Şimdi Ara

Seçimden sonra doların artma nedeni?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Neden seçimden sonra doların daha artacagi öngörülüyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Erdoğan tekrar seçilirse Eyalete geçip toprakları rahatça israile satabilcek bop ilerliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Koks34

Erdoğan tekrar seçilirse Eyalete geçip toprakları rahatça israile satabilcek bop ilerliyor
    Yani Erdoğan seçilirse dolar artacak,çünkü toprakları İsrail'e satacak diyorsunuz.

Bence böyle bir durumda dolar düşer,zira sömürge ülkesi oluruz.Zengin çok zengin fakir çok fakir.

• quote:

Orijinalden alıntı: senneanlarsindumbelek

Yani Erdoğan seçilirse dolar artacak,çünkü toprakları İsrail'e satacak diyorsunuz.

Bence böyle bir durumda dolar düşer,zira sömürge ülkesi oluruz.Zengin çok zengin fakir çok fakir.

Alıntıları Göster
    Önce ülkenin batma durumuna tamamen gelmesi lazım buda doların yükselmesi bütün fabrika vb satıldı ve erdoğan ben bop eşbaşkanıyim demişti ardından eyalet sistemini getireceğim dedi bop büyük israildir filistin kudüs şuan israilde geriye kalan ise türkiye toprakları buda eyalet sisteminde gerçekleştirecek

• quote:

Orijinalden alıntı: Koks34

Önce ülkenin batma durumuna tamamen gelmesi lazım buda doların yükselmesi bütün fabrika vb satıldı ve erdoğan ben bop eşbaşkanıyim demişti ardından eyalet sistemini getireceğim dedi bop büyük israildir filistin kudüs şuan israilde geriye kalan ise türkiye toprakları buda eyalet sisteminde gerçekleştirecek

Alıntıları Göster
    Erdoğan içten içe İsrail'in büyümesini istiyor bop gereği diyorsunuz.Topraklari satiyormus ya.

Buna katilmam mümkün değil.Yani Erdoğan'ın ülkenin ne gibi bir çıkarı var bu işten cidden anlamadım.Ya da siz çok derin düşünüyorsunuz

• 1-başkan tek harketiyle istedigi firmaya el koyabiliyor,kimse gelmek istemez
    2-adalet olmadıgı veya yanlı olacagı için sirketlerin başka bir şirketle anlaşmazlık durumunda firmanin güvencesi olmayacaktır,buda zaten karı azalmış şirketler için çekilme sebebi
    3-merkez bankası bagımsızlıgını kaybedecek(ki enönemlisi bu ingilterede malum sahis seçimden sonra kontrol tamamen bende olacak dedi,soka girdiler,merkez bankası bagımsız olmalıdır)
    4-100 yıllık faiz teorisini red ediyolar,yine malum sahis ingilterede finans uzmanlarına konusma yaparken faiz enflasyonun nedeni gibi birşey dedi,yine butun finans dünyası sok geçirdi(normalde faiz sonuçtur)
    seçimden sonra faizler inecek dedi etkilerini araştırabilirsin
  • quote:

Erdoğan içten içe İsrail'in büyümesini istiyor bop gereği diyorsunuz.Topraklari satiyormus ya.

Buna katilmam mümkün değil.Yani Erdoğan'ın ülkenin ne gibi bir çıkarı var bu işten cidden anlamadım.Ya da siz çok derin düşünüyorsunuz

Alıntıları Göster
    içten içe değil adam her şeyi kendi anlattı ama aktroller bunun ne olduğunu bile anlamadı filistin ve kudüsün alınması Suriyede iç savaş çıkması ve Türkiye'ye abd ve israil tarafından bir bop eşbaşkanı atanması Büyük israilin projesidir

Büyük Ortadoğu Planı (BOP) ilk kez 7 Ağustos 2003’te dönemin ABD Başkanı Bush’un Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice tarafından “Transforming Middle East” makalesi ile gündeme taşınmıştı. Birçok defa BOP’un bir alt biriminin eşbaşkanı olduğunu zikreden Başbakan Erdoğan, 16 Şubat 2004’te Kanal D’de yayınlanan “Teke Tek” adlı programda Fatih Altaylı’ya “Şu anda Amerika ve israilin de Büyük Ortadoğu Projesi var ya... Genişletilmiş Ortadoğu yani... Bu proje içerisinde Diyarbakır bir yıldız olabilir. Bunu başarmamız lazım” demişti. 25 Haziran 2004’te Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen ABD-TESEV-Alman Marshall Fonu Toplantısı’nda ise  üstlendiği eşbaşkanlık görevine değinip, “Üstlendiğimiz misyon gereği Ortadoğu ve Avrasya ülkelerine yöneleceğiz” açıklamasını yapmıştı. 4 Mart 2006’da AKP İstanbul Bayrampaşa ilçe kongresi’nde yaptığı konuşmada da, “Türkiye’nin Ortadoğu’da bir görevi var. Biz Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanlarından biriyiz. Bu görevi yapıyoruz.” demişti. Bu arada Erdoğan’ın, GOP Eşbaşkanlığı görevi her kesimden tepki görürken tek destek İmralı’dan gelmişti. 29 Eylül 2006 günü gazetelerde yer alan açıklamasında, Abdullah Öcalan Erdoğan’ın görevini desteklediğini açıklamış ve “silah bırakma” çağrısı yapmıştı.

