|
Seboreik Dermatit (377. sayfa)

-
-
13 yıldır var saç dökse bende dökerdi aksine saç çıkıyor kıllı bölgelerde var nalet dost egzama
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
seboreik saç dökmüyor. 30 senedir boğuşuyorum. Bir tel saçım dökülmedi. Zaten kendisi bela dökmesine gerek yok :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1905sss -- 30 Ocak 2021; 13:53:22 > -
Arkadaşlar 15 senedir hepimiz gibi bende bu hastalıkla uğraşıyorum. Sağ kaşımın minik bir kısmı, burun kenarlarım, çenem ve nadirde olsa yanaklarımda belli dönemlerde kepeklenme oluyordu. Bende doktor doktor gezdim önce ağır kortizonlu ilaçlar ardından da bebeklere verilen az miktarda kortizon içeren kremlerle hastalığın alevlendiği zamanlarda müdahale ettim. Ne zaman kortizonlu krem kullansam egzama yüzümden kayboluyor ancak saç diplerimde ortaya çıkıyordu. Belli bir zaman sonunda saç diplerimde de bol miktarda kabuklanma oluşmaya başladı.
Forumu takip edip ismi verilen hemen hemen çoğu krem ve şampuanı temin ettim ancak bende olumlu bir yarar göstermedi. Kendi kendime geliştirdiğim geçici tedaviler vardı. Mesela;
Asla 2 günden fazla sakal bırakmıyordum keza sakal altında bendeki egzama çenemde ve yanaklarımda azıtıyordu. Ketoral şampuanla yıkanıp sakalları kesip ardından bebekler için kullanılan kortizonlu kremle müdahale ediyordum. Gün gün yahut iki günde bir yıkanıp bu taktiği uyguladığımda 10 günde en az bir en çok 2 kez bu alevli dönemi 1 günde geçirip kurtuluyordum. Taa ki 2021 Ocak ayına kadar.
2021 Ocakta yine forumlarda tedavi ararken Vichy Dercos Normal-Yağlı Saçlar İçin Şampuan' ı öven birini gördüm, daha öncede görmüştüm ancak bu arkadaş çok detaylı şekilde anlatınca doğru olabileceğini varsayıp ısmarladım ve denemeye başladım.
8 Ocakta elime geçti ilk bir hafta her gün bu şampuanı düzenli kullandım ve sakal bırakmadım. Ardından iki günde bir kullanmaya başladım ve ne zaman hafif pullanma görsem sıcak su ve şampuanı 2 dakika yüzümde tutarak yıkadım. Zannediyorum 15-16 sından itibaren saçımdaki kabuklanma tamamen gitti. Burun kenarlarımda ve kaşımda 8 Ocak - 28 Ocak arası 2 kez çok hafif bir pullanma oldu. Bunlarıda olur olmaz yukarıda anlattığım şampuan-sıcak su yöntemi ile yüzümü yıkadım.
20 gün geçti hiç krem kullanmadım, şimdi belli dönemlerde yeni bir krem yahut şampuan kullandığımda zaman zaman kısa dönemli başarılar elde ettim ancak hiç 20 günlük bu kadar uzun süreli az miktarda alevlenme ile atlatılan bir dönemim olmadı. Bu bende büyük oranda işe yaramış gözüküyor umarım sizlerde de işe yarar.
-
Ben de sizin gibi 15 yıldır bu mereti çekiyorum. Bunca zaman gördüğüm tek şey ne kullanırsam kullanayım bu hastalık bir süre sonra ona hemen bağışıklık kazanıyor ve işe yaramıyor. Bu yüzden artık son çare olarak seberoti atlatmak yerine kökten çözüm için probiyotik denemeye karar verdim ve 3 hafta önce başladım. Hedefim 4 ay yüksek miktarlı (100 milyar) probiyotik kullanmak ve yüzüm için de doğal elma sirkesiyle temizlik yapmak. Eğer bu yöntem de işe yaramazsa yapacak birşey kalmıyor maleesef.
-
Arkadaşlar hangi şampuanı beya kremi neyi kulanırsam kullanayım bağışıklık kazandı hastalık buna. Vichy dercoslarmı başka şeyler head and sholdersde iyi hatta Vichyin 2 katı fazla dayanıyor sebolara en iyis elma sirkesi pamuğa dök döküp sürüyorum 6 yıldır hala alışamadı egzama 😂😂😂
herkese merhaba ben de uzun süredir bu illetten müzdaribim. aslında 2-3 seneye kadar hafif geçtiği için sadece kaşınma yapıyordu. ben de saçım kirli o yüzdendir falan diyip takmıyordum. acı biber yediğimde veya terlediğimde çok kaşınıyordu. uzun yıllardır saçım döküldüğü için zibilyon tane şampuan denedim o yüzden saç derimin içine ettim. bu hastalık başladıktan sonra gene zibilyon tane şampuan ile şifa bulmaya çalıştım. en son head shoulders clinical strengh ile çözmüştüm çok da mutlu olmuştum tamamen geçirmese de çok az kaşıntı bırakmıştı. ancak forumda da okuduğuma göre ilaçlara bağışıklık kazanıyormuş. şu an tekrarladı. saçımın her yerinde acayip bi kaşıntı var. ve bu saç uzunken daha da beter oluyor. saçımı sırf toparlasın, ferahlasın da belki geçer diye defalarca saçımı kazıttım. o zaman geçiyordu uzayınca daha da azıyor. uzun süre araştırdım,bunun sonucunda aslında bağırsaktaki bi bakterinin oluşması ile çıkıyormuş. yani yenilen şeylerle çok alakası var. alerjik bi reaksiyon olabilir o kısmını da araştırın. lifli besinlerle sebze ağırlıklı beslenmenizi tavsiye ederim. nasıl çözeceğimi bilmiyorum. deli gibi de saçım dökülüyor. heralde kel kalcam sonunda hem saç gitcek hem de seboreik dermatit.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kodoman1212 -- 30 Ocak 2021; 20:19:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba, son yıllarda seboreit dermatitle bağırsak sağlığı arasında ilişki kuran sayısız araştırma ortaya çıkmakta. Şahsi deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim ki beslenme ile alakası benim sorunumda %100'dü. Beslenme derken kastettiğim bağırsaktır. Bağırsağınızdaki faydalı organizmaların sayısı azalıp zararlı organizmalar beslenmenizin kalitesizliği ile birlikte artınca seboreit dermatit olarak gün yüzüne çıkıyor. Ayrıca sabah kalktığımda ve gece yatarken 1 çay kaşığı silme karbonatı 1 bardak suya karıştırıp içtiğimden beri kabuklanmalarım çok azaldı ve kaşıntılarım tamamen kayboldu. Denemenizi öneririm.
