Şimdi Ara

Sedan araçtan Ford rangera geçilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaşadığımız yerin zorlu şartlarından dolayı bazen 4x4 araç ihtiyacımız oluyor, aracın da yerden yuksek olması gerekiyor. Mevcut aracımız önden çekişli ve alçak. 2 gün önce galeride Ford ranger gördüm, baya güzel bir araç. Vergisi yüzünden vazgeçtik takastan (fiyat 120 bin tl idi). Araçta 4h ve 4l olmak uzere sanirsam ağır-hafif arazi modu ve diferansiyel kilidi vardı. Burda baya iş görür bir araca benziyor. Karda kışta bizi gotürür. Iç tasarımı da baya hoştu. Bu araçların da tabii vergisi, kamyonet olmasının sorunları, konforsuz olmaları sıkıntı. Fiyatları da ötvden dolayı diğer araçlara göre ucuz. Düşüncelerim bunlar.

Duster desen bence çöp, tucson çok yakıyor ve 4x4ü başarısız diyorlar, aklıma başka araç gelmiyor.

Ne dersiniz böyle bir araç almaya gerek var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ford hakkında yorum yapmam doğru olmaz ama kişisel görüşüm ve deneyimlerim (Bu deneyimlere Gobi Çölü de dahildir) eğer arazi aracı ya da dayanıklı araç düşünüyorsanız, tercihinizi Japonlardan yana kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Ford hakkında yorum yapmam doğru olmaz ama kişisel görüşüm ve deneyimlerim (Bu deneyimlere Gobi Çölü de dahildir) eğer arazi aracı ya da dayanıklı araç düşünüyorsanız, tercihinizi Japonlardan yana kullanın.

Hiluxun rezil yol tutuşu ve motorunun 2.8 olmasından dolayı 7.500 tl vergisi olması hiluxu bizim icin imkansız kılıyor. Ikisini de kullanmadim ama ben de arazide hiluxun daha basarılı olduğunu dusunuyorum çünkü ortadogudaki savaşları takip ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenİcraEdenAvukat -- 9 Ağustos 2018; 13:40:3 >

• Babam orman işletmesinden emekli iş yerinde hep pick up itfaiye traktör gibi araçlar kullanmış yeni gelen ranger arabalarına söve söve bitiremez kancık araba der arkası önü kayıp duruyordu arazide diyip dururdu 2010 kasa ranger yerine 2000 küsür d-max istemişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRad67

Babam orman işletmesinden emekli iş yerinde hep pick up itfaiye traktör gibi araçlar kullanmış yeni gelen ranger arabalarına söve söve bitiremez kancık araba der arkası önü kayıp duruyordu arazide diyip dururdu 2010 kasa ranger yerine 2000 küsür d-max istemişti
    Hadi ya, şaşırttı Fordun yol tutmaması

• ResenİcraEdenAvukat R kullanıcısına yanıt
    Hilux'e özel bişey yok, Ranger'da çok iyi yol tutmaz. Hilux'un devrilme muhabbetini diyorsun heralde de Merso'nun X pickupı ve Navara dışında hepsi çok zorlarsan sıkıntı yaratır. Hilux da eskisi gibi değil, iyileştirildi zaten.

Daha yol odaklı bişey istiyorsan Amarok Nissan, Merso olabilir, diğerleri daha amaca yönelik, daha basit. Dmax kullanmıştım, 2wd modunda acayip zevkliydi Ağırlığına alıştıktan sonra bir problem olmuyor, Esp'ye güvenmek lazım bu araçlarda. Bunlarda asıl bakılması gereken, motorun titreşimi, direksiyonda pedallarda zeminde falan hissediliyor mu yoksa iyi sönümlenmiş mi. Yolda çok kullanılacaksa yol konforuna bakmak lazım, bazıları cidden kötü oluyor.
    Peder öyle derdi çamur görmesin uğraşılmaz derdi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot 206 cabrio alınır mı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Duster nasıl çöp oluyor? Şirkette 2016 Hilux 2,8 hi-cruiser kullanıyorum, daha önceki aracım duster 4*4 laurate idi. Arazide duster'ın performansı tek kelimeyle muazzam. Ayrıca hız limitleri de binek araç limitlerinde. hilux uzun yolda işkence geliyor bagaj yok hız limiti 85. vs vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekiraz

