Şimdi Ara

SEFER GÖREV EMRİ!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
0
Favori
12.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: O.B.K

Bahsedilen seferber emri ancak seferberlik durumunda geçerli olur. Seferberlik durumunda da sizi de oğlunuzu da, arabanızı da askere alırlar. Mantıklı olanı da budur. Yok ben vermem diyemezsiniz.

Ben gideyim, oğlum da gitsin ama arabamı veremem, o otoparkta beklesin, o daha kıymetli diyorsanız bilemem... İşgalci ülkenin ilgili mahkemelerine şikayette bulunursunuz artık...

hocam bizim araçları değil taşıma mermi yapımında bile kullanabilirler feda olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

Bahsedilen seferber emri ancak seferberlik durumunda geçerli olur. Seferberlik durumunda da sizi de oğlunuzu da, arabanızı da askere alırlar. Mantıklı olanı da budur. Yok ben vermem diyemezsiniz.

Ben gideyim, oğlum da gitsin ama arabamı veremem, o otoparkta beklesin, o daha kıymetli diyorsanız bilemem... İşgalci ülkenin ilgili mahkemelerine şikayette bulunursunuz artık...

Zaten benim ağzımdan öyle birşey çıkmadı.Konuyu başka yerlere çekmeyin isterseniz.
    Allah korusun savaş çıksa; bizde atalarımız gibi üzerimize ne düşerse yaparız.
  • Allah ım hangi çağda yaşıyoruz?Sanki savaş çıksa askerler x3 le mi gidecek?

hem askerin pek bi işi yok artık.elin gavuru oturduğu yerden basıyor düğmeye yolluyor bombayı savaş bitiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: raifkokten

quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

borusanın nasıl bir etkisi oluyorki seferberlik emrinde alınabilecek araçları v.s. devlet belirlemiyormu?

Benim düşünceme göre oluyor.Arabaları ilk defa ithal ederken "Arazi taşıtı" olarak girmesinde payları var diye düşünüyorum.Daha önce yazdığım gibi Honda Cr-v nin ya da Subaru Forester in ruhsatlarında arazi taşıtı yazmıyor.Bu sınıflamada yada sınıflatmada yanlışlık var diye düşünüyorum..
    Yoksa arazi taşıtı yazmayanları da çağırabiliyorlar mı??

e vergisi falan buna göre ödenmiyormu yada her sene muayene olayı bunlara göre değilmi?
    ben ithal edenin bu arazi taşıtı bu değil diyeceğini sanmıyorum devletin yönetmeliğin hangi özelliklerde v.s. araç nasıl tanımlanıyorsa ona göre işlem görüyor diye biliyorum...
    arazi taşıtları her sene muayene oluyor mesela galericiler arazi olarak kaydetmesin kimse uğraşmasın mesela ??....
    borusanın suçu olmayabilir hocam günahını almayalım (çok severiz ya o bakımdan )

prosedürü tamamiyle bilen bi arkadaş aydınlatırsa iyi olucak?

• quote:

Orijinalden alıntı: Özer...

Allah ım hangi çağda yaşıyoruz?Sanki savaş çıksa askerler x3 le mi gidecek?

hem askerin pek bi işi yok artık.elin gavuru oturduğu yerden basıyor düğmeye yolluyor bombayı savaş bitiyor

olsun ama biz millet olarak nolacak canım v.s deriz sonra iş ciddiye binince tam fiyasko olur...
    tsk işleri ciddiye almada oldukça iyi bir durumda....öyle olması gerekir bence ....adamlar risk olan yerlerde tsunami simulasyonları yaptırıp gerekli önlemleri bile aldılar...
    işi pek şansa bırakmıyorlar ... tabiki dediğiniz gibii pek ihtiyaç olmayabilir ama milyonda 1 bir ihtimal bile olsa ihtimal ihtimaldir...

ki allah korusun geniş çaplı arazide olan bir savaşta gerekli olabilir lojistik açısındann araba değil sonuçta bir kabiliyeti var... öyle bir durumda vakit kaybına tahammul olmayacağı için her şey ordunun elinin altında olmalı ....

• quote:

Orijinalden alıntı: KemalKSK

Sizde bu benzin zamlarıyla alın binebiliyosanız sizin olsun deseydin

vallahi gece gece koptum tebrik ederim sizi öyle güzel yazmışsınızki..

• Arkadaslar boyle birsey var ama sadece arazi tasitlarina degil herseye... mesela bizde mercedes var... bi seferberlik ciktiginda o araca devlet el koyup onu kullanabiliyor... normalde bir ailede bir arabaya verilir.. alirsin onu koyarsin arabana orada durur./.
  • Savaşta x3,x6 vereceklerse....

• Allah korusun, savaş çıksa ve bu araçlar askere alınsa, dizel versiyonlar, dandik mazot kullanımı sonucunda bayağı bir masraf çıkartır devletimize
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: raifkokten

quote:

borusanın nasıl bir etkisi oluyorki seferberlik emrinde alınabilecek araçları v.s. devlet belirlemiyormu?

