Şimdi Ara

Sedef hastalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
10.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diz kapağımda ve bacağımın bazı yerlerinde bu hastalıktan var. Birçok hastanenin cildiye bölümüne gittim verilen
    ilaçları kullandım ama bir sonuç alamadım. Forumda bu hastalığı geçiren veya geçirmiş olan var mı? Geçirmiş olanlar
    nasıl tedavi olduklarını yazabilirse sevinirim. Kesin tedavisi yokmuş bu hastalığın

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sedef Hastalığı: Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

Sedef hastalığı, bağışıklık sisteminin yanlışlıkla sağlıklı cilt hücrelerine saldırmasına neden olan yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Cilt yüzeyinde kırmızı, kaşıntılı ve pullu lekelerin oluşmasına yol açar.

Sedef Hastalığının Nedenleri

Sedef hastalığının kesin nedeni bilinmemektedir, ancak genetik ve çevresel faktörlerin rol oynadığı düşünülmektedir. Bazı tetikleyiciler şunları içerir:

• Stres
    • Enfeksiyonlar
    • Belirli ilaçlar
    • Soğuk hava
    • Cilt yaralanmaları

Sedef Hastalığının Belirtileri

Sedef hastalığının belirtileri kişiden kişiye değişebilir, ancak en yaygın olanları şunlardır:

• Kırmızı, kaşıntılı ve pullu cilt lekeleri
    • Eklem ağrısı ve şişmesi
    • Tırnak değişiklikleri
    • Göz kızarıklığı

Sedef Hastalığı Tedavisi

Sedef hastalığının tedavisi yoktur, ancak semptomları yönetmeye ve remisyon dönemlerini uzatmaya yardımcı olacak tedaviler mevcuttur. Tedavi seçenekleri şunları içerebilir:

• Topikal ilaçlar (kremler, merhemler)
    • Işık terapisi
    • Sistemik ilaçlar
    • Biyolojik ilaçlar

Necdet Sürmeli ile İlgili Bilgiler

Necdet Sürmeli, sedef hastalığı ve vitiligo konusunda uzmanlaşmış bir dermatologdur. İzmir'de bir dermatoloji kliniği işletmektedir. Sedef Vitiligo Derneği üyesidir ve hastalarına sedef hastalığı ve vitiligo tedavisi konusunda yardımcı olmaktadır.

Not: Necdet Sürmeli ile ilgili şikayetler veya yorumlar hakkında bilgi sahibi değilim. Kişisel görüş belirtmemem gerektiği için bu konuda yorum yapamam.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • geçmiş olsun...tedavisi yok...hatta ölünce bile yok olmuyor bu hastalık...benim de babamda var yıllardır...sürekli pullanma ve dökülme var...hiçbir tedavi işe yaramadı...sivasta sanırım balıklı bir su var...oraya gitmeyi düşünüyoruz hayırlısı bakalım...
  • geçmiş olsun.. benim arkadaştada var... evet kesin çözümü yok sürekli tedavi olacan... merhem falan var sanırım.. arkadaşın dediği gibi balıklı su falan var ..iyi geliyormuş... umarım çok stresli biri değilsinidir... tekrar geçmiş olsun...
  • benim bir arkadaşta vardı , en büyük ilacı stress yapmamakmış
  • En büyük ilaç stres yapmamak.Ama sana müjdem var çünkü bir doktor bu hastalığın kesin tedavisi olduğunu iddia ettiği bir ilaç bulmuştu ve gerekli kurumlara başvurmuştu diye hatırlıyorum.Balıklı Göl için yurtdışından insanlar geliyor ve tedavi ettiği birçok hasta var.Ama hep taşıyıcı olarak kalıyorsun ve sıkıntılı anını bekliyor.Gene de Allah'ına şükret tüm vücudu(yüzü dahil) bu hastalığı geçiren insanlar var.Ağır kimyasallarla ve ışınla tedaviler riskli ama etkili tedaviler ama olmadan önce 3 kere düşün
    Allah şifanı versin
  • Sivasta balıklı çermik diye bi yer var, oraya kesin gitmeni öneririm...Geçmiş olsun...
  • tinerden benzinden çözücü inceltici yanıcı sıvılardan uzak dur inanılmaz çoğaltıyor
    bi arkadaşımın sadece elinde biraz vardı sonra tiner işleri yüzünden çoğaldı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet balıklı gölü duydum herkes orayı tavsiye etmişti ama gitmem de zor. ilaçlı tedavi olmak zorundayım şu an
    ilaçlar da pek bir etki yapmıyor. Bir doktora gittim son verdiği ilaç bir süre etki gösterdi 2-3 ay fln ama ilaca devam etmeyince
    yeniden oluşmaya başlıyor
  • askerde bir arkadaşta görmüştüm...
    o da bir daha gitmiyor demişti... onda da az vardı ama askerliğin stresinden çok artmıştı.

