Şimdi Ara

Sefiller,Denemeler ve Faust hangi yayınevinden okunmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
8.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar klasiklere büyük önem veren birisiyim,elimden geldiğince araştırırım hangi çevirmen daha iyidir vs yalnız bu kitaplarda kesin bir cevaba varamadım

özellikle faust un orjinaline en yakın olanını okumak istiyorum,zannedersem hayatı boyunca yazmış bu eseri goethe ve kısa bir sürümünü okursam büyük haksızık edeceğimi biliyorum

sefiller ve denemelerde şunlardan birisini düşünüyorum sizce hangisi daha uygundur?

şu linkler denemelere ait

http://www.dr.com.tr/Kitap/Montaigne-Denemeler-4-Cilt/Michel-De-Montaigne/Edebiyat/Deneme-Yazin/urunno=0000000379549

http://www.dr.com.tr/Kitap/Butun-Denemeler-Montaigne-4-cilt-Birarada/Montaigne/Felsefe/Felsefe-Bilimi/urunno=0000000212726

şu link ise sefillere ait,en uygunu bu duruyor diğerleri bundan daha kısa

http://www.dr.com.tr/Kitap/Sefiller-takim-/Victor-Hugo/Edebiyat/Roman/Dunya-Klasik/urunno=0000000270367

• Hocam ben Sefilleri parasızlıktan öğrencilik vakitlerinde Akvaryumdan okudum. Nispeten memnunun. Bir arkadaş sanırım konuşmuş klasiklerin ustası İş Bankası ile yanlış hatırlamıyorsam 2014'de çevirecekler galiba. Faust nedir bilmiyorum hiç okumadım. Gelelim denemeler'e üniversite'deyken arkadaşlarla toplu olarak kum saatinden almıştık denemeleri, çanlar kimin için çalıyorla beraber. Çokta memnun kalmıştım ama imkanlarınız varsa ve çevirmişse kesinlikle iş bankasından alınmalı.
  • bende akvaryumdan okumuştum
  • yazmayı düşünüyordum sonra vazgeçtim,bende elimden geldiğince iş bankasını tercih ediyorum hasan ali yücel klasikler dizisi ile muazzam bir iş çıkardılar ortaya,yalnız ellerinde sefiller ve faust yok ki sefilleri 2014 de çevirecek demişsiniz ben bunu bilmiyordum,eğer kesin ise beklemeyi bile düşünebilirim daha yaşım kaç ki zaten denemeler ise 276 sayfa bişey,denemeleri biraz daha uzun tutsalarmış keşke şöyle 1000 sayfa civarı en az

neyse,bir kaç yorum daha gelsin ona göre hareket edeceğim,sağolun yorumunuz için
  • Klasiklerde İş Bankası ya da İletişim Yayınları. Dİğerlerinden de okursun ama edebi zevk alamazsın sonra da bu klasikler çok sıkıcıymış dersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikiodayediduvar

Klasiklerde İş Bankası ya da İletişim Yayınları. Dİğerlerinden de okursun ama edebi zevk alamazsın sonra da bu klasikler çok sıkıcıymış dersin.

okumaktan acizsiniz ama kitap bölümünde dolaşıyorsunuz,çok ilginçsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

quote:

Klasiklerde İş Bankası ya da İletişim Yayınları. Dİğerlerinden de okursun ama edebi zevk alamazsın sonra da bu klasikler çok sıkıcıymış dersin.

Ne alaka anlamadım?
    Ekleme: Mesajı tam okumadım, benim hatam, sadece klasik kelimesini gördüğüm için bu yorumu yaptım yani tüm klasikler adına konuştum. Artık her gün aynı tür konular açıldığından onlardan biri sandım ve okuma gereği duymadım ama yanılmışım. Yoksa ben de zamanında nerden okunur, hangisi daha iyidir bilmediğimden kısa versiyonlardan birini okudum, çokta memnun olduğumu söyleyemem. Bu iki klasiğin iki yayınevinde de bulunmadığını ben de daha yeni öğrendim, oysaki tam tersini düşünmüştüm.

