Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.647
Cevap
208
Favori
1.271.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bende , saçların içerisinde deri dökülmesi var kızarıklık yok kaşıntı var bu bölge için kullanabilirmiyim. yüzüm için aşağıdaki anlatıklarını uygulıyacağım

tsk
  • kış geldi yine coştu seboreik dermatit, saçı kaşı dökmese katlanacağım ama döküyor, ben zaten pes ettim 1 seneyi geçti hiçbir şey kullanmıyorum 1 gün banyo yapmayınca özellikle kafa bölgesi yağlanıyor, kendimi çok rahatsız hissediyorum zaten bütün bunların sebebide cildin aşırı yağlanmasından kaynaklanıyor buda genetik bir faktör, arkadaşlarında dediği gibi doktorların bişeyden anladığı yok zaten işi ürün ticaretine dökmüşler resmen.
  • Bu hastaliga sahip olanlar kilosunu yazabilir mi? Acaba kilo versek yag yaksak bu sorun azalir mi?
  • simdi doktordan geldim. konazol sampuan. travocort krem. crebros hap ve m furo losyona benzeyen ozel bir karisim yazdi. bu karisimda da kortizon varmis. biktim kortizinlu ilaclardan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dante06

kış geldi yine coştu seboreik dermatit, saçı kaşı dökmese katlanacağım ama döküyor, ben zaten pes ettim 1 seneyi geçti hiçbir şey kullanmıyorum 1 gün banyo yapmayınca özellikle kafa bölgesi yağlanıyor, kendimi çok rahatsız hissediyorum zaten bütün bunların sebebide cildin aşırı yağlanmasından kaynaklanıyor buda genetik bir faktör, arkadaşlarında dediği gibi doktorların bişeyden anladığı yok zaten işi ürün ticaretine dökmüşler resmen.

aynı bendeki durum dostum hergün banyo yapınca sorun yok ama 1 günü geçirdiğinde döküntü başlıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaiser Soeze

quote:

Orijinalden alıntı: dante06

kış geldi yine coştu seboreik dermatit, saçı kaşı dökmese katlanacağım ama döküyor, ben zaten pes ettim 1 seneyi geçti hiçbir şey kullanmıyorum 1 gün banyo yapmayınca özellikle kafa bölgesi yağlanıyor, kendimi çok rahatsız hissediyorum zaten bütün bunların sebebide cildin aşırı yağlanmasından kaynaklanıyor buda genetik bir faktör, arkadaşlarında dediği gibi doktorların bişeyden anladığı yok zaten işi ürün ticaretine dökmüşler resmen.

aynı bendeki durum dostum hergün banyo yapınca sorun yok ama 1 günü geçirdiğinde döküntü başlıyor..

Aynen bende de durum bu şekilde. İllaki her gün kafamı yıkayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: damardangiren

simdi doktordan geldim. konazol sampuan. travocort krem. crebros hap ve m furo losyona benzeyen ozel bir karisim yazdi. bu karisimda da kortizon varmis. biktim kortizinlu ilaclardan

travocort ta kortizon var mı bilmiyorum ama k travogen de yok sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Bu hastaliga sahip olanlar kilosunu yazabilir mi? Acaba kilo versek yag yaksak bu sorun azalir mi?

yok hocam kiloyla bi alakası yok üretilen sebumun fazla olmasından kaynaklanıyo kremler falan hep tırıvırı radikal çözümler bulmak lazım
  • yıllardır dermatitim var ve kimi zaman azıyor kimi zaman azalıyor..saçlarımı da iyice döktü başa çıkamadım..en sonunda saç ekimi yaptırdım,ameliyatın etkisi geçtikçe cilt normale döndükçe dermatitim de geri geliyor malesef..
    diyorum ki dermatit için şampuanlardan kullansam ekilen saçlara veya köklere zarar verir mi?
  • Saçımı 2 gün yıkamasam hemen derimde kıpraşmalar başlıyor. kaşıntı da cabası. şahsen ben hiç dengeli beslenmiyorum. hele yeşillikle hiç aram yok. pc başında fazla vakit geçirmeler. yediklerimi yakmadığım için sebum olarak bana geliyor kanısındayım. halbuki bol bol a vitamini almalıyız.
  • Arkadaşlar bu Vichy nin yeşil renkli olanından aldım SD için. Birde dökülmeye karşı kırmızı olanından aldım. Vichy nin sitesinde yeşil renkli olanın kullanım şeklinde 4 hafta yazıyor ama nasıl kullanılacağı hakkında bilgi yok. Kırmızının üstünde günlük kullanıma uygundur yazıyor. Benim de hergün yıkamam gerekli SD den dolayı fazla yağ oluyor. Yeşili 4 hafta boyunca nasıl kullanıcam? Kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cmd.KEEN

