Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (375. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.647
Cevap
209
Favori
1.273.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otaci kükürtlü sabun kullanan yok mu? 3 sene önce cildiye önermişti 3 senedir sorunumu çözdü. Tabi bırakınca azıyor yine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 aylık seboreik dermatimi 1 haftada nasıl yendim :

BUZ GİBİ SUDA SAÇIMI YIKAYARAK

kortizonlu şampuan da kullandım ama hiçbiri bu kadar işe yaramamıştı

ömür boyu soğuk suda yıkayacağım galiba hafif ılık suda bile kızarıyo hafif hemen

Burada dursun da bu belki birinin işine yarar

• Kafamda ki yağlı egzama için kaşıntı başlarsa konazol denilen şampuanı kullanıyorum, tek 1 kullanım 1 ay kadar süre için kaşıntıyı durduruyor. Konazol ilacını kendim kullandığım için düzenli kullanmıyorum, doktor kontrolünde kullanılması gerekli.

Cildiye doktorum cildimde ki stress egzaması için fucicort krem verdi, egzama yarasını geçiriyor 1 günde ve kaşıntıyıda erteliyor.

Kaşıntı yoğun olursa diye aerius denilen bir anti histamin ilacı verdi, gece uyurken kaşıntı çok olduğunda 1 tane içip yatıyordum.

Bu hastalığın kesin tedavisi yok. Doktor sayesinde basit ilaçlarla normal şekilde devam edebiliyorsunuz.

• Akşam uyurken soğuk buhar makinası kullanıyorum. Cilt kuruluğum ve kaşıntım yok oldu.

• Bob Kelso kullanıcısına yanıt
    Nasıl yapacağız hocam
  • Kulak içi, kaşlarım, kirpiklerim vs yayıldı çıldıracam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Myhres7

Nasıl yapacağız hocam

soğuk buhar makinaları var. ben çocuklar için aldım fakat kendim de faydasını gördüm.

örnek model olarak Sinbo Sah-6107

• Bob Kelso kullanıcısına yanıt
    Deniyecem çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Myhres7

Deniyecem çok teşekkürler

inşallah fayda görürsünüz

• Saçı 3 ay yıkamasam geçer mi acaba? Uzun süre hiç ellemeyen var mı ? 4 gündür yıkamıyorum ölsemde kurtulsam diyorum. Kaşıntı hissiyatı pullanmalar ah ah

• Deneyimlerim sonucu verebileceğim iki tavsiye var, birincisi bol bol maden suyu için, ben günde üç küçük şişe maden suyu içiyorum, içmediğim zamanlar da şikayetler artıyor, kaşta, çenede ve burun kenarlarında olası hafif kızarıklar da La Roche-Posay Kerium Ds Krem Pullanma Karşıtı Yüz Bakım Kremi 40Ml den kullanıyorum. Bu kremleri banyadon ya da yüzünüzü yıkadıktan sonra hemen kullanmayın, üzerinden bir yarım saat geçsin sonra sürün. Krem çok etkili ama fiyatı malum yüksek. Kızarıklarınız çok yaygın değil ise bir adeti üç ya da dört ay rahat gider. Ayrıca mayalı gıdalardan mümkün oldukça uzak durun, en azından deneyin. Mayalı emek, turşu, hatta yoğurt ben de bu illeti azdırıyor. Yalnız maden suyunu düzenli içmeye başladığım günden bu yana saydığım ürünleri aşırıya kaçmamak kaydı ile tüketsem de hastalık nüksetmiyor. Çok stresli ve sıkıntılı olduğum anlarda daha çok nüksettiğini fark ettim. Onda da krem ile yayılmadan geçiyor. Kortizonlu kremlerden uzak durun, iyileştirmiyor hatta yaraları büyütüyorlar. Uzun bir süre ketoral krem kullandım yüzümün canına okuyormuş bunu fark ettim. Maden suyunu eksik etmeyin, yatıştırıcı olarak da bahsettiğim kremi deneyin derim.