Mesajın tamamını okumamak benim hatam ancak yaptığınız yorum cidden acımasızca ve manasız. Bunu hakettiğimi düşünmüyorum, zaten şu bölüme sürekli giren, fikir alışverişinde bulunan 7-8 kişiyiz, bu yüzden birileriyle polemiğe giripte kimseyi kendi adıma kaybetmek istemem. Umarım siz de anlayış gösteren bir bireysinizdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikiodayediduvar -- 2 Eylül 2012; 22:12:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben faust'u antik batı yayınlarından aldım ama daha okumadım sırası gelmedi daha önceden antik batı dan 3 klasik okudum memnun kaldım
  • quote:

quote:

quote:

Ne alaka anlamadım?
    Ekleme: Mesajı tam okumadım, benim hatam, sadece klasik kelimesini gördüğüm için bu yorumu yaptım yani tüm klasikler adına konuştum. Artık her gün aynı tür konular açıldığından onlardan biri sandım ve okuma gereği duymadım ama yanılmışım. Yoksa ben de zamanında nerden okunur, hangisi daha iyidir bilmediğimden kısa versiyonlardan birini okudum, çokta memnun olduğumu söyleyemem. Bu iki klasiğin iki yayınevinde de bulunmadığını ben de daha yeni öğrendim, oysaki tam tersini düşünmüştüm.

Mesajın tamamını okumamak benim hatam ancak yaptığınız yorum cidden acımasızca ve manasız. Bunu hakettiğimi düşünmüyorum, zaten şu bölüme sürekli giren, fikir alışverişinde bulunan 7-8 kişiyiz, bu yüzden birileriyle polemiğe giripte kimseyi kendi adıma kaybetmek istemem. Umarım siz de anlayış gösteren bir bireysinizdir.

düzenleme mesajınızı yeni farkettim,merak etmeyin kimse ile sorun çıkarma gibi bir derdim olmadı şimdi kadar,yalnız gerçekten tepem attı diyebilim hatta ne alaka yazınca bir sinirle konudan çıktım ters bişeyler yazmamak adına

neyse,sebebini yazdığınıza göre sorun kalmadı,özür diliyorum eğer ki kırıldı iseniz,

bu arada bjk_588,siz söyleyince baktım da sefiller 248,faust 144 sayfa yani bu ikisini eledim bile

yalnız sefiller 480 sayfa,bunu düşünebilirim,hem belki böylece bir sete 45-50 civarı vermekten kurtulurum çevirmeni araştırıyorum

3 dakika sonra gelen edit

araştırdım ve lanet ettim ekşide çevirdiği kitapları müslümanlaştırdığı söyleniyor uzak duralım bundan da

zaten antik bana hep antipatik gelmiştir,bu yorumların üzerine elimi dahi sürmem,yinede emek verip yazmışsınız sağolun

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ne alaka anlamadım?

düzenleme mesajınızı yeni farkettim,merak etmeyin kimse ile sorun çıkarma gibi bir derdim olmadı şimdi kadar,yalnız gerçekten tepem attı diyebilim hatta ne alaka yazınca bir sinirle konudan çıktım ters bişeyler yazmamak adına

neyse,sebebini yazdığınıza göre sorun kalmadı,özür diliyorum eğer ki kırıldı iseniz,

bu arada bjk_588,siz söyleyince baktım da sefiller 248,faust 144 sayfa yani bu ikisini eledim bile

yalnız sefiller 480 sayfa,bunu düşünebilirim,hem belki böylece bir sete 45-50 civarı vermekten kurtulurum çevirmeni araştırıyorum

3 dakika sonra gelen edit

araştırdım ve lanet ettim ekşide çevirdiği kitapları müslümanlaştırdığı söyleniyor uzak duralım bundan da

zaten antik bana hep antipatik gelmiştir,bu yorumların üzerine elimi dahi sürmem,yinede emek verip yazmışsınız sağolun

Genelde tavsiye sonrası teşekkür mesajları gelir karşımdakinden nezaketen, yine öyle bir şey bekliyorum ama sizin mesajı görünce acaba ne yaptıkta bunu hakettik dedim ancak sonra okuyunca yanlış anladığımı ve anlaşıldığımı anladım. Anlayışınız için teşekkür ediyorum ben de, gün geçmiyor ki insan yeni bir şey öğrenmesin.

