Şimdi Ara

Müzik Ve Oyun İçin Harici Ses Kartı Önerisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandır elektro gitar çalıyorum. Çalarken ortaya çıkan güzel riffleri kayıt etmek istiyorum ayrıca cover yapınca telefondan kayıt alıyorum kalite çok kötü oluyor ben de bu yüzden bir ses kartı almak istedim birazcık araştırdım ama üç model arasında kaldım,


    Steinberg UR12 yada ur 22

    Focusrite Scarlett Solo Gen 3 

    Presonus Audiobox USB 96


    Bu üç karttan birini almayı düşünüyorum kayıt alırken vokal kaydı yapacağımı zannetmiyorum o yüzden tek kanal olması sorun değil, fakat ses kastığım rekabetçi oyunları çok fazla oynuyorum ve alacağım ses kartını orada da kullanmak istiyorum. İleride harici bir mikrofon alıp pc mikrofonu olarak kullanıp aynı zamanda kulaklığımı da ses kartına takıp daha kalitesi ses almak istiyorum. Öneri yaparken bu kısmı da göz önünde bulundurursanız sevinirim.


    Şuan için referans monitör alacak bütçem yok logitech 2+1 ses sistemini kullanmayı düşünüyordum çıkış almak için ama onun da sadece sol hoparlörünü ses kartına takabiliyorum saçma bi giriş sistemi var, o yüzden şimdilik sadece kulaklarımı monitör olacak kullanacağım.

    Yukarıdaki üç modelden farklı bir önerisi olan varsa önerilere açığım ayrıca bu kartları kullananlar preAmp kalitelerinden memnun mu ? Şu modeli kesinlikle alma bunu al diyen var mı ? Fark eder mi bilmiyorum ama genelde rock,metal çalıyorum.








  • Konuyu biraz geç görmüşüm. Bendeki konfigürasyon şu şekilde. Focusrite Scarlett Solo Gen 3 var ve karta da sürekli bağlı şekilde bir bas gitarım var. Arkadaşlarla da her hafta oyun oynuyoruz. Oyunlarda bu tip ses kartının düzgün ve temiz ses vermekten başka bir avantajı olmayacak. Çünkü Creative ses kartı ile beraber oyun için ekstra yazılım veriyor. Bu kartlarda ise amaç eq dengesini bozmadan temiz ses almak. Bu halie ile ben oyunlardan da zevk alıyorum açıkçası.


    Almaya niyetlendiğimde Presonus Audiobox USB 96'ya karar vermiştim ama ucuz bulunca Foscusrite Scarlett Solo aldım. Şöyle Audiobox USB 96 çok eski bir model. Ama çok da standart bir model haline geldiği için günümüzde bile hala kullanılıyor. O yüzden hala daha üretiyorlar. Eski olduğunu line girişinin olmamasından da anlayabilirsiniz. Yani sadece mikrofon ya da enstrüman bağlayabiliyorsunuz ki aslında yeterli de. Nerede sıkıntı çıkarır mesela. Ben arkadaşlarla oynarken oyun sesini ve sohbet sesini ayrı ayrı ayarlamak istiyorum. Bunun için sohbet sesini direkt pcye yönlendiriyorum. Pcden aldığım ses çıkışını ses kartında line girişine bağlıyorum. Bir tek burada lazım oldu ama onu da yapmıyorum aslında ayarlaması çok uğraştırıyor.


    Scarlett Solo'da ise şöyle bir sıkıntı var. Arkadaş biraz pahalı olduğu için ucuza üretmek adına sağolsunlar kulaklık çıkışıyla monitor çıkışını ayırmamışlar. Yani kulaklık ve hoparlör bağlıyken ses ikisinden de geliyor ve ses ayarlama potu ikisini birden kontrol ediyor. Bu da demek oluyor ki kulaklık kullanmak istediğinizde hoparlörü manuel olarak kapatacaksınız. Bende tabi hoparlörün uzaktan kumandası olduğu için kullanımı zor olmuyor. Focusrite haricinde tüm kartlarda genelde monitor ve kulaklık seviyeleri ayrı ayrı kontrol ediliyor.


    Focusrite kartın yanında Ableton Live Lite veriyor. En çok kullanılan kayıt programlarından olduğu için çok kolay öğrendim. Kart güncel olduğu için type-c bağlantısı var ama usb 3.0 değil. Diğerleri usb-A kullanıyor.


    Kulaklık olarak Beyerdynamic DT 990 Pro kullanıyorum, mikrofon Marantz PMP-1000, monitor de Edifier R1280T. Bu konfigürasyon içinde değiştirmek isteyebileceklerim monitorler mesela. O da bağlantısının unbalanced olmasından dolayı. Balanced bağlantıda daha temiz bir ses vereceğine eminim. Onun dışında Scarlett Solo değil de 2i2 ile güncellemek de isterdim. Çünkü kulaklık ve hoparlörün aynı anda çalışması beni şu anki konfigürasyonda zorunlu olarak kalmamı sağlıyor uzaktan kumandadan dolayı. Gerçi diğer türlü de akıllı priz + Alexa ile halledilebilir, elimde onlar var çünkü. Ki bu hali ile de sistem beni bayağı doyuruyor.


    Oyun için kulaklık kullanmayı düşünüyorsan da DT 990 Pro'yu kesinlikle öneririm. Open back olduğu için fps oyunlarında ses ayrımında çok verimli oluyor.


    Son olarak da gitarla alakalı ekleyeceğim bir konu var. Karta gitar bağlayıp gaini yükselttiğin anda sesde cızırtılar olacak buna da hazırlıklı ol. Bende mesela sayfayı kaydırınca bile hoparlörden cızırtı geliyordu gitar bağlıyken. Bu sorunu düzgün bir çoklu priz kullanarak düzelttim. Toprak hattıydı cartı curtu elektrik ile ilgili bir çok şey girecek işin içine çünkü hassas cihazlar.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.