-
Bir zarari var mi hocam bu karbonatin? Hayatimiz boyunca icecegiz çünkü
Hayatın boyunca içmene gerek yok. Bağırsak sağlığını düzeltirken zararlı organizmalar öldükçe bağırsaklarımızda cesetleri vücudu asidik yapıyor asidik olan vücutta egzama vb. hastalıklara karşı daha duyarlı oluyor. Karbonat vücudu yeniden bazik yapıyor. Seboreit dermatitten kurtulunca bırakılabilir. Araştırabilirsiniz karbonatın zararlı olup olmadığını. Çok yüksek dozda atarsanız suyun içine tansiyon ve kalp hastasıysanız sorun yaratabilir ama senelerdir içen tanıdıklarım var bir şey olmadı. Her gün kola içmek kadar zararı yoktur herhalde.
-
karbonatı yazmak için girmiştim yazmışssınız zaten.düzensiz de olsa 2 haftadır sabahları aç karnına içiyorum. aç olmak önemli. yarım saat yemek yemiyorum. hiç geçmeyen yüzümdeki kızarıklıklar kabuklanmalar geçti.el titremem vardı o bile geçti:) bedenimin soğuduğunu hissttim. bu hastalık tamamen bağırsakla ilgili. kremler boş...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dermecto krem'i bulabilen var mı hiçbir yerde bulamıyorum.
-
d vitamini konusunu tekrar hatırlatayım.
-
Eksikliği tetikliyor mu?quote:
Orijinalden alıntı: Bob Kelsod vitamini konusunu tekrar hatırlatayım.
quote:
Orijinalden alıntı: FurkanCoban
Eksikliği tetikliyor mu?
Alıntıları GösterEksikliğinin seboreik dermatiti azdırdığına dair yayınlar var. Kışın durumun kötüleşmesinin sebebi olabilir ama yinede her vaka farklıdır. D vitaminin fazla olmasının da sıkıntıları oluyormuş.
Doktora danışmadan kullanılmamalı.
-
Yok boşuna aramayın. Distribütör firmaya ulaştım konuştum. Artık gelmeyecekmiş. Almanya'dan gelen olursa getirtebilirsiniz.
Bu arada ben onu bulamayınca. Ducray Kelual DS krem aldım.
Ducray pahalı bir markadır. Ama kremi de şampuanı da seboreikle mücadelede çok iyidir. Kremi 2,5 gün kullandım hemen kızarıklıkları yok etti.
-
quote:
Orijinalden alıntı: 1905sssYok boşuna aramayın. Distribütör firmaya ulaştım konuştum. Artık gelmeyecekmiş. Almanya'dan gelen olursa getirtebilirsiniz.
Bu arada ben onu bulamayınca. Ducray Kelual DS krem aldım.
Ducray pahalı bir markadır. Ama kremi de şampuanı da seboreikle mücadelede çok iyidir. Kremi 2,5 gün kullandım hemen kızarıklıkları yok etti.
Geçen satıyorlardı hocam ama hemen bitti demek ki ellerindeki son ürünlerdi. Ducray Kelual DS kullandım ama çok iyi gelmedi bana. Nalet hastalık öyle birşey ki birisine iyi gelen başka birisine iyi gelmeyebiliyor.
-
Belki kenarda kıyıda elinde kalan varsa onlardır. Rastlanırsa tarihlerine bakmak lazım tabii. Muhteşem bir krem gerçekten.
Dediğiniz gibi bu hastalıkta bana çok iyi gelen başkasına gelmeyebiliyor.
İstisna olarak sadece head and shoulders clinical strength gördüm. Kullananların neredeyse % 99 u işe yaradığını söyledi.
Ducray şampuanı da çok çok iyidir. Avrupa da seboreik içinen çok satılan şampuanlardan. Kremini denedim bu hafta işe yaradı bende. Ama çok akut bir dönem değil. Hafif kızarıklar başlamıştı yok etti onları.
-
Hala kremlerle ilaçlarla boğuşuyorlar ya şaka gibi. Diyoruz ki bağırsakla ilgili sen kuklacıya değil kuklaya vurdukça sittin sene kurtulamazsın bu sorunlardan. Havanda su dövmeye devam.
-
Sana mı soracağız kardeş? 35 senedir bu hastalıkla boğuşuyorum. Profesor, doçent, elli tane doktor gezdim senelerce. Hepside krem, şampuan vs. yazar. Amerika daki doktor da yazar dünyanın her yerinde doktorlar yazar.
Bir şey bildiğin yok ahkam kesme. O kadar doktor, profesör, ana bilim dalı başkanı, akademisyen öğrenemedi nasıl tedavi edileceğini sen öğrendin tek.
Şaka olan bir şey var o sensin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X