Hocam saçı sürekli yıkayacağınıza arada 2. günü pudrayla falan çıkarın mesela ben öyle yapıyorum iş günlerimde. Yıkadıkça daha çok azıtıyor malum. Sizin saçlar kısaysa sırıtır sanırım. Normal saçınıza döküyorsunuz pudra veya mısır nişastasını. Tarakla tarıyorsunuz duştan çıkmış gibi oluyor saçlarınız. Yağlanma ve kaşıntıda gidiyor. |
Seboreik Dermatit (383. sayfa)

-
-
Elma sirkesi pamuğa döküp sürüyorum kaşıntı anında gidiyor 2 günede egzamalar dökülüyor en kral şampuandan iyi elma sirkesi sakallarımda çıkanlardada aynı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Karbonat ile kafam biraz rahatladı gibi ama kulak arkası aynı. Sürekli kabuk tutuyor bazen yoluyorum yada gece kaşıyorum kabuklar kalkınca akıntı oluyor. O akıntı kuruyup tekrar kabuğa dönüşüyor. Sonra yine aynı döngü. Kulak arkamda hiç yoktu maske yasağından sonra çıktı. Şu hastalık yerine 100 defa corona olsam daha iyi. En azından corona geçiyor bu namussuz kalıcı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Maximum 1.5 senede mucize bitecek.
-
evet eminim ben bunu kullaniyorum sukur kabuklanmalar gitti
-
Selamlar. şampuan olarak vichy nin yeşilini kullanıyorum uzun zamandır. kafada sorun yok. yüze de fena gelmiyor ancak kortizonsuz da ay bitmiyor. 1 ay kortizon kullanmasam yüzüm harita gibi kırmızı kırmızı oluyor. Ancak şampuanla bitecek iş değil. Geçen ekşide yazı gördüm aynen kopyalıyorum. hatta ekşideki de alıntı zaten. Alıntıception ortamının içinde bilginin doğru olduğuna inanmak istedim ve yazılan ürünleri satın aldım. Şimdilik güzel gidiyoruz.
alıntıyı paylaşıyorum;
// hocam şimdi yaklaşık 8 yıldır kortizonlu ya da kortizonsuz kullanmadığım krem kalmadı sizin tavsiyeniz de bir nebze fayda etti ama tahmin edersiniz kalıcı olmadı.
hocam bu yöntemde 4 tane cilt bakım ürünü almanız gerekiyor ama tekrar ediyorum yağlı ciltler için geçerli.
ürünler: ziaja - antioxidation su bazlı temizleyici, cosmed atopia temizleme yağı, avene 50 faktöriyel güneş kremi, sebamed yağlı ciltler için nemlendirici krem. hocam ürünler bunlar.
nasıl kullanıldığını anlatmadan önce deneyimimi paylaşayım. bu tavsiyeyi 10 bin üyesi olan bir facebook grubunda bu alerjiyi yendiğini iddia eden bir kızdan aldım. nitekim denemeye karar verdim ve yaklaşık iki aydır neredeyse tamamen yendim. bu kıza da türkiye de ünlü bir cilt bakım uzmanı tavsiye etmiş ve dediğine göre bu rahatsızlığın güneş ile doğrudan bağlantısı varmış. bu ürünler ile kendimizi güneşten koruyunca üstesinden geliyormuşuz. başta saçma geldi ama mevsim değişikliklerinde ataklar yaşadığım için mantığıma yattı ve denemeye karar verdim.
açıkçası henüz bu ürünleri kullanmayı bırakmadığım için bıraktığım zaman ne olacağını bilmiyorum. zaten bu ürünlere yaklaşık 350 tl ödedim ve tahminen en az 6 ay kadar dayanır gibi.
gelelim kullanım şekline: hocam her sabah su bazlı ziaja'yı bir pamuğa sıkıyorum ve yüzümü onla temizliyorum, daha sonra sebamed kremden sürüyorum yaklaşık yarım saat bekliyorum. cilt kremi emiyor, ardından ister dışarı da olayım ister kapalı ortamda veya hava kapalı bile olsa her daim güneş kremi sürüyorum günüm böyle geçiyor. gün sonu önce cosmed temizleme yağı ile temizliyorum sonra ziaja ile tekrar temizliyorum yüzümü. bu sayede yaklaşık iki aydır yok oldu ve çok memnunum. henüz yazar değilim, yazar olsaydım paylaşırdım isterseniz bu tecrübeyi aktarabilirsiniz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eleman en son yüzünü temizleme yağı + ziaja ile temizliyor sonrasında sebamed sürüyor olabilir gibime geldi. sanki orayı unutmuş gibi. Bu formulü bulan kızın bloguna ulaşmak lazım. Ben bulamadım. Siz bulursanız bana da haber edin.
