Şimdi Ara

Seçimden Sonra...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
2.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Seçime kadar güzel bir tablo sergilemek için elinden geleni yapıyorlar, seçimden sonra ise 2028'e kadar seçim yok, haliyle yapacakları konusunda rahat olacaklar. Zaten en kötü zamanda bile kazandılar, bunun rahatlığı da varken, 2028'de aday olup olmayacağı vs. konuları bile net değil. Yani seçimden sonra istediklerini yapma alanları epeyce genişleyecek.


    Peki seçimden sonra ne olacak.


    En başta kuru baskıladıkları kabak gibi ortada, Şimşek ve Erkan ilk geldiklerinde piyasaya müdahale etmeyeceğiz dedilerse de, piyasa öyle demiyor.


    Yeni vergiler, ek vergiler, vergiler vergiler....şimşekin sepetindeki bolca vergi piyasaya çıkacak, bu vergiler orta gelir kuşağını sonrada alt gelir kuşağını epeyce yorarken, üst gelir gurubunun ise umuru olmayacak.


    Enflasyonu düşük göstermek için daha da makyajlı tablolar sergilenip, bir an önce faizi düşürmeye çalışacaklar. Haliyle yine bir servet transferi yolu açılacak, piyasaya çıkar paralar zenginlerin cebine akacak. Konut ve araç fiyatlar ayların verdiği durgunluğun acısını gani gani çıkaracak.


    Eğer istanbulu alırlarsa ki alacaklar gibi duruyor, ciddi rant projeleri, özellikle kanal istanbul tam gaz devam edecek..


    Anayasa değişiklikleri hız kazanacak, ilk 3 madde değişikliği için nabız yoklanabilir.








  • Şakamısın sen, çocuk yazma şu yazdığını. Kahvedeki dayılardan bir farkın yok.


    Aynen kimsenin söyledikleri tutmadı bir bunun ki tuttu.  


    Burada eleştirenler değil, ülkeyi bugün bu duruma sokanlara laf söyle, eleştirenler değil ülkeyi yönetenler bugünlerin mimarı... Mimarı dediysem lafın gelişi, ortada kötü bir eser var.



    Gerçek TVyoutube
    #BeratAlbayrak #Dolar Doların 10 liraya çıkmasının ardından eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sözleri tekrar gündeme geldi. Doların 10 liraya çıkmasının ardından sosyal medyada Berat Albayrak'ın sözleri geldi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı olan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019'da 31 Mart yerel seçimleri öncesinde dolar kuruna ilişkin şunları söylemişti: "Ağustos, eylül, ekim aylarında bol bol döviz alıp, 6 liradan 7 liradan, niye? Dolar 10 lira olacak, 15 lira olacak ya, 6-7 liradan toplayalım dolarları, 10-15'ten satarız. Dolar düştü 5 liraya. Bunlar kara kara düşünüyor. Eyvah eyvah. Ee ne yapacağız? Şöyle bir kriz çıksa da füze yağsada şu olsa da bu olsa da dolar yükselse de bir kar etsek. Çok beklersiniz, hele de seçimden sonra daha çok beklersiniz."
    https://www.youtube.com/watch?v=hI22SLfUpmY

    Sen 40 yaşında falan değilsin, normal değil çünkü yazdıkların.


    Ben ülkemi çok seviyorum, senden de fazla seviyorum, onun bunun elinde bu ülkenin harcanmasına üzülüyorum. Yarın desteklediğim partide iktidar olsa onları eleştiririm. Sen daha bunu beceremiyorsun, savunduğun partinin hatalarını örtbas etmeye çalışıyorsun. Bırakın artık hükümeti eleştirmenin, devleti eleştirmek, ülkeyi eleştirmek olduğunu. Kafanız basmıyor mu hükümetle, devletin farklı olduğunu. Yoksa işinize mi gelmiyor. Devlet kurumunun arkasına sığınıp, hükümeti eleştirtmemek.


    22 sene ülkenin içinden geçti, senin de içinden geçtiler haberin yok uyuyorsun. Haa benim keyfim yerinde diyorsan demek ki maman oradan geliyor, keyfin ondan yerinde.


