Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (376. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.645
Cevap
208
Favori
1.270.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 374375376377378
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yüz kızarıklığı için (Burun,yanak,Çene ve alın bölgemde var) Pullanma çok çok az var ve hemen geçiyor kızarıklık 1, 2, 3, hafta kadar kalabılıyor. Devamlıda değişik etki tepki kızarıklık seviyesi goruyorum.

Buldugum Kremleri yazayım

1-) Uriage rosa ( en etkili bu gözüküyor Head shoulders gibi bir etki aladıklarını yazanlar olmuş)
    2-) Bepanthol sensidaily (hafif vakalarda iyi geldiği söyleniyor ama ileri vakalarda etki etmeye bilir gibi geldı)
    3-) Dermecto %7 Krem (kullanıp çok güzel etki alan arkadaşlar var ama kremın ömrü 3 ay mış fiyatına bakıp bütçenize göre alabılırsınız
    4-) bioderma sensibio ar ( bunu öneren güzel etki alan arkadaş okudum)

Gördüğüm en mantıklı öneriler bunlardı 2 3 tane daha vardı ama onları gözüm tutmadı o yüzden yazdım. Boşuna eski sayfaları okumayın arakdaşlar .

Bu kremler dışında bu ya da bu kremler üzerinden tavsiye edebilecek , yorumlayabılecek arkadaş var mı yüz kızarıklıkları için teşekkürler şimdiden

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• optech_tr O kullanıcısına yanıt
    33 yaşındayım 6 yıldır yüzüm ve saç kenarları için çözümüm elma sirkesi şampuan olarak h. S clinik strenght ama fazla bi mucize beklemeyin bunada alışıyor egzama ama genede 2 3 gün etkili

• proteo kullanıcısına yanıt

Tek şişe ile dizginleyebilir miyiz acaba? Bunu da deneyeceğim. Teşekkürler hocam.

• Kendim gün de 2 ya da 3 adet tüketiyorum. Aromalı olanlardan uzak durun, sayıyı abartmaya gerek yok. Daha azını deneyin, fayda görmezseniz iki ya da üçe çıkartabilirsiniz. Asitli meyveleri deneyimleyin, genellikle sıkıntıyı tetikliyorlar. Mayalı ekmek de sıkıntı. Şekerli ve paketli gıdalar için uyarmaya gerek yok sanırım. Bir de becerebiliyorsanız stresten ve sıkıntıdan uzak durmaya çalışın. Ben bahsettiğim kremi bu son ikisine engel olamadığım zamanlar da bir ya da iki gün kullanıyorum.

• Zeen Z kullanıcısına yanıt
    Sudocrem hepsinden iyi. Kızarıklığı bile alıyor ama maalesef hastalığın tedavisi olmadığı için tekrar çıkıp tekrar kızarıyor. O yüzden her çıktığında sürmen gerekiyor ki zaten ilaçlara kremlere bağımlı hale geldik mecburen sürekli sürüyor insan. Kaşıntıya da en iyi gelen şey elma sirkesi.

Eğer kremi kullanırsan bana sonucu yaz. Dikkatli ol kötü gelirse anında bırak. Yan etkisi olan bir krem değil ama her bünyede aynı etkiyi göstermeyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoooooL -- 15 Ocak 2021; 3:36:11 >
  • saç bölgesinde Seboreik Dermatit olup dermaroller kullanan var mı acaba?? zararlı mı değil mi emin olamadım ? bazı yağlarla ile saç dökülmesi tedavisi yapmak istiyorum. badem yağı vs vs gibi. sıkıntı yaratır mı?

• LoooooL L kullanıcısına yanıt
    Hocam tabi denerim. baktim bebek kremi popoya suruyorlardir buyuk ihtimal

Yüzede etkisi oluyor mu gercekten. Kullandiktan sonra yazarim size tabiki
  • glumerna G kullanıcısına yanıt

hocam benim tavsiyem şu; altından kıymetli bu arada bence bu tavsiye kıymetini bilirsen :) tabi sonuca ulaşman da biraz caba isteyecek.

cesitli probiyotik markalarından al, 1 er ay dene değiştire değiştire.. Hangisinde bir farklılık hissedersen(bazen iki marka birden olması gerekiyor gecis donemlerinde denk gelirsen o dogru kombinasyona anca oyle anlarsın) ona 2 yıl civarı devam et. 2 yıl sonra artık kremdi ilacti lazım olmuyor ama probiyotikleri kesince bir sure sonra ufak nuksler belli olabiliyor.