Benim düşünceme göre oluyor.Arabaları ilk defa ithal ederken "Arazi taşıtı" olarak girmesinde payları var diye düşünüyorum.Daha önce yazdığım gibi Honda Cr-v nin ya da Subaru Forester in ruhsatlarında arazi taşıtı yazmıyor.Bu sınıflamada yada sınıflatmada yanlışlık var diye düşünüyorum..
    Yoksa arazi taşıtı yazmayanları da çağırabiliyorlar mı??

e vergisi falan buna göre ödenmiyormu yada her sene muayene olayı bunlara göre değilmi?
    ben ithal edenin bu arazi taşıtı bu değil diyeceğini sanmıyorum devletin yönetmeliğin hangi özelliklerde v.s. araç nasıl tanımlanıyorsa ona göre işlem görüyor diye biliyorum...
    arazi taşıtları her sene muayene oluyor mesela galericiler arazi olarak kaydetmesin kimse uğraşmasın mesela ??....
    borusanın suçu olmayabilir hocam günahını almayalım (çok severiz ya o bakımdan )

prosedürü tamamiyle bilen bi arkadaş aydınlatırsa iyi olucak?

araçlar, fabrikalar tarafında uluslararası standartlarda homologe yani türkçe uygun tabiriyle tescil ettirilirler. dolayısıyla fabrikanın "arazi", "otomobil", "ticari" ya da "otobüs" diye tescil ettiği bir aracı dünyanın herhangi bir ülkesinde başka bir isimle tescil edemezsiniz. bu iş ne borusan'ın boynunun harcıdır, ne de "sarı çizmeli mehmet ağanın". araç fabrika tarafında arazi aracı diye üretiliyorsa, bu rusyada da arazi aracıdır, zambiyada'da...

• komedi yaw o araçlar tam arazı taşıtı değilki onu dolduracklar çıkaraclar araziye 3 gün sonra araba dağılacak:D

komik ya savaşta son model 200 milyarlık jipler sağda solda atlayıp zıplıyor düşünsenize
  • Şu popçu kendi midir nedir onun jipini de çağırsınlar. Savaş alanında bunu gören düşman gülmekten ölür heralde.

SEFER GÖREV EMRİ!!
  • Yıllardır olan birşeydir bu sefer görev emri. Bilgisi olmayanlar abuk subuk yorum yapmasınlar lütfen..
  • Lüks jiplere bedelli yasası mecliste gündemdeymiş arkadaşlar, bir arkadaşıma milletvekili dayısı söyledi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: der Rebell

Şu popçu kendi midir nedir onun jipini de çağırsınlar. Savaş alanında bunu gören düşman gülmekten ölür heralde.

SEFER GÖREV EMRİ!!

Bunu ya orduya almazlar ya da anında kamuflajla kaplarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BUR@K- -- 22 Ekim 2009; 18:21:59 >

• Bize de benzer bir yazı geldi. Ben öğretmenim. Geçen hafta geldi bu yazı. Ama arabayla ilgili değil. İçinde "seferberlik durumunda hizmete alınmak üzere, 1965-1980 arası doğumluların bildirilmesi" diye bir yazı vardı. Biz de bildirdik...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gladiotürk

Yıllardır olan birşeydir bu sefer görev emri. Bilgisi olmayanlar abuk subuk yorum yapmasınlar lütfen..

• quote:

Orijinalden alıntı: -BUR@K-

quote:

Şu popçu kendi midir nedir onun jipini de çağırsınlar. Savaş alanında bunu gören düşman gülmekten ölür heralde.

SEFER GÖREV EMRİ!!

Bunu ya orduya almazlar ya da anında kamuflajla kaplarlar.

Bu çürüğe çıkar zaten Pembe teskere verirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.ssngl -- 2 Haziran 2010; 12:46:29 >

• quote:

SEFER GÖREV EMRİ!!

Anında çürük raporu. Kamuflaj masrafına da gerek kalmaz.

İşin aslı astarı neymiş hocam var mı bir şey.
    Acaba İsrail'e savaşa mı hazırlanıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

SEFER GÖREV EMRİ!!

Anında çürük raporu. Kamuflaj masrafına da gerek kalmaz.

İşin aslı astarı neymiş hocam var mı bir şey.
    Acaba İsrail'e savaşa mı hazırlanıyoruz.

Konu hortlamış, yinede bildiklerimi yazayım.

Kıbrıs çıkartmasında görev yapmış, Gazi Murat 124 otomobilin ruhsatını görmüştüm. O zamanlar ruhsatlar harita metot defteri gibiydi. Ruhsatta Kıbrısa gönderildiği ve sonra iade edildiğine dair bir sürü mühür vardı.

1980'li Yıllarda aracı satın aldıktan sonra askerlik şubesine giderek kaydını yaptırıyorduk, sonra kalktı bu uygulama.

Halen boş bırakılsa bile, ruhsatlarımızda sefer görev emri yeri vardır.

Velhasılı kelam, savaşta (Allah muhafaza) 2 çeker 4 çeker filan aranmaz, ihtiyaç halinde değil otomobilleri, traktörleri bile götürürler.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.