Şimdi Ara

Seçim: Hoparlör mü Harici Ses Kartı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Senaryo şöyle:

    Kullandığım bilgisayar: Masaüstü
    Sesin geleceği araç: Kulaklık

    Odada bilgisayarın konumu ve istenen şey:
      Kasa uzağımda. Hoparlör kasa ses çıkışına bağlı, kulaklıklarım da hoparlöre. Hoparlörler büyük ve kulaklıklarımla kasa arasında kablo uzatma görevinden başka bir işe yaramıyor. Madem öyle ben de o zaman hoparlörün yerine harici ses kartı kullanayım diyorum.

    Sorum şu:
    • Harici ses kartı kulaklıkları ona bağlayınca kulaklıktan aldığım ses kalitesini iyileştiriyor mu?
    • Harici ses kartı kasaya USB bağlantı noktasından bağlanırsa USB'nin 2.0 veya 3.0 çıkışı olması fark yaratıyor mu?

    Son olarak,
    • Küçük hoparlör alıp doğrudan kasadaki anakart ses çıkışına bağlayıp kulaklıklarımı ona bağlamak ile kulaklıklarımı USB üzerinden kasaya bağlanan harici ses kartına bağlamak arasında ses kalitesi açısından fark oluyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zikaçu -- 25 Ekim 2015; 19:58:07 >



  • Sizin için en mantıklısı harici bir ses kartı almak. Usb 2 ve 3 arasında ses aktarımında bir fark olacağını da sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandığınız kulaklık nedir? Müzik sinema oyun hangisi agırlıkta?
  • Bilgisayarin ses cikisina kulaklik amfisi takip kulakliginizi da buna takarsaniz en iyi sonucu alirsiniz. Bir ust asamasi da harici ses kartina kulaklik amfisini baglamak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Kullandığınız kulaklık nedir? Müzik sinema oyun hangisi agırlıkta?


    Cep telefonu için düşünülmüş, radyasyonu (elek.magn.) kulak hizasının altında tutan bir kulaklık. Ben b.sayarda da kullanmaya başladım. Sağlık için aldığımdan değiştirmeyi düşünmüyorum, ses kalitesi ortanın biraz altı. Biraz da bunu gidersin diye bakınıyorum.

    Hepsi eşit ağırlıkta.

    quote:

    Bilgisayarin ses cikisina kulaklik amfisi takip kulakliginizi da buna takarsaniz en iyi sonucu alirsiniz. Bir ust asamasi da harici ses kartina kulaklik amfisini baglamak.

    Önceden ilgilenmediğimden kulaklık amfisi ne bilmiyordum. Siz söyledikten sonra şöyle biraz baktım, işe yarar bir şey gibi. Dediğiniz 2 yöntem arasında kalite farkı var mı?


    Bir de, ilk mesajımda;
    quote:

    Küçük hoparlör alıp doğrudan kasadaki anakart ses çıkışına bağlayıp kulaklıklarımı ona bağlamak ile kulaklıklarımı USB üzerinden kasaya bağlanan harici ses kartına bağlamak arasında ses kalitesi açısından fark oluyor mu?

    aynı şeyi 2. kere sormuş gibi oldum. Aslında sormayı tam olarak istediğim şuydu:

    • Anakart ses çıkışına hoparlör takınca yazılımsal olarak anakartın ses ayarlarıyla oynayan programlar + bazı hoparlörlerin kendi üzerindeki bass/tiz düğmeleri sayesinde ses kalitesi ayarlanabiliyor. Bildiğim kadar harici ses kartı bunlardan yararlanamıyor. Bu bir üstünlük müdür hoparlör kullanılan düzenekte ?


    Ayrıca, yeri gelmişken 2. bir nokta da:

    • Bazı kasaların genellikle ön panelinde HD AUDIO girişi var. Bunun iç bağlantıyla anakarta bağlantısını yapınca arka paneldeki anakartın kendi ses çıkışından kalite olarak bir farkı oluyor mu?
  • Kasaya hd audio portundan baglamak vs etkisi yok ayni sesi alirsin.

    Kulakligin kotu ise hoparlore, ses kartina veya kulaklik amfisine gomecegin para ile iyi bir kulaklik al derim, ses kartina da amfiye de hoparlorede nereye baglarsan bagla kotu bir kulakligi iyi hale getiremez.

    Olusturacagi etki sirasina gore buyukten kucuge
    1- Iyi kulaklik+ses karti+amfi
    2- iyi kulaklik+amfi
    3- iyi kulaklik+ses karti
    4- iyi kulakligi dogrudan kasaya baglamak.

    Senin kulakligini neye baglarsan bagla daha iyi bir kulakligi dumduz kasaya baglamaktan daha iyi ses alamazsin. Dac iceren kulaklik amfileri falan da var hem ses karti hem de kulaklik amfisi bir arada gibi dusun ama senin oncelik iyi kulaklik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ha bu arada pasif kulakligin "blutut wireles pil vs olmayan ucunu takinca ses gelen tip" icindeki zara bagli bobinlerin ustune ses dalgalari iceren akim uygulandiginda urettigi elektromanyetik radyasyon seviyesi saglik icin tehlikeli seviyede olmaktan coooooooook uzak. Ornek vermek gerekirse Alt kattaki komsunuz telefonla konusurken aldiginiz etkiden daha az falan. Onun icin kulakliginizi gonul rahatligi ile degistirebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlar için sağolun. Dediğiniz doğru, anten durumunda bir yere takmayınca RF iletimi az olmalı. Gerçi b.sayar düzeneği kuşku uyandırmasa da bir çok parça var ve modem gibi anten unsurlar da buna bağlı. Hatta özellikle mini-ITX anakartlarda Wi-Fi oluyor direk. Ben mesela harici modem kullanıyorum ve kablo ile bağlı kasaya. Tarayıcıdan WLAN özelliğini kapattım. İnternette vidyolar var, kablosuz modemin yaydığı radyasyonla ilgili ve ethernet kablosu ile bağlamak da yetmiyor, tarayıcıdan elle devre dışı bırakmak gerekiyor. Radyasyon da ölçen aletler var, ölçmek gerek.

    Neyse ben gene de iki kulağımda mıknatıs olsun istemiyorum. Direk beynin 2 yanında, etkisinin ne olduğu belirsiz. Bazı zamanlar sarhoşluk etkisi gibi şeyler olurdu. Dikkat ediyorum artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.