Duster nasıl çöp oluyor? Şirkette 2016 Hilux 2,8 hi-cruiser kullanıyorum, daha önceki aracım duster 4*4 laurate idi. Arazide duster'ın performansı tek kelimeyle muazzam. Ayrıca hız limitleri de binek araç limitlerinde. hilux uzun yolda işkence geliyor bagaj yok hız limiti 85. vs vs.
    Arazi performansı çok iyi biliyorum, burda araçların çoğu duster. Manuel şanzıman, araç cok konforsuz ve kalitesiz, güven vermiyor bana.

• Aile varsa olmaz hocam arka koltuklar berbat bu araçların.

Artı arkası çok çabuk savrulur.

• hocam bunların vergileri otomobil gibi olmaması lazım. ayrı bir vergilendirmeye giriyorlardı en son. kamyonet ruhsatlı almayacak mısınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: batkent

hocam bunların vergileri otomobil gibi olmaması lazım. ayrı bir vergilendirmeye giriyorlardı en son. kamyonet ruhsatlı almayacak mısınız ?
    4*4 olursa binek MTV'si.

Ama her sene muayene 1. Köprü yasak.

• Focusdan mondeoya geçtik. Özellikle parkta dar yerlerde sıkıntı yaşıyoruz.

Ranger baya sıkıntı olur herhalde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Aile varsa olmaz hocam arka koltuklar berbat bu araçların.

Artı arkası çok çabuk savrulur.
    Evet aile var arka boş kalmıyor. 4x4 suv onerebilir misiniz dizel ya da tucson kadar yakmayan max 150 bin km otomatik

• quote:

Orijinalden alıntı: ZETEC SE

Focusdan mondeoya geçtik. Özellikle parkta dar yerlerde sıkıntı yaşıyoruz.

Ranger baya sıkıntı olur herhalde.
    Park sorununumuz yok da yollarımız tek serit, genislik onem tasıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ResenİcraEdenAvukat

Evet aile var arka boş kalmıyor. 4x4 suv onerebilir misiniz dizel ya da tucson kadar yakmayan max 150 bin km otomatik

Alıntıları Göster
    Kuga alıp LPG taktırabilirsiniz.

Subaru XV yeni kasa düşünün. Performans kötü ama onun dışında gerçekten çok iyi araç yakıtta, konforda, donanımda üzmez.

• Bizimkiler hilux aldı fazla dayanamadı sattı geri, vergisi yüksek yakıtı fazla derken. Duster aldılar vergi de yakıt da iyi, ama Duster olmasını sorun etmiyorlar.

• 2016 passatım vardı sattım 2017 navara 4x4 otm aldım yani sedandan pickup a geçtim. Navara çok konforlu. İyi Pickuplar eğer vergisi bütçenizi aşmazsa çok kullanışlı araçlar. Dağ bayır arazi asfalt her satıhta iyiler. Yolda ticari araç ve büyük araçlar tarafından asla sıkıştırılmazsınız kafanız rahat olur. Konforlu ve sedan kadar atak pickuplar için navara ve mercedes x serisini inceleyin derim

Zor yollar söz konusu ise D-MAX ve L200 bir dönem kral'di Navara son serisinde konfordan bahsettirdi. Her ne kadar Mercedes A-Z değiştirdim dese de X class ile bir ortakliklari da soz kinusu bu nedenle bakmakta fayda var.

Kisacasi Bakilacaklar

D-MAX

L200

Navara

Uzak durulacaklar

Amarok

Digerlerini bilmem. Ama offroad -dayaniklilik ile konfor her aracta bir arada olmaz.

Bir otomobil gibi de gitmez veya sarmalamaz.arkayi kapatmak biraz agirlik merkezini asagi cekmek icin kum cuvali koymak gibi aksiyonlar gerektirebilir.

Bunlar disinda ben olsam subaru forester (2.el ) ve Rexton W 4x4 olan araclarina da bir bakardim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 10 Ağustos 2018; 5:46:16 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.