Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (383. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.645
Cevap
208
Favori
1.270.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 381382383384385
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çükütüs

    Nasıl kullanılıyor hocam? Şampuan gibi saçıma sürüp yıkayacak mıyım?



    Alıntıları Göster

    Hocam saçı sürekli yıkayacağınıza arada 2. günü pudrayla falan çıkarın mesela ben öyle yapıyorum iş günlerimde. Yıkadıkça daha çok azıtıyor malum. Sizin saçlar kısaysa sırıtır sanırım. Normal saçınıza döküyorsunuz pudra veya mısır nişastasını. Tarakla tarıyorsunuz duştan çıkmış gibi oluyor saçlarınız. Yağlanma ve kaşıntıda gidiyor.





  • Elma sirkesi pamuğa döküp sürüyorum kaşıntı anında gidiyor 2 günede egzamalar dökülüyor en kral şampuandan iyi elma sirkesi sakallarımda çıkanlardada aynı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karbonat ile kafam biraz rahatladı gibi ama kulak arkası aynı. Sürekli kabuk tutuyor bazen yoluyorum yada gece kaşıyorum kabuklar kalkınca akıntı oluyor. O akıntı kuruyup tekrar kabuğa dönüşüyor. Sonra yine aynı döngü. Kulak arkamda hiç yoktu maske yasağından sonra çıktı. Şu hastalık yerine 100 defa corona olsam daha iyi. En azından corona geçiyor bu namussuz kalıcı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sac icin siddetle bu mucizeyi tavsiye ediyorum arkadaslar bazilari var tavsiye ediyorlar birileri cikiyor reklam mi aldin diyor koskoca vichy neden sponsor olsun tavsiye etsinler diye hani bi sosyal medya sayfasi paylassa eyvallah derim reklam yapiyor ama kesinlikle bu bir reklam degildir sadece tavsiyedir bizzat kullaniyorum sonuc mukemmel




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayraktar42 -- 2 Haziran 2021; 0:32:37 >
  • Bayraktar42 kullanıcısına yanıt
    Maximum 1.5 senede mucize bitecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayraktar42 kullanıcısına yanıt
    Emin misiniz bu olduğuna? Seboreik Dermatit yağlı egzama demektir. Sizin paylaştığınız foto kuru saçlar için değil mi?



    Ben yağlı saçlar için olanını aldım. Ciddi derecede azalttı. 1 aylık kullanımdan sonra neredeyse pullanma sona eriyormuş.

    Ben de cildim pullanıyor diye kuru cilt için kremler aldım. Nemlendiriciler sürdüm. Daha da kötü oldu durum. Yağlı cilt için olan kremleri kullanmaya başladığımdan beri her şey çok daha iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 2 Haziran 2021; 20:46:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • reguse kullanıcısına yanıt

    evet eminim ben bunu kullaniyorum sukur kabuklanmalar gitti

  • Selamlar. şampuan olarak vichy nin yeşilini kullanıyorum uzun zamandır. kafada sorun yok. yüze de fena gelmiyor ancak kortizonsuz da ay bitmiyor. 1 ay kortizon kullanmasam yüzüm harita gibi kırmızı kırmızı oluyor. Ancak şampuanla bitecek iş değil. Geçen ekşide yazı gördüm aynen kopyalıyorum. hatta ekşideki de alıntı zaten. Alıntıception ortamının içinde bilginin doğru olduğuna inanmak istedim ve yazılan ürünleri satın aldım. Şimdilik güzel gidiyoruz.


    alıntıyı paylaşıyorum;


    // hocam şimdi yaklaşık 8 yıldır kortizonlu ya da kortizonsuz kullanmadığım krem kalmadı sizin tavsiyeniz de bir nebze fayda etti ama tahmin edersiniz kalıcı olmadı.


    hocam bu yöntemde 4 tane cilt bakım ürünü almanız gerekiyor ama tekrar ediyorum yağlı ciltler için geçerli.


    ürünler: ziaja - antioxidation su bazlı temizleyici, cosmed atopia temizleme yağı, avene 50 faktöriyel güneş kremi, sebamed yağlı ciltler için nemlendirici krem. hocam ürünler bunlar.


    nasıl kullanıldığını anlatmadan önce deneyimimi paylaşayım. bu tavsiyeyi 10 bin üyesi olan bir facebook grubunda bu alerjiyi yendiğini iddia eden bir kızdan aldım. nitekim denemeye karar verdim ve yaklaşık iki aydır neredeyse tamamen yendim. bu kıza da türkiye de ünlü bir cilt bakım uzmanı tavsiye etmiş ve dediğine göre bu rahatsızlığın güneş ile doğrudan bağlantısı varmış. bu ürünler ile kendimizi güneşten koruyunca üstesinden geliyormuşuz. başta saçma geldi ama mevsim değişikliklerinde ataklar yaşadığım için mantığıma yattı ve denemeye karar verdim.


    açıkçası henüz bu ürünleri kullanmayı bırakmadığım için bıraktığım zaman ne olacağını bilmiyorum. zaten bu ürünlere yaklaşık 350 tl ödedim ve tahminen en az 6 ay kadar dayanır gibi.


    gelelim kullanım şekline: hocam her sabah su bazlı ziaja'yı bir pamuğa sıkıyorum ve yüzümü onla temizliyorum, daha sonra sebamed kremden sürüyorum yaklaşık yarım saat bekliyorum. cilt kremi emiyor, ardından ister dışarı da olayım ister kapalı ortamda veya hava kapalı bile olsa her daim güneş kremi sürüyorum günüm böyle geçiyor. gün sonu önce cosmed temizleme yağı ile temizliyorum sonra ziaja ile tekrar temizliyorum yüzümü. bu sayede yaklaşık iki aydır yok oldu ve çok memnunum. henüz yazar değilim, yazar olsaydım paylaşırdım isterseniz bu tecrübeyi aktarabilirsiniz.