    Sen gidip selçuk gibi adamlara bakarsan heee dolar 60 olacakta diyor, o ve onun gibileri kimse dikkate almıyor zaten. Ama al sana demirtaş'ın kaç sene önce olacakları bugünmüş gibi söylemiş videosu. Adam gayet mantıklı, aklın yolu bir, bunu söylemek içinde fazla bilgiyede gerek yok, az biraz kafası çalışan adam demirtaşın söylediğini söyler.


    Dolar bazında gelirim azaldı, yaklaşık son 10 yılda %15 kaybım var dolar bazında. Bunu birde doların enflasyonuna vurursan daha da fazla.


    Neyse senin tırışka muhabbetine daha fazla katlanamayacam. Ne kafada olduğun belli, kahvedeki dayıdan farkın yok.


    Prof. Dr. Özgür Demirtaşyoutube
    https://twitter.com/ProfDemirtas https://www.instagram.com/prof_demirtas/
    https://www.youtube.com/watch?v=f-Rlgpx35ls
    Tuzun kuru olduğu için her şey güllük gülistanlık geliyor. Senin umurunda olur mu ekonomi. Sokaktaki halk yalan söylüyor zaten geçinemiyoruz her şey çok pahalı diye. Ev kiralarının farkında mısın, gıda pahalılığın sürekli her şeye fahiş zamlar geldiğinin farkında mısın, bence değilsin. Nasıl olsa senin paran var durumundan memnunsun. Bugün bir asgari ücretlinin tek başına eve çıkması mümkün değil. Aile evinde yaşamaya mecbur. Bu reva mı şimdi Türk Milletine? O yüzden burada bıdı bıdı etme sadece kendi çıkarını düşünen eleman.
    Kim sana çalışma, mücadele etme diyor zırtapoz. Herkes özelde çalışmak zorunda mı? Millet çalıştığının karşılığını alamıyor, alım gücü diplerde. Elektronik ve teknolojik ürün fiyatları almış başını gitmiş. Kimse tatil yapamıyor. Hükümet kötü, ülkeyi yönetemiyor tek bir adam kendi kafasına göre takılıyor ben ne dersem o modunda. Ülke çapında bir ev sahibi, kiracı krizi var. Milyon dava var herkesin canı burnunda sen kalkmış yok her şey yolunda diyorsun, ne ayaksın birader sen? Hangi dönemde böyle bir sorun vardı? Mülteciler ülkenin anasını bellemiş ne konuşuyorsun? Sen sadece kendini düşünen bencil, umursamaz bir elemanın tekisin. Senin gibisi çok var bu ülkede işine geldiğine göre yaşayan.
    Hacilar ben Türkiye de ağlayan arkabalarima gidin avrupada emekli olun azcik da orada ağlayın diyorum. Yahu Türkiye gibi ülkemi var. Yönetim hirsiz, halk şapşal, gençler zekasiz, yaslilar hımbıl.

    Batmamisiz ha ben zenginim ben bile battigimizi kabul ediyorum. Tek farkla batan ülke ben degilim.

    Hepimiz ülkemizi seviyoruz. Ama aşkın gözü kör değil karnı aç. Lutfen birakin su muhalif kisvesindeki polyanciligi.

    Bugun sayin ve çok sayin tekrar sayin cumhurumuz adana idi. Yahu trafigin mina koyduklarini saymiyom ama o soyledikleri gercekten hayalcilikte mastır yapmis. Hipnotize edilmiş yada işi ile tehdite uğrayan alkış takimi da tam tekmil idi tabi.

    Yahu dedim dinleyim koskoca reisi cumhur. Sözlerin yarisi tehdit, hakaretten ibaret. Diger kisimlari anlamakta zorlandim kendisi araplarla çok takılmış olacak ki dili sürte sürte konuştu saolsun.

    Uzaya gitmişiz, ekonomi yükselmekten tavani delmis, nankör muhalifler inkar içindeymiş gibi basliklar ve daha niceleri nefretini Kusan reisin anektotlari arasinda yer almakta idi.