öncelikle evet stres yapmayacaksın. doktorlar bir şey bilmez ve aldırmaz...
    yeni çıkan ilaçlar varsa bunları araştır yada yeni çıkan tedaviler...
    internetten bir ara bakalım daha etkili şeyler çıkıyordur mutlaka...

bir özel msj atarsan istanbulda benim bildiğim bir eczane var onun yerini yazarım...
    onlarda her yeni ilaç var. yeni bir ilaç çıkmışsa ancak onlarda vardır.
  • arkadaşım; bir dr.olarak ve yaşayan biri olarak..söylüyorum..tedavisi yok..vücudun bağışıklık(immün)sisteminin zayıflaması ile ortaya çıkıyor..zaten cildiyeci arkadaşlarda itiraf ediyorlar..tedavisi yok diye..beklazon.v.s hikaye..stresle tetiklendiği söylenir...sivastaki balıklarda çözüm değil..sadece görünüşü düzeliyor ve bir müddet sonra tekrar çıkıyor..boşa zaman ve para harcama..sivasa gittim ve iyileştim diyen arkadaşlar muhtemelen başka bir cilt hastasıdır..en iyisi bununla yaşamayı öğren..takma kafaya..ben 6 yıldır sedef arkadaşımla gül gibi geçinip gidiyorum..
    geçmiş olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: ganeja

arkadaşım; bir dr.olarak ve yaşayan biri olarak..söylüyorum..tedavisi yok..vücudun bağışıklık(immün)sisteminin zayıflaması ile ortaya çıkıyor..zaten cildiyeci arkadaşlarda itiraf ediyorlar..tedavisi yok diye..beklazon.v.s hikaye..stresle tetiklendiği söylenir...sivastaki balıklarda çözüm değil..sadece görünüşü düzeliyor ve bir müddet sonra tekrar çıkıyor..boşa zaman ve para harcama..sivasa gittim ve iyileştim diyen arkadaşlar muhtemelen başka bir cilt hastasıdır..en iyisi bununla yaşamayı öğren..takma kafaya..ben 6 yıldır sedef arkadaşımla gül gibi geçinip gidiyorum..
    geçmiş olsun

evet en azından katran karışımı bir ilaç yaptırdım işe yarıyor sedefleri yokediyor ama kullanmadığım zaman tekrar çıkıyor.
    belki ilerde stresden kurtulursam iyileşebilir diye umut ediyorum.

• bahsettiğin katran karışımı nedir?
  • dermovate adlı bir ilaç ile katran ve bazı maddelerin karışımı. adlarını tam bilmiyorum ama.
  • Dostum bak izmirde bir adam var eczaci 25 yildir bu hastalik üzerine uğraşiyor, kendi ilaç yapiyor, 6 yıldır falan kesin tedavi ettiği soyleniyor adama almanyadan bile gelen var.. acayip kalabalik bir hasta gurubu var bence bi,r araştir, ilgilen, faydasini görürsün..

Sürmeli Eczanesi Eşrafpaşa/izmir..
  • sevgili arkadaşım- öncelikle geçmiş olsun-seni tanımıyorum ama hasta olmana çok üzüldüm..

sedefin tedavisi yok diye birşey yok
    heleki son zamanlarda okuduğum haberlere göre kesin olarak bulunmuş..gerçi haber ne derece doğru yada kesin belli değil..

