. Cizik gidermez, Sadece bir kaplama olusturur. Baska bir proje olarak airbrush inceliginde 0.3mm uc ile sprey boya tabancasi ile sadece boyali yuzeylere tek seferde attigimda 500ml gibi bir tuketim hesap ettim, bu sekilde 50micron kalinliginda bir kaplama oluyor yaklasik. Asagida link verdim, boyle bir uygulama yapan Ulkemizde henuz yok.

Kisacasi 4 micron kaplama, cok birsey vadetmemeli. Fahis fiyatlara yapilmasini kinadigimda ise, pasta ve cila isleminin cok uzun surdugunu malzemelerin cok pahali oldugundan yakiniyor detaycilar. Halbuki 500-600TL civarina Rupes ile Pasta cila attirmak mumkun. Tum sise uygulama dahil 1000TL olsa yaptirilir ama sise almiyorsunuz, hele ki cam tavan bir araciniz varsa cok azi uygulaniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 2 Nisan 2018; 17:54:48 >

• quote:

Rica ederim, Bilmeniz gerekenler var. Iyice arastirip oyle almanizi tavsiye ederim, Mesela naisol firmasi ZR53 uygulamistim, Uygulamasi zordu ben kendim yaptigim icin, kalanini kurlesmeden sonra tekrar uyguladim.

Hic bir sekilde ter damlasi bile kabul etmeyen bir urun, 2 katmani attiktan sonra arac biraz matlasti. Cunku uygulamayi tam olarak 2 kat olarak yaptim. Toplamda 1 hafta araca binmedim, 1 hafta sonra araci garajdan cikardigimda esim arabada cok az bir matlasma olup olmadigini bana sormasiyla uyandim. sonra gidip firmaya sordum ve Metal Coat isimli diger urunu uyguladim bu sefer araba cok parladi.

Sonra arastirmaya devam edince uygulama esnasinda ter damlasi dahi kabul etmeyen nasoil yerine daha kolay uygulanabilen toleransli urunler oldugunu fark ettim. Piyasa cok enterasan 130TL ucrete Naisol alip uygulamistim, Simdi ayni firma farkli bir urun cikarmis 850TL amacinin ne oldugunu bilmedigim gibi 2 sene gider yazan kisma simdi 1 sene yazmislar. haftada 1 yikama ile dusunulmus sanirim.

Cogu Urun icin Seramik 2 ya da 3 katmanli uygulanmalidir. Son Katman genelde parlatici niteliklidir. Zaten bu isin hakkini vererek pastasi vs derken 1 gunde bitirmek mumkun degil, M....des i arabayi alirken Seramik teklif ettiler. Gittim inceledim bizim ZR53, 1 sise ile 2-3 cam tavanli araba yapiliyor. Cogu firmada ayni hikaye var detayci da olsa ayni, kimse bu ise bu kadar zaman ayirmiyor.

Bu is karsiliginda ne alacaginizi da bilmek lazim, hidrofobik kaplama aliyorsunuz. Gerisi tamamen hikaye, darbeye karsi korumaz. Yuzeyde mikron bazinda girinti cikintilari silisyum bazli bir urun ile doldurarak ufak bir kaplama urettiginiz icin ufak bir (4micron civarinda) bir kaplama olusturacaktir. Cizik gidermez, Sadece bir kaplama olusturur. Baska bir proje olarak airbrush inceliginde 0.3mm uc ile sprey boya tabancasi ile sadece boyali yuzeylere tek seferde attigimda 500ml gibi bir tuketim hesap ettim, bu sekilde 50micron kalinliginda bir kaplama oluyor yaklasik. Asagida link verdim, boyle bir uygulama yapan Ulkemizde henuz yok.

Kisacasi 4 micron kaplama, cok birsey vadetmemeli. Fahis fiyatlara yapilmasini kinadigimda ise, pasta ve cila isleminin cok uzun surdugunu malzemelerin cok pahali oldugundan yakiniyor detaycilar. Halbuki 500-600TL civarina Rupes ile Pasta cila attirmak mumkun. Tum sise uygulama dahil 1000TL olsa yaptirilir ama sise almiyorsunuz, hele ki cam tavan bir araciniz varsa cok azi uygulaniyor.

https://youtu.be/8qOmb08nZOw

Hocam bu konuda oldukca bilgilisiniz.belliki ciddi bir arastirma yapmissiniz.bu konuda irtibatta olalim

• hocam bir ton para verip seramik kaplama, kaput filmi, cam filmi yaptırdım, bir tek cam filminden memnunum, güya seramik kaplamalı ve kaput filmi olan aracıma antalyaya giderken kaputuna taş geldi kaputun uç kısmındaki boya kalktı, hani seramik, hani kaput filmi bir daha yaptırmam.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Yetkili servisler boyle islemleri kendileri yapmazlar. İster Mercedes olsun ister BMW olsun farketmez. Bayilerin dışarıdan anlaştığı kisiler gelir yapar ve gider. Servisler bu kişileri de işinde çok iyiler diye alıp getirmezler.