Erdoğanın ne çıkarı var diyorsun sence para olabilir mi ? 5 kuşağını zengin edecek kadar para Mavi marmara ve israilin diğer yaptığı şeyleri affetmesi sineye çekmesi bile israili nasıl desteklediğini gösterir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 23 Mayıs 2018; 3:35:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: magicool

1-başkan tek harketiyle istedigi firmaya el koyabiliyor,kimse gelmek istemez
    2-adalet olmadıgı veya yanlı olacagı için sirketlerin başka bir şirketle anlaşmazlık durumunda firmanin güvencesi olmayacaktır,buda zaten karı azalmış şirketler için çekilme sebebi
    3-merkez bankası bagımsızlıgını kaybedecek(ki enönemlisi bu ingilterede malum sahis seçimden sonra kontrol tamamen bende olacak dedi,soka girdiler,merkez bankası bagımsız olmalıdır)
    4-100 yıllık faiz teorisini red ediyolar,yine malum sahis ingilterede finans uzmanlarına konusma yaparken faiz enflasyonun nedeni gibi birşey dedi,yine butun finans dünyası sok geçirdi(normalde faiz sonuçtur)
    seçimden sonra faizler inecek dedi etkilerini araştırabilirsin
    Takip etmedim ama dediğiniz şeyler olmuşsa seçimden sonra 6 da olur 7 de

• quote:

Takip etmedim ama dediğiniz şeyler olmuşsa seçimden sonra 6 da olur 7 de

Alıntıları Göster
    ingiltere konuşmasını kontrol edin,butun finans dünyası calkalandi,boyle bir adam ülkenin tam kontrolunu alacak,sonra siz finanas dünyasından size yatırım yapmasını mı bekliyeceksiniz?bide faizleri düşürürse zaten az yatırımcı kaldı onlarda kaçacak,suan yurt dışına dolar çıkarmaya tedbir konuşuluyormus,resmen aleve benzin dokuyor,yine yatırımcıyı urkutecek bir hareket
  • Artmasının sebebi belli. Yanlış yönetilen dış politika, ülkenin ve çevre ülkelerin durumu ve buna benzer durumlar. Yabıncı yatırımcı gelebilecek ülkelerle zıtlaşıyorsun, üretim desen kendimize yetecek kadar bile üretemiyoruz. Siyasilerle halk arasında iletişim sorunu ve güvensizlik var, ohal var karmaşa var. Yabancı yatırımcı için ideal koşullar kalmadı artık. Seçimden sonra doların düşmesi için ya zıtlaştığı ülkelere taviz verecek ya da ülkenin kendi kendine yetmesi için millet sabredecek ki bu belki 20-30 yılı bulabilecek bir süreç. İlk geldiklerinde yabancı sermayeyi betona gömerek büyük hata yaptılar, piyasalarda sunni bir rahatlama oldu ama betona gömülen paraların karşılığını şimdi görüyoruz. Sanayiye yatırım yapmak akıllarına geç geldi, şimdi savunma sanayisinde üretip dışarıya iki üç bir şeyler satıyoruz ama piyasayı kurtaracak kadar satış olmuyor maalesef. Seçimden sonra kim gelirse gelsin tekrar başka bir ülkeye taviz verilmedikçe dolar kolay kolay düşmez. Ben şahsen 16 yıl boyunca verilen şansları kullanamadıklarını düşünüyorum. Aynı şeyi tekrar tekrar yapmak aptallıktan başka bir şey değil. Eğitim,sanayileşme ve teknoloji konusunda elle tutulur vaadlerde bulunana ben oyumu veririm. Bu arada başka bir ülkeye taviz vererek piyasayı rahatlatmaktansa 20-30 yıl sonra kendi kendine yetebilen bir ülke olmayı tercih ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.