    Bu yazilari yazarken çok düşünüyorum, savunmaci bir yalakanin kuyruğuna basarmiyim diye. Malumunuz burda cok kemik sevdalisi var.

    Bugün çarşıda bir kavgaya şahit oldum. Bir taraf reisimize dua ediyor engelli ve ihtiyaç sahibi çocuğunun 18 bin tl lik mamasını karsiliyor diye mehtiyeler döküyordu.

    Diger taraf azcik beynin bassa o mamayi alamayacak kadar muhtac duruma neden düştüğünü anlasan diyordu.

    Lafa karismam ama nasil oldu gerçeği görmesi için yüreğini tüketen şahıs abi sen ne diyon bu ise deyince dedim abi yüreğini tüketme gelmiş 50 yasina öküz daha tarlaya sürülmez dedim. Bunlara laf anlatacam siye gunaha girme dedim.

    Özet geçeyim ekonomik kriz var. Ülkemiz tam manasi ile batmadi. Potansiyeli olan büyük bir ülke ve yanlislarindan donerse yada halk gereken dersi verirse hersey yoluna girer. Burada yapilan en buyuk yanlis inkar edip, polyannayi oynamaktir.
  • son seçim olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçimleri bilmem ama 2026'da çok büyük olaylar çıkacak yazın bir kenara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son seçimde işi bitirdiler, umudu olan varsa ülkeden halen hayal dünyasında yaşamaya devam etsin çünkü ben kafamda burayı bitirdim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • UzmanAga kullanıcısına yanıt

    daha erken olacak. ben bu sene içinde bişeyler bekliyorum bakalım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tl icin devalasyon gelecek diyorlar
    Kuru zaten tutamazlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığı görünce "The Day After Tomarrow" filmi aklıma geldi... 

  • herkeste aynı sözler seçimden sonra dolar uçacak peki neden varmı mantıklı neden ?

    koca ülkeye göstere göstere para kazandıracaklar öylemi

    dolar zaten dengeye gelmiş aylardır yükseliyor eskisi gibi testere yapmıyor

    bu dolar 2018 bu aylarda 4 lira değilmiydi


    yükselmesinin kime ne faydası var dolar yükselince fiyatların aynı kalacağınımı düşüyorsunuz

    ne istiyorsunuz arkadaşlar dürüst olun asgari ücretlinin 200 dolara aldığı ülkemi olmak istiyorsunuz açık konuşun

    az biraz yurttaş bilinci olan insan doların yükselmesini istemez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnyttt -- 24 Şubat 2024; 21:52:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnyttt kullanıcısına yanıt

    İstemekle gerçekler farklı . 2 aydır net rezerv 21 milyar dolar azaldı zaten bu yüzden ispanya mb'dan 10 milyar dolar borç alındı Yeni eurobond tahvilleri çıkarıldı %9 dolar faiziyle . Tabii CHP gibi partilerinde bunda katkısı var sıfır dolar faizli KKM için çok laf ediyorlar ama %9 dolar faizli borçlanmalara tek laf etmiyorlar


    Tabii ki geçen Ekim -kasım -aralık ayından daha kötü olmaz tek fark Kasım'da ocakta %50 zam alınacak hayali vardı artık 1-2ay dişimi

    sıkarım olayı bitecek uzunca süre ekim-kasımdaki ekonomi olacak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

    yıllardır forumlarda takılır genellikle okurum buraya insanlar ( çoğunlukla ) temennilerini yazarlar


    geçmiş yorumlara göre bizim bu yıllarda zombi olup birbirimizi yememiz lazımdı ;)


    geçmiş 5 senede abd ile ilişkiler çok kötüydü son aylarda ilişkiler düzeliyor bu atlamayalım


    he şimşek gider nebati gelir o zaman başka




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnyttt -- 24 Şubat 2024; 22:30:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnyttt kullanıcısına yanıt

    Sadece ocak ayı tuik enflasyon rakamı ile dolar kur artışını kıyaslarsan canım kardeşim, kurun neden orada olduğunu yada diğer bir değişle oldurulduğunu anlarsın. Kuru tutmaya çalışman demek, kabasıyla inatlaşan donuna zıçar hesabı, bunu daha öncede yaşadık. Seçim öncesi de kurun bu şekilde tutulması gayet normal değil mi, halkın 1. kriteri dolar ve altın oldu. Akp de bunu iyi biliyor. Kimse doların zıplamasını istemiyor, kime ne faydası var. Burada bilinçten bahsederken, bilinç nedir?, gerçeğe gözünü kapatmak mıdır. Belli ki sen kapamışsın.

