Şimdi Ara

Selçuklular uzun süre şaman olarak mı kaldılar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Jean Paul Rox'un "Türklerin Tarihi'ni" okuyordum,bitirdim.Gerekli gördüğüm yerlerin altını çizmiştim,onlardan biride bu paragraf:

"Selçukluların tamamen Müslümanlaştığını söylemek fazla iddalı olacaktır.Dinleri konusunda pek endişeleri yoktu ve Müslüman sıfatının altında Şaman olarak kalmaya devam ettiler.Kendileri ve kendilerinden sonra da varisleri oldukça uzun bir zaman Şaman olarak kaldılar.Eski Anadolu destanlarından elimizde bulunan Kitab-ı Dede Korkut adlı elyazmaları oldukça geç bir döneme ait olmakla beraber "paganizmin" izlerini taşımaktadır ve hikayelerin ana karakteri kılık değiştirmiş bir şamandan başkası değildir.Bu eser kesinlikle
    Batı Türk kaynaklıdır.Aslen içine Anadolu tatları katılmış bir Akkoyunlu destanı olmasına rağmen Orta Asya'da Baba Korkut'un mezarının bulunduğu Sir Derya kıyılarında yaratılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 27 Nisan 2015; 9:51:46 >

• Prof. Mikail bayram araştır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müslümanız ama hala Şamanizm örgeleri hayatımızda devam ediyor.O günde devam etmesi normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreatlord

Müslümanız ama hala Şamanizm örgeleri hayatımızda devam ediyor.O günde devam etmesi normal

+1
  • alayının ismi muhammed ne şamanizmi. bildiğim kadarıyla şamanizm bir din değil zaten. eski türk kültüründen parçalar elbet vardır.
  • Halkın içinde Şamanist belirtiler her zaman vardır. Hala var. Selçuklular içinde de vardı.

Selçuklu hanedanına mensup olup Tengrici olan bir kadın tanıyorum. Yaşlı oldukça.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar adet olarak devam etmiştir bence.Çünkü şuan batıl inanç diye tanımladığımız şeyler şamanizmden kalan adetlerdir.Selçuklularda da böyle sürmüş olabilir.Çünkü can çıkmadıkça huy çıkmaz demişler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.