• Bence 1000 , 1500 sayfalık kitapları tercih edeceğine 500 ,600 veya 700 sayfalık kitapları tercih etmelisin.Zaten sayfa sayısını azaltan şeyler betimlemeler oluyor.Çok birşey kaybetmessin 500 sayfa az okumakla.Hatta değişik kitaplar okuduğun için (500 sayfa yerine) daha karlı olur.200 300 sayfalıkları da okuma.Antik yayınları veya İletişim yayınları .Yeni basım olan Goa Yayınevinden çıkan kitaplarıda okuyabilirisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cazador1453 -- 2 Eylül 2012; 23:28:01 >
  • İs bankasi, can, iletisim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar peki savaş ve barışı iletişimden mi yok candan mı tavsiye edersiniz? iletişim daha yakın duruyor ama can bir 300 sayfa daha uzun
  • Yeni konu açmış olmayayım direk burdan sorayım, Faust için hangi yayınevini tercih ettin? İngilizce versiyonuna hiç rastlamış olabilir misin acaba? Gerçi orijinal dili almanca
  • quote:

Orijinalden alıntı: synchro

Yeni konu açmış olmayayım direk burdan sorayım, Faust için hangi yayınevini tercih ettin? İngilizce versiyonuna hiç rastlamış olabilir misin acaba? Gerçi orijinal dili almanca

henüz elimdeki kitaplar bitmediğinden yeni bir sipariş geçmedim,denemeleri iletişimden,suç ve cezayı candan alacağım yalnız faustta bende karar vermedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebercet

quote:

Yeni konu açmış olmayayım direk burdan sorayım, Faust için hangi yayınevini tercih ettin? İngilizce versiyonuna hiç rastlamış olabilir misin acaba? Gerçi orijinal dili almanca

henüz elimdeki kitaplar bitmediğinden yeni bir sipariş geçmedim,denemeleri iletişimden,suç ve cezayı candan alacağım yalnız faustta bende karar vermedim

Dostum savaş ve barış'ı can'dan mı yoksa iletişim'den mi tercih ettin Sefiller sağlam bi yayın evi tarafından çevrilmedi sanırım öğrendiğim kadarıyla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

quote:

quote:

Dostum savaş ve barış'ı can'dan mı yoksa iletişim'den mi tercih ettin Sefiller sağlam bi yayın evi tarafından çevrilmedi sanırım öğrendiğim kadarıyla...

Henüz almadım ama İletişimden alacağım alırsam. Sefilleri ben Oğlak yayınlarından bekliyorum. Zamanında çevirmişler ama bir basım sonra bırakmışlar galiba. Yeniden basımı bekliyorum.

Denemeleri ise İş Bankasından okudum. Orijinal metne yakın bir yayından tekrardan okuyacağım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Henüz almadım ama İletişimden alacağım alırsam. Sefilleri ben Oğlak yayınlarından bekliyorum. Zamanında çevirmişler ama bir basım sonra bırakmışlar galiba. Yeniden basımı bekliyorum.

Denemeleri ise İş Bankasından okudum. Orijinal metne yakın bir yayından tekrardan okuyacağım.

http://www.n11.com/savas-ve-baris-2-cilt-kutulu-P12509153

can nasıldır acaba

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.n11.com/savas-ve-baris-2-cilt-kutulu-P12509153

can nasıldır acaba

İletişim ile aynı fiyat. Ben İletişim derim. Elbette ki Can'da kötü değildir.

• Adama bak lan ta o zamanlar ne kitap yazmış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.