    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    Eleman en son yüzünü temizleme yağı + ziaja ile temizliyor sonrasında sebamed sürüyor olabilir gibime geldi. sanki orayı unutmuş gibi. Bu formulü bulan kızın bloguna ulaşmak lazım. Ben bulamadım. Siz bulursanız bana da haber edin.


    bu listeden farklı olarak güneş kremim sebamed 50+. sorun olacağını sanmıyorum onun. diğer 3 ürünü aldım + vichy şampuanla beraber yaklaşık maliyet 450 tl tutuyor.


    yazan ürünlerden ziaja temizleyiciyi watsonstan % 40 indirimli alabildim. bahsi geçenlerden cosmed ve sebamed nemlendirici malesef stoklarda yok izmirde bulamadım. ikisini de internetten aldım.


    Kullanmaya başlayalı 3 gün oldu. bakalım süreç nasıl işleyecek





  • quote:

    Orijinalden alıntı: glumerna

    Elma sirkesi == sebo sökücü sürüp bırakıyorum sebolar kaşıntı anında gidiyor 1 2 günede deri kabukları atıyor temiz cilt çıkıyor.

    Sebo sökücü dediğiniz ketoral şampuan mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panamalı Hasta kullanıcısına yanıt
    Ne ketoralı ya onlar hep gelip geçici çözüm 13 14 yıldır bu hastalık benimle elma sirkesi sürmek harici kalıcı bir çözüm bulamadım sirkeyi sürüyorum yıkamayacaksınız öyle sirkeli kalacak kaşıntıyı anında kesiyor 1 2 güne düzeliyor temiz deri çıkıyo.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: glumerna

    Ne ketoralı ya onlar hep gelip geçici çözüm 13 14 yıldır bu hastalık benimle elma sirkesi sürmek harici kalıcı bir çözüm bulamadım sirkeyi sürüyorum yıkamayacaksınız öyle sirkeli kalacak kaşıntıyı anında kesiyor 1 2 güne düzeliyor temiz deri çıkıyo.

    İyiymiş haftasonu denenir.


    Kaşıntıya da iyi geliyor dimi bende vücudumun çeşitli yerlerinde kaşıntı oluyor...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panamalı Hasta kullanıcısına yanıt
    Egzamamı vücudundakiler. bende yüzümde ve kafamda var egzama kaşınınca sürüyorum pamuğa döküp anında kesiyor belki iyi gelir sizede 5 yıldır elma sirkesi ile mücadele veriyorum egzamaya karşı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glumerna -- 12 Haziran 2021; 1:2:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: glumerna

    Egzamamı vücudundakiler. bende yüzümde ve kafamda var egzama kaşınınca sürüyorum pamuğa döküp anında kesiyor belki iyi gelir sizede 5 yıldır elma sirkesi ile mücadele veriyorum egzamaya karşı.

    Elma sirkesi bende kullanıyorum ara ara. Sizin saçınızın yağlılığı ne durumda? Duşa giriyorum ertesi gün yağlanıyor saç. Her gün her günde yıkamıyım diyorum ama deli ediyor insanı.

  • Paetzold kullanıcısına yanıt
    Hiç yağ yok bende doğru dürüst yağ olmaz ne cildimde ne saçımda şampuan kışın haftada 1 kullanırım elma sirkesi sürerek geçiriyorum egzamayı olursa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: glumerna

    Hiç yağ yok bende doğru dürüst yağ olmaz ne cildimde ne saçımda şampuan kışın haftada 1 kullanırım elma sirkesi sürerek geçiriyorum egzamayı olursa.

    Sizdeki kuruluktan olan egzama o zaman. Yağlı egzama daha sıkıntılı.

  • Paetzold kullanıcısına yanıt
    Benim 2 yıldır parmak uçlarımda çıkıyor parmağım kullanılamaz hale geliyor 2 ye yarılıyor ortadan parmak ucu sonra iyileşiyor bi hafta sonra tekrardan yarılıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bluecap krem kullanıp fayda gören oldu mu beyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darkweither kullanıcısına yanıt

    309 tl abi xS


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava sıcaklığı artınca bu da arttı. Sıcak suyla yıkayınca da aynı oluyor. Sıcaktan uzak durmak şart. Kafamı buz gibi suyla yıkıyorum soğuk su kaşıntıya iyi geliyor. Şu an en çok olduğu bölge kulak. Krem de sürsem ertesi gün aynı. Kulağında olup da çözüm bulan var mı? Şöyle 1 haftalık çözüm olsa yine yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LoooooL L kullanıcısına yanıt

    Kulağımın içi katır katır kabuk. Her duştan sonra sapsarı gelir pamuğa. Çözümü yok dostum. Kortizollu kremlerle günü kurtarabilirsin o kadar. Kim o şampuan iyi geldi bu krem iyi geldi dediyse hepsi gecici şeyler.

  • 
Sayfa: önceki 381382383384385
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.