bu listeden farklı olarak güneş kremim sebamed 50+. sorun olacağını sanmıyorum onun. diğer 3 ürünü aldım + vichy şampuanla beraber yaklaşık maliyet 450 tl tutuyor.
yazan ürünlerden ziaja temizleyiciyi watsonstan % 40 indirimli alabildim. bahsi geçenlerden cosmed ve sebamed nemlendirici malesef stoklarda yok izmirde bulamadım. ikisini de internetten aldım.
Kullanmaya başlayalı 3 gün oldu. bakalım süreç nasıl işleyecek
-
quote:
Orijinalden alıntı: glumerna
Elma sirkesi == sebo sökücü sürüp bırakıyorum sebolar kaşıntı anında gidiyor 1 2 günede deri kabukları atıyor temiz cilt çıkıyor.Sebo sökücü dediğiniz ketoral şampuan mı?
Ne ketoralı ya onlar hep gelip geçici çözüm 13 14 yıldır bu hastalık benimle elma sirkesi sürmek harici kalıcı bir çözüm bulamadım sirkeyi sürüyorum yıkamayacaksınız öyle sirkeli kalacak kaşıntıyı anında kesiyor 1 2 güne düzeliyor temiz deri çıkıyo.
quote:
Ne ketoralı ya onlar hep gelip geçici çözüm 13 14 yıldır bu hastalık benimle elma sirkesi sürmek harici kalıcı bir çözüm bulamadım sirkeyi sürüyorum yıkamayacaksınız öyle sirkeli kalacak kaşıntıyı anında kesiyor 1 2 güne düzeliyor temiz deri çıkıyo.İyiymiş haftasonu denenir.
Kaşıntıya da iyi geliyor dimi bende vücudumun çeşitli yerlerinde kaşıntı oluyor...
Egzamamı vücudundakiler. bende yüzümde ve kafamda var egzama kaşınınca sürüyorum pamuğa döküp anında kesiyor belki iyi gelir sizede 5 yıldır elma sirkesi ile mücadele veriyorum egzamaya karşı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glumerna -- 12 Haziran 2021; 1:2:4 >
quote:
Egzamamı vücudundakiler. bende yüzümde ve kafamda var egzama kaşınınca sürüyorum pamuğa döküp anında kesiyor belki iyi gelir sizede 5 yıldır elma sirkesi ile mücadele veriyorum egzamaya karşı.Elma sirkesi bende kullanıyorum ara ara. Sizin saçınızın yağlılığı ne durumda? Duşa giriyorum ertesi gün yağlanıyor saç. Her gün her günde yıkamıyım diyorum ama deli ediyor insanı.
-
Hiç yağ yok bende doğru dürüst yağ olmaz ne cildimde ne saçımda şampuan kışın haftada 1 kullanırım elma sirkesi sürerek geçiriyorum egzamayı olursa.
quote:
Hiç yağ yok bende doğru dürüst yağ olmaz ne cildimde ne saçımda şampuan kışın haftada 1 kullanırım elma sirkesi sürerek geçiriyorum egzamayı olursa.Sizdeki kuruluktan olan egzama o zaman. Yağlı egzama daha sıkıntılı.
-
Benim 2 yıldır parmak uçlarımda çıkıyor parmağım kullanılamaz hale geliyor 2 ye yarılıyor ortadan parmak ucu sonra iyileşiyor bi hafta sonra tekrardan yarılıyor.
Bluecap krem kullanıp fayda gören oldu mu beyler
309 tl abi xS
Hava sıcaklığı artınca bu da arttı. Sıcak suyla yıkayınca da aynı oluyor. Sıcaktan uzak durmak şart. Kafamı buz gibi suyla yıkıyorum soğuk su kaşıntıya iyi geliyor. Şu an en çok olduğu bölge kulak. Krem de sürsem ertesi gün aynı. Kulağında olup da çözüm bulan var mı? Şöyle 1 haftalık çözüm olsa yine yeter.
Kulağımın içi katır katır kabuk. Her duştan sonra sapsarı gelir pamuğa. Çözümü yok dostum. Kortizollu kremlerle günü kurtarabilirsin o kadar. Kim o şampuan iyi geldi bu krem iyi geldi dediyse hepsi gecici şeyler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X