  • Cem kullanıcısına yanıt

    çok duyduk bu lafları yıllardır aynı sözler dolar 20 olsa adil değeri değil 30 olsa değil hep daha fazlası


    sen sanıyormusun dolar 40 olunca bu sözler bitecek o zamanda adil değeri 60 diyeceksiniz sonu yok bunun


    sizin atladığınız şey kayıtdışı ekonomi bunu görmezden geliyorsunuz


    adamlar her seferinde şapkadan tavşan çıkarıyorlar ve başarıyorlar öyle yada böyle kimsenin tahmini tutmadı


    gir ekşiye her senenin kriz başlığı var binlerce yorum üstelik eğitimli insanlar binlerce fikir tahmin analiz hangisi tutmuş


    bu ülke sanayisi olan üreten ülke sarsılır ama yıkılmaz yolunu bulur


    insanlara karamsarlık aşılamayın kimseye faydası yok bunun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnyttt kullanıcısına yanıt

    Şakamısın sen, çocuk yazma şu yazdığını. Kahvedeki dayılardan bir farkın yok.


    Aynen kimsenin söyledikleri tutmadı bir bunun ki tuttu.  


    Burada eleştirenler değil, ülkeyi bugün bu duruma sokanlara laf söyle, eleştirenler değil ülkeyi yönetenler bugünlerin mimarı... Mimarı dediysem lafın gelişi, ortada kötü bir eser var.



    Gerçek TVyoutube
    #BeratAlbayrak #Dolar Doların 10 liraya çıkmasının ardından eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sözleri tekrar gündeme geldi. Doların 10 liraya çıkmasının ardından sosyal medyada Berat Albayrak'ın sözleri geldi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı olan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019'da 31 Mart yerel seçimleri öncesinde dolar kuruna ilişkin şunları söylemişti: "Ağustos, eylül, ekim aylarında bol bol döviz alıp, 6 liradan 7 liradan, niye? Dolar 10 lira olacak, 15 lira olacak ya, 6-7 liradan toplayalım dolarları, 10-15'ten satarız. Dolar düştü 5 liraya. Bunlar kara kara düşünüyor. Eyvah eyvah. Ee ne yapacağız? Şöyle bir kriz çıksa da füze yağsada şu olsa da bu olsa da dolar yükselse de bir kar etsek. Çok beklersiniz, hele de seçimden sonra daha çok beklersiniz."
    https://www.youtube.com/watch?v=hI22SLfUpmY
  • Cem kullanıcısına yanıt

    40 yaşımdayım belki senin yaşında çocugum var boş beleş tip olmasan tanımadığın insanlar hakkında saygısız olmazsın


    saygın yoksa konu açıp kimseyle tartışma gereksiz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnyttt kullanıcısına yanıt

    40 yaşındasın ama piyasa bilgin, ekonomi takibin sıfır. Sıfır olduğu içinde saçmalıyorsun. Bilgin yoksa bari yazma konuya. Varsa argümanın koyarsın ortaya. Böyle boş beleş yazanlara tabi ki saygım olmaz.


    Bu arada yaşımı nereden biliyorsun Bak bilmediğin konularda yoruma devam ediyorsun.

  • Cem kullanıcısına yanıt

    senin gibi bebeler kötüyü görmediği için bu günleri kötü sanıyor


    adamlar 22 senedir içinizden geçti yine aynı kafadasınız


    hep negatif toksit fikirler başka bildiğiniz yok


    benim söylediğimin neresi yalan ? sosyal medyada belki milyonlarca geçmişte yazılmış yorum var hani kıtlık olacaktı hani en ağır kriz olacaktı


    bana beratın videosunu göstersen ne olacak o tarihte maaşın neydi şimdi nedir


    bu ülke üreten ülke arjantin venezuella değil herşey bir yana turizm gelirin var


    kendi ülkenizi bu kadar aşağılamaktan vazgeçin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnyttt kullanıcısına yanıt

    Sen 40 yaşında falan değilsin, normal değil çünkü yazdıkların.