Arkadaşlar bu Vichy nin yeşil renkli olanından aldım SD için. Birde dökülmeye karşı kırmızı olanından aldım. Vichy nin sitesinde yeşil renkli olanın kullanım şeklinde 4 hafta yazıyor ama nasıl kullanılacağı hakkında bilgi yok. Kırmızının üstünde günlük kullanıma uygundur yazıyor. Benim de hergün yıkamam gerekli SD den dolayı fazla yağ oluyor. Yeşili 4 hafta boyunca nasıl kullanıcam? Kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

Duştan önce saçımı nemlendirip vichy sürüp 1 saat bekletiyordum ama sonradan düşündüm bu şekilde fayza yerne saça zarar verebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: semihus

quote:

Arkadaşlar bu Vichy nin yeşil renkli olanından aldım SD için. Birde dökülmeye karşı kırmızı olanından aldım. Vichy nin sitesinde yeşil renkli olanın kullanım şeklinde 4 hafta yazıyor ama nasıl kullanılacağı hakkında bilgi yok. Kırmızının üstünde günlük kullanıma uygundur yazıyor. Benim de hergün yıkamam gerekli SD den dolayı fazla yağ oluyor. Yeşili 4 hafta boyunca nasıl kullanıcam? Kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

Duştan önce saçımı nemlendirip vichy sürüp 1 saat bekletiyordum ama sonradan düşündüm bu şekilde fayza yerne saça zarar verebilir.

Vichy Dercos şampuanı mı o şekilde kullanıyorsunuz?

• quote:

quote:

quote:

Genelde çok para verdiğim şampuanları bu şekilde kullanıyorum. Aloe veralı bi şampuan var, Bimden biobis aldım onları da böyle yapıyorum. Değişik değişik kullanıyorum ama ne derece faydalı oluyor bilemem. her halukarda kortizonlu losyon kullanmaz isem yara oluyor saçımda.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Genelde çok para verdiğim şampuanları bu şekilde kullanıyorum. Aloe veralı bi şampuan var, Bimden biobis aldım onları da böyle yapıyorum. Değişik değişik kullanıyorum ama ne derece faydalı oluyor bilemem. her halukarda kortizonlu losyon kullanmaz isem yara oluyor saçımda.

Yıkarken saçta bekletme süreleri max. 5 dk yazıyor. Öyle kullanılırsa bence pek sağlıklı olmaz. Sık şampuan değiştirmek de iyi gelmiyor, ben de yaptım o hatayı.

• Evet son 5 4 aydır kendimce bulduğum yöntemi sizinle paylaşmak istedim.

1) Kolayı kesin(ben çok çay içen bir insanım kesemedim onu birtek)
    2) saçlarınızı sakalınızı uzatmayın.
    3) maks 48 saatte 1 duşa girin ve ılık suyla yüzünüzü yıkayın sıcak değmesin
    4) Prednol a ve Mycospor krem cilt zarar gördüğünde enfeksiyon kapmasın diye antibiyotikli iki krem. En yoğun döneminde bile haftada 3-4 kez maksimum yetiyor.

Son olarak birde olabildiğince az streste tutun kendinizi.

Hepimize geçmiş olsun.
  • Prednol en iyisi gercekten, geceden sürün sabaha hic birsey kalmiyor. Kortizin orani da cok dusuk. Haftada 1 kere suruyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

Prednol en iyisi gercekten, geceden sürün sabaha hic birsey kalmiyor. Kortizin orani da cok dusuk. Haftada 1 kere suruyorum

Yardımcı olurmusunuz bana. Kremlerin kortizon oranlarını merak ediyorum. erden bulabilirim karşılaştırmayı? Dermovate, m-furo , betnovate prednol filan? Prednol'in kortizonu eğer bunlardan düşük ise losyonunu bulabilirmiyim?
  • yahu neutrogena t/gel kullanıyorum iki gündür yüzüme de süreyim dedim sakallarımdaki pullanma gitsin diye..ama dahada kurttu suratımı ne menem şey bunlar ya anlamadım :(
  • Arkadaşlar 5 yıldır neredeyse hergün travocort kremi burun çevreme sürüyorum, çok iyi geliyor ama sonuçta kortizon içeriyor. Şuan burun derimde herhangi bir incelme ve sorun yok ama daha farklı kremleri denemek istiyorum. Var mı önerebileceğin krem?
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.