• Aracınız hayırlı olsun. Bence seramik kaplama yerine meguiars boya koruma yaptirin. Benzinliklerde veya ne oldugu belli olmayan yerlerde araba yıkatmayın. Kendi oto şampuan ve microfiber bezlerinizi yikamaciya verin, kova usulü o şampuan ile yıkasınlar arabanızı ( meguiars sarı şampuanı öneririm ) . Yılda 1-2 sefer de kendiniz cila atin gerekirse. Kuş pisliğini araba uzerinde bırakmayın.

Gerisine yapacak bir sey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: 17Scorpion

Yetkili servisler boyle islemleri kendileri yapmazlar. İster Mercedes olsun ister BMW olsun farketmez. Bayilerin dışarıdan anlaştığı kisiler gelir yapar ve gider. Servisler bu kişileri de işinde çok iyiler diye alıp getirmezler.

Öyle zaten hocam. Dediğiniz durumun farkındayım. Ankaştıkları taşeron detailing'çiler ile baştan savma şekilde sallamasyon bir iş yapıyorlar ama ücreti Ziebart / Sonax seviyesinden tahsil ediyorlar. 2000 lira nedir Allah aşkına. Değmiyor bile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 17Scorpion

Aracınız hayırlı olsun. Bence seramik kaplama yerine meguiars boya koruma yaptirin. Benzinliklerde veya ne oldugu belli olmayan yerlerde araba yıkatmayın. Kendi oto şampuan ve microfiber bezlerinizi yikamaciya verin, kova usulü o şampuan ile yıkasınlar arabanızı ( meguiars sarı şampuanı öneririm ) . Yılda 1-2 sefer de kendiniz cila atin gerekirse. Kuş pisliğini araba uzerinde bırakmayın.

Gerisine yapacak bir sey yok.

Tesekkur ederim.ben de sonaxin cilali sampuani var.bir de meguilersin hizli cila waxi var.herhalde is gorur.yikamayi kendim kova ve sungerle kaliteli bir mikrofiber bezle yapiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: klaudio

hocam bir ton para verip seramik kaplama, kaput filmi, cam filmi yaptırdım, bir tek cam filminden memnunum, güya seramik kaplamalı ve kaput filmi olan aracıma antalyaya giderken kaputuna taş geldi kaputun uç kısmındaki boya kalktı, hani seramik, hani kaput filmi bir daha yaptırmam.

hocam istisnasız yazıyorum. hepsi para tuzağı. hiç bir işe yaramıyor. ha wax ha seramik kaplama. uygulamacıya gidiyorsun,yok benzinlikteki köpüğü kullanma ,yok turuncu sonax kullanma yok basınçlı su tutma yok şu yok bu eeeh.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crow in cornfield

quote:

Orijinalden alıntı: klaudio

hocam bir ton para verip seramik kaplama, kaput filmi, cam filmi yaptırdım, bir tek cam filminden memnunum, güya seramik kaplamalı ve kaput filmi olan aracıma antalyaya giderken kaputuna taş geldi kaputun uç kısmındaki boya kalktı, hani seramik, hani kaput filmi bir daha yaptırmam.

hocam istisnasız yazıyorum. hepsi para tuzağı. hiç bir işe yaramıyor. ha wax ha seramik kaplama. uygulamacıya gidiyorsun,yok benzinlikteki köpüğü kullanma ,yok turuncu sonax kullanma yok basınçlı su tutma yok şu yok bu eeeh.

Bunlardan en iyisi tampon kaplama , şehir içinde en çok tamponlara zarar geliyor , ali Express te tampon kenarları için oval kesilmiş kaplamalar var alıp onlardan denemek lazım,

Yıkama sonrasında sonax ın hızlı cilası var onla parlatılırsa uzun zaman gider diye düşünüyorum , 2 yıl arayla da iyi bir pasta cila yeter

• Eger araci kendiniz yikiyorsaniz, ve vaktiniz varsa, NXT Yikama Sampuani (Mor olan ) ile Guzel bir Pelus - Koyun Derisi yikama eldiveni ile cift kova yontemi ile yikarsaniz. Sonunda da Quick Detailer kullanirsaniz, Her 2 yikamadan en az 1'inde Quick Detailer yaparsaniz guzel bir koruma su iticilik parlaklik elde edersiniz.

Ancak dedigim gibi surekli kendiniz ilgilenmeniz gerekli...

Benim Cantam su sekilde yaklasik,

www.hepsiburada.com
    Meguiar's NXT Generation Cilalı Yıkama Şampuanı (1,89lt.) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/meguiar-s-nxt-generation-cilali-yikama-sampuani-1-89lt-p-OTHRZG-12664

• quote:

Eger araci kendiniz yikiyorsaniz, ve vaktiniz varsa, NXT Yikama Sampuani (Mor olan ) ile Guzel bir Pelus - Koyun Derisi yikama eldiveni ile cift kova yontemi ile yikarsaniz. Sonunda da Quick Detailer kullanirsaniz, Her 2 yikamadan en az 1'inde Quick Detailer yaparsaniz guzel bir koruma su iticilik parlaklik elde edersiniz.

