Şimdi Ara

Selçuklu Hanedanı'nın Türklüğe Yaklaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selçuklu Hanedanı'nın Türklüğe YaklaşımıDoç. Dr. Eren Karakoçyoutube
    Esenlikler arkadaşlar. Selçuklu Hanedanı'nın Türklüğe yaklaşımına dair yorum yaptım. Tekrar ediyorum Oğuz Türkleri veya halkından bahsetmiyorum. Hanedan diyorum. #tarih #türktarihi #türklük #türkkültürü
    https://www.youtube.com/watch?v=6Qw6LYEjBmw

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hacı dünya gündeminden uzaklaştırdılar mı? natolova seni de mi barındırmadı ?

konuya gelecek olursak; Anadolu selçuklularında bu farsi etkisinin büyümesinin sebebi; biraz da şii akımına yakın olmaktı. nasıl ki sunni akımına yakınlaşan osmanlı, araplaştı ise; benzer kaderi selçuklu da yaşadı.

Atatürk boşuna öz türkçe konuşma yapmadı isveç kralı geldiğinde. ertesi gün gazeteler konuşmanın arapça ve fransızca tercümesi ile yayınladılar. yani düşününce, osmanlı halkı (ki bunların %10 u gerçek Türk idi anadoluda) Türkçeyi bilmiyordu.

Selçuklu Hanedanı'nın Türklüğe Yaklaşımı

Güç, Ünlü, Isı, Esenlik, Tüzün, Yöntem, Erdem, Alan, Yankı, Kuvan, Özgü gibi kelimeri Türkçemize geri kazandıran adam Atatürk'tür. Allah gani gani rahmet eylesin.

Bu arada Berkitme, tespit etme; almanca Bemerkt de farkına varma gibi. ingilizcede mark fiilinin kökeni. Galiba latinceden avrupa dillerine geçiyor. latince de etrüsk dilinden çok çakmış. Etrüskler de anadoludan ayrılan bir orta asya kavmi olarak biliniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 15 Aralık 2022; 20:35:38 >

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    İki yüzlü insanları görmek istemediğim’den kendimi banlattım hocam

Günümüz Türkiye’si osmanlı selçuklu gibi küçük amerika edası yaratılmaya çalışınıyor.Umarım bu gafletten uyanırız

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.