• Castieello kullanıcısına yanıt

çok mu dezenfektan kullandınız :DD

• optech_tr O kullanıcısına yanıt
    Yok hocam hiç dezanfektan kullanmadım. Hatta kolonya bile kullanmamaya çalıştım. Bulaşığı eldivenle yıkadım ama yine de çatladı.
  • galaxyg kullanıcısına yanıt

Sinüzit oluyoruz yaz günü bile kışın hayal edemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Castieello kullanıcısına yanıt

geçmiş olsun hocam. benim yegenin de elleri benzer şekilde yarılmıştı. çatlama üstü bir durumdu gördüğüm. doktora gitti ilaçları kullandı iyileşti şükür. ona egzema demişler. ama o çok dezentektan kullanmıştı, sonra bıraktı tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: qwerty_tr

Sinüzit oluyoruz yaz günü bile kışın hayal edemiyorum

Kışın biraz ılık su kullanabilirsiniz ama bakın aylardır soğuk suyla yıkıyorum ve gerçekten geçti ..
    1 hafta sopuk suyla yıkayın full etkisini görürsünüz gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1905sss

Eğer akut dönemdeki inatçı kızarıklık ise az ve kısa süre olmak kaydı ile kortizonlu kremden başkası yalan. Azdığı dönemler sadece ciddi ilaçlar işe yarıyor. Benim bu hafta yine kötüydü. Bir gün sadece bir gün dermovate kortizonlu krem sürdüm. O da ince bir tabaka. Doktor da bu şekilde söylemişti. 24 saat sonra kızarıklılar sakinleşmiş hatta gitmişti.

Ama arada bazen karşılaştığımız klasik pullanma,kaşıntı ve kızarıklık ise bir tavsiyem olacak. Bu forumda okumuştum zamanında. Denedim ve çok şaşırdım. İnanılmaz iyi bir krem.

Dermecto % 7

Almanya da üretiliyor.

Muaidili yok. Ectoin içeren tek krem.

ben iki tane almıştım ve bittiler. İnternette olurdu eskiden şimdi bulamadım. Eczanelere soracağım.

Alıntıları Göster
    Dermecto yu ben de zamanında foruma onermistim. Su an internette bulamıyorum nerden satın alabilirim. Eczanelerde var midir ? Sen bulabildin mi ?

• Doğustan beri kafamda olan bu illeti 24 yaşinda doktorun söylemi ile farkettim. Genetik egzema var dedi sende, aile de yok ama kimden var bilmiyorum, her neyse.

Herneyse, uzun zaman arastirdim, sanirim bendeki en ufak seviyesi diye düşünüyorum, neden derseniz, bende sadece ufacik bir nokta seklinde çikip ellemez isem kayboluyor, hatta kaşıntı, pullanma hiç yok. Saçımı tararken farkesidiyorum " Aa sivilce çıkmış " diyerekten. O konuda sanirim şansliyim.

Ama eskiden beri hepsine eller, yara eder, delik deşik ederdim ve bu yüzden ordaki sac köklerime elveda dedim farkinda olmadan, 2-3 tane çukur var kafamda. Cahillik işte. Son 6 7 aydir hiç ellemiyorum, zaten ellemeyince farketmiyorum bile.

Bazilari çok agir geçiriyor sanirim , krizler, pullanmalar vs. Allah yardimcimiz olsun, cildiyeci bana Sebirox şampuan, Psovate losyon ve Allersete diye bir hap verdi. 1 ay duzenli kullanip biraktim, çünkü hem psikolojimi bozuyor, hemde sac dökülmem inanilmaz artti.

Kalici çözümü yok gibi maalesef, tek endişem çiktigi yerlerde kalici sac dökümü yapıp köklere zarar veriyor mu onu merak ediyorum. Umarim vermiyordur.

• John WICK kullanıcısına yanıt

Kardeşim demek sendin o kremi yazan. Sağol varol. Gerçekten inanılmaz bir krem. Kortizonlu olmayıp bu kadar işe yarayan başka bir krem görmedim. İki tane almıştım ve bittiler.

Maalesef bende bulamadım. Gerekirse yurt dışında gidip gelen birinden aldıracağım.

Çok ilginç muadili yok. Dünyada tek o içerikli krem.

• Bu şey çıktığı yerde kalıcı saç döküyor mu, var mi net bilgi

• FurkanCoban F kullanıcısına yanıt

Dokuyor deniyor ama benim saclar cok sık.dokulme olmuyor cok sukur. Yillardir cekiyorum.

• FurkanCoban F kullanıcısına yanıt
    İleri derece vakalarda ufak çaplı dökülmeye neden olabileceği söyleniyor, ama eğer bu ileri derecede kaşınmayi önleyip azaltabilirseniz aynı bölgede saçın tekrar çıkacağı söyleniyor.
    healthline
    Seborrheic Dermatitis Hair Loss: Why It Happens and How to Stop It
    https://www.healthline.com/health/seborrheic-dermatitis-hair-loss

• StaatSanWalt kullanıcısına yanıt

Valla google'a seborait dermatit yazdigimda cikan görseller ile alakam yok. Benim ki yıllardır çok hafif. Ufacik bi sivilce çıkıyor ve ellemezsem kabuklanip dökülüyor nohut tanesi kadar. Sac döküyor aslinda ama kalici dokmemesi önemli.

Edit : Nohut tanesi yazmişim, fazla olmuş. Kalem ucu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurkanCoban -- 25 Ocak 2021; 22:48:20 >
  • 
Sayfa: önceki 374375376377378
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.