Ancak dedigim gibi surekli kendiniz ilgilenmeniz gerekli...

Benim Cantam su sekilde yaklasik,

www.hepsiburada.com
    AUTO HDM 11191 Kuzu Postu Yıkama Parlatma Eldiveni Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/auto-hdm-11191-kuzu-postu-yikama-parlatma-eldiveni-p-OTCSI11159

www.hepsiburada.com
    Meguiar's NXT Generation Cilalı Yıkama Şampuanı (1,89lt.) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/meguiar-s-nxt-generation-cilali-yikama-sampuani-1-89lt-p-OTHRZG-12664

www.hepsiburada.com
    Autoglym Microfiber Bez Microgrey 20261 Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/autoglym-microfiber-bez-microgrey-20261-p-OTCSA20261

Hocam tesekkur ederiz.biraz maliyetli oluyor ama kendimiz yikadigimiz icin bunlari temin etsek kafamiz rahat olur sanirim.

Her hafta yikama ile 1 yila yakin götürüyor. illa hepsiburadadan olacak değil, kuponlar vs ile uyguma mal ettiginizde yikama basina 10liradan az maliyetli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 4 Nisan 2018; 11:38:6 >
    Merhaba,
    Seramik kaplamadan önce, araçtaki rengin derinlik kazanması ve daha parlak olması için pasta işlemi şart. Bunun içinde bir makine lazım. Elle çizik alamazsınız.
    Pasta ile çizik alma işleminden önce de kil ve demirtozu temizliği lazım.
    Sonra pasta ile araca girişmek gerekli.
    Çizikler alındıktan sona da hareleri gidermek ve ardından da cila işlemi lazım.
    Ardından da seramik kaplama yapmanız gerekli.
    Seramik kaplama yapılacak ortam ve kaportanın sıcaklığı çok önemli.
    Seramik işlemini uyguladıktan sonra da kürleşme için beklemeniz lazım. Bekleme sırasında aracın olduğu ortamın sıcaklığı da önemli.

Bu saydığım işlemler de min. 2 max. 3 güne anca biter. İşin hakkı budur. olması gereken süre budur. aracın düzgün yıkama, su tanesi kalmadan kurulamak ve maskeleme yarım gün sürüyor zaten.

Seramik kaplama yapıldıktan sonra da aracı kaplamaya uygun şampuan ile çift kova tekniğini kullanarak yıkamanız lazım. Örnek şampuan : Valet Pro Concentrated

Seramik kaplama yaptırıp ardından da benzincide fırça vuracaksanız hiç yaptırmayın derim.

Cilalı şampuan kullanmamanızı tavsiye ederim.
    Ph nötr ve içinde cila olmayan şampuan kullanınız ki aracın üzerindeki wax ı gölgelemesin.
    Araç üzerindeki çizikler yıkama ve kurulama esnasında oluşuyor. O nedenle çok iyi bir yıkama eldiveni (Örnek: Auto Finesse deluxe wash mitt) ve kurulama havlusu (Örnek: Liquid Elements Silverback XL Drying Towel) kullanmanız gerekli.
    Süngerle falan olmaz o iş. Çizersiniz aracı. Hele ki su çekme aparatlarını kullanmayınız.
    Hızlı cila kullanabilirsiniz ancak katı wax ların sunduğu hidrofobik etki, parlaklık ve derinliği yakalayamazsınız. Sadece kurulamada kolaylık sağlar.
    Aracınızı parlak göstermek için carnauba içeriği fazla olan bir wax kullanmanızı öneririm. (örnek : zymöl titanium)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alaskalı Suikastçi

Ph nötr ve içinde cila olmayan şampuan kullanınız ki aracın üzerindeki wax ı gölgelemesin.
    Araç üzerindeki çizikler yıkama ve kurulama esnasında oluşuyor. O nedenle çok iyi bir yıkama eldiveni (Örnek: Auto Finesse deluxe wash mitt) ve kurulama havlusu (Örnek: Liquid Elements Silverback XL Drying Towel) kullanmanız gerekli.
    Süngerle falan olmaz o iş. Çizersiniz aracı. Hele ki su çekme aparatlarını kullanmayınız.
    Hızlı cila kullanabilirsiniz ancak katı wax ların sunduğu hidrofobik etki, parlaklık ve derinliği yakalayamazsınız. Sadece kurulamada kolaylık sağlar.
    Aracınızı parlak göstermek için carnauba içeriği fazla olan bir wax kullanmanızı öneririm. (örnek : zymöl titanium)

Hocam sana da tesekkur ederim yazmissin.bu zamana kadar sungerle yikadim.ben de firca ile yikamam ama senin onerdiklerin bambaska urunler.gercekten bu konuda cahil kalmisim.

• Ben yaklaşık 1 ay önce 6 yaşındaki Volvo S60 siyah renge seramik kaplama yaptırdım

Dalgalanma/matlaşma oldu.

Nasıl gideririm?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximillien -- 6 Nisan 2018; 13:25:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alaskalı Suikastçi

Evde yaşlı bakımı yapılacak desen bu anlatılanlarla, kimse ana-babasına bakmaz böyle detaylı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.