    Ben ülkemi çok seviyorum, senden de fazla seviyorum, onun bunun elinde bu ülkenin harcanmasına üzülüyorum. Yarın desteklediğim partide iktidar olsa onları eleştiririm. Sen daha bunu beceremiyorsun, savunduğun partinin hatalarını örtbas etmeye çalışıyorsun. Bırakın artık hükümeti eleştirmenin, devleti eleştirmek, ülkeyi eleştirmek olduğunu. Kafanız basmıyor mu hükümetle, devletin farklı olduğunu. Yoksa işinize mi gelmiyor. Devlet kurumunun arkasına sığınıp, hükümeti eleştirtmemek.


    22 sene ülkenin içinden geçti, senin de içinden geçtiler haberin yok uyuyorsun. Haa benim keyfim yerinde diyorsan demek ki maman oradan geliyor, keyfin ondan yerinde.


    Sen gidip selçuk gibi adamlara bakarsan heee dolar 60 olacakta diyor, o ve onun gibileri kimse dikkate almıyor zaten. Ama al sana demirtaş'ın kaç sene önce olacakları bugünmüş gibi söylemiş videosu. Adam gayet mantıklı, aklın yolu bir, bunu söylemek içinde fazla bilgiyede gerek yok, az biraz kafası çalışan adam demirtaşın söylediğini söyler.


    Dolar bazında gelirim azaldı, yaklaşık son 10 yılda %15 kaybım var dolar bazında. Bunu birde doların enflasyonuna vurursan daha da fazla.


    Neyse senin tırışka muhabbetine daha fazla katlanamayacam. Ne kafada olduğun belli, kahvedeki dayıdan farkın yok.


    Prof. Dr. Özgür Demirtaşyoutube
    https://twitter.com/ProfDemirtas https://www.instagram.com/prof_demirtas/
    https://www.youtube.com/watch?v=f-Rlgpx35ls




  • Cem kullanıcısına yanıt

    boş lafsın ağzına bi laf bellemişin kahve dayısı;)


    benim azıcık tanısan muhalif olduğumu akpli olmadığımı bilirsin geçmiş yazılarım yorumlarım illaki önüne çıkar


    muhalif olmak herşeyi eleştirmek değildir kitabın ortasından konuşmak iyidir tavsiye ederim


    benim söylediğim kayıtdışı ekonomi bu es geçiyorsunuz sizi yanıltan budur


    evet iyi değiliz ama öldük bittikte değiliz bu bir süreç hep böyle gitmeyecek


    ben görece toplumun gelir seviyesi düşük kesimle çalışıyorum yanımda çalışan 17 yaşındaki genç 20 bin maaş alıyor bizim çıraklık zamanımızda işler böyle değildi

    yetiştirdiğim suriyeli bile 27 maaşla başka firmada işe başladı bumu kriz ülkesi ?


    yada şöyle söyleyeyim daha doğru olur senin sistemde asgari ücretli gördüğün insanların büyük çoğunluğu asgari ücretli değil bunu çalıştığım işyerindeki tanıdığım bildiğim insanlara göre söylüyorum


    kendimde sistemde asgari ücretli gözüküyorum evim arabam motorum çok şükür eksiğim yok çocugum özelde eğitim görüyor


    uzun lafın kısası özetle halkı tanımıyorsunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bir ay sonra en az 40

  • cnyttt kullanıcısına yanıt

    Çok duyduk derken? Ekonomik kriz ortamında önce duyup sonra yaşamaya devam edeceksin. Krizi çözmediğin sürece kur, enflasyon, faiz kısır döngüsünde sürünüp gideceksin. Gerçekler acıdır bunun karamsarlıkla ilgisi yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.