Şimdi Ara

Seçimi muhalefet kazanınca ÖTV kalkar mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Şüpheniz olmasın. Araç ötv'si vergi gelirinde sadece 5-10 milyar dolarlık bir yerde. Biraz tasarruf veya biraz vergi denetimi = %0 ötv.

İnanın imkansız değil. Sadece zaman meselesi.

Bu konuda CHP'nin vaadi net: https://forum.donanimhaber.com/kilicdaroglu-mujdeyi-verdi--153424178

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 2 Mart 2023; 0:11:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadınlar neden 50? Kadınlar erkeklerden fazla yaşamıyor mu? Ayrıca eşitlik çığırtkanlığı yapan kadınlar değil mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çünkü çocuk olduğunda daha fazla bedenen yıpranıyorlar.

Eşitlik çığırtkanlığını şu an sen yapıyorsun ama bebeğin olduğunda ve ağladığında gece yarıları kalkıp sen süt vermeyeceksin. Ek olarak 50 ye yakın biyolojik çocuk doğurma saati dolduğu için ağrılı sancılı bir döneme giriyorlar, bizlerin öyle bir sorunu da yok. Annen, eşin , kardeşin, kızın 5 sene önce emekli olsun ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA876DFFE -- 2 Mart 2023; 0:26:35 >
  • ÖTV bence tamamen kalkmalı ya da maksimum minimize edilmeli. Ayrıca yerli üretim araçlara ayrı bir ÖTV düzenlemesi ticari rekabet açısından engelli diye biliyorum

• Yaşı yetenler 2009 yılını bilirler. ÖTV kaldırıldı. Toyota Yaris 21bin'den 17lere gelmesi gerekirken tekrar 20 olmuştu. Sorun arz. Bunu anlamak için 3 basamaklı IQ'ya gerek olmadığını düşünüyorum. Şu an ÖTV indirimi olmadığı halde bayide araç yok. ÖTV inse nasıl alacaksınız? Soruyorum, nasıl alacaksınız?

Bayilerin araba ile dolup taşması lazım ki al satçılar, galer,iler alsa bile yine de bayide araç olsun. Bayide araç olursa, liste fiyatından indirim de olur, ötv indirimi de sağlanabilir kademe kademe.. Piyasa normalleşir.

• Birden kalkması kimsenin işine gelmez, ne hükümetin (vergi kaybı) ne araç sahiplerinin (değer kaybı) ne de potansiyel alıcıların (stok yokluğu). Ancak kademeli azalması sağlanabilir

Atıyorum şu an %50 olan ötv oranı:

2023 tem: %45

2024 ocak: %40

2024 tem: %35

2025 ocak: %30

... gibi sürekli düşerse hem istikrar bozulmaz, hem araç sahipleri birdenbire değer kaybı nedeniyle mağdur olmaz, hem mali düzen sarsılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Böcekli sümük -- 2 Mart 2023; 12:12:18 >
  • Siyasetten uzak bir cevap veriyorum: İMKANSIZ.

Arkadaşlar şu anki mevcut ÖTV gelirleri bütçenin büyük kısmını oluşturuyor. Bundan kısa sürede kimse vazgeçemez. Haa burada şöyle bir yol izlenebilir:

Ötv alt limiti %20 gibi makul seviyelere çekilir.

Ötv üst limiti %300 gibi yukarıya çekilir.

Bu durumda fakirlerin araca ulaşması kolaylaşır, zenginlerin ise ödediği vergi miktarı artmış olur.

• Ötv hemen kalkmaz aradan biraz zaman geçerse o zaman kaldırırlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • %78 kalkacak.

• kalkmazsa yazdıklarını hatırlatır gündem, kamuoyu oluşturur baskı kurar kaldırtırız

mevcut durumda bu dediklerimi "düşünmek" bile suç olabilir

• selamivural kullanıcısına yanıt

bu fiyattan araç almak için kolumuzu mu keselim ?

• Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Niye kolunu kesiyon, az sabır etsen yeterli olacak, hem o kol olmadan direksiyonu nasıl çevirecen!

O deilde, 2.el araçların durumu ne olacak, sıfır Egea yı 260.000 e alacak adam bunun 2. eline hayatta 200 den fazla vermez. Yeni kasa Meganın ikinci eli de herhalde 250 civarına olur gibi.

Ortalık çok fena karışacak, çok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.