Not: Asitli meyvelerden de uzak durun, portakal, kivi, limon, vs. En azından deneyin dokunup dokunmadıklarını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proteo -- 8 Ocak 2021; 15:27:53 >

• Arkadaşlar benim ellerim 6 aydır çok kötü durumdaydı. Doktor Sedef teşhisi koydu klasik ilaçlardan verdi verdiği ilaçları kullandım bir yararını göremedim. Hatta yarıklar arttı elime kolonya değse elim yanıyordu. Sonra bu ilaçlardan umudu kestim nemlendiri denedim ve o yarıkların hepsi iyileşti. Eğer elinizde bu dert varsa siz de deneyin. 1 haftada düzelme belli ediyor kendini. Günde 3 kere sürün ve her el yıkamanızdan sonra da sürün süreç hızlansın. Neutrogena krem kullandım belki diğer markalar da aynı etkiyi yapar
  • Sirke tavsiye ederim, bazen saçıma da sürüyorum. Pamuğa biraz batırıp, egzemalı bölgeye tampon yaparak uyguluyorum. Azıcık tatlı bir yakıyor.
    Bilginiz olsun.

• Elma sirkesi 👍👍👌👌 birebir geliyor sür pamuğa bas bölgeye tertemiz yapıyor bende.

• glumerna G kullanıcısına yanıt
    Hocam sirke saça zarar verir diyorlar suyla seyreltip mi sürdünüz
  • Castieello kullanıcısına yanıt

Hiç bi şekilde seyreltme yapmıyorum doğrudan pamuğa döküp güzelce yedire yedire sürüyorum egzamalı alanlara

ve kesinlikle sabunla şampuanla yıkamıyorum etkisi 4 5 gün gidiyor

zaten bu hastalığın bir çözümü yok buldum diyene inanmayın en iyi çözüm elma sirkede buldum

13 yıldır var bende hoşuma gidiyor egzamaları pul pul ayıklamak zaten ucuz bi çözümü var vakit geçiriyorum sıkılınca kabuklanan deriyi ayıklıyorum mis.

buldum diyene inanmayın demissin ama sanırım buldum :))))

cozumu kısa vadeli degil yani 2 3 yıl sürüyor tespitim doğruysa. zaten bu sebeple cozumsuz gorunuyor. denemeler kısa vadeli olunca cozum imkansız gorunuyor.

ana tema bagirsak yapısındaki ne diorlar bilmiuorum emilimi saglayan kılımsı yapılarin uzun vadede ilaçlar, antibiyotik vs maharetiyle bozulması. yavas yavas azar azar.. sonra cozumu de yine azar azar oluyor kalıcı bir cozum icin tabi. cilde yaptiginiz tedavi denen işlemlerin hepsi gecici malesef.. güzel para getirisi tabi ilaç firmalari icin. zaten tam tedavi eden ilaç yapsalar para kazanamazlar di mi? :))

bu hastalıktan kendi kendine kurtulan da varsa azar azar ne yaptigini bilmeden kurtuluyordur kesin... benim bir tespitim var ama net degil.. bu zarar veren ilaçlar bulunacak ve kesilecek. benim tespitim suan sadece genis spektrum antibiyotikler. 2 3 yıl kullanılmayacak hic bir cesidi. bir kere bile! bu bile tek basina % 60 kalıcı gelişme yapacagini dusunuyorum tespitim doğruysa...

• optech_tr O kullanıcısına yanıt

Ben hayatımda antibiyotik almadım 13 yıldır var bu arkadaş

yaşınız kaç?

• saçımda bölüm bölüm ay yüzeyi gibi egzama kaşıntı kepeklenme sorunu vardı bende çözümü head shoulders şampuan ile çözdüm.

1 senedir düzenli kullanıyorum arada çıksada 1 haftada bastırıyor.

Ama saçımda bitti bu sefer yüzümde patladı.

Alnımın ortasında

burun kenarları ve yanaklara yayılan şekilde daha kötü bir yerde çıktı.

Spor yapınca özellıkle direk kızarıyor 2 gün sürüyor.

Bu aralarda cok fena azdı artık utandıracak sevıyeye geldı malesef.

yüzüme bende krem arıyorum ya serum ne işe yararsa tavsiyeniz varsa bekliyorum.

Eski mesajlarada bakacagım şimdi belki bir şey çıkar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.