öte yandan başka yönetemlerle de tedavi edilibiliyor.burda önemli olan senin iyileşeceğine inanman .belki zaman alır ama inanç ve tedavi yöntemleri ile bundan kurtulabilrisn.pozitif düşünce-tevhid inancı -hekim tedavisi ve doğal kaynaklar bu işi çözer. stress azdırır.

yazdıklarımı iyi oku ve uygula.geçmiş olsun tekrar..kısa vadede birşey bekleme yalnız
  • ya benımde sadece basımda sedef var. yaklasık 3 senedır. saclardan gozukmuyo ama yıne cok kotu.
    insallah kesın bı ılacı cıkarda herkes kurtulur bu hastalıktan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @uiKSilveR -- 10 Eylül 2005, 12:58:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zortdog

Dostum bak izmirde bir adam var eczaci 25 yildir bu hastalik üzerine uğraşiyor, kendi ilaç yapiyor, 6 yıldır falan kesin tedavi ettiği soyleniyor adama almanyadan bile gelen var.. acayip kalabalik bir hasta gurubu var bence bi,r araştir, ilgilen, faydasini görürsün..

Sürmeli Eczanesi Eşrafpaşa/izmir..

ben istanbulda oturuyorum. istanbulda bildiğiniz yer var mı sedef hastalığıyla ilgili?
  • ben o eczaneye gidip sizler için biraz bilgi alayim telefon falanda alayim görüşün bir isterseniz.. görüşünce size haber ederim..

saygilar
  • Sedef hastalığı

Belirtiler: Öncelikle dirseklerde ve dizlerde görülen, daha sonra kafa derisine, sırt ve göğüse sıçrayan, kenarları kırmızı sınırlı, ortası gümüşi pullarla kaplı, genelde kaşıntılı lekeler. Kış mevsiminde daha etkili olur ve çoğalabilir.

Nedenler: Hastalık genelde kalıtımsaldır. Annesi veya babası hasta olan çocuklardaki riziko oranı %50'nin üstündedir. Bu rizikoyu, akut iltihabik ve ağır geçen grip, anjin gibi hastalıklar arttırabilir.

Hastalık, tüm bu nedenlerin dışında, organik nedenlerden de kaynaklanabilir. Örneğin, karaciğer fonksiyon bozukluğunun başlıca neden olarak görülmesi gerekebilir. Belki, bu bozukluğa, bağışıklık sistemindeki bir dengesizliğin neden olduğu da düşünülebilir. Bu durumda yapılacak olanlar, bir yandan bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine çalışmak, bir yandan da, öncelikle bir karaciğer diyeti ile karaciğeri korumaya almak ve uygun besinlerle desteklemek olmalıdır. Karaciğer sağlığına kavuştuğunda, zaten bağışıklık sistemini her zamanki gibi desteklemeye yeniden başlayacaktır. Ayrıca, bedenimizin arıtma sisteminin başlıca organı olan karaciğerin eksik çalışmasından kaynaklanmış olabilecek, olası zararlı maddelerin ve asitlerin dışlanabilmesi için de, organizmanın mineral dengesini bozmadan, kan temizleyici, ödem çözücü bitki çaylarıyla, bir temizlik kürüne başlanması gerekecektir.

• Merhaba herkese geçmiş olsun acil şifalar dilerim.benim kızımda sedef hastalığından rahatsız.çörek otu yağı kullandık bir süre aktardan aldığım yağı bir süre sürdüm cildine gerçekten fayda etti pullanmalar temizlendi.ama bir kullanmayı bırakınca tekrar yeniledi.daha sonra eminönünde gezerken soğuk sıkım yapan birini gördük gözümüzün önünde yağı sıkıp verdiler.bu aldığım yağı her sabah aç karnına bir tatlı kaşığı içirdik bir ay kadar.sonuç sedefler iyileşti yenileri bir kaç adet hariç oluşmadı.gerçekten mucize mi bu bilmiyorum yüzü gözü açıldı tertemiz oldu.şimdi tekrardan alıp devam edicem yenilerirnin çıkmaması için çünkü bu hastalık kalıtsal ve ömür boyu süren bir rahatsızlık tamamen geçmesede uyutabiliyoruz.sedefin neden oluştuğu hakkında bir neden bulunamıyo ama immün sistem yani bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla alakalı olabileceği düşünülüyor çörek otu yağının bağışıklık sistemini güçlendiğini hem okuduğum araştırdığım bilgilenden hem de peygamber efendimizin hadisinden öğrenmiştim o nedenle uyguladım ve faydasını gördük.bu yüzden bu edindiğim tecrübeyi sizlerle paylaşmayı borç bildim kendime.bilgi paylaştıkça güzeldir tekrar acil şifalar dilerim herkese 😊😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.